Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba mamai ligoninėj

QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 14, 00:42)
Noreciau paprasyti mamyciu pasidalinti patirtim, nes ir mums, dar negimdziusiom, kyla klausimu ir neramumu del ateities. Ar paprasytos sesutes padeda ismokti pasirupinti maziuku: paimti (man neramu, nes jokio leliuko nesu laikiusi doh.gif )maitinti, vystyti, nuprausti, ir t.t.? Labai butu gerai, jei prirasytumete ir ligonine, kurioj paalbos sulaukete, arba nesulaukete. Dekoju!

Tikrai ligoninėj po gimdymo viską parodys, tik nebijok klaust ir prašyt pagalbos. O kai išleis namo, jus periodiškai lankys ateinanti sesutė, kuri irgi viską parodys, paaiškins, patars ir pan. Svarbiausia pati domėkis ir nebijok prašyt pagalbos mirksiukas.gif
Atsakyti
javascript:emoticon(':4u:')
Atsakyti
Prieš 9 metus gimdžiau. Gydytoja ir akušerė buvo fantastiškos. Bet sesutės gun_bandana.gif tikra tragedija. Atėjo, padėjo vaiką, pervystė ir viso gero. Tai gerai, kad palatoj buvo antrą sykį gimdžiusi moteris, su patirtim, tai ji mane ir pamokė smile.gif
Dabar tai padėtis pasikeitusi, vistik didesnis dėmesys skiriamas ir mamytei, ir vaikeliui smile.gif
Atsakyti
geriausia klaust klaust ir dar karta klaust, nes sesutes ligoninei pataria padeda bet tiek katik pirma kart iskeptai mamytei tikrai informacijos per mazai
Atsakyti
Siaip sesutes turetu parodyt ir pamokyt, ko nezinai kaip daryt, bet siaip nuo zmogaus priklauso, viena parodo ir graziai viska paaiskina, is kitos jokio patarimo neistrauksi. As pirma vakara keltis negalejau, tai sesute atejusi pati maziuka renge ir prause, ir man paaiskino kaip mazyliui kruti iduot teisingai reikia (aciu jai, vaikiukas ne kiek speneliu nenugrauze, ne sgerai pamoke mane ir leliu smile.gif ) o kita diena pasikeitus pamainai atejo tokia baisuokle, kad tik piktai kazka suniurzge man paklausus su kuo ji vaikui nosyte valo, nes tamponeli is vatos ji i kazkoki skysti mirkydavo
Atsakyti
na, dabar jau is patirties: 2-oj lig, kai paklausiau rytiniu pervystanciu sesuciu, kaip man reiks namie tvarkytis, grubiai atsake ,,ziurek kaip mes darom ir tu taip daryk" kai paklausiau ar ir man aliejuku visas rauksles isvalyt, pasake kad nereik...tai nieko ir nesupratau. gerai kad vyras mate kaip paima kad uzpakali plaut po kranu, nes as nebesugebejau nei matyt nei mokytis...
taciau kai man akusere rekomendavo sesute, kuri namie pades, tada va ji ir krutis apziurejo ir maitint pamoke (ligoninej viena pasake, kad px - galiu visa laika viena krutim maitint, o pasirodo - negalima) ir ismaude ir aplamai ateina vos ne kasdien - tik tom dienom neina, kai budi naktinej pamainoj thumbup.gif
Atsakyti
Kaip gali neparodyt, ypač jei tai pirmas vaikas. Nu aišku visokių žmonių pasitaiko. Šiaip daug ko pati klausiau. Naujagimių sesutė KMUK parodė kaip pampersą uždėt kad netrintų bambutės, kaip paėmus apipraust ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(mammy @ 2006 12 20, 14:57)
Kaip gali neparodyt, ypač jei tai pirmas vaikas. Nu aišku visokių žmonių pasitaiko. Šiaip daug ko pati klausiau. Naujagimių sesutė KMUK parodė kaip pampersą uždėt kad netrintų bambutės, kaip paėmus apipraust ir t.t.

na, kaip gali, nezinau, kaip nerode - papasakojau smile.gif
as irgi klausiau - bet kai paklausi ka rytais daryt, kaip apvalyt ir pan, o grubiai atrezia nesamone kazkokia, tai abydnoka...
Atsakyti
as labai dekinga klaipedos gimdymo namu personalui!!!! aciu aciu aciu 4u.gif
ligoninei pragulejau 5 gienas, tai pirmas dvi dienas sesutes man pasakojo, ka reik daryt, o likusias tris, jos liepe pasakot ka ismokau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
tai isejus is ligonines buvau asas kudikiu prieziuroj assa.gif assa.gif assa.gif
Atsakyti
QUOTE(giedregie @ 2006 12 20, 23:06)
as labai dekinga klaipedos gimdymo namu personalui!!!! aciu aciu aciu  4u.gif
ligoninei pragulejau 5 gienas, tai pirmas dvi dienas sesutes man pasakojo, ka reik daryt, o likusias tris, jos liepe pasakot ka ismokau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
tai isejus is ligonines buvau asas kudikiu prieziuroj  assa.gif  assa.gif  assa.gif

o mane ismoke ateinanti auklyte. dabar tik liko ismaudyt paciai klecka smile.gif ryt su vyru maudysim thumbup.gif
Atsakyti
niekas nerode kaip rengti, kaip deti sauskelnes. pastarasias visa diena keite sesute, o nakti teko paciai to imtis, nes prisikakojo, o sesutei skambinti kad pakeistu kazkaip geda pagalvojau biggrin.gif ir pavyko iskart biggrin.gif po 3 val vet teko pasikartoti biggrin.gif aprengti tai... na perku rubelius kuriu nereik prisivystyti kaip imantriai. trakst trakst ir uzsegta. bambute valyti parode kaip ir paziurejo kita diena ar gerai valau. maitint rode rode kaip, bet taip ir neismokau. ir dabar nzn ka darau blogai. ir nemoku kaip pakeisti kazka kad nenugrauztu speneliu
Atsakyti
Mano atveju,padejo patvarkidavo vaikeli.Aš negalejau pasikelt,tai pačios ateidavo ir pervistidavo,bet aišku ne taip dažnai kaip bučiau pati tai darius verysad.gif
Atsakyti