Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba mamai ligoninėj

antakalnio klinikose po gimdymo nelabai padejo. nei kaip laikyti, nei kaip tvarkytis neparode. kadangi po operacijos jauciausi prastokai, vyras kelioms akuserems sumokejo, tai jos buvo malonesnes ir pasiulydavo vaistu, klausdavo kaip jauciuosi. kad nakciai mazyle paimtu i naujagimiu skyriu taip pat vienai akuserei 20 lt. ikisau, nes nenorejo mazyles paimti (kas yra privaloma, jeigu mama negerai jauciasi). viena net pasake, kad as netinkama mama...nekreipiau i tai demesio ir nesinervinau, nors buvo labai nemalonu ir bloga mama nesijauciau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krivai @ 2006 10 29, 18:03)
Kai susilaukiau pirmo lėliuko, seselės labai daug padėjo, aiškino, mokė. Praėjo šešeri metai, ir pasaulį išvydo antrasis. Seselių nuostata: antras vaikas - viską pati žinai. O kad man daug kas liko tamsoj ir migloj, be to, kiekvienas vaikas vis kitoks, pirmasis pavalgydavo ir miegodavo keturias - penkias valandas, o antrasis kabėdavo prie manęs porą valandų, nusnūsdavo penkiolikai minučių ir vėl kabo    sad.gif

Butent. As pirmaji sv. Jokube gimdziau. Atsiminimai thumbup.gif . Ir gydytojas, ir seseles labai padejo, pamoke ir t.t. Sikart po 8 metu gimdziau VGN. Viskas pamirsta, ypatingai maitinimo pradzia - kaip teisingai paduoti, kiek maitinti ir t.t. Poziuris - zemiau kritikos, bet i tai nekreipiau demesio, o kai norejau paklausti, pati nueidavau i ju poilsio kambareli (i ka sesutes reaguodavo kaip i didziausia sutrukdyma). Sesutes nieko nemoke, tik gydytoja viena karta atejus parode, kaip tinkamai paduoti kruti.
Ne tik man taip buvo. Atkele man viena diena moteri su pirmagime, tai jai nebuvo paaiskinta, kad vaika reikia atruginti, ka galima valgyti, kai tuo tarpu ant jos spinteles buvo pririkiuota sulciu, didziausias arbuzas, kefyras ir pan., o mergyte pradejus viduriuoti.
Atvaziavus mama atveze saldainiu dezute, sako, paduok kuriai. Mes su vyru juokemes, sakom, paduotumem, bet nera kam lotuliukas.gif .
Geriausias pagalbininkas man buvo vyras wub.gif .
Atsakyti
As gimdziau Antakalnio klinikose, tai galiu pasakyti, kad tokios netvarkos kaip ten tai paieskoti reikia. As savo maziuka po kelias valandas maitindavau, bet aisku, kad nieko gero nesigavo, tai kai puse keturiu ryto, po triju valandu rekimo ejau ieskoti sesuciu, postai buvo tusti, tik kambarelyje viena akusere miegojo, kuri net nesiteike ateiti i palata, pasake eik i naujagimiu skyriu. O naujagimiu skyriuje vietoj to, kad pamokyti, vaikui buteliuka ikiso, sako vaje koks alkanas. Aisku maitinti nepamoke, Tai kita diena kai atnese kaimynei vaika sakau paziurekit, ar gerai maitinu sako, ne jis zaidzia ir viso gero. Vat taip dar turbut ir testusi, bet atejo kita pamaina, tai ten sesute auksine buvo, ji kai pamate mano nugriauztus speniukus, tai pamoke kaip, ir po to dar keturis kartus buvo atlekusi paziureti, ar gerai maitinu. Tai net nezinau, ar ji cia savo iniciatyva, ar kad daktarei pas kuria gimdziau pasiskundziau, bet vis tiek tada jau laiminga buvau be galo. 4u.gif O vyras tai ka jis pades, gi pats nezindes blush2.gif nors lakste jis po koridoriu ir tempe visas paeiliui i palata, kad pamokytu, tai buvo didziai nepatenkintos madam. Man po to daktare pasakojo, kad pas juos ten akuseres atsakingos uz higiena ir gimdyviu sveikata (irgi nelabai rupinosi isskyrus temperaturos paklaust), o vat zindyti ir kitais vaikiuku klausimais turetu konsultuoti sesutes is naujagimiu skyriaus. Taip kad reik zinoti pas ka klausti.
Atsakyti
Nors ,man tai buvo semai, taciau Antakalnio klinikose iki šiol didelis bardakas.
Atsakyti
QUOTE(Mikasiene @ 2006 09 28, 16:08)
gimdžiau KMUK, tai man ten tikrai labai daug kas padėjo. Tiek akušerės, tiek gydytojos ir net sanitarės dalino "auksinius" patarimus. Pirmąją naktį po operacijos trūko pienuko, mažiukas visą naktį praverkė, tai kūdikių seselė kelis kartus atėjo, padėjo teisingai pamaitinti, davė mišinuko. Vienu žodžiu daug padėjo  thumbup.gif

As irgi gimdziau KMUK ir buvo lygiai taip pat thumbup.gif o jau akuseres ir kudikiu seseles tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tokios siltos ir geranoriskos. Ateina netik vaikiuka nuramina bet svarbiausiai naujai iskepta mamka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Do_do_do @ 2006 11 18, 00:25)
Butent. As pirmaji sv. Jokube gimdziau. Atsiminimai  thumbup.gif . Ir gydytojas, ir seseles labai padejo, pamoke ir t.t. Sikart po 8 metu gimdziau VGN. Viskas pamirsta, ypatingai maitinimo pradzia - kaip teisingai paduoti, kiek maitinti ir t.t. Poziuris - zemiau kritikos, bet i tai nekreipiau demesio, o kai norejau paklausti, pati nueidavau i ju poilsio kambareli (i ka sesutes reaguodavo kaip i didziausia sutrukdyma). Sesutes nieko nemoke, tik gydytoja viena karta atejus parode, kaip tinkamai paduoti kruti.
Ne tik man taip buvo. Atkele man viena diena moteri su pirmagime, tai jai nebuvo paaiskinta, kad vaika reikia atruginti, ka galima valgyti, kai tuo tarpu ant jos spinteles buvo pririkiuota sulciu, didziausias arbuzas, kefyras ir pan., o mergyte pradejus viduriuoti.
Atvaziavus mama atveze saldainiu dezute, sako, paduok kuriai. Mes su vyru juokemes, sakom, paduotumem, bet nera kam  lotuliukas.gif .
Geriausias pagalbininkas man buvo vyras wub.gif .

As kaip ir tu tais paciais metais gimdziau sv.jokube.Man tai atsiminimai ne kokie.Nors mokejom uz gimdyma.Antrakart taipogi kaip tu gimdziau po8metu Airijoj tai abu su vyru euforijoj super prieziura ir elgesys.
Atsakyti
As gimdziau II-oj ligoninej, tai ir gi jokiu nusiskundimu biggrin.gif ! Personalas pradedant daktarais ir baigiant sanitaremis buvo thumbup.gif !!!! Tikrai jiems didelis aciu aciuks.gif
Atsakyti
VGN gulėjau pogimdyvinėj su moterim, kurios leliukas naktimis labai verkė. Tai seselė visą naktį vaikščiojo, mokino žįsti, girdė vandenuku...žodžiu visaip kaip stengėsi. Ryte atėjo tos moters vyras ir klausia- na kaip naktelė? Tai papasakojom apie gerąją sesutę. O jis ir sako- niu aš jai nemažai sumokėjau, kad prižiūrėtų. Kitą naktį niekas nebemokėjo, gerųjų seselių buvo nulis.
Atsakyti
As dar su pilvuku,bet pasiklausius jusu istoriju net baisu darosi..Yra bejausmiu zmoniu.Juk atrodo ligoninej kaip tik turetu dirbti tokie,kurie turi gera sirdi,ypac prie naujagimiu... verysad.gif
Atsakyti
Gimdziau VGN-visi labai geri,nuosirdus,tikrai suprantantys,jog pati mama ne neissivaizduoja nuo ko jai ten pradet,ir be jokiu piktumu ar nepasitenkinimu viska aiskino,noriai i klausimus atsakinejo,tikrai rupinosi ir pediatrai ir sesytes.Salia gulincios mamytes mergyte nepriauginejo svorio,tai viena sesyte su ja prabuvo visa naktele....
Ir siaip labai jau meiliai su leliukais algesi!
Atsakyti
Bent jau Kauno Kliniose sesutės visos labai draugiškos ir galėjau prašyti pagalbos thumbup.gif Net sanitarė ir ta patarinėjo drinks_cheers.gif
Atsakyti
taigi jos tam ir yra, kad padetu wink.gif
Atsakyti