Ačiū, Gervela , perskaičiau su dideliu malonumu

Ačiū, Gervela
Staiga panorau į baletą, pagrindinis akcentas - kokie nors sodrūs, bobutiški kvepalai
Ir kaip žirafai per ilgą kaklą, beskaitant Pavlovos aprašymą - žinau, kaip kvepia jazminas, pakalnutė, alyvos, rožė, bet daugelio į daugelį kvapų įeinančių augaliukų - gėlikių kaip, pvz., tuberoza, gardenija, ylang-ylang nė su žiburiu neidentifikuočiau...

Ir kaip žirafai per ilgą kaklą, beskaitant Pavlovos aprašymą - žinau, kaip kvepia jazminas, pakalnutė, alyvos, rožė, bet daugelio į daugelį kvapų įeinančių augaliukų - gėlikių kaip, pvz., tuberoza, gardenija, ylang-ylang nė su žiburiu neidentifikuočiau...
prašom, tetutės, smagu, kad yra skaitančių
kviečiu ir kitas prisidėti prie įdomiųjų istorijų
Tuberoza itin ryškiai užuodžiama Robert Piguet "Fracas", jį galima pauostyti Creme de la Creme parduotuvėje PC Panorama (Vilnius).
Jei kada pasitaikys proga, tai tuberozų ir gardenijų ryškų derinį galima sutikti Estee Lauder Private Collection "Tuberose Gardenia"

kviečiu ir kitas prisidėti prie įdomiųjų istorijų

QUOTE(FREDUCI @ 2009 02 24, 20:44)
tuberoza, gardenija
Tuberoza itin ryškiai užuodžiama Robert Piguet "Fracas", jį galima pauostyti Creme de la Creme parduotuvėje PC Panorama (Vilnius).
Jei kada pasitaikys proga, tai tuberozų ir gardenijų ryškų derinį galima sutikti Estee Lauder Private Collection "Tuberose Gardenia"

QUOTE(Gervela @ 2009 02 24, 22:01)
prašom, tetutės, smagu, kad yra skaitančių

Paukšteli, nerealiai įdomu

O tuberoza... Na, savotiškas variantas, savotiškas

Gervela, ačiū, labai įdomu
Minerva - kodėl savotiškas? Jei tu apie Fracas - tai yra tikrų tikriausia odė tuberozai
Ar kažką blogai supratau

QUOTE(Minerva @ 2009 02 24, 22:39)
Minerva - kodėl savotiškas? Jei tu apie Fracas - tai yra tikrų tikriausia odė tuberozai

QUOTE(BlackDee @ 2009 02 24, 22:54)
Ar kažką blogai supratau 

Dee, tiesiog buvo istorija, kaip keturios parfumistės Fracas uostė: dvi susižavėjusios (tarp jų buvo ir Gervela) nudžiugo, dvi pakraupusios (tarp jų buvau aš) susiraukė

Tiesiog tuberoza nėra mano favoritas - nors Fracas yra puikūs tuberoziniai kvepalai (turbūt gražesnės tuberozos ir nežinau), bet ne mano kvapas

QUOTE(Minerva @ 2009 02 24, 22:58)
Dee, tiesiog buvo istorija, kaip keturios parfumistės Fracas uostė: dvi susižavėjusios (tarp jų buvo ir Gervela) nudžiugo, dvi pakraupusios (tarp jų buvau aš) susiraukė
Tiesiog tuberoza nėra mano favoritas - nors Fracas yra puikūs tuberoziniai kvepalai (turbūt gražesnės tuberozos ir nežinau), bet ne mano kvapas

A, reiškia vis dėlto blogai supratau, nes man pasirodė iš to, ką parašei, jog nelaikai Fracas tuberoziniais kvepalais

QUOTE(BlackDee @ 2009 02 24, 23:04)
A, reiškia vis dėlto blogai supratau, nes man pasirodė iš to, ką parašei, jog nelaikai Fracas tuberoziniais kvepalais 

Ką tu - juk tai vieni pavyzdinių tuberozinių kvepalų

QUOTE(Gervela @ 2009 02 24, 22:01)
Fracas uosčiau ir pamenu, kad kažkas labai tame kvape erzino - gali būti tuberoza? Tada tuberoza ne man

Ačiū

Gardenija - (bent jau mano nosiai) kreminis/pudrinis, minkštas, bet intensyvokas kvapas. Beje, mūsuose parduodama gardenija vazonėliuose, gali pauostyti. Va kaip ji atrodo:

Man truputį kvapas panašus į jazmino

Man truputį kvapas panašus į jazmino

Žiurkės užuodžia veidrodinius molekulių atspindžius
Evoliucijos eigoje žmogaus nosis regresavo. Ką mes tokiu būdu praradome, demonstruoja bandymas su žiurkėmis.
Londonas. Žiurkių uoslė ypatingai jautri: jos netgi gali atskirti molekules, viena nuo kitos besiskiriančias veidrodiniu principu. O tokių molekulių kvapas žmonėms atrodo vienodas. Apie neįprastus graužikų nosių sugebėjimus pasakoja Duke University Medical Center (Šiaurės Karolina) mokslininkai specializuotame leidinyje "Nature Neuroscience".
Daugelis molekulių yra dvejopos formos, kai viena molekulė yra kitos molekulės veidrodinis atspindys. Kai kuriuos šiuos taip vadinamus enantiomerus net ir žmogus atskiria kaip du visiškai skirtingus kvapus. Pavyzdžiui, molekulė karvonas viena savo forma kvepia kaip mėta, kita kaip kmynai. O kai kurių enantiomerų skirtumus žmogaus nosis atsisako pripažinti: pvz., butanolio kvapas abejose formose suvokiamas kaip vienas ir tas pats.
Priešingai negu žmonės, žiurkės netgi ir tokiais atvejais sugeba atpažinti skirtumus, nustatė mokslininkai Ben Rubin ir Lawrence Katz. Abu studijos autoriai laboratoriniams gyvūnams pateikė keturias veidrodinių molekulių formų poras. Graužikai atskyrė visus kvapus kaip skirtingus. Priežastis: žiurkės turi apie 1 000 skirtingų kvapo receptorių savo nosyse. Graužikai privalo sugebėti atskirti daugybę skirtingų kvapų, kad išgyventų, leidiniui "Nature Science Update" paaiškino Rubin.
Seniau ir žmonės sugebėjo atskirti daugybę kvapų. Deja, evoliucijos eigoje apie 40 proc. genų, kurie buvo atsakingi už kvapų receptorius nosyje, tapo nebeaktyvūs. Mes nebesame priklausomi nuo uoslės, kadangi daugiau nebesame ir medžiotojai ar rinkėjai, sako neurogenetikė Leslie Vosshall iš Rockefeller University (Niujorkas). Kitaip negu žiurkės, mes nemirsime iš bado, jeigu nebegalėsime užuosti.

informacija iš www.spiegel.de
Truputukas senienų iš parfumerijos istorikų:
Julijaus Cezario triumfo paradų metu kvepalų buteliukai buvo mėtomi į sveikinančią minią kaip pergalių Egipte simboliai.
Žinomiausia kvepianti dovana - Biblijoje minimi, per pirmąsias Kalėdas tik gimusiam kūdikėliui Jėzui dovanoti smilkalai ir mira (frankincense and myrrh).
Seniausią (4000 metų amžiaus
) parfumerijos "fabrikėlį" rado italų archeologai Kipre. Tarp iškasenų - kvepalų buteliukų liekanos bei mokslininkų identifikuota mažiausiai 14 kvepalų, gamintų iš mažiausiai 10 esencijų.
Julijaus Cezario triumfo paradų metu kvepalų buteliukai buvo mėtomi į sveikinančią minią kaip pergalių Egipte simboliai.
Žinomiausia kvepianti dovana - Biblijoje minimi, per pirmąsias Kalėdas tik gimusiam kūdikėliui Jėzui dovanoti smilkalai ir mira (frankincense and myrrh).
Seniausią (4000 metų amžiaus