Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

[quote=Savannaa,2008 10 17, 00:41]
[quote=Gerberda,2008 10 16, 12:50]
As ir nuo paauglystes kenciu galvos skausmus, o dabar buvo uzejas toks periodas, kad 3dienas skauda iki vemimo.., 7dienas neskauda ir vel 3 dienas skauda... taip kartojosi apie 5 kartus is eiles, visiskai atsisakiau kavos ir geriu nakvisu alieju, dabar jau neskaudejo 13 dienu ir vel vakar ir siandien truputi jauciu, bet galima gyvent. Cia gal kavos atsisakymas padejo atitolint ir susilpnint skausma?. Zinau, kad reikia B grupes vitaminus gert, ypac B6, B12, gal kuri gere? Gal kam padejo isvengt migrenos priepoliu ar bent atitolino?
man jei pajauciu artejant priepuoliui ir ikalu stiprios kavos tai priepuolis dingsta.
[/quote]
Dingsta,bet po to gali dar labiau uzeit. Ir kartojasi dazniau priepoliai
Atsakyti
sveikos merginos.man rugsejo pabaigoje pagaliau irgi pavyko nustatyti galvos skausmų priežastį - pripažino oficialiai migreną su aura. išrašė vaistus, tad dabar geriu Fluexitine (gal taip rašosi blink.gif ) - 2 mėn gerti kiekvieną dieną. sakė, kad sumažės skausmų, nes pastaruoju metu skaudėdavo vos ne kiekvieną savaitę - praeina priepolis ir skauda jau is nuovargio galva doh.gif na bet kol kas tie vaistai padeda. aišku, nesinori savęs nuodyti, bet lapkritį turėsiu vėl gyd pasirodyti - pasakys, ką toliau daryti. o vasarį laukia kompiuterinė tomografija. tik žmogus gai numirti, kol sulauksi eilės (čia tokios eilės mūsų Kauno klinikose). o gydytojas neurologas tai superinis - tik pradėjau pasakoti apie savo galvos skausmus, tai iš karto pasakė, kad migrena. tuo tarpu kiti gydytojai bijodavo tai sakyti. ai tai čia kaip ir migreniniai skausmai, bet per dažni doh.gif
Atsakyti
o man per pms skauda galvą visą savaitę , siaubas tiesiog . Žinau , kad gerai sergant migrena profilaktiškai gerti maisto papildą Gotu Kola .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 17 spalio 2008 - 14:39
[quote=rimkka,2008 10 17, 15:25]
sveikos merginos.man rugsejo pabaigoje pagaliau irgi pavyko nustatyti galvos skausmų priežastį - pripažino oficialiai migreną su aura. išrašė vaistus, tad dabar geriu Fluexitine (gal taip rašosi blink.gif ) - 2 mėn gerti kiekvieną dieną. sakė, kad sumažės skausmų, nes pastaruoju metu skaudėdavo vos ne kiekvieną savaitę - praeina priepolis ir skauda jau is nuovargio galva doh.gif na bet kol kas tie vaistai padeda. aišku, nesinori savęs nuodyti, bet lapkritį turėsiu vėl gyd pasirodyti - pasakys, ką toliau daryti. o vasarį laukia kompiuterinė tomografija. tik žmogus gai numirti, kol sulauksi eilės (čia tokios eilės mūsų Kauno klinikose). o gydytojas neurologas tai superinis - tik pradėjau pasakoti apie savo galvos skausmus, tai iš karto pasakė, kad migrena. tuo tarpu kiti gydytojai bijodavo tai sakyti. ai tai čia kaip ir migreniniai skausmai, bet per dažni doh.gif

čia visur tokios eilės, tik greičiau būna kai ligoninėje guli
Atsakyti
QUOTE(rimkka @ 2008 10 17, 15:25)
sveikos merginos.man rugsejo pabaigoje pagaliau irgi pavyko nustatyti galvos skausmų priežastį - pripažino oficialiai migreną su aura. išrašė vaistus, tad dabar geriu Fluexitine (gal taip rašosi  blink.gif ) - 2 mėn gerti kiekvieną dieną. sakė, kad sumažės skausmų, nes pastaruoju metu skaudėdavo vos ne kiekvieną savaitę - praeina priepolis ir skauda jau is nuovargio galva  doh.gif na bet kol kas tie vaistai padeda. aišku, nesinori savęs nuodyti, bet lapkritį turėsiu vėl gyd pasirodyti - pasakys, ką toliau daryti. o vasarį laukia kompiuterinė tomografija. tik žmogus gai numirti, kol sulauksi eilės (čia tokios eilės mūsų Kauno klinikose). o gydytojas neurologas tai superinis - tik pradėjau pasakoti apie savo galvos skausmus, tai iš karto pasakė, kad migrena. tuo tarpu kiti gydytojai bijodavo tai sakyti. ai tai čia kaip ir migreniniai skausmai, bet per dažni  doh.gif

As kiek esu skaiciusi, kad kompiuterine tomografija, migrenos neparodys. ax.gif O ir paciai buvo taip, kad Klaipedoj pasidariau KT, po to nuvaziavau i Kauno klinikas, tai ten gydytoja irgi tiesiai sviesiai pasake, KT parodys tik insulta ir t.t. O del migrenos reikalingas magnetinis rezonansas! unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2008 10 17, 22:34)
As kiek esu skaiciusi, kad kompiuterine tomografija, migrenos neparodys. ax.gif O ir paciai buvo taip, kad Klaipedoj pasidariau KT, po to nuvaziavau i Kauno klinikas, tai ten gydytoja irgi tiesiai sviesiai pasake, KT parodys tik insulta ir t.t. O del migrenos reikalingas magnetinis rezonansas! unsure.gif

jo reik daryt magnetini rezonansa, beprasmiska komp.tomografija g.gif

as papuoliau pas bjauria neurologe, neskyre k. tomografijos. atseit, nebaisiausias pas man atvejis. O kad vaistu gert negaliu nes mazaji maitinu tai jai smulkmena. ner cia ko maitint-ryk vaistus ir nevaryk Dievo i medzius doh.gif
Supykau ! Eisiu pas privatu neurologa. Gal kas gera zino g.gif
Papildyta:
rezonanso neskyre o ne tomografijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2008 10 14, 18:22)
beje migreniniai skausmai išsišaukia kai išsiplečia kraujagyslės, tada jos susitraukia ir kažkurioj vietoj nedasitraukia, tada tai sukelia skausmą... Aš taip skaičiau kažkur internete.....

atsiprašau už klaidingos informacijos paskleidimą: migreną iššaukia kai pirma susitraukia smegenų arterija, o po to išsiplečia paburkusiai, o ne atvirkščiai ax.gif
Atsakyti
Su migrena aš kariauju jau 10 metų. Priepuolio metu gelbėjuosi Imigranu. Tik nuo to imigrano nekaip jaučiuosi- raumenis skauda, širdelę blaško ir miegas ima.
Atsakyti
man geriausias papyldas - taure gero brendzio
padeda bet ne gydo 4u.gif
Atsakyti
Na kaip kam gal, man pvz.: labai blogai būna po trupučio alkoholio, tad jo visai nevartoju
Atsakyti
Man taurė šampano sukelia migreną...
Atsakyti
Na o as ka galiu pasakyt is savo patirties (nes giminej ja kas antra pas mus serganti), kad migrena galim gydytis kiek tik norim, gert brangiausius vaistus - ji nepagydoma,reikia susitaikyti su tuo ir ismokt su ja gyvent, svarbu neduot issiskaudet skausmui. Kiek mano tetom, tai po klimakso pasibaige visi galvos skausmai, taigi reikia laukt,bet kad jau lb ilgai... g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelli: 19 spalio 2008 - 21:24