
brolis parvežė šernienos iš kaimo, tai reiks kažką meistraut

Gavom ir mes sernienos.
tai verdu jau
pries tai mirkem per nakti
zadu irgi i stiklainiukus det. ir po to troskinti. kvepia tai skaniai
idomu kaip mazoji ivertins skoni
bo labai isranki mesai
tai verdu jau


zadu irgi i stiklainiukus det. ir po to troskinti. kvepia tai skaniai



šernienos kepsnys Jums prireiks :
1 kg šernienos (nugarinė arba kumpis),
2 stiklinės vandens,
1.1 šaukštelis druskos,
2.gabalėlis česnako,
3.3 pipirai,
4.3 kadagio uogos,
5.1 šaukštas acto,
6.1 šaukštas tarkuotų krienų,
7.100 g rūkytų ar sūdytų lašinukų,
8.muškato riešuto,
9.1 svogūnas,
10.1 morka,
11.1 petražolės šaknis arba gabalėlis saliero,
12.1 šaukštas pomidorų tyrės,
13.2 šaukštai vyno,
14.1-2 šaukštai aštraus padažo.
Veiksmai :
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais ir kadagio uogomis, ataušinti, pridėti acto ir krienų. Pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumenų, į įpjovas prismaigstyti lašinukų pakaitomis su prieskoninėmis daržovėmis, supjaustytomis strypeliais. Prismaigstytą mėsą padėti ant skardos, viršų patepti grietine arba ištirpintais riebalais ir kepti 160ºC temperatūroje. Kas 8-10 minučių kepsnį palaistyti marinatu. Jei skysčio per maža. įpilti vandens arba sultinio. Iškepusią mėsą perdėti į dubenį, supjaustyti plonais griežinėliais. SKystį, kuriame kepė, iškošti ir pridėti aštrių prieskonių. Kepsnys patiekiamas karštas arba šaltas. Prie karšto kepsnio tinka keptos bulvės, troškinti burokėliai arba kopūstai, pakepinti griežčiai, marinuotų vaisių ir daržovių (slyvų, burokėlių, obuolių) arba mišrios daržovių salotos. Skanaus!
1 kg šernienos (nugarinė arba kumpis),
2 stiklinės vandens,
1.1 šaukštelis druskos,
2.gabalėlis česnako,
3.3 pipirai,
4.3 kadagio uogos,
5.1 šaukštas acto,
6.1 šaukštas tarkuotų krienų,
7.100 g rūkytų ar sūdytų lašinukų,
8.muškato riešuto,
9.1 svogūnas,
10.1 morka,
11.1 petražolės šaknis arba gabalėlis saliero,
12.1 šaukštas pomidorų tyrės,
13.2 šaukštai vyno,
14.1-2 šaukštai aštraus padažo.
Veiksmai :
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais ir kadagio uogomis, ataušinti, pridėti acto ir krienų. Pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumenų, į įpjovas prismaigstyti lašinukų pakaitomis su prieskoninėmis daržovėmis, supjaustytomis strypeliais. Prismaigstytą mėsą padėti ant skardos, viršų patepti grietine arba ištirpintais riebalais ir kepti 160ºC temperatūroje. Kas 8-10 minučių kepsnį palaistyti marinatu. Jei skysčio per maža. įpilti vandens arba sultinio. Iškepusią mėsą perdėti į dubenį, supjaustyti plonais griežinėliais. SKystį, kuriame kepė, iškošti ir pridėti aštrių prieskonių. Kepsnys patiekiamas karštas arba šaltas. Prie karšto kepsnio tinka keptos bulvės, troškinti burokėliai arba kopūstai, pakepinti griežčiai, marinuotų vaisių ir daržovių (slyvų, burokėlių, obuolių) arba mišrios daržovių salotos. Skanaus!

na pas mus ir sernienos niekad netruksta
vyras medziotojas tai vis partempia,kadangi esu uzaugus ant laukines mesos nes senelis ir tetis tai pat medziotojai tai niekad ir nekilo klausimas kaip su elgtis,gaminu viska kaip ir is kiaulienos tik i fersa visad dedu kiaulienos lasinuku,o stirnienos mes nevalgom nepatinka kvapas,bet musu suniukai dziaugiasi gave stirnos.jai darau serno kepenis tai visada pries verdant kokia valanda mirkau piene istraukia aitruma

O kokį padažą naudojate šernienos kepsniui?
QUOTE(Milita @ 2009 12 05, 13:45)
na pas mus ir sernienos niekad netruksta
vyras medziotojas tai vis partempia,kadangi esu uzaugus ant laukines mesos nes senelis ir tetis tai pat medziotojai tai niekad ir nekilo klausimas kaip su elgtis,gaminu viska kaip ir is kiaulienos tik i fersa visad dedu kiaulienos lasinuku,o stirnienos mes nevalgom nepatinka kvapas,bet musu suniukai dziaugiasi gave stirnos.jai darau serno kepenis tai visada pries verdant kokia valanda mirkau piene istraukia aitruma




laaabai skeptiškai žiūrėjau į dovanų gautą šernienos gabalą ir sakiau, kad tikrai nevalgysiu
bet vyras pagamino, atsargiai paragavau - skanu
tai jis labai paprastai darė - valandą pavirė, tada nupylė vandenį, užpylė naują ir vėl virė valandą. paskui supjaustė gabaliukais ir paprasčiausiai su daržovėmis patroškino ant sviestuko - morkytės, svogūnas, specialių prieskonių neturėjo, bet labai tiko ir Vegeta Natur prieskoniai kažkokie prieskoniukai, kur kiaulienai naudojam. valgėm su natūralių ryžių garnyru - skanumėlis


tai jis labai paprastai darė - valandą pavirė, tada nupylė vandenį, užpylė naują ir vėl virė valandą. paskui supjaustė gabaliukais ir paprasčiausiai su daržovėmis patroškino ant sviestuko - morkytės, svogūnas, specialių prieskonių neturėjo, bet labai tiko ir Vegeta Natur prieskoniai kažkokie prieskoniukai, kur kiaulienai naudojam. valgėm su natūralių ryžių garnyru - skanumėlis


Na paskutiniu metu tenka gamint ir šernieną, tai paskutinis patiekalas buvo šerniena vyšnių padaže, garnyrui virti brokoliai ir keptos bulvės. O receptukus tai iš neto platybių traukiu, o dabar dar receptų knygą gavau "medžiotojų vaišės", tai vyšnių padažas būtent iš šios knygos
QUOTE(ede_la @ 2012 01 24, 19:00)
Vyras parveze serno, galvoju ka cia pagaminti, kaip ir numaciau, tik klausimas, ar ja reikia mirkyti vandeny per nakti?Kazkur skaiciau forume????/
Klausiu nes gaminsiu ja pirma karta...
Klausiu nes gaminsiu ja pirma karta...

aš nemirkau. Jei pirmą kartą, tai gal pagal kokį receptą, reik žiūrėt, kaip ten parašyta
Aš visą žvėrieną per naktį palaikau šiek tiek parūgštintam vandenyje