Ydomi tema,paskaitinėjau,taip sutinku su čia rašiusiomis,kad galima iškepti lietinius be kiaušinio,bet neradau ,kuri būtų parašiusi,kad galima miltus sumaišyti sunedideliu kiekiu krakmolo.
Tik reikia žinoti proporcijas.
Toliau,reikia į pačią masę įpilti aliejaus.
Labai yra ydomus skonis[vietoj vandens įpilti daržovių atvėsintą buljoną.
Bet lietiniai yra nesveikas maistas, kaip ir visi miltų patiekalai...
Labas
Prisijungiu ir aš
tiesa, tokia, po truputį atsisakančią mėsos, tapau ne savo noru
sveikata labai pablogėjo, ligos surietė, tad bandau maistą derinti ir, jei ne visiškai atsisakyti mėsos, tai jos sumažinti iki minimumo, o jei jau užsinorėsiu mėsos, tai valgyti tik gerą, kokybišką ir man tinkamą.
Man reikia receptukų, kur visiškai nebūtų jokių riebalų
badauju, valausi organizmą, negaliu jokių riebalų dabar. Nusibodo troškinti kopūstai, morko, pomidorai, cukinijos, norisi kažko.....ar turite kažką pasiūlyti...
Gal dar ir patarimų dosite, kuo galima pakeisti druską, nes esu labai didelė jos mėgėja, o reikia mažinti mažinti
prieš kelias dienas uošvienė man pataisė vegetariškų balandėlių
jie tokie skanūs, kad tikrai nebevalgysiu su mėsa, o tik vegetariškus

Prisijungiu ir aš


Man reikia receptukų, kur visiškai nebūtų jokių riebalų


Gal dar ir patarimų dosite, kuo galima pakeisti druską, nes esu labai didelė jos mėgėja, o reikia mažinti mažinti

prieš kelias dienas uošvienė man pataisė vegetariškų balandėlių


QUOTE(vaižgantė @ 2009 02 07, 13:01)
Bet lietiniai yra nesveikas maistas, kaip ir visi miltų patiekalai...
Nesveika baltu rafinuotu miltu visi patiekalai.Jei miltai rupus,nerafinuoti-tuomet sveika.Taciau si sveika produkta daznai sugadiname ilgu termisku apdorojimu ir netikusiu maisto produktu deriniu..
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2009 02 07, 13:04)
Gal dar ir patarimų dosite, kuo galima pakeisti druską, nes esu labai didelė jos mėgėja, o reikia mažinti mažinti
prieš kelias dienas uošvienė man pataisė vegetariškų balandėlių
jie tokie skanūs, kad tikrai nebevalgysiu su mėsa, o tik vegetariškus 

prieš kelias dienas uošvienė man pataisė vegetariškų balandėlių


Druska galima pakeisti juros kopustais ir svieziais zalumynais,kaip krapai,petrazoles ir kt..
O koks balandeliu receptas?

QUOTE(Daugiaziede @ 2009 02 07, 13:30)
Druska galima pakeisti juros kopustais ir svieziais zalumynais,kaip krapai,petrazoles ir kt..
O koks balandeliu receptas?
O koks balandeliu receptas?

bandžiau ir krapų dėt ir petražolių


o baLandėlių receptas tos pat,m tik vietoj faršo deda ryžius, tarkuotas morkas, prieskonius, viską vynioja į kopūstą. Galima apkepti, bet man reikėjo be riebalų tai nekepė, o paskui sumeti viską į puodą, uždedi pomidorų pjaustytų, morkų, kopūsto, svogūnų pjaustytų ir troškinama vandenuke, tada šaukštas grietinės, bet man nedėjo, nes man be riebalų

tikrai, kad super

Cikadele,
suprantu,kaip reikia pakeisti įprastus prieskonius[tokius,kaip druską,juoduosius pipirus],padal sveikatą,nera lengva,bet įmanoma.
Druską ašnaudoju,bet labai atsargiai.
Aš,atradau ,tokius derinius{imbieras+aitrioji paprika}
{kvapieji pipirai+muskatas+bazilikas+cesnakas}
Labai pamėgau ciberžlę,kalendrą kuminą,kmynus,kardamoną.
Aš,tau pačiai ,linkėčiau surasti savo pakeitimus vietoj druskos,juk ,mes kiekvienas atskirai skirtingi.
Vienam tas skanu,kitam tas ,o,dėl sveikatos ,ko.tik neišbandysi.
sekmės atradimų platybėse
,nebijok ekspermentuoti.
suprantu,kaip reikia pakeisti įprastus prieskonius[tokius,kaip druską,juoduosius pipirus],padal sveikatą,nera lengva,bet įmanoma.
Druską ašnaudoju,bet labai atsargiai.
Aš,atradau ,tokius derinius{imbieras+aitrioji paprika}
{kvapieji pipirai+muskatas+bazilikas+cesnakas}
Labai pamėgau ciberžlę,kalendrą kuminą,kmynus,kardamoną.
Aš,tau pačiai ,linkėčiau surasti savo pakeitimus vietoj druskos,juk ,mes kiekvienas atskirai skirtingi.
Vienam tas skanu,kitam tas ,o,dėl sveikatos ,ko.tik neišbandysi.
sekmės atradimų platybėse

Sakot, druska nesveika... O kodėl tada gyvuliams ją duoda laižyti? Tikrai ne todėl, kad greičiau nusibaigtų...
debatai vegetarizmo tema aišku gerai, bet norėtųsi ir receptukų...

Aš ne vegetarė, bet karts nuo karto pailsiu nuo mėsos.
Turiu labai storą knygą "The new Laurel's kitchen", ten vien vegetariški pariekalai (ir veganiškų yra), nuo duonų, salotų, iki desertų.
Galiu pavartyt, parašyt receptų, jei kokių pageidavimų yra.
Man šitas patinka, užtepas toks arba mirkalas daržovėms, duonai, šiek tiek sultinio įpylus, kad skystesnis būtų:
0,5 svogūnio, sukapoto
1 česnako skiltelė
1 v.š. aliejaus
žiupsnelis kumino
druskos, jei reikia
1 a.š. baziliko
0.5 a.š. raudonėlio
sauja šviežių kapotų petražolių (nebūtinai)
1 citrinos sultys
2/3 puodelio skrudintų sezamo sėklų, sumaltų (nebūtinai)
3 puodeliai virtų ar konservuotų garbanzo pupelių, kitaip chickpeas. Lietuviškai- avinžirniai, berods. Konservuotų pirkdavau Maximose.
Pakepinti svogūna su visu česnaku iki kol svogūnas tampa permatomu, įberti kumino, kepinti, kol pasklis aromatas. Tada sutraiškyti suminkštėjusį česnaką šakute, sudėti likusius prieskonius, dar lengvai pakepinti. Tada gerai sumaišyti su citrinų sultim, trintais avinžirniais ir sezamu.
Turiu labai storą knygą "The new Laurel's kitchen", ten vien vegetariški pariekalai (ir veganiškų yra), nuo duonų, salotų, iki desertų.
Galiu pavartyt, parašyt receptų, jei kokių pageidavimų yra.

Man šitas patinka, užtepas toks arba mirkalas daržovėms, duonai, šiek tiek sultinio įpylus, kad skystesnis būtų:
0,5 svogūnio, sukapoto
1 česnako skiltelė
1 v.š. aliejaus
žiupsnelis kumino
druskos, jei reikia
1 a.š. baziliko
0.5 a.š. raudonėlio
sauja šviežių kapotų petražolių (nebūtinai)
1 citrinos sultys
2/3 puodelio skrudintų sezamo sėklų, sumaltų (nebūtinai)
3 puodeliai virtų ar konservuotų garbanzo pupelių, kitaip chickpeas. Lietuviškai- avinžirniai, berods. Konservuotų pirkdavau Maximose.
Pakepinti svogūna su visu česnaku iki kol svogūnas tampa permatomu, įberti kumino, kepinti, kol pasklis aromatas. Tada sutraiškyti suminkštėjusį česnaką šakute, sudėti likusius prieskonius, dar lengvai pakepinti. Tada gerai sumaišyti su citrinų sultim, trintais avinžirniais ir sezamu.
Dar vegetarams puikus maistas- suši. Aš šiaip be jo gyvent negaliu...
Reiks savaitgalį pasidaryt
Man dar labai skanu prinokęs avokadas su balzamiko actu. Užsipili ant puselės ir skobi su šaukštu.
Puikus vegetariškas (arba veganiškas)
Piemenų pyragas ("Shepherd's pie)
Viršus:
2 puodeliai atlikusios bulvių košės
arba
3 vidutinės bulvės, 1/4 puodelio karvės ar sojų pieno, druskos, jei reikia
paprikos
Įdaras:
didelis sukapotas svogūnas
1 v.š. aliejaus ar ghi
0.5 kg brokolio
1 žaliasis saldusis pipiras, supjasutytas kubeliais
4 vidutinės morkos, irgi kubeliais
0.5 a.š. baziliko
1 lauro lapas
3/4 puodelio kapotų šviežių pomidorų arba 1/4 puodelio pomidorų pastos ir 0.5 updelio vandens
pundas špinatų
druskos
Jei nenaudojat bulvių košės- išvirti bulves ant garų, sutrinti, pridedant pieno ir druskos. Išskirstyti brokolį žiedynais, nuskusti ir supjaustyti stiebą. Nuplautus špinatus suplėšyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Kol kaista, pakepinti svogūną, sudėti brokolį, pipirą, morkas, baziliką ir lauro lapą. Viską sumaišyti, sudėti pomidorus. Uždengus patroškinti apie 15 min, kol daržovės suminkštės. Tada sudėti špinatus, druską.
Sudėti daržoves į kepimo indą, paskleisti trintas bulves ant viršaus, pabarstyti paprikos. Kepti 10- 15 min, kol bulvės gerai įkaista/ apskrunda.
Dar prie apkepų- galima ir kugelį vegetarišką kepti. Tik neaišku, kaip su kiaušiniais? Gal galima juos būtų kuo nors pakeisti...


Man dar labai skanu prinokęs avokadas su balzamiko actu. Užsipili ant puselės ir skobi su šaukštu.
Puikus vegetariškas (arba veganiškas)
Piemenų pyragas ("Shepherd's pie)
Viršus:
2 puodeliai atlikusios bulvių košės
arba
3 vidutinės bulvės, 1/4 puodelio karvės ar sojų pieno, druskos, jei reikia
paprikos
Įdaras:
didelis sukapotas svogūnas
1 v.š. aliejaus ar ghi
0.5 kg brokolio
1 žaliasis saldusis pipiras, supjasutytas kubeliais
4 vidutinės morkos, irgi kubeliais
0.5 a.š. baziliko
1 lauro lapas
3/4 puodelio kapotų šviežių pomidorų arba 1/4 puodelio pomidorų pastos ir 0.5 updelio vandens
pundas špinatų
druskos
Jei nenaudojat bulvių košės- išvirti bulves ant garų, sutrinti, pridedant pieno ir druskos. Išskirstyti brokolį žiedynais, nuskusti ir supjaustyti stiebą. Nuplautus špinatus suplėšyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Kol kaista, pakepinti svogūną, sudėti brokolį, pipirą, morkas, baziliką ir lauro lapą. Viską sumaišyti, sudėti pomidorus. Uždengus patroškinti apie 15 min, kol daržovės suminkštės. Tada sudėti špinatus, druską.
Sudėti daržoves į kepimo indą, paskleisti trintas bulves ant viršaus, pabarstyti paprikos. Kepti 10- 15 min, kol bulvės gerai įkaista/ apskrunda.
Dar prie apkepų- galima ir kugelį vegetarišką kepti. Tik neaišku, kaip su kiaušiniais? Gal galima juos būtų kuo nors pakeisti...
Himalaia, gal toj knygoj yra kokių paprastų ir greitų receptėlių? Būtų gerai, nes moksleivei sunku surasti laiko ilgam valgio gaminimuisi... Būčiau dėkinga.
