Įkraunama...
Įkraunama...

ką atsimenate iš vaikytės?

QUOTE(Montekrista @ 2011 08 30, 10:29)
Vaikams lietuvių pasakose nesaldu buvo.

Bet juk pasakose galimos begalės interpretacijų, o ir pasiimam iš jų tai, kas arčiausia kiekvieno skirtingai širdžiai.
Kiek aš pamenu iš vaikystės, tai pasakose man labiausiai patikdavo stebuklai, neįtikėtinai bei nenuspėjamai susiklostę įvykiai.
O dabar, kai vaikui skaitau, tai jau randu jose labiau patirties bei stiprybės, na ir paguodos, nei tikėjimo stebuklu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 30 rugpjūčio 2011 - 19:47
senelis kas vakara man sekdavo po viena pasaka. bet tik po viena, todel labai sunku budavo ja issirinkti g.gif
ir dar visada parnesdavo man zuikio pyrago. isivaizduodavau ta zuiki.
Atsakyti
QUOTE(Vifsla @ 2011 08 30, 20:36)
senelis kas vakara man sekdavo po viena pasaka. bet tik po viena, todel labai sunku budavo ja issirinkti g.gif
ir dar visada parnesdavo man zuikio pyrago. isivaizduodavau ta zuiki.

Aš, kai įstringu su kažkokiu reikalu, tai jau ir vaiką link atitinkamos pasakos kreipiu, nors šiaip, irgi pačiam leidžiu rinktis.
Man jos labai padeda supaprastintai, bet vaizdžiai ir pamokamai perteikti informaciją (na, ir pačiai atitinkamai pasikoreaguoti).
Atsakyti
Pasakos padeda pasakyti ką nori vaizdingiau. Pvz, ožiukas atidarė duris vilkui, bet jis, silpniausias, liko pasislėpęs ir papasakojo mamai, kas nutiko. Vadinasi, jis, kad ir mažas, kad ir padaręs klaidą, nebijojo pasakyti mamytei ir todėl viskas gerai bagėsi. Moralas - net ir mažas gali daug, klaidos ištaisomos, nereikia bijoti sakyti tiesos.
Atsakyti
keista, bet man budavo labai gaila to vilko is Raudonkepuraites g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vifsla @ 2011 08 30, 21:03)

O tai aš, neseniai nupirkau knygelę apie pagranduką. Kaip žinia, jų įvairių versijų yra. Skaitom, linksma. atverčiu paskutinį lapą - o ten lapė pusę pagranduko atsikandusi. Ir nei šiaip nei taip.
Atsakyti
QUOTE(Vifsla @ 2011 08 30, 21:03)

O gal ir tame yra tos pasakos išmintis- gailestingumas.
Atsakyti
mano zuikiui dabar toks etapas, kad jam visuose filmukuose labai rūpi, kur vaikučių mamos (zuikučių, ančiuko ir tt). Kai jie į bėdą pakliūna. Taip miela.
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 08 30, 21:07)
O gal ir tame yra tos pasakos išmintis- gailestingumas.

negirdejau, kad kam nors butu gaila vilko ar Sigutes pamotes, kuria zirgas po laukus istaske g.gif
o dar man labai patinka istorijos apie trolius mumius. dar ir dabar juos paskaitau. galvoju, kad ten aprasytas Rojus wub.gif
Atsakyti
Aš dar atsimenu tokį filmuką, man palikusį visam gyvenimui neišdildomą ir pamokomą įspūdį, filmuko pavadinimo, deja, neatsimenu, tik dainos fragmentą: "nuo mergaitės nešvarios nešvarios - visos suknios išbėgios išbėgios".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 30 rugpjūčio 2011 - 20:18
QUOTE(juzė @ 2011 08 30, 21:15)
Aš dar atsimenu tokį filmuką, man palikusį visam gyvenimui neišdildomą ir pamokomą, kurio pavadinimo, deja, neatsimenu, tik dainos fragmentą: "nuo mergaitės nešvarios nešvarios - visos suknios išbėgios išbėgios".

Oi, pamenu. Labai pamokanti buvo. mama visad reikšmingą veidą nutaisydavo, kai žiūrėdavau šį filmuką.
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 08 30, 21:15)
Aš dar atsimenu tokį filmuką, man palikusį visam gyvenimui neišdildomą įspūdį ir pamokomąją vertę, kurio pavadinimo, deja, neatsimenu, tik dainos fragmentą: "nuo mergaitės nešvarios nešvarios - visos suknios išbėgios išbėgios".

visos suknios ramiai kabo spintose?smile.gif
Atsakyti