Įkraunama...
Įkraunama...

Dulkių siurbliai

internete dagila pasižiūrėjau, tai rodo tik kad bambukiniais gaminiais prekiauja g.gif
o kaip sekasi naudotis, nenusivylėt?
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2009 09 12, 14:35)
O tai kiek tie Miele maišeliai kainuoja, su visais filtrais? S-bag maišeliai yra 3 l talpos, yra ir 5 l talpos, tik jis "telpa" ne į visus dulkių siurblius, tad 4,5 l talpa nėra kažkas stebuklingai daugiau, manau kaina bus neproporcingai didesnė. Vėlgi - nieko neturiu prieš Miele dulkių siurblius, tiesiog manau kad jų kaina nėra proporcinga (nesinori sakyt "kokybei", su kuria tikiu viskas ok) performance (nesugalvoju tiklaus lietuvių k. atitikmens).

Kaip tik dėl to ir sakiau, kad už vis kylančią kokybę tenka mokėti eksponentiškai. Ir jau patiems spręst, kur sustot.

Dėl pačio Electrolux - manau mažiau reikėtų pasitikėti tuo, ką skaitot interneto forumuose ar bent patikrint ten pateikiamą info wink.gif Electrolux brandas buvo sukurtas švedų ir visada priklausė švedams, o Electrolux siurbliai buvo gaminami Švedijoje. Tik tie švedai laikui bėgant pradėjo supirkinėti smulkesnes konkurentų kompanijas, viena tokių buvo amerikiečių Eureka, kuri ir nupirkta liko gaminti Eureka prekinio ženklo siurblių JAV rinkai, ką daro ir iki pat šiandienos. O Electrolux siurbliai visada buvo neužmušami - pažįstu daug žmonių, turinčių įvairius Electrolux siurblius po 10 ir daugiau metų, ir viskas puikiai veikia. Pats vieną naudoju jau 6-ti metai (tiksliau dabar jau naudoja uošviai), ir nieko iškyrus maišelių pakeitimus nėra tekę jam daryti - o siurbia vis taip pat puikiai.

Jūs minite kitus dalykus, nei turėjau galvoje - štai, ypač paskutinė dalis: http://en.wikipedia.org/wiki/Aerus_LLC. Štai tie ir buvo „iconic“ su puikia užtarnauta reputacija ir ilgaamžiškumu. Užvis geriausia gauti vokiečių „Test“ siurblių testavimo rezultatus, vienok už jų gavimą reikia mokėti.
Atsakyti
Taip prekiauja ir patalyne is balmuko pluosto, taip pat ranksluosciais, rubais, bet dar ir "dyson" siurbliais smile.gif
"dyson" siurbliai

stai cia paziurekit mirksiukas.gif

O mes tai tikrai nenusivylem, lab ai patenkinti esam smile.gif tikrai gerai surenka ir dulkes ir suns plaukus mirksiukas.gif be to nereikia keisti maiseliu, tik ispurutyt, isvalyt ir viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Leo` @ 2009 09 12, 21:09)
Kaip tik dėl to ir sakiau, kad už vis kylančią kokybę tenka mokėti eksponentiškai. Ir jau patiems spręst, kur sustot.
Jūs minite kitus dalykus, nei turėjau galvoje - štai, ypač paskutinė dalis: http://en.wikipedia.org/wiki/Aerus_LLC. Štai tie ir buvo „iconic“ su puikia užtarnauta reputacija ir ilgaamžiškumu. Užvis geriausia gauti vokiečių „Test“ siurblių testavimo rezultatus, vienok už jų gavimą reikia mokėti.

gerb Leo, nelabai suprantu, kodėl taip sunku tiesiog konkrečiai atsakyti - kiek kainuoja tie maišeliai? kas čia per paslaptis? Abstrakčios frazės "už kylančią kokybę tenka mokėti ekponentiškai" - nenorėčiau sutikti, jog Miele siublių kokybė yra kažkur "kitame lygyje", todėl ir nesutinku, kad už vardą reikia tiek permokėti.

Electrolux USA ir Electrolux Švedijoje kaip matom buvo du atskiri dariniai, galbūt tas Electrolux USA ir gamino kažkokius nepaprastus siurblius už atitinkamai išpūstą kainą, bet ir gal nesigilinkim į JAV ar UK rinkoms skirtus prietaisus, ten dauguma siurblių yra upright tipo, kokių pas mus rinkoje praktiškai neparduodama, todėl manau lyginti amerikietišką ir europietišką produkciją siurbliuose neteisinga, nes tai visiškai skirtingi daiktai.
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2009 09 12, 22:01)
gerb Leo, nelabai suprantu, kodėl taip sunku tiesiog konkrečiai atsakyti - kiek kainuoja tie maišeliai? kas čia per paslaptis? Abstrakčios frazės "už kylančią kokybę tenka mokėti ekponentiškai" - nenorėčiau sutikti, jog Miele siublių kokybė yra kažkur "kitame lygyje", todėl ir nesutinku, kad už vardą reikia tiek permokėti.

Na, asmeninės nuomonės yra asmeninės, jei jau rimtai lyginti, tai derėtų testais remtis, kuris modelis už kurį ir kiek geresnis. „Prakošus“ internete pasiekiamą informaciją, pasirinkau Miele siurblį, kažkiek buvau radęs ir „Test“ rezultatų, ir daugybę atsiliepimų apie abiejų gamintojų produkciją - mano „tyrimas“ ir atvedė prie pasirinkimo rezultato - Miele. Be kitų, vienas iš tokio apsisprendimo veiksnių buvo tai, kad pasigedau / nepavyko rasti iš Electrolux informacijos apie jų pačių ir nepriklausomų testų rezultatus apie jų sandarumą, todėl Miele pasirodė patikimesnis gamintojas.

Atleiskit, tiesiog pamiršau jūsų klausimą. Maišelių kainos skirtingos, skirtingiems modeliams skirtingi maišeliai. Mano modelio siurbliui originalūs Miele maišeliai kainuoja, berods, apie 40 Lt (4 maišeliai + 1 vadinamasis variklio filtras). Vietiniai pardavėjai siūlo naudoti ir alternatyvius Swirl maišelius, tačiau apie jų kainą atsimenu tik tiek, kad jie juntamai pigesni.

Electrolux USA ir Electrolux Švedijoje kaip matom buvo du atskiri dariniai, galbūt tas Electrolux USA ir gamino kažkokius nepaprastus siurblius už atitinkamai išpūstą kainą, bet ir gal nesigilinkim į JAV ar UK rinkoms skirtus prietaisus, ten dauguma siurblių yra upright tipo, kokių pas mus rinkoje praktiškai neparduodama, todėl manau lyginti amerikietišką ir europietišką produkciją siurbliuose neteisinga, nes tai visiškai skirtingi daiktai.

Atsiliepimai apie „ankstesnius“ Electrolux siurblius ir „vėlesniu“ buvo toje pačioje rinkoje. Apie dabartinius modelius reikia ieškoti naujausių „Test“ rezultatų su dabar gaminamais ir konkrečiais dominančiais modeliais.
Atsakyti
QUOTE(Leo` @ 2009 09 12, 22:49)
Na, asmeninės nuomonės yra asmeninės, jei jau rimtai lyginti, tai derėtų testais remtis, kuris modelis už kurį ir kiek geresnis. „Prakošus“ internete pasiekiamą informaciją, pasirinkau Miele siurblį, kažkiek buvau radęs ir „Test“ rezultatų, ir daugybę atsiliepimų apie abiejų gamintojų produkciją - mano „tyrimas“ ir atvedė prie pasirinkimo rezultato - Miele. Be kitų, vienas iš tokio apsisprendimo veiksnių buvo tai, kad pasigedau / nepavyko rasti iš Electrolux informacijos apie jų pačių ir nepriklausomų testų rezultatus apie jų sandarumą, todėl Miele pasirodė patikimesnis gamintojas.

Atleiskit, tiesiog pamiršau jūsų klausimą. Maišelių kainos skirtingos, skirtingiems modeliams skirtingi maišeliai. Mano modelio siurbliui originalūs Miele maišeliai kainuoja, berods, apie 40 Lt (4 maišeliai + 1 vadinamasis variklio filtras). Vietiniai pardavėjai siūlo naudoti ir alternatyvius Swirl maišelius, tačiau apie jų kainą atsimenu tik tiek, kad jie juntamai pigesni.

Nežinau kur jūs "košėte" tam internete, bet man anglų k. pavyko rasti vertinimus tik daugumoje amerikietiškuose ir dar keliuose angliškuose puslapiuose, o kaip jau minėjau prieš tai, Electrolux siurbliai parduodami "ten" ir Lietuvoje yra skritingi iš esmės. Pateikiami vartotojų vertinimai forumuose (ar pvz. produktų vertinimai price grabber tipo puslapiuose kaip kelkoo.co.uk) nemanau kad yra tai, kuo vertėtų pasitikėti (jie tai tikrai apie sandarumą nieko nepasakys, jiems svarbiau kaip gražiai lemputės dega ar kaip stipriai pritraukia antgalį prie kilimo - "ooo kaip galingai traukia, puikus siurblys" - pff), o normalių produktų testų prežiūra dažniausiai yra mokama (jei turit kokių rimtų nuorodų, nepatingėkit pasidalint;)). Pvz. vienas iš patikimų testų yra Which? žurnalas Anglijoje, bet ten vėlgi testuose daug "upright" tipo siurblių, o iš įprastinių siurblių labai mažai mūsų rinkoje parduodamų modelių. Bet iš testuotų Electrolux siurblių (smalsumas nugalėjo, prisiregistravau:)) trys yra parduodami ir Lietuvoje ir visi įvertinti aukštai bei papuola į "best buy" kategoriją, pvz. mano rekomenduotas Electrolux ZUSG3000 best buy teste gavo beveik aukščiausią įvertinimą, 77% ir tik 1-2 procentais atsiliko nuo gerokai brangesnių dviejų Miele modelių S5281 ir S4281 (pralošdamas jiems kategorijoje "emptying", t.y. kaip paprasta yra pakeisti maišelius ir filtrus bei kilimų valyme - natūralu, nes neturi tam skirto angalio), tačiau "performance" kategorijoje laimėjo arba buvo lygus su jais, tiek pagal "alergen retention" (filtravimo kokybė, t.y. kur aš ir sakau - kam reikia 7 filtrų, jei viską kokybiškai sulaiko vienas Hepa H12 ar H13 filtras?), "pet hair" (gyvūnų plaukų surinkimas) ir "noise" (čia abu Miele pralošė). Kitas electrolux šeimos narys Maximus ZXM7025 taip pat šalia su 76%.

user posted image

Taip pat naujas siurblys Ultraone keturiose giminingose mums rinkose (skandinavija ir centrinė europa) gavęs testuose aukščiausius įvertinimus.

Štai todėl ir drąsiai rekomenduoju šiuos siurblius, nes pagal kainą/kokybę tikrai geriausias pasirinkimas thumbup.gif Tiesa, jų prieš 1,5 metų dar nebuvo rinkoje (kaip suprantu, tada rinkotės), todėl su Miele gal ir nebuvo kam lygintis iš tuometinio Electrolux asortimento.

Swirl maišeliai yra vieni blogiausių rinkoje, taip, jie kainuotų gal ne 40, o apie 30 lt., t.y. vistiek gerokai brangiau nei s-bag. Variklio filtras komplektacijoje tikrai nieko įspūdingo - tai vistik kur dar 5 filtrai (atmetus variklio ir išmetimo filtrus)? Ar tik nebus tie 7 lygių filtravimas tiesiog eilinis marketinginis triukas? g.gif
Atsakyti
Va, su tokia info jau galima pradėt rinktis siurblius smile.gif

Vienok, Electrolux ZUSG3000, kiek matau, yra su Hepa12 filtru, mažiau sulaiko dulkių, iš funkcinės pusės, rankenoje nepastebėjau siurblio valdymo, maišeliai, - jei klystu pataisykit, - 2,5 L, užtat kam svarbu, kaina kur kas mažesnė.

http://www.clyde-ifc...epa-filters.htm ir „Miele Active HEPA filters capture 99.99% of all particles as small as 0.3 microns in size.“ (http://www.achooallergy.com/miele-vacuum-buying-guide.asp) - kas atitinka H13. Tiesioginių Miele Active HEPA ir Electrolux H12 ar H13 palyginimo testų neteko rasti.

Vienok, bėda su H12 ir H13 parametrų paieška, vienok, man tai neabeaktualu iki kito siurblio pirkimo, kurį man Miele planuoja po 20 metų biggrin.gif (toks jų pačių įvertintas ilgaamžiškumas). Na, pamatysim, kaip bus iš tikrųjų, bet bent kol kas veikia puikiai. Ilgaamžiškumą man rodos nelabai kas betestuoja, todėl čia jau tenka analizuoti atsiliepimus, geriausia tų, kurie naudojo ir vieną, ir kitą, kas praktiškai yra itin retai. Deja, tai yra statistinis dalykas, tai vertiannt reikia atsižvelgti į atsiliepimų kiekį ir, jei įmanoma, vartotojo „kompetenciją“ ir patyrimą.

Kai kuriems siurbliams atsiliepimai yra, pvz., http://www.testeo.co...781-aumenx.html (tiesa, čia žiūrėdamas kadaise naudojausi Google translate vertimui į anglų kalbą).

Na, kam aktualu, tiems atėjo eilė patiems rasti, „košti“ ir analizuoti naujausią informaciją.

Kadangi man pasirinkimas jau nebeaktualus ir jau išsakiau atmintyje užsilikusius informacijos likučius, laikas grįžt prie savo darbų ir visiems palinkėt sėkmės patikrinant mano ir kitų pateiktą informaciją bei ieškant objektyvios ir testais pagrįstos informacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leo` @ 2009 09 13, 14:13)
Va, su tokia info jau galima pradėt rinktis siurblius smile.gif

Vienok, Electrolux ZUSG3000, kiek matau, yra su Hepa12 filtru, mažiau sulaiko dulkių, iš funkcinės pusės, rankenoje nepastebėjau siurblio valdymo, maišeliai, - jei klystu pataisykit, - 2,5 L, užtat kam svarbu, kaina kur kas mažesnė.

Na, kam aktualu, tiems atėjo eilė patiems rasti, „košti“ ir analizuoti naujausią informaciją.

Kadangi man pasirinkimas jau nebeaktualus ir jau išsakiau atmintyje užsilikusius informacijos likučius, laikas grįžt prie savo darbų ir visiems palinkėt sėkmės patikrinant mano ir kitų pateiktą informaciją bei ieškant objektyvios ir testais pagrįstos informacijos smile.gif

H12 ir H13 filtrų skirtumai - iš 10.000 smulkiausių dalelių H12 praleis 50, H13 tik 5 - bet lyginant su 10.000 pradiniu skaičiumi, H12 efektyvumas vistiek yra įspūdingas. Be to, bet kada galima įsigyti ir plaunama Hepa H13 filtrą už 43 lt. - tikrai maža investicija, o tarnaus bent 3 metus tikrai. Taip, ZUSG3000 nėra valdymo ant rankenos - bet niekad nepasigedau, ir taip, maišeliai 2,5 l, bet užtat dvigubai pigesni - o dažniau keičiant mažesnė tikimybė kad iš maišelio siurbliuojant pradės eiti įvairūs kvapai dėl anksčiau susiurbtų pvz. gyvūnų plaukų schmoll.gif visur yra daugybė įvairių niuansų, bet manau Miele nusipirkęs taip pat niekas nenusivils wink.gif

Bet taip - manau tiek jau prirašėm, kad dabar jau bet kas galės išsirinkti pagal kišenę ir galimybes, ar tiesiog pagal savo simpatijas. Ir gal pagaliau nustos žmonės pirkti tuos "dulkių" permėtytojus iš serijos samsung/lg/eio/daewoo/vitek/storm/scarlett/dea ir panašių už 100-200 lt, ar stebuklinguosius siurblius su vandens filtrais - už Hepa H13 ar Miele active filtrą vistiek nieks geriau neišfiltruos smile.gif

dėkui Leo už diskusiją, pats daug naujo sužinojau drinks_cheers.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Atsakyti
niu niekaip neisirenku tarp siu siurbliu: Electrolux Maximus ZXM7030, Electrolux UltraOne Z8870 ar Electrolux UltraOne Z8830T.
Siaip gal Z8870 atrodytu optimaliausias variantas, nes nereikia tu antgaliu keisti...tik ar jo antgalis atitinka Turbo antgali? zodziu as kazkaip galvoju, kad labai jau nepatogu tuos antgalius tampytis is paskos, nes pas mane bute keliuose kambariuose kilimas, o kitur laminatas...zodziu, gal patarsit kuri rinktis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mood @ 2009 09 15, 11:36)
niu niekaip neisirenku tarp siu siurbliu: Electrolux Maximus ZXM7030, Electrolux UltraOne Z8870 ar Electrolux UltraOne Z8830T.
Siaip gal Z8870 atrodytu optimaliausias variantas, nes nereikia tu antgaliu keisti...tik ar jo antgalis atitinka Turbo antgali? zodziu as kazkaip galvoju, kad labai jau nepatogu tuos antgalius tampytis is paskos, nes pas mane bute keliuose kambariuose kilimas, o kitur laminatas...zodziu, gal patarsit kuri rinktis doh.gif

o "dyson'o" nenorit? ax.gif mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
Aš tai tarp Miele pasimečiau lotuliukas.gif
Atsakyti