Įkraunama...
Įkraunama...

Tiesos paieškos 2

Žiūrint, kokiam asmeniui pasakoji, kai kuriems neverta rolleyes.gif O be to, jeigu man nurodytų knygas, būtų labai malonu, nes žmogus perpasakodamas pateikia per savo supratimo prizmę, o aš norėčiau nepriklausomai perskaityti ir pati pasidaryti išvadas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 01 20, 16:33)
O gal puikybė? (neįsižeisk, aš juk nepažįstu tavęs, tik siūlau permąstyti įvairias galimybes)

Ir aš pradėjau apie tai galvoti, juk sakau, kad man pačiai tas nepatinka...Štai
prieš kelias dienas emailu gavau du lapus su klausimais. Tam, kad į juos atsakyčiau, sugaišau nemažai laiko. Ir klausimai iš to paties žmogaus toliau plaukia...
Kaip įsitikinau, žmonės yra dviejų rūšių: vieni skaito galybę knygų, kad rastų atsakymus į klausimus, o antrieji ieško "suvirškintos" informacijos g.gif Ir man kilo mintys geriau tokiems pasiūlyti knygų sąrašą, maždaug tokį lotuliukas.gif : 12-a S.Lazarevo knygų "Karmos diagnostika" + jo naujausioji apie prisirišimą prie ateities, O. Aivanhovo knygos (lietuviškai yra apie 10 knygų, rusiškai- tomų tomai), L.Hay, L.Viilmos knygos. Pradžiai, manau, užtektų... bigsmile.gif Žmogus tada jau būtų šiek tiek apsiskaitęs...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 20, 16:47)
Ir klausimai iš to paties žmogaus toliau plaukia...

Va va, čia apie tuos ir kalbėjau, kuriems neverta, o tai prie gero greit pripranta, patiems nieko daryt nereikia, yra, kas sukramto, paduoda, vėliau gal ir suvirškint už juos reiks lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 20, 17:47)
Ir aš pradėjau apie tai galvoti, juk sakau, kad man pačiai tas nepatinka...Štai
prieš kelias dienas emailu gavau du lapus su klausimais. Tam, kad į juos atsakyčiau, sugaišau nemažai laiko. Ir klausimai iš to paties žmogaus toliau plaukia...
Kaip įsitikinau, žmonės yra dviejų rūšių: vieni skaito galybę knygų, kad rastų atsakymus į klausimus, o antrieji ieško "suvirškintos" informacijos  g.gif  Ir man kilo mintys geriau tokiems pasiūlyti knygų sąrašą, maždaug tokį  lotuliukas.gif : 12-a S.Lazarevo knygų "Karmos diagnostika" + jo naujausioji apie prisirišimą prie ateities, O. Aivanhovo knygos (lietuviškai yra apie 10 knygų, rusiškai- tomų tomai), L.Hay, L.Viilmos knygos. Pradžiai, manau, užtektų... bigsmile.gif  Žmogus tada jau būtų šiek tiek apsiskaitęs...

Nu labdaros as irgi nemegstu...
Galima isteigti svetaine, kaip uzsienieciai daro: pasirenki sriti pvz vizualizacija turetu buti ideta pradines medziagos, filmuku, kad zmogus uzsikabintu, o toliau jei nori detalesnes info, tegu susimoka...pati esu nemazai tokiu buti uzsimokejusi, kad atsiustu reikalingus irasus, knygas, tai kodel dabar tureciau viskuo dalintis uz aciu? Be cia gal taip sako mano egoizmas?
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 20, 18:22)
Aš šiomis dienomis pastebėjau savyje vieną dalyką ir jis man nepatinka: kuo toliau, tuo sunkiau man nusileisti iki kitų žmonių žinojimo lygio...Man darosi neįdomu kitiems aiškinti tai, kas man yra kaip abėcėlė ar skaitymas skiemenimis...

Keista, kad tik dabar pastebėjai. g.gif
Aš nejaučiu jokio poreikio dalintis žiniomis. Tai yra mano.
Gal todėl savo laiku netapau pedagoge. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2008 01 20, 17:55)
Keista, kad tik dabar pastebėjai. g.gif
Gal todėl savo laiku netapau pedagoge. g.gif

Yra dalykų, kuriuos aiškinu savo mokiniams. Kai matau, jog žmogus nuoširdžiai tuo domisi, pats skaito ir ieško, su juo visuomet malonu kad ir apie paprastus dalykus pašnekėti. Bet kartais pasijuntu lyg ir išnaudojama...Tu žinai , tai malonėk paaiškinti. g.gif
Atsakyti
O kam tas žinojimas jei su kitu skūpu pasidalint? Tik pačiam asmeniškai?
Atsakyti
QUOTE(feličitavas_tarakonas @ 2008 01 20, 20:25)
O kam tas žinojimas jei su kitu skūpu pasidalint? Tik pačiam asmeniškai?

Tai yra mano kelias, mano žinojimas. Tai, kas tinka man, nebūtinai tinka tarakonams. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 20, 16:22)
Aš šiomis dienomis pastebėjau savyje vieną dalyką ir jis man nepatinka: kuo toliau, tuo sunkiau man nusileisti iki kitų žmonių žinojimo lygio...Man darosi neįdomu kitiems aiškinti tai, kas man yra kaip abėcėlė ar skaitymas skiemenimis...Pvz.,-ką reiškia kuris nors Dievo įsakymas. Norisi padiktuoti klausiančiajam sąrašą knygų, kad jis pats ieškotų atdakymo, o ne klausinėtų ir stebėtųsi...Gal čia egoizmas nenorėti kitiems pateikti ant lėkštelės atsakymus, kurių ieškojau daugelį metų?

Ir aš dažnai taip jaučiuosi, lyg susierzinimas, kartu su nuoboduliu atsiranda viduj. Supratau, kad tik pradėjusiam paieškas žmogui reikia pasakyti labai mažai, tik mažą perliuką duoti, nes gausa tik išgąsdina ir atmuša žmogui norą ieškot toliau, galvoja, kad viskas čia labai sudėtinga, tai neverta nė pradėt...
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 20, 16:47)
kilo mintys geriau tokiems pasiūlyti knygų sąrašą, maždaug tokį  lotuliukas.gif : 12-a S.Lazarevo knygų "Karmos diagnostika" + jo naujausioji apie prisirišimą prie ateities, O. Aivanhovo knygos (lietuviškai yra apie 10 knygų, rusiškai- tomų tomai), L.Hay, L.Viilmos knygos. Pradžiai, manau, užtektų... bigsmile.gif  Žmogus tada jau būtų šiek tiek apsiskaitęs...

Dar prie to sąrašo pridėčiau Joseph Murphy knygas (ypatingai "Mūsų pasąmonės galia") ir A. Svijašo bent vieną. O svarbiausia vis tiek biblija. Aišku, čia tik mano asmeninė nuomonė.

O dėl žmonių, kurie skaito šimtus knygų ir nemėgstančių jas skaityt... taip jau yra. Turiu draugę, kuri pati skaityt nemėgsta, bet labai laukia, kol aš perskaitysiu ir parašysiu ar papasakosiu jai esmę. Suprantu, kad tai jau medžiaga, perleista per mano asmeninę prizmę, bet manau, kad tai vis dėlto geriau nei nieko, nes kitaip ji tikrai visai neskaitytų. Didžiausias džiaugsmas, kai matau, kad ji keičiasi, tobulėja. vadinasi, tas suvirškinimas jai naudingas thumbup.gif Lygiai taip pat ir su vyru. Aš perskaitau, pabraukiu, o tada tai skaitau jam. Poveikis irgi matomas, todėl tai įkvepia toliau tokiam "žaidimui" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lelija33: 20 sausio 2008 - 18:44
QUOTE(Gytarė @ 2008 01 20, 18:32)
Tai yra mano kelias, mano žinojimas. Tai, kas tinka man, nebūtinai tinka tarakonams. tongue.gif

Tarakonas nieko ir neprašo tongue.gif Ne apie tai bandžiau pasakyti. Ir net ne apie ezoteriką, o apskritai apie nenorą tuo ką gero žinau dalintis. Geri dalykai didėja jais dalijantis (juos investuojant biggrin.gif), o ne suvožiant į nuosavą skrynią ir užrakinant didžiule spyna, nes tai "mano". Pasiimt tai visi gūdrūs, na ir kas kad tu ilgai kaupei ir įsivaizduoji, kad ir kitas tavo kelią kartot turi. Ogi gal visai neturi ... Jei visi būt taip mąstę, savo išminčių (ir nelabai) į knygas nebūtų rašę - gi lai patys tai atranda ir pereina tą kelią kurį aš perėjau, kad suprasčiau irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo feličitavas_tarakonas: 20 sausio 2008 - 18:47
QUOTE(Gytarė @ 2008 01 20, 17:55)

Aš irgi neseniai pajaučiau jausmą, kad viskas yra mano ir kai viena draugė pradėjo detaliau klausinėti nemalonu pasidarė ir norėjau kuo greičiau baigti pokalbį schmoll.gif Tai yra mano ir tik mano. Kuo toliau, tuo stipriau tai jaučiu.
Atsakyti
Suvalkietės biggrin.gif
Atsakyti