patarkit ka man daryti su geltonos kalijos gumbeliu?rudeni is sodo persodinau i vazona dar bvo su lapais ,bet po kiek laiko jie nudziuvo ,tai jau pagalvojau kad viskas.Bet vis rets nuo reto paliedavau ta "tuscia"vazona o vakar idomumo delei isverciau ir radau graziausia ,sveikiausia gumba.Kur man ji laikyt,zemej?liet?kokioj temp.?busiu labai dekinga
Be reikalo isrovei. Tegul ziemoja zemej, vesioj temperaturoj. Gal rusys tam tiktu? O laistyt tai labai atsargiai ir labai nedaug reikia. Kartais, kai tinkama temperatura, visai nelaistoma.
Nors dabar pamasciau ar joms butina ziemojimas

Ziemojimas tikrai butinas.As savo pavasari pasodinu lauke.Ten sulapoja,prazysta.Rudeni iskasu,isodinu i vazona ir nepaliejus palieku ziemot.Geriau pralaikyt vesioj patalpoj,bet ne visada toki galima rast.Po Nauju pradeda zelt-bust.Tada truputi palieju,bet ne per daug,nes istista ir..isvirsta.Jei liesit-nukamuosit augala ir prasciau zydes,arba ir visai nezydes.
QUOTE(Regila @ 2005 12 27, 20:53)
Ziemojimas tikrai butinas.As savo pavasari pasodinu lauke.Ten sulapoja,prazysta.Rudeni iskasu,isodinu i vazona ir nepaliejus palieku ziemot.Geriau pralaikyt vesioj patalpoj,bet ne visada toki galima rast.Po Nauju pradeda zelt-bust.Tada truputi palieju,bet ne per daug,nes istista ir..isvirsta.Jei liesit-nukamuosit augala ir prasciau zydes,arba ir visai nezydes.
Manoji kalija tai jau pradejo naujus lapelius leist

QUOTE(Regila @ 2005 12 27, 20:53)
O mano juodoji kalija tai tokius slabnus lapelius leidzia

Visa laika liejant nera ramybes ziema,nera ziedu vasara.Nupiepe lapeliai,silpni,ploni buna vasara,daznai net svyra zemyn-neislaiko stiebelis lapo.Tai kokia nauda is tokio augalo.O kai ramybe praeina lapai kaip vaskiniai,kieti,dideli auga.Vasara pasiodinau lauke po medziais-zydejo kiek tik galejo.Dabar net nezinau kaip geriau pasielgus.Juk jau bunda(dauguma snaudusiu augalu jau pradeda bust).Pries Kaledas atsiunte ismene-pasodinau ir nelaisciau.Dabar jau ugliai kyla net ir vandens negave ir keliones kratymus patyrus.Amariliai irgi bunda.O pabudusi uzmigdyt naujai-nera lengva,net nezinau ar tikslinga,kadangi jam visai sujauki augima.Sakyciau gal padet sviesioj vietoj ir liet tik po trupineli-nepadauginus.Tada bent nesistiebs staigiai lapai ir netaps "skudurai".Ir jokiu trasu.Viska pamazu,palengva,gal tada susitures ir tie lapai.Jei zeme dregna palaikyt iki isdzius beveik ir pratint prie mazo kiekio vandens.Tada tokiu atveju gal ir imanoma tiketis ziedu.Sekmes
aciu uz atsakymus
siaip tai as ta gumbeli vel i zeme ikisau ir biskuti paliejau,tai gal man dabar palaukt kol pradzius ir isnest i laiptine,ten gana vesu.Rusy bijau kad nesusaltu per daug,nors darzoves tai nesusala,taigal ir jis zemese nesusaltu?Na taip norisi to ziedo sulaukt
Okada man ji parsinest ir pradet liet normaliai?gal ir baltaja kalija galiu isnest nors ji pas mane su tokiais sviesiais gleznais lapais..ar nebus per salta?

QUOTE(Regila @ 2005 12 28, 09:19)
Visa laika liejant nera ramybes ziema,nera ziedu vasara.Nupiepe lapeliai,silpni,ploni buna vasara,daznai net svyra zemyn-neislaiko stiebelis lapo.Tai kokia nauda is tokio augalo.O kai ramybe praeina lapai kaip vaskiniai,kieti,dideli auga.Vasara pasiodinau lauke po medziais-zydejo kiek tik galejo.Dabar net nezinau kaip geriau pasielgus.Juk jau bunda(dauguma snaudusiu augalu jau pradeda bust).Pries Kaledas atsiunte ismene-pasodinau ir nelaisciau.Dabar jau ugliai kyla net ir vandens negave ir keliones kratymus patyrus.Amariliai irgi bunda.O pabudusi uzmigdyt naujai-nera lengva,net nezinau ar tikslinga,kadangi jam visai sujauki augima.Sakyciau gal padet sviesioj vietoj ir liet tik po trupineli-nepadauginus.Tada bent nesistiebs staigiai lapai ir netaps "skudurai".Ir jokiu trasu.Viska pamazu,palengva,gal tada susitures ir tie lapai.Jei zeme dregna palaikyt iki isdzius beveik ir pratint prie mazo kiekio vandens.Tada tokiu atveju gal ir imanoma tiketis ziedu.Sekmes
Dėkui už patarimus

Tikrai pavyks..gal net siemet imanoma bus sulaukt ziedu.Tik nesibaiminkit ir duokit "bado"..
Su 2006-aisiais

turiu kaliju svoguneliu.prieš 3 metus pirkau iš florekslit.gan neblogai užaugo.jau pirmais metais gavau 5 žiedus.kalijos ružavos pamiršau veisle.