QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 20, 16:22)
Aš šiomis dienomis pastebėjau savyje vieną dalyką ir jis man nepatinka: kuo toliau, tuo sunkiau man nusileisti iki kitų žmonių žinojimo lygio...Man darosi neįdomu kitiems aiškinti tai, kas man yra kaip abėcėlė ar skaitymas skiemenimis...Pvz.,-ką reiškia kuris nors Dievo įsakymas. Norisi padiktuoti klausiančiajam sąrašą knygų, kad jis pats ieškotų atdakymo, o ne klausinėtų ir stebėtųsi...Gal čia egoizmas nenorėti kitiems pateikti ant lėkštelės atsakymus, kurių ieškojau daugelį metų?
Ir aš dažnai taip jaučiuosi, lyg susierzinimas, kartu su nuoboduliu atsiranda viduj. Supratau, kad tik pradėjusiam paieškas žmogui reikia pasakyti labai mažai, tik mažą perliuką duoti, nes gausa tik išgąsdina ir atmuša žmogui norą ieškot toliau, galvoja, kad viskas čia labai sudėtinga, tai neverta nė pradėt...
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 20, 16:47)
kilo mintys geriau tokiems pasiūlyti knygų sąrašą, maždaug tokį

: 12-a S.Lazarevo knygų "Karmos diagnostika" + jo naujausioji apie prisirišimą prie ateities, O. Aivanhovo knygos (lietuviškai yra apie 10 knygų, rusiškai- tomų tomai), L.Hay, L.Viilmos knygos. Pradžiai, manau, užtektų...

Žmogus tada jau būtų šiek tiek apsiskaitęs...
Dar prie to sąrašo pridėčiau Joseph Murphy knygas (ypatingai "Mūsų pasąmonės galia") ir A. Svijašo bent vieną. O svarbiausia vis tiek biblija. Aišku, čia tik mano asmeninė nuomonė.
O dėl žmonių, kurie skaito šimtus knygų ir nemėgstančių jas skaityt... taip jau yra. Turiu draugę, kuri pati skaityt nemėgsta, bet labai laukia, kol aš perskaitysiu ir parašysiu ar papasakosiu jai esmę. Suprantu, kad tai jau medžiaga, perleista per mano asmeninę prizmę, bet manau, kad tai vis dėlto geriau nei nieko, nes kitaip ji tikrai visai neskaitytų. Didžiausias džiaugsmas, kai matau, kad ji keičiasi, tobulėja. vadinasi, tas suvirškinimas jai naudingas

Lygiai taip pat ir su vyru. Aš perskaitau, pabraukiu, o tada tai skaitau jam. Poveikis irgi matomas, todėl tai įkvepia toliau tokiam "žaidimui"