Įkraunama...
Įkraunama...

panikos atakos

QUOTE(justee @ 2008 01 29, 12:43)
Hmmm.. g.gif Na tuomet gali buti, nes mano mama jautri labai, nervuojasi daznai.. Kai as jai papasakojau, kas man darosi, sake, kad pati per visa tai perejo, bet jai praejo ir nebera nieko panasaus.. Ji pati tai iskentejo, be vaistu, psichoterapiju.. Nors vargu ar galejai apskritai kur nors kreiptis tos pagalbos sovietmeciu ar vos atgavus nepriklausomybe.. Ir dar mano mociute siaubingai jautri.. Taciau jos jautrumas susiveda i skydliaukes sutrikimus (2 kartus operuota). Tai va... Na o as irgi siaip visa savo gyvenima esu pakankamai jautri, taciau ne tiek, kad buciau bijojus zmoniu.. O vat is kur ta baime pas mane atsirado?!...  g.gif  O jai atsiradus, izoliacija nuo visuomenes, vienatve, o tada jau ir panikos atakos.  unsure.gif

as tai sakyciau kad cia nuo tiesioginio kontakto. ta prasme, tavo mama del visko jaudinas, nervinas, tai tu augdama peremei toki elgesio modeli. Kitaip tariant - drasus tevai uzaugins drasu vaika, o tie kurie vaikui teigs, koks blogas ir baisus pasaulis, kiek pavoju tyko aplinkui, tai ir vaikas lygiai taip reaguos i aplinka. bent as pas save matau ta pati, pati dramatizuoju, prisigalvoju, ziuriu ir mama del visko nervuojas, gasdina mane - "tik ziurek, kad taves neismestu" tik ziurek ta, ana doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nicollette @ 2008 01 29, 14:21)
as tai sakyciau kad cia nuo tiesioginio kontakto. ta prasme, tavo mama del visko jaudinas, nervinas, tai tu augdama peremei toki elgesio modeli. Kitaip tariant - drasus tevai uzaugins drasu vaika, o tie kurie vaikui teigs, koks blogas ir baisus pasaulis, kiek pavoju tyko aplinkui, tai ir vaikas lygiai taip reaguos i aplinka. bent as pas save matau ta pati, pati dramatizuoju, prisigalvoju, ziuriu ir mama del visko nervuojas, gasdina mane - "tik ziurek, kad taves neismestu" tik ziurek ta, ana  doh.gif

Tas gryna tiesa! Niekada nemaciau savimi pasitikincio tevo, visada uz mano motinos nugaros slepesi, kiek atsimenu.. O motina visa laika visa seima ant savo sprando turejo laikyti. Taciau jos isivaizdavimu, ji yra heroje, motina terese, o visi mes aplinkui esame lepsiai. Ir neduok dieve, mano nuomone skirsis nuo josios nuomones, neduok dieve, as nepalaikysiu jos kazkuriuo klausimu, viskas!!! Katastrofa!!! Is tiesu, pastebiu, kad net mano bendravimo su vaikinu modelis vietomis atkartoja nenusisekusi mano tevu bendravimo modeli... Kartais pagaunu save zeriant tuos pacius kaltinimus ir priekaistus, kuriuos mano mama tevui daznai kartoja. Ir dar tas prisidarymas problemu savo noru.. Aisku, cia tik dalis jos charakterio ir as tikrai nesakau, kad ji bloga ar ji kalta del to kas man yra dabar.. juk ji ir geriausia mano drauge, ir tikrai labai supratingas ir protingas zmogus. Bet as zinau tik viena, jei ji nebutu tampiusis su mano tevu, o laiku issiskyrus, butu buve maziau traumu, tuo labiau, kad dar auga brolis 12 metu! Ir as matau lygiai ta pati scenariju.. verysad.gif
Ir dar kas mane labai nervuoja, kad kai ji papraso manes kazka padaryti, o as negaliu ar nenoriu, sugeba priversti mane jaustis labai kalta.. Jei kazko neispildau, tuomet mane siaubingai grauzia sazine..
Atsakyti
QUOTE(justee @ 2008 01 29, 13:59)
Na bet as viliuosi rasti pagalba ir susitvarkyt. Jau vien tik ko vertas sis forumas!!!! Man labai padeda nepasiduoti. smile.gif

As kai pamaciau si foruma taip nustebau! Galvojau nieko sau, nejaugi as ne viena tokia ir kiek cia musu daug smile.gif Jeigu jau forumas yra tokia tema, vadinasi musu tikrai nemazai.. Nes kitiems pasiskusti ir padiskutuoti kas su mumis vyksta nelabai galime, nes jie to nesupras paprasciausiai ax.gif Tik peciais guzcioja "kaip tu gali bijoti?.. nieks gi tau nieko nedaro.." blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(maliootka @ 2008 01 29, 15:31)
As kai pamaciau si foruma taip nustebau! Galvojau nieko sau, nejaugi as ne viena tokia ir kiek cia musu daug  smile.gif  Jeigu jau forumas yra tokia tema, vadinasi musu tikrai nemazai.. Nes kitiems pasiskusti ir padiskutuoti kas su mumis vyksta nelabai galime, nes jie to nesupras paprasciausiai  ax.gif  Tik peciais guzcioja "kaip tu gali bijoti?.. nieks gi tau nieko nedaro.."  blush2.gif

Jooo.. As irgi kiek bandziau kalbeti su kitais zmonemis apie tai, tai ziuri kaip i kokia keistuole.. unsure.gif Niekas negali suprasti viso sito pragaro, jei nera pats to patyres..
O ar jus dirbat, maliootka? Ar uzsiimat kazkuom? Ar yra kas nors, kas jum padeda uzsimirsti bent kuriam laikui ir pasijausti laisvai nuo tos ligos? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(justee @ 2008 01 29, 16:00)
Jooo.. As irgi kiek bandziau kalbeti su kitais zmonemis apie tai, tai ziuri kaip i kokia keistuole..  unsure.gif Niekas negali suprasti viso sito pragaro, jei nera pats to patyres..
O ar jus dirbat, maliootka? Ar uzsiimat kazkuom? Ar yra kas nors, kas jum padeda uzsimirsti bent kuriam laikui ir pasijausti laisvai nuo tos ligos?  unsure.gif

justee, as nedirbu niekur, kazkaip nesiryztu darbo ieskoti, nes man baisu jog darbo metu pasidarys bloga ir pan. be to mane vargina labai bendravimas su zmonemis, o to neisvengciau darbe tikrai, skamba kvailai, tarsi kokia nepilnaverte buciau, taciau visai neseniai baigiau mokslus, lankiau paskaitas ir buvau priversta bendrauti, nors bet koks didesnis demesio atkreipimas i mane man sukeldavo toki keista drebuli, pradedavau visa virpeti.. Ir zinau kad negerai, bet paskutiniu metu labai inikau i kompiuteri, tai chate sedziu, tai skype bendrauju, ir berods man tiek uztenka.. As zinau kad reikia eiti bendrauti, darbo ieskotis, bet as nesiryztu vien del tos ligos.. O seniau kol viskas buvo gerai netgi podiumu vaiksciodavau, daug bendravau su ivairiais zmonemis, diena-nakti nemiegodavau kiek veiklos turedavau.. o dabar, kaip kokia invalide kaip kokia bobute sedziu namie ir atrodo kad nereikia man to bendravimo su visuomene, nes tai vargina.. nors zinoma noriu kad viskas pasikeistu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maliootka: 29 sausio 2008 - 15:21
QUOTE(maliootka @ 2008 01 29, 16:18)
justee, as nedirbu niekur, kazkaip nesiryztu darbo ieskoti, nes man baisu jog darbo metu pasidarys bloga ir pan. be to mane vargina labai bendravimas su zmonemis, o to neisvengciau darbe tikrai, skamba kvailai, tarsi kokia nepilnaverte buciau, taciau visai neseniai baigiau mokslus, lankiau paskaitas ir buvau priversta bendrauti, nors bet koks didesnis demesio atkreipimas i mane man sukeldavo toki keista drebuli, pradedavau visa virpeti.. Ir zinau kad negerai, bet paskutiniu metu labai inikau i kompiuteri, tai chate sedziu, tai skype bendrauju, ir berods man tiek uztenka.. As zinau kad reikia eiti bendrauti, darbo ieskotis, bet as nesiryztu vien del tos ligos.. O seniau kol viskas buvo gerai netgi podiumu vaiksciodavau, daug bendravau su ivairiais zmonemis, diena-nakti nemiegodavau kiek veiklos turedavau.. o dabar, kaip kokia invalide kaip kokia bobute sedziu namie ir atrodo kad nereikia man to bendravimo su visuomene, nes tai vargina.. nors zinoma noriu kad viskas pasikeistu..

blink.gif sakes!!! Nu lygiai tas pats kaip ir man!!!! As irgi jauciuos baisi nepilnaverte, pradejau ir savo groziu abejoti, galvoju, kad mano draugas su manim tik is gailescio ir progai pasitaikius tikrai kita susiras, o as liksiu viena ir tada sakes bus... O as irgi negaliu darbo ieskotis vien del sitos klaikios baimes, mane vargina itampa, kad reikes bendrauti, o kai tenka bendrauti, tai ismusa karstis, raudonis, paklaikstu, noriu begti ir sleptis..
O tai gal jus blogai paveike dar tas isvaziavimas?
Atsakyti
QUOTE(justee @ 2008 01 29, 17:53)
blink.gif sakes!!! Nu lygiai tas pats kaip ir man!!!! As irgi jauciuos baisi nepilnaverte, pradejau ir savo groziu abejoti, galvoju, kad mano draugas su manim tik is gailescio ir progai pasitaikius tikrai kita susiras, o as liksiu viena ir tada sakes bus... O as irgi negaliu darbo ieskotis vien del sitos klaikios baimes, mane vargina itampa, kad reikes bendrauti, o kai tenka bendrauti, tai ismusa karstis, raudonis, paklaikstu, noriu begti ir sleptis..
O tai gal jus blogai paveike dar tas isvaziavimas?

Turbut logiska justee kad jauciames nepilnavertemis,nes juk ir gyvenam nepilnaverti gyvenima, na bent jau kol neismoksim tinkamai susidorot su sia liga.. mano vyras taip pat stebisi mano pastoviu sedejimu namuose, sako, nejaugi man neidomu kazkur iseit, kazka nuveikt.. o kad man baisu kazkur toli nuo namu iseit jis to nesupranta.. O isvaziavimas cia turbut niekuo detas, nes as cia jau labai seniai, bet buvo kitu priezasciu, del kuriu nervinausi, krimtausi, galiausiai stresuodavau nuo visai berods nereiksmingu smulkmenu, kazkokia jautri pasidariau, kompleksuota, nepasitikinti savimi.. ir va, turiu dovanele smile.gif vis prizadu sau daugiau nebesinervuoti kad ir kas atsitiktu ax.gif justee o ar Tavo draugas zino apie ta liga? Ar jam nepasakoji? Nes maniskis tai nesupranta.
Atsakyti
QUOTE(maliootka @ 2008 01 29, 19:09)
Turbut logiska justee kad jauciames nepilnavertemis,nes juk ir gyvenam nepilnaverti gyvenima, na bent jau kol neismoksim tinkamai susidorot su sia liga.. mano vyras taip pat stebisi mano pastoviu sedejimu namuose, sako, nejaugi man neidomu kazkur iseit, kazka nuveikt.. o kad man baisu kazkur toli nuo namu iseit jis to nesupranta..  O isvaziavimas cia turbut niekuo detas, nes as cia jau labai seniai, bet buvo kitu priezasciu, del kuriu nervinausi, krimtausi, galiausiai stresuodavau nuo visai berods nereiksmingu smulkmenu, kazkokia jautri pasidariau, kompleksuota, nepasitikinti savimi.. ir va, turiu dovanele  smile.gif vis prizadu sau daugiau nebesinervuoti kad ir kas atsitiktu  ax.gif  justee o ar Tavo draugas zino apie ta liga? Ar jam nepasakoji? Nes maniskis tai nesupranta.

Zinoma, kad pasakoju, mes jau 4 metai kartu.. Jis praktiskai mate visa mano ligos kelia, nes kai tik pradejome draugauti, buvau tiesiog pakilime, apsupty daugybes draugu-pazistamu, paskendus renginiu organizavime ir t.t., o vat paskui eme po truputi viskas keistis ir priejo iki siandienos. Pasakoju jam, kalbu apie tai, jis mate visus mano priepuolius, netgi vaistus nese, nes per viena is ju as taip kraciausi, kad net sauktelio nesugebejau paimti ir uzsilasint karvalolio. Jis labai stengiasi toleruoti visa tai, bet as matau, kad jam ir sunku.. Nes mes nebegalime bendrauti su jo draugais, eiti i vakarelius, as net nebendrauju su jo tevais, kurie ant manes del to supyko.. Nors ne nenutuokia, kas man yra.. Prasiau draugo, kad pasikalbetu su jais, bet jis man sako, kad neverta, jie nesupras, nepalaikys.. Nezinau..
O nesinervuoti pati nepajegsi.. As manau, kad sioje vietoje butent psichoterapija ir butu naudinga.. Del to paties as noriu eiti i ja ir pakeisti savo charakteri, ismokti myleti save, vertinti aplinka teisingai.
Papildyta:
QUOTE(maliootka @ 2008 01 29, 19:09)
Turbut logiska justee kad jauciames nepilnavertemis,nes juk ir gyvenam nepilnaverti gyvenima, na bent jau kol neismoksim tinkamai susidorot su sia liga.. mano vyras taip pat stebisi mano pastoviu sedejimu namuose, sako, nejaugi man neidomu kazkur iseit, kazka nuveikt.. o kad man baisu kazkur toli nuo namu iseit jis to nesupranta..  O isvaziavimas cia turbut niekuo detas, nes as cia jau labai seniai, bet buvo kitu priezasciu, del kuriu nervinausi, krimtausi, galiausiai stresuodavau nuo visai berods nereiksmingu smulkmenu, kazkokia jautri pasidariau, kompleksuota, nepasitikinti savimi.. ir va, turiu dovanele  smile.gif vis prizadu sau daugiau nebesinervuoti kad ir kas atsitiktu  ax.gif  justee o ar Tavo draugas zino apie ta liga? Ar jam nepasakoji? Nes maniskis tai nesupranta.

O del supratimo, tai as ir nesitikiu, kad maniskis supranta, nes jam tai isvis nesuvokiama tas nervavimasis del smulkmenu.. Jis apskritai labai saltu nervu.. Tai nieko keista, kad ir tavasis nesupranta. Manau, kad jie niekada ir nesupras.. Jie tik toleruos tai, tik neaisku, kaip ilgai.. Uztai ir bijau, kad pasipainios kokia nors pasitikinti savimi, bendraujanti, veikli ir t.t. ir bus basta mano meilei.. Taigi, vienintele iseitis - mums issikapanot is viso sito ir tapti kietomis babcemis - kokios ir buvom anksciau, kai jie mus sutiko! ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justee: 29 sausio 2008 - 18:25
QUOTE(justee @ 2008 01 29, 19:30)
Taigi, vienintele iseitis - mums issikapanot is viso sito ir tapti kietomis babcemis - kokios ir buvom anksciau, kai jie mus sutiko!  ax.gif

Man patiko sitie zodziai thumbup.gif
Nieko, issikapanosim kaip nors irnesakyk.gif O kai bus sunku cia paverksim blush2.gif

I psichoterapija ir as labai noreciau.. gaila kad galimybes tokios neturiu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maliootka: 29 sausio 2008 - 19:51
QUOTE(maliootka @ 2008 01 29, 20:49)
Man patiko sitie zodziai  thumbup.gif 
Nieko, issikapanosim kaip nors  irnesakyk.gif  O kai bus sunku cia paverksim  blush2.gif

I psichoterapija ir as labai noreciau.. gaila kad galimybes tokios neturiu..

smile.gif Man patinka cia paverkti kone kiekviena diena.. Nes kiekviena diena bent trumpai apima tas siaubas nenusakomas.. Bet kazkaip veju tas mintis, nors ir momentais atrodo, kad tai nesibaigs neikada.. Uztai laukiu vizitu pas gydytojus kaip kokio isganymo! biggrin.gif
Atsakyti
[quote=justee,2008 01 29, 21:31]
smile.gif Man patinka cia paverkti kone kiekviena diena.. Nes kiekviena diena bent trumpai apima tas siaubas nenusakomas.. Bet kazkaip veju tas mintis, nors ir momentais atrodo, kad tai nesibaigs neikada.. Uztai laukiu vizitu pas gydytojus kaip kokio isganymo! biggrin.gif
[/quo

O kada artimiausias vizitas nusimato? mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=maliootka,2008 01 29, 21:45]
[quote=justee,2008 01 29, 21:31]
[/quo

O kada artimiausias vizitas nusimato? mirksiukas.gif
[/quote]

Is pradziu pas kardiologa begsiu, tada endokrinologa, o tada pas psichiatra planuoju. Tai pas kardiologa jau tureciau pakliuti po poros savaiciu. smile.gif Noriu zinoti, kad tikrai jokiu patologiju nera.. O gal negerai? Gal reikia pas psich. nieko nelaukiant varyt? g.gif
Atsakyti