Tai gi merginos papasakosiu savo istorija. Galit nesiorentuot, tuo labiau, kad mes visi labai skirtingi.
Migrena susirgau pusmeciui praejus po gimdymo. Grubiai tarent pries 9 metus. Vos tik pradedavau vemt, jau zinojau kad ant ryt dar ir prisides nezmoniskas skausmas. Tiesa vemdavau tulzim. Todel tyriausi is pat pradziu kepenis, paskui aisku skrandi. Zodziu visgi priejom prie galvos... Vazinejausi i Vilniu, cia vietoj Kaune pas visus siuliausi ir vaiksciojau. Prirasydavo kruvas vaistu, nuo kuriu budavo ne ka geriau, nu bet gerdavau ir stengiausi nesiskust nors reziume niekas nepasikeite. Bet paskutiniais metais cia mazdaug pries metus, prasidejo labai dazni priepuoliai. Nieko kaltint negaliu, vyras geras, dukra fantastiska (visada arbatos isverda kai man priepuolis), darbas normalus, sefai ypac tolerantiski, jokius stresu. Zodziu eilini siki per priepuoli susikaupiau ir nuejau pas seimos daktarka pasimatuot spaudima, pasirodo 120/60. Kaip ir normoj. Tiesa pamirsau paminet kad kas pusmeti vazinejau pas super duper masazuotoja, girdi gal sprande kazka uzspaudzia, aisku masazai superiniai, bet migrena taip ir lieka.
Bet viena syki mano seimos daktarka besiuntinedama mane del tulzies pusles akmenliges eilini karta primine man, kad jai ir toliau savo kraujo kokybe nesirupinsiu, susirksiu mazakraujyste! Zodziu hemoglobinas labai daznai buna 98, kartais pakyla iki 108. Tai gi sake gausi siuntima operacijai, kai susitvarkysi krauja. Pradejau gert gelezi! Is pat pradziu dziaugiausi labai tyliai, kai ant kalendoriuko per dvi savaites nepazymejau nei jokios migrenines dienos! Po dvieju menesiu nutraukiau gelezies vartojima, tiesiog esu prie tinginio... Tai gi praejo koks menesis ir vel tie patys priepuoliai isdygo kaip is giedro dangaus zaibai... Nu ka, ne samoningai, bet kazkodel vel pradejau gert gelezi, cia del kraujo, bet su viltim ir del galvos. Merginos, susitvarkiau krauja ir baigesi visos nesamones, visi vemimai, visi galvos plysimai!
Neteigiu, kad cia vienintelis budas rast teisybe, bet pabandykit paieskoti giliau. Gi nebuna kad skauda ir galiausiai neaisku del ko. O geriamu analgetiku lapeliuose persiskaitykit kokie salutiniai poveikiai, gi nuodijames savanoriskai! Merginos nenuleiskit ranku ieskokit, tikrai rasit! Teiginiu, kad cia tiesiog migrana netikekit...
P.S. Atsiprasau uz to0ki teksto ilgi, bet norejau perteikti savo ieskojimus

ir atradimus