Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(Astija @ 2008 03 22, 09:32)
kad migreniniai vaistai butu kompensuojami jie turi nustatyti tam tikra migrenos rusi (migrena su aura), jei uzraso migrena be auros tai ir vaistu niekas nekompensuos.

Tai, kad gal nevisai taip. Maniskis neurologas tikrai apie jokias auras nerase.
Atsakyti
Kokia pabaisa ta migrena doh.gif , aš jau nebežinau ko greibtis, galva skauda kone kasdien, jei ne kasdien tai 4-5 dienas per savaitę, pradeda čiuožti stogas, vaistus ryju saujom, vis tikiuos, kad ne migreninis skausmas padės visi tie citramonai ir ką Š..., nieks nepadeda, tada geriu Cinie, jei nįsiskauda, liux numalšina, bet jei uždelsiu, tada jau viskas, tik greitoji beišgelbėja verysad.gif , kai užeina stiprus priepolis vemiu, neatsikeliu iš lovos, nieko nematau doh.gif , išsiraunu kukštą plaukų, nepakeliu to skausmo, kaip su juo reik gyvent.................. verysad.gif

QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 03 20, 11:06)
O visi solphadeinai, citramonai, saridonai man kaip saldainiai  unsure.gif

ir man tas pats verysad.gif

QUOTE(Astija @ 2008 03 20, 11:39)
O tas pasakymas kad reikia sveikai gyventi be stresu, gerai pailseti ir .t.t tai yra tiem kas sedi namie ir neturi ka veikti, arba bent jau tiem kieno darbo valandos normalios, o kai man tenka dirbti ir dienom ir naktim, itampa ir t.t. tai neimanoma to laikytis, todel visada su savim turiu tureti migreniniu vaistu. Be to kai jau buna labai stiprus  priepuolis ir bunu namie tai isgeriu migdomuju tab ir stengiuos issimiegoti  verysad.gif  zodziu su sia liga reikia ismokt susigyventi ......
kas liecia maista, tai man juodas sokoladas ir raudonas vynas isprovokuoja skausma kaip taisykle  verysad.gif

Visiška nesąmonė, gyvenu ramiai, darbas normalus (t.y.darbo laikas), tikrai nepervargstu, na retai būna, bet galva skauda ištisai verysad.gif

Pirmą kartą girdžiu, kad gali nekompensuoti vaistų dės auros g.gif , man kompensuoja Cinie, pigiausiai išeina, anksčiau gėriau imigran, bet reikėdavo porą kart į mėn tai nieko, o dabar nusiperku pakuotę 6 tabletes, tai vargiai porai savaičių užtenku verysad.gif , labai brangiai atsieina imigran, tai pasirinkau Cinie.
Nusipirkau leidžiamo ketanovo, bandžiau pati susileist, nė velnio nieko nepadėjo.

O gal kuri esat bandžiusi Spygelon? žadu bandyti nusipirkt, nes nžn kiek ilgai mano organizmas atlaikys tokius kiekius vaistų, kiek aš išgeriu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jura*: 16 balandžio 2008 - 15:22
Labas, jau nebesikartosiu, visoms panašūs simtomai tos migrenos, perskaičiau visą temą. Beje apie Cinie, radau apie jį, tai jir ką receptinis? g.gif
Man kažkaip susilpnindavo skausmą magneB6 vakarais pagerti, bet taip tai tik imigran ir solpadein varau. Man felčeriukas sakė, kad migreną beveik išgydo magneziją pasileisti kartu su B12 vitaminu, iš pradžių nežiūrėjau rimtai, bet man pagerėjo, dabar jau nuo gruodžio gyvenu su silpnais skausmais, bet ir tie praeina nuo ramybės būsenos. Daktarai sakė (apėjau ne vieną dešimtį, net smegenų ieškojo doh.gif ) kad pagrindinė migrenos priežastis yra įtampa ir stresas. Na gl kiekvienai sava priežastis g.gif
O ketanovo tai nevartokit - širdį labai “suvaro“ tas brudas
Beje apie imigran - eurovaistinėj aną savaitę pirkau tai pakuotė imigran 50 man tekainavo apie 11Lt kažkokia nuolaida buvo, o ar dabar yra nesidomėjau, nes užsipirkau tąkart blush2.gif
Atsakyti
Turiu ir as migrena unsure.gif Kiek pamenu, visa gyvenima budavo galvos skausmai. Tik nezinojau, kad tai migrena. O su ja bandau kovoti taip: tik jauciu, kad arteja priepuolis isgeriu ibuprofeno, saridono, ketanovo arba analgino (priklausomai nuo skausmo intensyvumo) ir festalio. Nes labai pykina ir skrandis "nesisuka". Ir kartais didieji skausmai praslenka pro sali 4u.gif O jeigu jau tikrieji prasideda (kai kauki balsu ir drebi lyg narkomanas apstinencijos metu) - tai issivalau skrandi, isgeriu pora analgino arba ketanovo ir festalio, atsidarau langus, palendu po pukais, susiverziu galva slapiu ranksluosciu ir stengiuosi uzmigti. Dar vyras kakla is nugaros masazuoja. Tai nubudus jau nebuna tokio didelio skausmo, tik plaktukas dauzo. Bet po kokios dienos praeina 4u.gif
As tik stebiuosi, kaip jus galite dar kazka kompiuteriu rasyti, kai buna migrenos priepoliai g.gif As is lovos fiziskai negaliu islipti schmoll.gif O gal man kitokia forma?
.
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2008 04 16, 17:29)
Beje apie Cinie, radau apie jį, tai jir ką receptinis?
Man kažkaip susilpnindavo skausmą magneB6 vakarais pagerti, bet taip tai tik imigran ir solpadein varau. Man felčeriukas sakė, kad migreną beveik išgydo magneziją pasileisti kartu su B12 vitaminu, iš pradžių nežiūrėjau rimtai, bet man pagerėjo, dabar jau nuo gruodžio gyvenu su silpnais skausmais, bet ir tie praeina nuo ramybės būsenos. Daktarai sakė (apėjau ne vieną dešimtį, net smegenų ieškojo  doh.gif ) kad pagrindinė migrenos priežastis yra įtampa ir stresas. Na gl kiekvienai sava priežastis 

Cinie toks pat receptinis vaistas kaip imigran mirksiukas.gif , na nžn kiek pirkau be recepto, nebuvo atvejo, kad jo paprašytų g.gif
Kur tą magneziją gaut? Vaistinėj? blush2.gif

QUOTE(rsc @ 2008 04 16, 21:00)
As tik stebiuosi, kaip jus galite dar kazka kompiuteriu rasyti, kai buna migrenos priepoliai g.gif As is lovos fiziskai negaliu islipti schmoll.gif O gal man kitokia forma?
.

Man tenka ne tik prie kompo sėdėt, o ir darbo valandas atbūt doh.gif , būna ir vemti išbėgu, ir mąstyti negaliu kaip žmogus, bet iš darbo nieks neišleidinės per savaitę kelis kartus doh.gif mirksiukas.gif
Namie užsidarau tamsiam kambary ir te niekas nedrįsta trukdyti, guliu kaip lavonas, net šnekėti negaliu.
O darbe niekur nedingsi, vieną kartą tiesiai po darbo atvažiavo vyras(nors pati vairuoju, bet tą kart būčiau nė kaip negrįžus), ir išvežė į greitąją nes pradėjo protas maišytis nuo skausmo unsure.gif
Atsakyti
[quote=*Jura*,2008 04 17, 08:00]
Kur tą magneziją gaut? Vaistinėj? blush2.gif
Na man pasisekė ligoninėj kai gulėjau išsireikalavau, bet manau su receptu galima gauti, arba gydytojo paklausti tokiu reikalu g.gif

Man kaip ir rsc - jei skausmas vaistam nepasiduoda, tai iš lovos išlipt negaliu, jei darbe - miegu ant stalo pasirėmusi (čia asmeninio kabineto privalimas, ir dar kai esi ne pats svarbiausias įstaigoje) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2008 04 17, 17:15)

Man kaip ir rsc - jei skausmas vaistam nepasiduoda, tai iš lovos išlipt negaliu, jei darbe - miegu ant stalo pasirėmusi (čia asmeninio kabineto privalimas, ir dar kai esi ne pats svarbiausias įstaigoje)  thumbup.gif

As irgi prisigeriu vaistu, nueinu i automobili ir atsijungiu nors pusvalandziui. Tada vel bent jau pajudet galiu. Visi zino - jei nepadarysiu tokios pertraukeles - reikes greitaja kviest. O tai nera labai "paranku" darbdaviams...
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2008 04 17, 19:16)
As irgi prisigeriu vaistu, nueinu i automobili ir atsijungiu nors pusvalandziui. Tada vel bent jau pajudet galiu. Visi zino - jei nepadarysiu tokios pertraukeles - reikes greitaja kviest. O tai nera labai "paranku" darbdaviams...

Kaip jums gerai, o aš dirbu su klientais ir pakeist manęs nėr kam, tad jei pasakau, kad skauda, pasiūlo citramono doh.gif , nieks nesupranta kas tai per skausmas, esu ne kartą prašiusis iš darbo, bet tiek kiek reikia tikrai neišleistų unsure.gif
Įkalu vaistų ir dar bambančių klientų turiu atsiklausyt, kad nesišypsau ar "nemandagiai" kalbu doh.gif
Atsakyti
manęs jei nelabai nori išleisti stipresnio skausmo metu -tai nulėkdavau pas šeimos daktarę tai duodavo dienai nedarbingumą - už tą dieną darbdavys 100% apmoka, po tokių kelių bandymų, dabar išleidžia, kad tik neimčiau nedarbingumo
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2008 04 18, 11:35)
manęs jei nelabai nori išleisti stipresnio skausmo metu -tai nulėkdavau pas šeimos daktarę tai duodavo dienai nedarbingumą - už tą dieną darbdavys 100% apmoka, po tokių kelių bandymų, dabar išleidžia, kad tik neimčiau nedarbingumo

Gera mintis 4u.gif Niekad nesusimasciau, kad taip galima g.gif
Atsakyti
aš ir maniau, kad negalima, bet jei skauda ir po to praeina, ko negali duot. O kai kvieti greitukę ir po to išleidžia, tai ir išrašo kažkokį lapą, ar reikia į savo šeimos daktarę kreiptis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jura* @ 2008 04 16, 16:20)
Kokia pabaisa ta migrena doh.gif , aš jau nebežinau ko greibtis, galva skauda kone kasdien, jei ne kasdien tai 4-5 dienas per savaitę, pradeda čiuožti stogas, vaistus ryju saujom, vis tikiuos, kad ne migreninis skausmas padės visi tie citramonai ir ką Š..., nieks nepadeda, tada geriu Cinie, jei nįsiskauda, liux numalšina, bet jei uždelsiu, tada jau viskas, tik greitoji beišgelbėja verysad.gif , kai užeina stiprus priepolis vemiu, neatsikeliu iš lovos, nieko nematau  doh.gif , išsiraunu kukštą plaukų, nepakeliu to skausmo, kaip su juo reik gyvent..................  verysad.gif
ir man tas pats  verysad.gif
Visiška nesąmonė, gyvenu ramiai, darbas normalus (t.y.darbo laikas), tikrai nepervargstu, na retai būna, bet galva skauda ištisai  verysad.gif

Pirmą kartą girdžiu, kad gali nekompensuoti vaistų dės auros  g.gif , man kompensuoja Cinie, pigiausiai išeina, anksčiau gėriau imigran, bet reikėdavo porą kart į mėn tai nieko, o dabar nusiperku pakuotę 6 tabletes, tai vargiai porai savaičių užtenku  verysad.gif , labai brangiai atsieina imigran, tai pasirinkau Cinie.
Nusipirkau leidžiamo ketanovo, bandžiau pati susileist, nė velnio nieko nepadėjo.
O gal kuri esat bandžiusi Spygelon? žadu bandyti nusipirkt, nes nžn kiek ilgai mano organizmas atlaikys tokius kiekius vaistų, kiek aš išgeriu  unsure.gif

Jura, labai gerai parasei - jeigu neisiskauda, tai vaistai padeda...tai va, ka ir as supratau - migrena niekada nepraeina, jeigu jau prasideda, ji gali tik sustipreti ir jei laiku neisgeri vaistu - tada tavo diena nuejo niekais, deja....kam lovoje, kam masinoje, kam ant darbinio stalo. Spigelon yra tik homeopatinis vaistukas, paziurejau internete, tai net neisivaizduoju, kiek jis tau galetu pagelbeti. As tai drasiai galiu pasakyti, kad migrena gydo tik vaistai nuo migrenos, kaip gydytoja sake - triptanai. O tavo paminetas Cinie ir yra triptanas sumatriptano pavadinimu. Ir kaip tik "uzsipirkau" Cinie, nes suzinojau, kad eurovaistinese ji tekainuoja tik 11 litu 50 mg 2 tabletes ir 17 litu 100 mg 2 tabletes! Kadangi migrena jau turiu tikrai senokai - tai nebeturiu iliuziju, kad ja galima kaip nors isgydyti smile.gif tada belieka su ja "susidraugauti" ir pajautus - laiku isgerti Cinie.

Grazios dieneles visoms!
Atsakyti