Mano sesuo (mama pasakojo) dar būdama 3 metų didelį reikalą į kelnes krovė (pampersų tai nebuvo tada). Maža to, prikrovusi juokdavosi. Kai visos pedagogiškos priemonės buvo išbandytos ir nepadėjo, tai sumurdė panai nosį kelis kartus į tą krūvą. Skamba šlykščiai, bet padėjo.
QUOTE(Laumiux @ 2008 02 14, 21:06)
Mano sesuo (mama pasakojo) dar būdama 3 metų didelį reikalą į kelnes krovė (pampersų tai nebuvo tada). Maža to, prikrovusi juokdavosi. Kai visos pedagogiškos priemonės buvo išbandytos ir nepadėjo, tai sumurdė panai nosį kelis kartus į tą krūvą. Skamba šlykščiai, bet padėjo.

QUOTE(Laumiux @ 2008 02 14, 23:06)
sumurdė panai nosį kelis kartus į tą krūvą. Skamba šlykščiai, bet padėjo.
O siaube

QUOTE(Asta @ 2008 02 14, 22:44)
Mano vaikinukas nuo 6 mėn. sėdėjo ant puoduko. Sėdėjo tol, kol išmoko stovėti. O dabar tai išvis retai kada pavyksta ant puoduko pasodinti ir tai visi kaimynai turbūt girdi, nes klykimas būna nesvietiškas... 

Nesuprantu, o kodėl tokį mažą reikia klykinti, jei jis nenori ant to puodo

Manoji panašaus amžiaus, tai kol kas nieko per jėgą neverčiu daryti, tiesiog kartais pati pasiūlau pasėdėti ant vaikiško dangčio, o kartais ji jau pati parodo į tualeto duris, kad norėtų užsukti

mano mergyte irgi pratinasi prie puoduko - nedaznai, bet kartais padaro i ji, o ne i kelnes. Nu jai kazkaip dar vienodai, kad slapia vaiksto
Va kai kaku padaro, tai greit atlekia, kad "mama, kaku.." Bet dazniausiai tai sedi sedi ir tusciai
Musu puodukas grojantis, tai kartais stojasi pasiziureti kas cia groja, tai saku puodukas dziaugiasi, kad padarei, tai ji labai tuo laiminga

Musu puodukas grojantis, tai kartais stojasi pasiziureti kas cia groja, tai saku puodukas dziaugiasi, kad padarei, tai ji labai tuo laiminga

QUOTE(lauryzi @ 2008 02 15, 14:38)
Nežinau, ar murdė tiek, kad reikėtų plauti. Man pačiai toks "metodas" irgi nepatinka. Tikiu, kad mano vaikas jei ne namuose, tai darželyje tikrai išmoks. O mudvi su sese į darželį nėjome, nes kartu su tėvais gyveno seneliai, tai jie mus prižiūrėjo, tėvams būnant darbe.
QUOTE(Laumiux @ 2008 02 15, 22:23)
Nežinau, ar murdė tiek, kad reikėtų plauti. Man pačiai toks "metodas" irgi nepatinka. Tikiu, kad mano vaikas jei ne namuose, tai darželyje tikrai išmoks. O mudvi su sese į darželį nėjome, nes kartu su tėvais gyveno seneliai, tai jie mus prižiūrėjo, tėvams būnant darbe.
As tai tik girdejau kad tokiu metodu kaciukus ar suniukas aukleja...

siaubas, koks baisus aprasymas,juk buna ir kitu budu, pripratint...
QUOTE(laura1227 @ 2008 02 16, 20:45)
siaubas, koks baisus aprasymas,juk buna ir kitu budu, pripratint...

Mes dabar jau 4 dienos, kai vaikstome be pampersu. Mums 1.6 metuku, tai gana samoningai suprantame si reikala. Prasytis prasosi jau po pirmo lasiuko i kelnytes, ir kencia, tai tada greitai begame ant puodo. Su kakiu tas pats, padaro siek tiek ir jau rekia ir rodo, kad negerai, tada vel lekiam ant puodo. Po truputi, po truputi ir ismoksime. Pati daznai sodinu, kas valanda, ar pusantros

o mums naktį niekaip nepavyksta be pampo išmiegoti
kankinomės dvi savaites,kasnakt šlapia,be to segram tai šlapiai pagulėjus visai nesveiksta.Teko grįžti prie pampio
kada jo nereiks

QUOTE(saulaite77s @ 2007 11 23, 15:58)
Mano mažylei beveik 2 metai, bet niekaip nesėda ant puodo. Tik atsisėda ir kelias, o per prievartą nepasodinsi ir gi- klykia. Lėles ant puodo tai sodina. Ir pati sako noriu sysi, atsineša puodą, atsisėda ir iškart stojas ir viskas tuo baigiasi.
Pasidalinkite savo patirtimi
Pasidalinkite savo patirtimi
viskas savaime susitvarkys.maniskis iki 2,5 dare i sauskelnes.o po to nutarem is karto baigt det sauskelnes.ir viskas labai puikiai susitvarke.tiesa pirmas dvi naktis buvom slapi,bet dabar darom tik ant puodo.o vakarais stengiames mazai duot gert.po dvieju dienu be pampersu ir paciam vaikui labai patiko.sekmes ir kantrybes.pratinantis ant puodo!