Matai, Reqila, pas mus dar nera suaugusiu medziu ir saules spinduliai liejasi laisvai per visa pieva. Teks maniskem gelem dar pakentet.
Sveikutės
gal kas gali pasakyti, kaip kalijos žiedai turi atrodyti, baigiant jai žydėti? Ar normalu, jei jie lyg ir nyksta, žiedai po truputį mažėja?

Baigdami zydet jie truputi susitraukia.As nelaukiu kol jie patys sunyksta,neisvaizdus,perzydejes ir nupjaunu.Siuo metu pas mane po medziais zydi elioto kalija.Dar ruosiasi kelios zydeti.
QUOTE(musike @ 2005 07 19, 09:10)
Sveikutės
gal kas gali pasakyti, kaip kalijos žiedai turi atrodyti, baigiant jai žydėti? Ar normalu, jei jie lyg ir nyksta, žiedai po truputį mažėja? 

Kiek skaičiau, jei augini kalijas iš gumbo [ne Lietuvoje pamėgtas baltas kalijas], geriau nelaukti, kol visiškai nužydės jų žiedai, kadangi žiedas pradeda brandinti sėklas ir labai nualina gumbą.
O pas mane gedulas: rausvą ir geltoną kalijas užpuolė kažkokie parazitai [neskraidantys, bet žemėje buvo pilna baltų vabaliukų-kirmėliukų], teko mesti visą vazoną lauk, kol nepersimetė į kitas gėles.

Galejai uzpilt kalio permanganato tirpalo ir pasodint i zeme lauke.Permanganatas naikina parazitus ir dezinfekuoja zeme.Galima cesnako nuoviru stipresniu.Kirminams tai nebutu patike-islipa lauk.Nemalonu rinkti,bet issaugomas augalas.O kirminai atsiranda perlaiscius,esant siltiems orams.Susidaro siltnamio salygos vazone.Ir jei yra kokiu parazitu kiausineliu,susidarius sioms salygoms-tampa gyvais parazitais.
Regila, ačiū už patarimus.
Deja, neturiu galimybės sodinti augalų lauke. O ir tie parazitai buvo tokie miniatiūriniai, kad neįsivaizduoju, kaip juos būtų galima išrinkti. Matėsi tik pajudinus gėlės stiebus ir gerai įsižiūrėjus, koks gyvenimas vyksta šalia jų.
Nežinau, ar perlaisčiau savo kalijas, bet problema atsirado po to, kai buvau išvažiavusi ilgam savaitgaliui. Paaugliui broliui liepti laistyti gėles tas pats kas prašyti išsiuvinėti prijuostę
Bet kitą kartą bandysiu pasinaudoti tavo patarimais prieš panikuodama
Deja, neturiu galimybės sodinti augalų lauke. O ir tie parazitai buvo tokie miniatiūriniai, kad neįsivaizduoju, kaip juos būtų galima išrinkti. Matėsi tik pajudinus gėlės stiebus ir gerai įsižiūrėjus, koks gyvenimas vyksta šalia jų.
Nežinau, ar perlaisčiau savo kalijas, bet problema atsirado po to, kai buvau išvažiavusi ilgam savaitgaliui. Paaugliui broliui liepti laistyti gėles tas pats kas prašyti išsiuvinėti prijuostę

Bet kitą kartą bandysiu pasinaudoti tavo patarimais prieš panikuodama

Supuvo mano tas gumbelis spalvotos kalijos. Taip ir nesulaukiau
Anadien maciau nukainuota juodaziede jau uzauginta. Bet kazkaip nepataruke ji manes

Ne visada apsimoka nukainuotas svogunines pirkt.Pirkau kardeliu,ixiju,freziju.Kai kuriu viena,kai kuriu nei vienos..Geriau jau kokia 1 nusipirkt gera ar su kuo issimainyt,tada patikimiau.Atsizadejau..Dziuve,perdziuve,kad isaukt gyvybe ne visada pasiseka.
Tai jau tikrai. O dar konsultantes paklaustos mykia, atseit gal isaugs. Tikra nesamone. Geriau vienas sveikas, nei 10 perdziuvusiu.
Tradicinės baltosios kalijos labai mėgsta drėgmę. vasarą aš sodinu lauke pavėsyje - labai patinka, išbujoja. Tręšiu kaip ir visas gėles.
Mano elioto kalija kuo puikiausiai jauciasi po medziais.Pora ziedu jau nuskynem.Tikiuosi paaugs ir nauju gumbeliu-vaikeliu.