Įkraunama...
Įkraunama...

Slingai,vaikjuostės, mei tai ir kt.

QUOTE(Impe @ 2011 09 15, 20:07)
Mums dar tik 5 savaitės ir kažkaip baisu eiti į lauką vėjuotą dieną, ypač dėl kakliuko pergyvenu, o šalikėlių tokiems mažiukams lyg nelabai ir yra...

man nėra geresnio išradimo, kaip vadinamieji "šalmukai" ax.gif, jų ir plonų visai būna, medvilninių, esu "prismoje" kažkada radusi, tokius net vasarą galima dėt, jei vėsiau ar vėjas, gal ir "vaikiškose" parduotuvėse tokių yra, šaltesniam sezonui tai merinosų vilnos naudojau, kad ir didžiąjam vaikui atvėsus ieškau tik šalmuko, ramu man tada, nes šaliką pamiršta užsirišt, pameta ir t.t., gaila, kad daugumoje pas mus tos kepurytės arba baisios ir dar nekokybiškos, sintetinės doh.gif arba brangios, geresnės medžiagos, bet dėja irgi ne itin apglunda, nes kraštai kaip nors storai apmegzti doh.gif, kol kas čia mano geriausi atradimai buvo minėtos plonos "prismoje" ir merinosų vilnos (įvairiose parduotuvėlese yra), o vadinamo "peliuko" audinio ieškau ne pirmus metus, bet nerandu, vieną vyresnėlis turi, bet jau kelis metus nešioja, nes geresnės nerandam, o jau didesnės reiktų..

...............

Žinau, kad čia ne skelbimų lenta smile.gif, bet nebenaudojam patapum baby, jei kažkas ieškot, brūkštelkit, pačiai man niekaip nesisekė surast, kai ieškojau, vis kas nors prieš nosį nugvelbdavo doh.gif Juoda ir dar "rankinukas" spec. yra, mažmožiams susidėt kažkur einant smile.gif
Atsakyti
Laba diena,
kadangi cia daug mamyčių, gerai įvaldžiusių nešiojimo meną, noriu pasiteirauti smile.gif prieš kelias dienas įsigijome Mei Tai, sūneliui dabar 3,5 mėn., išbandėme, bet kiek jį įdedu, tiek jis toje nešioklėje rėkia, na nepatinka jam visiškai. Atrodo užsidedu tikrai gerai, man pačiai patogu, jis irgi, atrodo, gerai 'įsodintas', bet nepatenkintas visas labai. Ar kažkaip bandyt pratinti, ar būna vaikų,kuriems nepatinka ir viskas?
Dar namie turime tokia tradicinę nešioklę-kengūrą (mums padovonojo), pabandžiau įdėti į ją - irgi rėkė, tada apsukau, kad būtų veidu į pasaulį ir nurimo ir taip išbuvo toje kengūroje kokias 20 min. Ar galima toje kengūroje nešioti tokio amžiaus vaikutį veidų į aplinką ar tai nėra labai gerai?
Būčiau labai dėkinga už atsakymus ir mintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2011 09 20, 17:19)
Laba diena,
kadangi cia daug mamyčių, gerai įvaldžiusių nešiojimo meną, noriu pasiteirauti smile.gif prieš kelias dienas įsigijome Mei Tai, sūneliui dabar 3,5 mėn., išbandėme, bet kiek jį įdedu, tiek jis toje nešioklėje rėkia, na nepatinka jam visiškai. Atrodo užsidedu tikrai gerai, man pačiai patogu, jis irgi, atrodo, gerai 'įsodintas', bet nepatenkintas visas labai. Ar kažkaip bandyt pratinti, ar būna vaikų,kuriems nepatinka ir viskas?
Dar namie turime tokia tradicinę nešioklę-kengūrą (mums padovonojo), pabandžiau įdėti į ją - irgi rėkė, tada apsukau, kad būtų veidu į pasaulį ir nurimo ir taip išbuvo toje kengūroje kokias 20 min. Ar galima toje kengūroje nešioti tokio amžiaus vaikutį veidų į aplinką ar tai nėra labai gerai?
Būčiau labai dėkinga už atsakymus ir mintis  4u.gif

mano abu maziukai reke, bet su laiku priprato. Vyresneli nesioju visaip ir an nugaros ir ant klubo.Maziuka ir pratinam po truputi. Ilgai jis neisbuna bet kartais ir uzmiega.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 09 18, 15:03)
teoriskai galima nuo gimimo pritaikyti, taciau labai mazuciui vaikeliui kitos nesynes tinka labiau  ax.gif

mei tai, slingai ir vaikjuostes vienareiksmiskai vienodai ergonomiskos ir tinkamos naujagimiams. IS esmes vaikjuoste ir mei tai pavadinciau visiskai vienodu daiktu, su skirtingu medziagos kiekiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Mylia @ 2011 09 20, 18:19)
Laba diena,
Būčiau labai dėkinga už atsakymus ir mintis  4u.gif

isidekite i mei tai ir eikite i lauka pasivaikscioti smile.gif visiskai kitas rezultatas turetu buti. yra vaiku, kurie nemegsta buti priristi ir stoveti vietoj, kai veiksmo aplink jokio nera. todel tenka pasokliuoti, pavaikstinet, bet geriausiai tinka pakeisti aplinka wink.gif

gerai kita mamayte sako, priprato, tam tikra prasme, jei jum paciai patogu ir jums reikia, akd jis butu salia, tada niekur nedings, teks priprast smile.gif viska reguliuoja mama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gingerr @ 2011 09 20, 20:04)
mei tai, slingai ir vaikjuostes vienareiksmiskai vienodai ergonomiskos ir tinkamos naujagimiams. IS esmes vaikjuoste ir mei tai pavadinciau visiskai vienodu daiktu, su skirtingu medziagos kiekiu smile.gif
Papildyta:
isidekite i mei tai ir eikite i lauka pasivaikscioti smile.gif visiskai kitas rezultatas turetu buti. yra vaiku, kurie nemegsta buti priristi ir stoveti vietoj, kai veiksmo aplink jokio nera. todel tenka pasokliuoti, pavaikstinet, bet geriausiai tinka pakeisti aplinka wink.gif

gerai kita mamayte sako, priprato, tam tikra prasme, jei jum paciai patogu ir jums reikia, akd jis butu salia, tada niekur nedings, teks priprast smile.gif viska reguliuoja mama smile.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gingerr @ 2011 09 20, 21:04)
Papildyta:

Matomai visiems kudikeliams nelabai patinka, nes buna suvaržyta jų laisve, čia panasiai kaip su vystymu, mes nuo 2 men. pratinomes prie vaikjuostes, tai irgi nepatiko, ypač namuose, o jei jau nesiesi į lauką, tai kita kalba, kenčia kiek reikia, svarbu judėti, nes jei reikia kur pastoveti, tai jau muistosi nepatinka, jei jau labai nusibosta istraukiu, o po to vėl atgal isidedu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.
Dukrytę augindama įsigijau Hopediz vaikjuostę. Patiko, kad patogu vaikui, daug prisirišimo būdų, patogu mamos pečiams, gražios, universalus panaudojimas (naudojau ir kaip užklotuką vežimėlyje ir patiesaliuką kur ant žolės smile.gif )
Dabar auginu sūnelį, tikras meškiukas, nes 3 mėn, o jau 8,5kg - bėda mano rankoms ir nugarai. Noriu keisti nešioklę, nes didžiausias vaikjuostės minusas - sudėtingas užsirišimas. Aš kol susirišu, visa sukaitus būnu ir ilgai kol viską išsitampai, susireguliuoji, o jei dar vaikas duodas tai išvis iššūkis tą nešioklę rištis smile.gif O ir nepatogu, kur su mašina atvažiavus, ar šiaip kur vidury gatvės užsimanius užsirišti, sudėtinga. O dar kai du vaikiukai, tai jei kur noris greit išeit, vėl sunku raišiotis vaikjuostę.
Užmačiau akį viliojančias ir nuo gimimo tinkančias nešiokles Manduca. Gundausi. Kadangi Šiauliuose abejoju ar gyvai yra kur pamatyti tai noriu bent taip pasiaiškinti

Klausimai:
1) Ar labai veržia pečius petnešos, nes esu plona ir labai jaučias veržimas (dėl to patiko vaikjuostė, kad plačiai užsiriša ant pečių);
2) Ar vaikui nebūna karšta? (Su vaikjuoste dukrytei būdavo kartais karšta nuo manęs, nes nešant tokį svorį prakaitas pila smile.gif );
3) Ar didelė nešioklė ar kompaktiškai galima sulankstyti (jei kur į vežimą ar į mašiną įsimesti);
4) Ar sudėtingas užsidėjimas?
5) Kokie šios nešioklės minusai?
6) Gal ką patartumėte iš kitų nešioklių? (saugi vaiko stuburiukui , neveržia pečių, lengva užsidėti, "nekaršta", tinkama nešioti sunkų vaikelį, nešioju pagrinde ant priekio)
Daug klausimukų, bet kai daiktas nemažai kainuoja tai nesinori apsirikti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ·..•SunShine•..·: 21 rugsėjo 2011 - 15:56
iš tikrųjų kiekviena mama (sceleton) renkasi kas jai patogiausia, tačiau skirtumas tarp mei tai ir vaikjuostės yra ir nemažas g.gif Vaikjuostė yra užrišama,
Atsakyti
vakar net nepastebėjau kaip vaikai išsiuntė nebaigtą žinutę

Tai va, vaikjuostės privalumas yra tai, kad ją galima užrišti pagal kūdikėlio išmatavimus, kadangi ji visa yra rišama, ji geriau prisitaiko, yra lanksti... o su mei tai reikia laužyt galvą, ką daryti su kojytėm, kol nugarytė yra per plati - ar rišti nugarytę, ar dėti kojytės į vidų, ar prikti siauresnę, tačiau tada netiks vaikui paaugus.

Taip pat aprišimo, svorio pasiskirstymo atžvilgių man atrodo vis gi skirtumas yra. Man asmeniškai dar svarbu dėl pėčių - vaikjuosteje galima regulioti kokio platumo medžiagos juostą nori turėti ant pėčių. Man patinka kuo plačiau, nes taip mažiausiai skauda pėčių juosta.
Atsakyti
Sveikutės

Norėčiau pati pasisiūti mei tai, norėjau patarimų išgirsti,į ką labiau reikėtų atkreipti dėmesį (išmatavimus) siūnant 4u.gif
Atsakyti
yra instrukcija kazkur www.geramama.lt, skyreliuje "ismokime"

merginos, juk cia tiek daug mamu siuvosi mei tai, kazkas net platina kaip suprantu, ar gaila pasidalinti ismatavimais ir ifnormacija apie teisinga pentnesu kampa, etc?

ziemai artejant, jei kam yra imanoma isigyti is Rusijos smile.gif

http://www.mammalia....oodejda/44.html

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 09 30, 14:32)
yra instrukcija kazkur www.geramama.lt, skyreliuje "ismokime"

merginos, juk cia tiek daug mamu siuvosi mei tai, kazkas net platina kaip suprantu, ar gaila pasidalinti ismatavimais ir ifnormacija apie teisinga pentnesu kampa, etc?

ten labai jau nekokia info unsure.gif
Atsakyti