Įkraunama...
Įkraunama...

Tiesos paieškos 2

Galų gale dar D.Mendelejevas kkurdamas periodinę elementų lendelę toli iki tavo paminėtos datos puikiai žinojo kokie elementai dar atsiras ir kokie jie bus.
Kiek man teko nugirsti, tai Mendelejevas ne sukūrė lentelę, o susapnavo.Nelabai turbūt žinojo, jei logiškas protas nepagelbėjo sudėliojant elementus.
Atsakyti
Su Mendelejevu tai tipiškas samonės/pasamonės dueto veiklos rezultatas. Ilgai mastė, kūrė, suko galvą, nurimo ir...susapnavo, kuo ne kuriamoji vizualizacija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Staiga: 17 gruodžio 2007 - 10:49
Ką tik pažiūrėjau filmą Stigmata. Dabar reikia eit Tomo Evangeliją perskaityt, kodėl Bažnyčia jos nepripažino ir atmetė. bigsmile.gif

14. Jėzus tarė jiems: Jei pasninkausite, užsitrauksite nuo¬dėmę, o jei melsitės, būsite pasmerkti, o jei dalysite išmal¬dą, padarysite savo sieloms bloga. Ir jei ateinate į kokią nors šalį ir užsukate į kokį nors sodžių, jeigu ten jus priglaus, valgykite, kas bus paduota, slaugykite tuos, kurie iš jų ser¬ga. Iš tiesų tai, kas įeis jūsų burnon, nesuterš jūsų, bet jus suterš tai, kas išeina iš jūsų burnos. unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 23 gruodžio 2007 - 15:46
QUOTE(Lane @ 2007 12 23, 17:13)
Ką tik pažiūrėjau filmą Stigmata. Dabar reikia eit Tomo Evangeliją perskaityt, kodėl Bažnyčia jos nepripažino ir atmetė. bigsmile.gif

14. Jėzus tarė jiems: Jei pasninkausite, užsitrauksite nuo¬dėmę, o jei melsitės, būsite pasmerkti, o jei dalysite išmal¬dą, padarysite savo sieloms bloga. Ir jei ateinate į kokią nors šalį ir užsukate į kokį nors sodžių, jeigu ten jus priglaus, valgykite, kas bus paduota, slaugykite tuos, kurie iš jų ser¬ga. Iš tiesų tai, kas įeis jūsų burnon, nesuterš jūsų, bet jus suterš tai, kas išeina iš jūsų burnos.  unsure.gif  unsure.gif

Ar čia citata iš Tomo evangelijos? Jei taip, tai turbūt todėl ir atmetė. Jėzus pats pasnikavo ir meldėsi, o šios eilutės teigia, kad tai labai blogas darbas??? Jei juos priims tai gerai, ten galima apsistoti, bet juk priimti tai beveik kaip ir dalinti išmaldą, tai tiems žmonėms blogai, kad priima???
Atsakyti
Taip, ši citata iš ten, o šiaip visas kitas tekstas normalus. O čia nesupratau unsure.gif

75. Jėzus tarė: Daug stovinčiųjų prie durų, bet vienišieji tie, kurie įžengs į vedybų menę. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 23 gruodžio 2007 - 19:35
104. Jie tarė [jam]: Eime, pasimelskime ir pasninkaukime, šiandien. Jėzus tarė: Kokią gi nuodėmę aš padariau arba kuo aš nusidėjau? Bet kai jaunikis išeis iš vedybų menės, tada tegul jie pasninkauja ir meldžiasi.

114. Simonas Petras tarė jiems: Tepasitraukia Marija nuo mūsų, nes moterys nėra vertos gyventi. Jėzus tarė: Štai aš imsiu jai vadovauti, kad padaryčiau ją vyru, kad jinai irgi taptų gyva dvasia, panašia į jus, vyrus. Nes kiekviena moteris, tapusi vyru, įžengs dangaus karalystėn '. g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 23 gruodžio 2007 - 19:54
Laiškas romiečiams

Stiprieji ir silpnieji

Rom 14

1 Silpno tikėjimo žmogų priimkite, tik venkite ginčų dėl skirtingų nuomonių. 2 Vienas įsitikinęs, kad jam valia viską valgyti, o silpnasis valgo tiktai daržoves. 3 Kuris valgo, tegul neniekina nevalgančio, o kuris nevalgo, tegul neteisia valgančio, nes ir jį priėmė Dievas.

Įdomiai nuskambėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2007 12 23, 23:09)
Laiškas romiečiams

Stiprieji ir silpnieji

Rom 14

1 Silpno tikėjimo žmogų priimkite, tik venkite ginčų dėl skirtingų nuomonių. 2 Vienas įsitikinęs, kad jam valia viską valgyti, o silpnasis valgo tiktai daržoves. 3 Kuris valgo, tegul neniekina nevalgančio, o kuris nevalgo, tegul neteisia valgančio, nes ir jį priėmė Dievas.

Įdomiai nuskambėjo g.gif

O čia irgi iš tos Tomo evangelijos? Ar kieno čia laiškas?
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 12 23, 22:03)
O čia irgi iš tos Tomo evangelijos? Ar kieno čia laiškas?

Čia jau Naujasis Testamentas, pamiršau parašyti smile.gif
Atsakyti
KB (A.Peškaitis OFM) apie Tomo evangeliją:

Vadinamoji „Evangelija pagal Tomą“ iš tiesų egzistuoja. Ji buvo rasta Nag Hamadi kaime, Egipte, 1945 metais. Visi senųjų raštų tyrinėtojai ir istorikai sutaria dėl dviejų dalykų – šis tekstas parašytas II a. po Kr. Viduryje, ir jo autorius negalėjo būti Biblijoje minimas apaštalas Tomas. Ši Evangelija yra tariamų Jėzaus posakių rinkinys, kurių dalis yra panašūs į kanoninių evangelijų pateikiamus posakius, o didesnioji dalis – gnostinio pobūdžio tezės. Gnosticizmas yra grupė religinių sistemų ir sambūrių, paplitusių II ir III a. po Kr. Viduržemio jūros kultūroje ir Artimuosiuose Rytuose. Gnosticizmas visuomet laikytas autentiškosios krikščionybės prieštara. Gnostikai neigė Įsikūnijimo realumą, o daugiau kalbėjo apie žmogaus pavidalu prisidengusį Atpirkėją, kuris kiekviename gali pažadinti šviesos kibirkštį, per ezoterinį pažinimą galinčią išvaduoti dvasią iš „blogosios“ materijos gniaužtų. Gnosticizmas yra griežtai dualistinė pasaulėvoka, burianti elitinį išgelbėjimui skirtųjų „išrinktųjų“ klubą. Jis neturi nieko bendra su apaštališkosios Tradicijos krikščionybe.

„Evangelija pagal Tomą“ yra gnostikų kūrinys. Ji neaprašo jokių Jėzaus gyvenimo įvykių ir yra sukurta maždaug šimtmečiu vėliau nei kanoninės evangelijos. Šis tekstas niekuomet nebuvo krikščioniškosios Biblijos kanone, kurį sudaro tik apaštališkos kilmės liudijimai. 

Paimta iš www.bernardinai.lt

Man toji citata turi reikšmę. Gal dar negalėčiau suformuluoti jos žodžiais, bet kažkur širdyje pagaunu. Tai palyginimas. Apskritai dvasinius dalykus nusakyti žodžiais yra labai sunku. Tokių tekstų prasmes kiekvienas išjaučia tokias, kokios jam reikalingos. Man rodos, toji citata kalba apie tai, kad sielų bendrystė (eikite, priglaus, slaugykite), gebėjimas būti su kitu žmogumi, koks jis bebūtų (valgykite, kas bus paduota), yra svarbiau už formalų taisyklių laikymąsi (pasninkas, malda, išmalda). Ir paskutinis sakinys - suteršia ne tai, ką iš pagarbos suvalgysi vaišinamas, o tai, ką pasakysi (įskaudinsi, įžeisi, apkalbėsi). Bet čia tik mano išjautimas. Kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2007 12 23, 19:08)
Taip, ši citata iš ten, o šiaip visas kitas tekstas normalus. O čia nesupratau unsure.gif

75. Jėzus tarė: Daug stovinčiųjų prie durų, bet vienišieji tie, kurie įžengs į vedybų menę. g.gif

Šita angliškai jau suprantama pasidarė: There are many standing at the door, but those who are alone will enter the bridal suite.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2007 12 24, 00:20)
<...> Man rodos, toji citata kalba apie tai, kad sielų bendrystė (eikite, priglaus, slaugykite), gebėjimas būti su kitu žmogumi, koks jis bebūtų (valgykite, kas bus paduota), yra svarbiau už formalų taisyklių laikymąsi (pasninkas, malda, išmalda). <...>

Bet tai, kad žmogus, gebėjimas mylėti ir atjausti yra svarbiau už taisykles Jėzus pasakė dar palyginime apie gerąjį samarietį ir gydydamas šabo dieną ,,Šabas padarytas žmogui, o ne žmogus šabui. Argi niekintų maldą vien tam, kad nurodytų, kad svarbiausia meilė?
O kodėl Paulius nevalgantį mėsos vadina silpnu (mums atrodytų atvirkščiai), manau, kad nevalgydavo ypač skrupulingi, bijodami suvalgyti stabams skirtos mėsos, ar ne taip paskerstos (Romoje gal sunku būdavo rasti žydų pagal kanonus paskerstos mėsos). Kristus nedraudė tokios mėsos valgyti, nes sakė, kad maistas negali suteršti žmogaus, bet ne iki galo juo patikėjusieji laikėsi senų žydiškų tradicijų (matyt dėl viso pikto), tokį apsidraudėliškumą Paulius ir pavadino silpnumu.
Man taip atrodo, taip pati išmąsčiau, taigi negalima šiomis mintimis remtis, kaip patikrintomis, bet aš manau, kad taip turbūt ir buvo.
Papildyta:
QUOTE(Lane @ 2007 12 24, 00:32)
Šita angliškai jau suprantama pasidarė: There are many standing at the door, but those who are alone will enter the bridal suite.

Aš angliškai nesuprantu verysad.gif
Atsakyti