Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

Ydomi tema,paskaitinėjau,taip sutinku su čia rašiusiomis,kad galima iškepti lietinius be kiaušinio,bet neradau ,kuri būtų parašiusi,kad galima miltus sumaišyti sunedideliu kiekiu krakmolo.
Tik reikia žinoti proporcijas.
Toliau,reikia į pačią masę įpilti aliejaus.
Labai yra ydomus skonis[vietoj vandens įpilti daržovių atvėsintą buljoną.
Atsakyti
Bet lietiniai yra nesveikas maistas, kaip ir visi miltų patiekalai...
Atsakyti
Labas cool.gif
Prisijungiu ir aš 4u.gif tiesa, tokia, po truputį atsisakančią mėsos, tapau ne savo noru tongue.gif sveikata labai pablogėjo, ligos surietė, tad bandau maistą derinti ir, jei ne visiškai atsisakyti mėsos, tai jos sumažinti iki minimumo, o jei jau užsinorėsiu mėsos, tai valgyti tik gerą, kokybišką ir man tinkamą.

Man reikia receptukų, kur visiškai nebūtų jokių riebalų doh.gif cool.gif badauju, valausi organizmą, negaliu jokių riebalų dabar. Nusibodo troškinti kopūstai, morko, pomidorai, cukinijos, norisi kažko.....ar turite kažką pasiūlyti...
Gal dar ir patarimų dosite, kuo galima pakeisti druską, nes esu labai didelė jos mėgėja, o reikia mažinti mažinti 4u.gif

prieš kelias dienas uošvienė man pataisė vegetariškų balandėlių essen.gif jie tokie skanūs, kad tikrai nebevalgysiu su mėsa, o tik vegetariškus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 02 07, 13:01)
Bet lietiniai yra nesveikas maistas, kaip ir visi miltų patiekalai...

Nesveika baltu rafinuotu miltu visi patiekalai.Jei miltai rupus,nerafinuoti-tuomet sveika.Taciau si sveika produkta daznai sugadiname ilgu termisku apdorojimu ir netikusiu maisto produktu deriniu..
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2009 02 07, 13:04)
Gal dar ir patarimų dosite, kuo galima pakeisti druską, nes esu labai didelė jos mėgėja, o reikia mažinti mažinti 4u.gif

prieš kelias dienas uošvienė man pataisė vegetariškų balandėlių essen.gif jie tokie skanūs, kad tikrai nebevalgysiu su mėsa, o tik vegetariškus thumbup.gif


Druska galima pakeisti juros kopustais ir svieziais zalumynais,kaip krapai,petrazoles ir kt..
O koks balandeliu receptas? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daugiaziede: 07 vasario 2009 - 13:32
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 02 07, 13:30)
Druska galima pakeisti juros kopustais ir svieziais zalumynais,kaip krapai,petrazoles ir kt..
O koks balandeliu receptas? smile.gif

bandžiau ir krapų dėt ir petražolių cool.gif vistiek taip norisi tos druskos verysad.gif
o baLandėlių receptas tos pat,m tik vietoj faršo deda ryžius, tarkuotas morkas, prieskonius, viską vynioja į kopūstą. Galima apkepti, bet man reikėjo be riebalų tai nekepė, o paskui sumeti viską į puodą, uždedi pomidorų pjaustytų, morkų, kopūsto, svogūnų pjaustytų ir troškinama vandenuke, tada šaukštas grietinės, bet man nedėjo, nes man be riebalų unsure.gif
tikrai, kad super thumbup.gif
Atsakyti
Cikadele,
suprantu,kaip reikia pakeisti įprastus prieskonius[tokius,kaip druską,juoduosius pipirus],padal sveikatą,nera lengva,bet įmanoma.
Druską ašnaudoju,bet labai atsargiai.
Aš,atradau ,tokius derinius{imbieras+aitrioji paprika}
{kvapieji pipirai+muskatas+bazilikas+cesnakas}
Labai pamėgau ciberžlę,kalendrą kuminą,kmynus,kardamoną.
Aš,tau pačiai ,linkėčiau surasti savo pakeitimus vietoj druskos,juk ,mes kiekvienas atskirai skirtingi.
Vienam tas skanu,kitam tas ,o,dėl sveikatos ,ko.tik neišbandysi.
sekmės atradimų platybėse 4u.gif ,nebijok ekspermentuoti.
Atsakyti
Sakot, druska nesveika... O kodėl tada gyvuliams ją duoda laižyti? Tikrai ne todėl, kad greičiau nusibaigtų...
Atsakyti
Mano giliu isitikinimu,kad vegetarai neturetu vartoti druskos,yra vienas is mitu bei mastymo krastutinumai..Viskas sveika,kas su saiku.As druska vartoju ir nemanau jos atsisakyti smile.gif
Atsakyti
debatai vegetarizmo tema aišku gerai, bet norėtųsi ir receptukų... ax.gif
Atsakyti
Aš ne vegetarė, bet karts nuo karto pailsiu nuo mėsos.
Turiu labai storą knygą "The new Laurel's kitchen", ten vien vegetariški pariekalai (ir veganiškų yra), nuo duonų, salotų, iki desertų.
Galiu pavartyt, parašyt receptų, jei kokių pageidavimų yra. smile.gif

Man šitas patinka, užtepas toks arba mirkalas daržovėms, duonai, šiek tiek sultinio įpylus, kad skystesnis būtų:

0,5 svogūnio, sukapoto
1 česnako skiltelė
1 v.š. aliejaus
žiupsnelis kumino
druskos, jei reikia
1 a.š. baziliko
0.5 a.š. raudonėlio
sauja šviežių kapotų petražolių (nebūtinai)
1 citrinos sultys
2/3 puodelio skrudintų sezamo sėklų, sumaltų (nebūtinai)
3 puodeliai virtų ar konservuotų garbanzo pupelių, kitaip chickpeas. Lietuviškai- avinžirniai, berods. Konservuotų pirkdavau Maximose.

Pakepinti svogūna su visu česnaku iki kol svogūnas tampa permatomu, įberti kumino, kepinti, kol pasklis aromatas. Tada sutraiškyti suminkštėjusį česnaką šakute, sudėti likusius prieskonius, dar lengvai pakepinti. Tada gerai sumaišyti su citrinų sultim, trintais avinžirniais ir sezamu.

Atsakyti
Dar vegetarams puikus maistas- suši. Aš šiaip be jo gyvent negaliu... essen.gif Reiks savaitgalį pasidaryt bigsmile.gif

Man dar labai skanu prinokęs avokadas su balzamiko actu. Užsipili ant puselės ir skobi su šaukštu.

Puikus vegetariškas (arba veganiškas)

Piemenų pyragas ("Shepherd's pie)

Viršus:
2 puodeliai atlikusios bulvių košės
arba
3 vidutinės bulvės, 1/4 puodelio karvės ar sojų pieno, druskos, jei reikia
paprikos

Įdaras:

didelis sukapotas svogūnas
1 v.š. aliejaus ar ghi
0.5 kg brokolio
1 žaliasis saldusis pipiras, supjasutytas kubeliais
4 vidutinės morkos, irgi kubeliais
0.5 a.š. baziliko
1 lauro lapas
3/4 puodelio kapotų šviežių pomidorų arba 1/4 puodelio pomidorų pastos ir 0.5 updelio vandens
pundas špinatų
druskos

Jei nenaudojat bulvių košės- išvirti bulves ant garų, sutrinti, pridedant pieno ir druskos. Išskirstyti brokolį žiedynais, nuskusti ir supjaustyti stiebą. Nuplautus špinatus suplėšyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Kol kaista, pakepinti svogūną, sudėti brokolį, pipirą, morkas, baziliką ir lauro lapą. Viską sumaišyti, sudėti pomidorus. Uždengus patroškinti apie 15 min, kol daržovės suminkštės. Tada sudėti špinatus, druską.
Sudėti daržoves į kepimo indą, paskleisti trintas bulves ant viršaus, pabarstyti paprikos. Kepti 10- 15 min, kol bulvės gerai įkaista/ apskrunda.

Dar prie apkepų- galima ir kugelį vegetarišką kepti. Tik neaišku, kaip su kiaušiniais? Gal galima juos būtų kuo nors pakeisti...
Atsakyti
Himalaia, gal toj knygoj yra kokių paprastų ir greitų receptėlių? Būtų gerai, nes moksleivei sunku surasti laiko ilgam valgio gaminimuisi... Būčiau dėkinga. 4u.gif
Atsakyti