Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

zinot pabandysiu dar kaika patart,kai jau uzeina ta wadinama aura,stenkites but kuo ramesnes,as anksciau puldawau i panika o paskuj isitikinau kad tai dar labiau sustiprina tirpimus,sirdies plakima,budawo ir kakla smagia ir t.t..bet kai nustojau panikuot,wiskas praeidawo daug lengwiau.jau matau kad uzeina,tai jei esu namie,prigulu ar i balkona iseinu pasedet,tikrai toks nusiteikimas labai palengwina mirksiukas.gif tik isejima i balkona kartais tekdawo atmest jei sauleta diena,nes akys swiesos tada nepernesa,kas liecia triuksma tai irgi nepakeliamas dalykas.man labai skausminga ta rytine migrena,kai atsikeliu jau plystancia galwa blink.gif
Atsakyti
QUOTE(meskiniukas @ 2008 10 31, 07:57)
zinot pabandysiu dar kaika patart,kai jau uzeina ta wadinama aura,stenkites but kuo ramesnes,as anksciau puldawau i panika o paskuj isitikinau kad tai dar labiau sustiprina tirpimus,sirdies plakima,budawo ir kakla smagia ir t.t..bet kai nustojau panikuot,wiskas praeidawo daug lengwiau.jau matau kad uzeina,tai jei esu namie,prigulu ar i balkona iseinu pasedet,tikrai toks nusiteikimas labai palengwina mirksiukas.gif tik isejima i balkona kartais tekdawo atmest jei sauleta diena,nes akys swiesos tada nepernesa,kas liecia triuksma tai irgi nepakeliamas dalykas.man labai skausminga ta rytine migrena,kai atsikeliu jau plystancia galwa blink.gif

O ka daryti, jei darbe esi, ne namie? unsure.gif Nori nenori pulsi i panika, nei ramiai dirbti toliau, nei kabineta uzsirakint ir sedeti vienai, baisu, kad dar blogiau nebutu... doh.gif Gerai, kad visus kartus spedavau direktoriaus atsiprasyt, tai isleisdavo namo dar kol rankos tirpt pradedavo, tai dar normaliai su masina parvaziuodavau, o viena karta pats direktorius vare masina namo, o kitas parveze, nes pries tai kviete greitaja issigande, nes jau net susisneket su manim nejo... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerberda @ 2008 10 30, 22:52)
Pabandykit per tas auras jau kai tikrai ziauru buna Cinie , buna 50mg ir 100mg. 100mg greiciau padeda per 5-10min., bet ir 50mg. tas pats poveikis tik ilgiau uztrunka, apie pusvalandi ir po ivyksta stebuklu stebuklas. Skaitosi receptinis vaistas, bet man kazkodel visada parduoda.

O čia ne tas atvejis, kad receptinis kompensuojamas? Gali ir be recepto gaut, bet kaina tada pilna? Ne tą čia pliurpiu? blush2.gif

O aš vakar vėl pas savo daktarytę (šeimos atseit) nulėkiau,na tikriau nuvežė, visą naktį kažkoks skausmas neatpažįstamas lyg spaudimas sukilęs būtų arba labai nukritęs, net kaklą surakimo, bijojau kažką ir begert...Na nulekiu, o ji kaip ir visada, tau reik psichiatro, doh.gif bral sakau mirti ruošiuos su skausmu, o ne išprotėt, tai davė 2 d nedarbingumo ir nusiuntė pas endokrinologą ir kardiologą, kam širdis smarkiai plaka... O kai pasakiau kad jau pykint nuo skausmo pradeda sako eik pas ginekologą, gal laukiuos blink.gif gerai kad bent miegot galėjau namie, o ne darbe biggrin.gif ... Ko tik žmogus neiškenti kai daktarai nežino apie migreną... Laikykimės!
meskiniukas - teisybę sakai, kai susipanikuoji dar labiau suskausta
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2008 10 31, 15:13)
O čia ne tas atvejis, kad receptinis kompensuojamas? Gali ir be recepto gaut, bet kaina tada pilna? Ne tą čia pliurpiu? blush2.gif

O aš vakar vėl pas savo daktarytę (šeimos atseit) nulėkiau,na tikriau nuvežė, visą naktį kažkoks skausmas neatpažįstamas lyg spaudimas sukilęs būtų arba labai nukritęs, net kaklą surakimo, bijojau kažką ir begert...Na nulekiu, o ji kaip ir visada, tau reik psichiatro,  doh.gif bral sakau mirti ruošiuos su skausmu, o ne išprotėt, tai davė 2 d nedarbingumo ir nusiuntė pas endokrinologą ir kardiologą, kam širdis smarkiai plaka... O kai pasakiau kad jau pykint nuo skausmo pradeda sako eik pas ginekologą, gal laukiuos  blink.gif gerai kad bent miegot galėjau namie, o ne darbe  biggrin.gif ... Ko tik žmogus neiškenti kai daktarai nežino apie migreną... Laikykimės!

Nezinau apie tuos vaistus, gal ir tu teisi, nes man negydytojas skyre juos, o pati atradau.Tik ant dezutes parasyta, kad receptinis.
Keisk daktare greiciau, nors gali nuo vilko ir ant meskos uzsokt doh.gif Pasidariau tokia nuomone,kad visi tie daktarai vaiksciojamntys anekdotai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerberda @ 2008 10 30, 21:52)
Pabandykit per tas auras jau kai tikrai ziauru buna Cinie , buna 50mg ir 100mg. 100mg greiciau padeda per 5-10min., bet ir 50mg. tas pats poveikis tik ilgiau uztrunka, apie pusvalandi ir po ivyksta stebuklu stebuklas. Skaitosi receptinis vaistas, bet man kazkodel visada parduoda.

o man tas cenie nepadeda ir laiku isgerus,viena syki tik padejo kai per didele doze isgeriau,bet tada taip jauciaus,kad net darbe issigando visi,nieko nesupratau,akys issprogusios,nu toks jausmas kad baisu
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2008 10 31, 15:38)
o man tas cenie nepadeda ir laiku isgerus,viena syki tik padejo kai per didele doze isgeriau,bet tada taip jauciaus,kad net darbe issigando visi,nieko nesupratau,akys issprogusios,nu toks jausmas kad baisu

Va butent! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2008 10 31, 10:09)
O ka daryti, jei darbe esi, ne namie?  unsure.gif  Nori nenori pulsi i panika, nei ramiai dirbti toliau, nei kabineta uzsirakint ir sedeti vienai, baisu, kad dar blogiau nebutu... doh.gif Gerai, kad visus kartus spedavau direktoriaus atsiprasyt, tai isleisdavo namo dar kol rankos tirpt pradedavo, tai dar normaliai su masina parvaziuodavau, o viena karta pats direktorius vare masina namo, o kitas parveze, nes pries tai kviete greitaja issigande, nes jau net susisneket su manim nejo... ax.gif

nu bet tu artiste biggrin.gif dar speji su masina gryst doh.gif nenoriu gazdyt,bet supanikawus buna atweju,sawo kailiu patyriau,kad beweik atima puse kuno,taip kad nesupyk uz tai ka sakau,bet tikrai nerizikuok sesdama uz wairo schmoll.gif perspek bendradarbius kad turi tokia beda ir kaip buna migrenos atweju.puolimas i panika ir mirties baime,ar baime jog bus tik blogiau,yra taippat simptomas kaip ir tirpimai,mirgejimai ir t.t...taigi reik ismokt apgaut sia liga mirksiukas.gif nereik bijot,as jau tai ismokau,ir patikekit,padeda mirksiukas.gif aisku kai susisneket neina,tai jau cia ne darbas,gerai kad supratingas darbdawys,bet zinai,is musu "greituju pagalbu" tai gero nesulauksi irnesakyk.gif nieko jie apie tai nenusimano,atwaziuoja ir ziuri,tipo kas cia tau yra....
Is kitos puses,psichologu,migrena yra dar wadinama panikos priepuoliu,kuri lydi stiprus galwos skausmai...taip kad sita nemalonuma daznai lemia ir kaip as wadinu silpni nerwai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lutė @ 2008 10 31, 15:13)

O aš vakar vėl pas savo daktarytę (šeimos atseit) nulėkiau,na tikriau nuvežė, visą naktį kažkoks skausmas neatpažįstamas lyg spaudimas sukilęs būtų arba labai nukritęs, net kaklą surakimo, bijojau kažką ir begert...Na nulekiu, o ji kaip ir visada, tau reik psichiatro,  doh.gif bral sakau mirti ruošiuos su skausmu, o ne išprotėt, tai davė 2 d nedarbingumo ir nusiuntė pas endokrinologą ir kardiologą, kam širdis smarkiai plaka... O kai pasakiau kad jau pykint nuo skausmo pradeda sako eik pas ginekologą, gal laukiuos  blink.gif gerai kad bent miegot galėjau namie, o ne darbe  biggrin.gif ... Ko tik žmogus neiškenti kai daktarai nežino apie migreną... Laikykimės!

jei kakla smauge,tai galejo but ir nerwiniu pagrindu,sirdis taip pat,o pas endokrinologus apsilankyt tikrai nepakenks,gal su skydliauke problemos g.gif
O kas liecia psichiatra,su migrenom daznai yra siuloma pas juos apsilankyt,kadangi is ju puses tai laikoma panikos priepuoliu,nu ir jie masto kad wa zmogeliuj ale su galwa newiskas gerai,gal pawarges nuo problemu,bla bla bla... gal reik kad isikalbetu,gal ji kas slegia...bet taip naglai "eik pas psichiatra" nu tai wirsune blink.gif
Atsakyti
QUOTE(meskiniukas @ 2008 10 31, 16:09)
nu bet tu artiste biggrin.gif dar speji su masina gryst doh.gif nenoriu gazdyt,bet supanikawus buna atweju,sawo kailiu patyriau,kad beweik atima puse kuno,taip kad nesupyk uz tai ka sakau,bet tikrai  nerizikuok sesdama uz wairo schmoll.gif perspek bendradarbius kad turi tokia beda ir kaip buna migrenos atweju.puolimas i panika ir mirties baime,ar baime jog bus tik blogiau,yra taippat simptomas kaip ir tirpimai,mirgejimai ir t.t...taigi reik ismokt apgaut sia liga mirksiukas.gif nereik bijot,as jau tai ismokau,ir patikekit,padeda mirksiukas.gif aisku kai susisneket neina,tai jau cia ne darbas,gerai kad supratingas darbdawys,bet zinai,is musu "greituju pagalbu" tai gero nesulauksi irnesakyk.gif nieko jie apie tai nenusimano,atwaziuoja ir ziuri,tipo kas cia tau yra....
Is kitos puses,psichologu,migrena yra dar wadinama panikos priepuoliu,kuri lydi stiprus galwos skausmai...taip kad sita nemalonuma daznai lemia ir kaip as wadinu silpni nerwai mirksiukas.gif

Matai del ko as drasiai vaziuoju namo, jei speju issiprasyt is darbo, kai man prasideda mirguliavimai akyse, jie trunka apie gera pusvalandi, kol prasideda tirpimai, todel ir vaziavau pora kartu drasiai namo.
Del darbdavio - tai tikrai man dar nuskilo, nes zinau ka reiskia kai darbdavys netoleruoja tokiu ligu! doh.gif Kur tada gauti darba gera, kad liga nemaisytu, namie sedeti...? g.gif
Del greituju irgi zinau, kad is ju nieko nesulauksi - atvaziuoja spaudima pamatuoja, dar pasiulo migdomuju suleistu, ju as ir pati galiu susileisti, jei namie bunu, o jei i darba reikia eiti... unsure.gif Is greituju jokios naudos! schmoll.gif
Savo silpnais, nervu nepavadinciau, pas mane dar ohoho kokie jie thumbup.gif , taip, kad manau cia priezastis kazkur kitur... ax.gif
Papildyta:
Beje, pamirsau parasyti, kad man iki namu su masina 5 min kelio! smile.gif
Atsakyti
As ir turiu tokia beda, is pradziu net nezinojau, kad tai migrena su aura, pirma karta man pasireike 12 metu, atsimenu buvo baisu ir man ir mamai, suparlyzavo viena puse, liezuvis nutirpes doh.gif isveze mane i ligonine, ten dare tyrimus, tai kita diena ligonineje pirma karta susirgau menesinemis (dar vienas stresas man doh.gif ) o gydytojai nusprende, kad cia del susirgimo mane ir suparalyzavo, taip organizmas suregavo. Taip jau buvau ir pamirsus ir lygiai po 10 metu, ji man vel pasikartojo, tik dar baisiau, triuksmas erzino, galva taip plyso atrodo iki samones netekimo, vel visa puse nutirpus,liezuvis nutirpes, pasneket negaliu verysad.gif tai is darbo tiesiai i ligonine. Ir taip per menesi kokius 3 kartus. Pagalvojau, kad tada kai pirma karta susirgau, taip atsitiko, o dabar israse gydytoja kontraceptikus, tai gal nuo ju. Nutraukiau juos gerti ir vel jokiu priepuoliu. Dar vienas kartas buvo ir stiprus, tai vaziavau i kauno klinikas ir man pasake, kad migrena su aura ir nestumo metu migrenos priepuoliai neuzeina. Tai dabar jau kokius 3,5 - 4 m neuzeina, bet vis pasiskaitau jusu temele, ka tokiais atvejais darot ax.gif nes tik pajauciu, kad pradeda galva skaudet ir bijau, kad neuzeitu priepuolis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurada @ 2008 10 31, 17:36)
As ir turiu tokia beda, is pradziu net nezinojau, kad tai migrena su aura, pirma karta man pasireike 12 metu, atsimenu buvo baisu ir man ir mamai, suparlyzavo viena puse, liezuvis nutirpes  doh.gif isveze mane i ligonine, ten dare tyrimus, tai kita diena ligonineje pirma karta susirgau menesinemis (dar vienas stresas man  doh.gif ) o gydytojai nusprende, kad cia del susirgimo mane ir suparalyzavo, taip organizmas suregavo. Taip jau buvau ir pamirsus ir lygiai po 10 metu, ji man vel pasikartojo, tik dar baisiau, triuksmas erzino, galva taip plyso atrodo iki samones netekimo, vel visa puse nutirpus,liezuvis nutirpes, pasneket negaliu  verysad.gif  tai is darbo tiesiai i ligonine. Ir taip per menesi kokius 3 kartus. Pagalvojau, kad tada kai pirma karta susirgau, taip atsitiko, o dabar israse gydytoja kontraceptikus, tai gal nuo ju. Nutraukiau juos gerti ir vel jokiu priepuoliu.  Dar vienas kartas buvo ir stiprus, tai vaziavau i kauno klinikas ir man pasake, kad migrena su aura ir nestumo metu migrenos priepuoliai neuzeina. Tai dabar jau kokius 3,5 - 4 m neuzeina, bet vis pasiskaitau jusu temele, ka tokiais atvejais darot  ax.gif nes tik pajauciu, kad pradeda galva skaudet ir bijau, kad neuzeitu priepuolis  doh.gif

uzeina nestumo metu,man bent jau buwo g.gif o kontraceptikus kai geriau tai nespedawau nuo migrenos "pagiriotis" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskiniukas: 31 spalio 2008 - 16:39
man migrena irgi atsirado tada kai atsirado menesines,tai manau kad ta migrena kazkaip susije su harmonais,o kotraceptiku su migrena vartot negalima,nes jie isaukia migrena,del nestumo man tik pirma menesi buvo migrena visus likusius nebuvo,norejau paklaust kai einat darbintis ar sakot kad turit migrena ir kaip buna tokie nutirpimai?nes as niekad nesakydavau bet kai uzeina migrena kazkaip sunku po to paaiskint kas man yra ir kodel namo turiu eit
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2008 10 31, 20:44)
man migrena irgi atsirado tada kai atsirado menesines,tai manau kad ta migrena kazkaip susije su harmonais,o kotraceptiku su migrena vartot negalima,nes jie isaukia migrena,del nestumo man tik pirma menesi buvo migrena visus likusius nebuvo,norejau paklaust kai einat darbintis ar sakot kad turit migrena ir kaip buna tokie nutirpimai?nes as niekad nesakydavau bet kai uzeina migrena kazkaip sunku po to paaiskint kas man yra ir kodel namo turiu eit

as tai nesakiau irnesakyk.gif ir manau nereik sakyt blush2.gif o kai jau busi idarbinta abejoju ar del to gali atleist is darbo biggrin.gif na as cia gal nelabai rimtai parasiau,bet pati to neminejau smile.gif o dar jei darbdawys pasitaikys koks neispruses,tai pamanys kad su tawim ten wyksta kokie antgamtiniai dalykai biggrin.gif na o siaip manau uztektu pasakyt kad tau migrena,ir paaiskint kad tau tikrai tai sunkiai pakeliama,ir pasakyt kas jos metu daros smile.gif na mano tokia nuomone smile.gif
Atsakyti