Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(Cinside @ 2007 12 24, 20:53)
O kai yra su vegetarizmu ir veganizmu? Kiek žinau, veganai nevalgo jokių gyvulinės kilmės produktų, vegetarai - tik mėsos. Pataisykit, jei klystu  smile.gif

Taip, tikrai taip mirksiukas.gif Na dar yra ir smulkesnių pasirinkimų.. Pvz. aš, kai buvau vegetarė, nevalgiau patiekalų su želatina; bet vis dar valgiau maistą, kuriame yra šelako (tiesiog dėl nepakankamo išprusimo ax.gif ). Keletas mano pažįstamų, kurie taip pat vegetarai, valgo želatiną, nes tai esą ne mėsa.

Beje, merginos, o kodėl jūs vegetarės?
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2007 12 24, 22:08)
Taip, tikrai taip  mirksiukas.gif Na dar yra ir smulkesnių pasirinkimų.. Pvz. aš, kai buvau vegetarė, nevalgiau patiekalų su želatina; bet vis dar valgiau maistą, kuriame yra šelako (tiesiog dėl nepakankamo išprusimo  ax.gif ). Keletas mano pažįstamų, kurie taip pat vegetarai, valgo želatiną, nes tai esą ne mėsa.

Beje, merginos, o kodėl jūs vegetarės?

Kas tas paryškintas? g.gif Aš tai vegetarė dėl to, kad atėjo laikas tongue.gif
Atsakyti
Kuria prasme "atėjo laikas" smile.gif ?
Šelakas - tai E904, glajinė medžiaga, jos pasitaiko kramtomoje gumoje, saldainiuose - suteikia to blizgumo.. Citata iš food-info.net: Kilmė: Natūralus polimeras gaunamas iš tam tikrų rūšių utėlių Indijoje.
Atsakyti
doh.gif Aš be kramtomos gumos gyvent negaliu scare.gif Dabar kaskart galvosiu apie utėles lotuliukas.gif
Atsakyti
O E 903 kas? Nes kramtomoj gumoj E 904 neradau, tik 903 smile.gif

Radau pati smile.gif
Kilmė:
Natūralus polimeras gaunamas iš Karnauba palmių (Copernica cerifera ) ir giminingų rūšių Brazilijoje.

Funkcijos ir savybės:
Glajinė medžiaga ir naudojama kramtomoje gumoje.

Produktai:
Kramtomoje gumoje, saldumynuose, kavoje, kepiniuose.

Paros norma:
Nenustatyta.

Pašalinis poveikis:
Nežinomas naudojant maiste. Karnauba vaškas yra plačiai naudojamas kosmetikoje ir gali sukelti odos egzemą. Žmonės, kurie serga tokia egzema, gali būti jautrūs karnauba vaškui, esančiame maiste.

Mitybos apribojimai:
Nėra – E903 gali naudoti visos religinės grupės, vegetarai ir veganai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 25 gruodžio 2007 - 11:44
QUOTE(balta @ 2007 12 23, 01:02)

Čia mano "firminis" patiekalas "Katė su pupom"  biggrin.gif

dariau šį patiekalą- thumbup.gif labai patiko ir man, ir netgi šeimos nariam, kirie yra gana išrankūs. Dėkui už idėją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2007 12 27, 11:21)
dariau šį patiekalą- thumbup.gif labai patiko ir man, ir netgi šeimos nariam, kirie yra gana išrankūs. Dėkui už idėją  4u.gif

kaip smagu, kad patiko clap.gif
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2007 12 24, 07:45)
Atsiprašau, bet KAM tu tai rašai? Čia juk VEGETARIŠKŲ patiekalų skiltis.

Tam, kad TU paklaustum... ax.gif bebe.gif
Šiaip ir be tavęs yra skaitančių (ir rašančių) mirksiukas.gif

P.S. šis skyrelis yra KULINARINĖS IDĖJOS, o ne amžinos diskusijos apie tai "ar gerai ar ne, kad kažkas yra vegetaras" hihihi.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bakardi: 28 gruodžio 2007 - 20:35
Vegetarai tikrai valgo gyvus moliuskus. lotuliukas.gif Kad neapsinuodytų...
Atsakyti
QUOTE(Bakardi @ 2007 12 28, 21:32)
Tam, kad TU paklaustum... ax.gif  bebe.gif
Šiaip ir be tavęs yra skaitančių (ir rašančių) mirksiukas.gif

P.S. šis skyrelis yra KULINARINĖS IDĖJOS, o ne amžinos diskusijos apie tai "ar gerai ar ne, kad kažkas yra vegetaras" hihihi.gif 4u.gif

Matyt, nesusikalbėjom ax.gif Turėjau omeny, kam rašyti nevegetarišką receptą, jei skiltis vegetariškų mirksiukas.gif Taip pat kaip, manau, nedėrėtų mesti garažo nuotraukų į temą "Štai kaip apsistačiau svetainę" - viskas yra atskiros temos.
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2007 12 29, 18:40)
Matyt, nesusikalbėjom  ax.gif Turėjau omeny, kam rašyti nevegetarišką receptą, jei skiltis vegetariškų  mirksiukas.gif Taip pat kaip, manau, nedėrėtų mesti garažo nuotraukų į temą "Štai kaip apsistačiau svetainę" - viskas yra atskiros temos.

Pritariu.
Atsakyti
sveikutės 4u.gif

aš irgi vegetarė smile.gif tik gamina mūsų šeimoje vyras, aš tik dukrytei. bet labai skani ir paprasta sriubytė : pakepinti ant alyvuogių aliejaus truputėlį česnako, sudėti brokolius ir pavvirti, o paskui pertrinti thumbup.gif . labai paprasta ir greita bei skanu 4u.gif

o šiaip labai gerai apie vegetarinę mitybą aprašyta čia:

http://www.veducentr...hp/Vegetarizmas
Atsakyti