QUOTE(Leo` @ 2009 09 12, 22:49)
Na, asmeninės nuomonės yra asmeninės, jei jau rimtai lyginti, tai derėtų testais remtis, kuris modelis už kurį ir kiek geresnis. Prakošus internete pasiekiamą informaciją, pasirinkau Miele siurblį, kažkiek buvau radęs ir Test rezultatų, ir daugybę atsiliepimų apie abiejų gamintojų produkciją - mano tyrimas ir atvedė prie pasirinkimo rezultato - Miele. Be kitų, vienas iš tokio apsisprendimo veiksnių buvo tai, kad pasigedau / nepavyko rasti iš Electrolux informacijos apie jų pačių ir nepriklausomų testų rezultatus apie jų sandarumą, todėl Miele pasirodė patikimesnis gamintojas.
Atleiskit, tiesiog pamiršau jūsų klausimą. Maišelių kainos skirtingos, skirtingiems modeliams skirtingi maišeliai. Mano modelio siurbliui originalūs Miele maišeliai kainuoja, berods, apie 40 Lt (4 maišeliai + 1 vadinamasis variklio filtras). Vietiniai pardavėjai siūlo naudoti ir alternatyvius Swirl maišelius, tačiau apie jų kainą atsimenu tik tiek, kad jie juntamai pigesni.
Nežinau kur jūs "košėte" tam internete, bet man anglų k. pavyko rasti vertinimus tik daugumoje amerikietiškuose ir dar keliuose angliškuose puslapiuose, o kaip jau minėjau prieš tai, Electrolux siurbliai parduodami "ten" ir Lietuvoje yra skritingi iš esmės. Pateikiami vartotojų vertinimai forumuose (ar pvz. produktų vertinimai price grabber tipo puslapiuose kaip kelkoo.co.uk) nemanau kad yra tai, kuo vertėtų pasitikėti (jie tai tikrai apie sandarumą nieko nepasakys, jiems svarbiau kaip gražiai lemputės dega ar kaip stipriai pritraukia antgalį prie kilimo - "ooo kaip galingai traukia, puikus siurblys" - pff), o normalių produktų testų prežiūra dažniausiai yra mokama (jei turit kokių rimtų nuorodų, nepatingėkit pasidalint;)). Pvz. vienas iš patikimų testų yra
Which? žurnalas Anglijoje, bet ten vėlgi testuose daug "upright" tipo siurblių, o iš įprastinių siurblių labai mažai mūsų rinkoje parduodamų modelių. Bet iš testuotų Electrolux siurblių (smalsumas nugalėjo, prisiregistravau:)) trys yra parduodami ir Lietuvoje ir visi įvertinti aukštai bei papuola į "best buy" kategoriją, pvz. mano rekomenduotas Electrolux
ZUSG3000 best buy teste gavo beveik aukščiausią įvertinimą, 77% ir tik 1-2 procentais atsiliko nuo gerokai brangesnių dviejų Miele modelių S5281 ir S4281 (pralošdamas jiems kategorijoje "emptying", t.y. kaip paprasta yra pakeisti maišelius ir filtrus bei kilimų valyme - natūralu, nes neturi tam skirto angalio), tačiau "performance" kategorijoje laimėjo arba buvo lygus su jais, tiek pagal "alergen retention" (filtravimo kokybė, t.y. kur aš ir sakau - kam reikia 7 filtrų, jei viską kokybiškai sulaiko vienas Hepa H12 ar H13 filtras?), "pet hair" (gyvūnų plaukų surinkimas) ir "noise" (čia abu Miele pralošė). Kitas electrolux šeimos narys Maximus ZXM7025 taip pat šalia su 76%.
Taip pat naujas siurblys Ultraone keturiose giminingose mums rinkose (skandinavija ir centrinė europa)
gavęs testuose aukščiausius įvertinimus.
Štai todėl ir drąsiai rekomenduoju šiuos siurblius, nes pagal kainą/kokybę tikrai geriausias pasirinkimas

Tiesa, jų prieš 1,5 metų dar nebuvo rinkoje (kaip suprantu, tada rinkotės), todėl su Miele gal ir nebuvo kam lygintis iš tuometinio Electrolux asortimento.
Swirl maišeliai yra vieni blogiausių rinkoje, taip, jie kainuotų gal ne 40, o apie 30 lt., t.y. vistiek gerokai brangiau nei s-bag. Variklio filtras komplektacijoje tikrai nieko įspūdingo - tai vistik kur dar 5 filtrai (atmetus variklio ir išmetimo filtrus)? Ar tik nebus tie 7 lygių filtravimas tiesiog eilinis marketinginis triukas?