QUOTE(Assstulka @ 2008 02 10, 17:53)
Pas mus tokios pačios problemos su sauskelnėmis. Dienos metu atsisėdame ant puoduko kai kas nors pasodina( mama, močiūtė), bet padarome tik sysiuką. O su rimtesniu reikalu nieko neišeina. Kai pastebiu, kad dukrytė pasislėpusi , tai suprantu , kad jau tą rimtą reikalą krauname į sauskelnes.
Papildyta:
Gal aš ne viena tokia
Jau tikrai čia ne tavo kaltė. Visokių vaikų yra ir visokių reikia
Maniškis irgi sisiuką seniausiai ant puoduko daro ir sauskelnių nereikia. Naktimis irgi miega be. Tik aš kažkaip juo iš pražių nepasitikėjau ir tai dar kokį mėnesį dėdavau. Jau 2-3 mėn. vaikis be sauskelnių miega. Per tą laiką tik vieną kartą apsisisiojęs buvo

(Jaučiu prisišnekėsiu ir šiąnakt sulauksiu siurprizo

)
O va su kaku tai buvo

. Didžiausias bernas, puikiausiai supranta, kas yra tas kaku darymas, kada jo norima ir net atėjęs praneša "kaku noriu, pamsiną (t.y. pampersą

) dėk", bet ant klozeto nesėdo nors tu ką. Rėkdavo, bliaudavo, verkdavo, kad bijau ( nors sisiuko tai nebijodavo daryti). Ko tik mes nedarėm: ir geruoju, ir bloguoju įkalbinėjom

Ir Kalėdų senis išėjo pas vaikus, kurie kaku padoriai daro, ir darželyje bezdžionavimas nepadėjo. Vienu žodžiu, maniau, kad ir į mokyklą eis darydamas į pampersą. Bet sausio mėn. kažkaip pradėjo ramiau reaguoti į pasiūlymus eiti kaku daryti ant klozeto, sakydavo: ne nešiandien, aš geriau rytoj.

Vieną savaitgalį pirmą kartą su vaiku susiruošėm į pirtį su sūkurine vonia. Tai aš jį iš vakaro nuteikinėju, kad eisim į pirtį (jis nežinojo, kas tai per daiktas), kad galės daug daug maudytis (fanas). O jis kaip tik kaku noriu, dėk pamsiną. O aš jam: kaip tai pampersą, kaip rytoj eisi į pirtį, jei kaku nemoki daryti? Ką mes darysim, jei pirtyje užsimanysi? Ten tai pampersų nebus

Pagalvojo vaikis, pagalvojo, kad maudytis tai labai nori ir sako: gerai. Tai va, nuo tada puikiausiai kakoja ant savo klozeto.
Va tokia mūsų istorija, todėl manau, kad reikia sulaukti tinkamo laiko. Visiems vaikams skirtingas jis būna. Todėl manau, kad visai normalu jei vienas 1.5 visai sauskelnių nenaudoja, o kitas ir 3 su jom. Anksčiau ar vėliau visi išaugs ir susipras. Ir tikrai manau, kad tai ne vien mamų nuopelnas