Sveikos
Noriu, kad nešiotojos su stažu pasidalintų patirtimi

Auginu aš metukų ir mėnesio, 12 kg sveriantį bernužėlį, turim mes Manducą. Vasarą viskas buvo ok, naudojom dažnai ir visur. O dabar atšalo ir atsirado problemų. Net jei apsivelku ploną palaidinę ir tikrai nestorą striukę, po kelių minučių su mažyliu nešioklėje prakaitas žliaugia upeliais... Ir, jei vasarą mažylio svorio gana ilgai nesijausdavo, tai dabar maudžia ir pečius ir nugarą. Žinau, kad reikia kuo labiau suveržti diržus, bet kai ir taip karšta, smarkiai suveržus, darosi nebeįmanoma.. ir mažylis pykt pradeda. Tiesa, dar nebandžiau nešioti ant nugaros, kažkaip visada iki šiol nešiojau priekyje. Galbūt tai būtų išeitis. O galbūt ir dabar jūsų aptariami specialūs paltukai (beje, ir aš dalyvauju konkurse

). Bet po tokiu paltuku vaiko juk nerengsi šiltai, o tai ką daryt, jei jis užsimano savo kojelėm eiti, o lauke tikrai vėsu? Juk net kol aprengsi, gali sušalt
Na žodžiu, būčiau dėkinga, jei pasidalintumėt vaikų nešiojimo šaltuoju metų laiku ypatumais

Be galo dėkoju
QUOTE(·..SunShine..· @ 2011 09 21, 16:54)
Užmačiau akį viliojančias ir nuo gimimo tinkančias nešiokles
Manduca. Gundausi. Kadangi Šiauliuose abejoju ar gyvai yra kur pamatyti tai noriu bent taip pasiaiškinti
Klausimai:
1) Ar labai veržia pečius petnešos, nes esu plona ir labai jaučias veržimas (dėl to patiko vaikjuostė, kad plačiai užsiriša ant pečių);
2) Ar vaikui nebūna karšta? (Su vaikjuoste dukrytei būdavo kartais karšta nuo manęs, nes nešant tokį svorį prakaitas pila

);
3) Ar didelė nešioklė ar kompaktiškai galima sulankstyti (jei kur į vežimą ar į mašiną įsimesti);
4) Ar sudėtingas užsidėjimas?
5) Kokie šios nešioklės minusai?
6) Gal ką patartumėte iš kitų nešioklių? (saugi vaiko stuburiukui , neveržia pečių, lengva užsidėti, "nekaršta", tinkama nešioti sunkų vaikelį, nešioju pagrinde ant priekio)
Daug klausimukų, bet kai daiktas nemažai kainuoja tai nesinori apsirikti
Jau senokai klausimas užduotas, greičiausiai jau ir neaktualus, bet kadangi mes jau metus naudojam Manducą, atsakysiu, gal kam kitam pravers
1) Jei labai labai ilgai nešiosit, ypač jei toli eisit ir jei dar vaikas neramus bus, sukiosis, tai gali pradėti veržti.
2) Labai karštom dienom iš tiesų karštoka. Kaip ir su šiltai rūbais. Bet čia gal tik priekyje nešiojant, gal ant nugaros vėsiau, nebandžiau dar

Bet dažniausiai nebūna vaikas sukaitęs.
3) Tikrai gana kompaktiškai susilanksto, nes visa yra medžiaginė, minkšta.
4) Viens ir du - kokių 15 sekundžių ir vaikas saugiai sėdi
5) Kadangi daugiau nieko nebandžiau, sunku pasakyti

Gal kad ant klubo nelabai patogu, arba aš nemoku gerai užsidėti
6) Ergo baby, Patapum, ergonomiška Baby Bjorn
Kuo prieraišiau augini vaiką, tuo daugiau laisvės turi. Tuo laisvesnis žmogus jis auga.