Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas apsivoge

Suprantu jūsų baimę,nes pati pakliuvau į tokią situacią..,
Mano vaikas antrokas,prieš keletą dienų jo klasės berniukai apsivogė parduotuvėje,jis nedalyvavo,nes dėl jo hiperaktyvauselgesio jo bendraklasiai neėmė.Vakar pamačiau,kad jis krausto tėčio kelnių kišenes.Mokytoja paskambino,kad jis turėjo 5litus pirko vaikam čipsus.Griežtai paklausus teisinosi,kad jeigu neturės pinigų vaikai jį spardys...Pasigedom parkelio ,pasirodo atidavė draugui,nors tas turėjo bet davė nes turi du parkelius.Vaiką iš karto po pamokų pasiimame,bet viskas vyksta pertraukų metu.
Labai neramu....gal žinote kaip elgtis? cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
Tai va-nebežinau ką daryti...Jau senokai įtariau, kad išbendros taupyklės kažkaip paslaptingai išgaruoja litukai. Pasidalinau savo įtarimais su vyru, bet jis negalėjo patikėti. ,,nepagautas ne vagis". Šiandiena dar kartą patikrinau taupyklę-tikrai trūksta, ir daug. Pasikviečiasu vaikus ir gražiuoju, ir piktuoju (deja, ir į kailį gavo). Išsiaiškinome tik tiek, kad ėmė, bet kiek kartų, po kiek - ne. Ir ne tai svarbiausa. Svarbiausia, kad sugriuvo visas mūsų pasaulis. Vaikai aprūpinti, kišenpinigių nors ne po daug, bet turi...Nuo bliovimo jau akys užtino. Jau ir ne maži. O taupėm bendrom atostogom. Nebežinau, mamos, kaip toliau...
Atsakyti
Iš tiesų labai sunku sukontroliuoti vaikus , o ypač kai šie pradeda eiti į mokyklą. Žinau tiek kad pradėjusį eiti į mokyklą vaiką reikia labai sekti, todėl kad yra begalė reketo atvejų ne tik tarp paauglių bet ir tarp pradinukų . O ramute53 patarčiau pasikalbėti su mokytoja ir su tais vaikais, kurių taip baiminasi sūnus, tėvais.
Atsakyti
QUOTE(rasyte31 @ 2005 05 15, 01:43)
Tai va-nebežinau ką daryti...Jau senokai įtariau, kad išbendros taupyklės kažkaip paslaptingai išgaruoja litukai. Pasidalinau savo įtarimais su vyru, bet jis negalėjo patikėti. ,,nepagautas ne vagis". Šiandiena dar kartą patikrinau taupyklę-tikrai trūksta, ir daug. Pasikviečiasu vaikus ir gražiuoju, ir piktuoju (deja, ir į kailį gavo). Išsiaiškinome tik tiek, kad ėmė, bet kiek kartų, po kiek - ne. Ir ne tai svarbiausa. Svarbiausia, kad sugriuvo visas mūsų pasaulis. Vaikai aprūpinti, kišenpinigių nors ne po daug, bet turi...Nuo bliovimo jau akys užtino. Jau ir ne maži. O taupėm bendrom atostogom. Nebežinau, mamos, kaip toliau...

O ar yra galimybe isvaziuoti dviese su vyru atostogauti?....... vaikus pvz seneliams palikti, argumentuojant kad jie savo atostogoms skirtu pinigu dali jau isleido, kiek liko nebeiseina visai seimai vaizuoti ir psio........ gal prades galvoti, gal tai bus pamoka priversianti susimastyti kiekviena karta kazka imant ne savo....
Atsakyti
Va taip ir padarysim...Dabar visos ekskursijos nutrauktos paaiškinus, kad savo malonumų dalį jie išnaudojo. Tikiuosi, kad bus skaudi pamoka
Atsakyti
ramute, manau, kad problema yra vaiko bendravime. Greičiausiai jis stengiasi "nusipirkti" draugus tai pinigais, tai parkeriu, tai dar kuo nors... Gal pirmiausia reiktų pakalbėti su vaiku apie tai? g.gif
Mane nustebino viena mamytė, kuri net i vaiko drabužių lentyną nežiūri be jo leidimo. Na, nežinau, gal aš jau ir atsilikus, bet jei keturmečiui šitokios teisės blink.gif , man tai panašu į pyplio garbinimą.
Atsakyti
Tai va kai jus lendat neatsiklausiusios į vaikų stalčius, kuprines ir pan. Nesistebekit, kad po to jis lenda į Jūsų.

Nemanau, kad vaikui turėti savo lentyną yra privilegija. O Jus jos neturite?
Ir tai ne pyplio garbinimas, o pagarba jam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kengura: 17 gegužės 2005 - 11:04
Kaip mes norime, kad mus vaikas gerbtų turėtume gerbti ir mes pačios vaikų privatumą.
Atsakyti
Mano hiperaktyvistas šiandien paėmė litą iš draugo kuprinės klausiant kodėl taip atsitiko pareiškė,kad draugas įkišo jam litą į kišenę...visada sugalvoja pasiteisinimą ...ne labai pergyvena baramas,tuoj pat užsimiršta ir vėl linksmai žaidžia.Dėl tokio elgesio nevažiuos su klase į ekskursiją,apribojom saldumynus,kompiuterį,televizorių ir važinėjimasi su dviračiu...o jis ramiausiai žaidžia....
Per praėjusią savaitę pabėgo iš fiz kultūros pamokos,nes neįdomu,iš šokių nes nemėgsta,iš muzikos,nes nusibodo.Su vaiku labai daug bendraujam,kalbamės,aptariame,jis noriai viską pasakoja,,teisybė už auksą brangesnė,, stengiuosi,kad tai suprastų.Juk jis dar tik antrokas...
Vaikas turi čigoniško kraujo negi visa tai dėl to?
Ką darau ne taip,kaip toliau elgtis?
Atsakyti
QUOTE(kengura @ 2005 05 17, 10:58)
Tai va kai jus lendat neatsiklausiusios į vaikų stalčius, kuprines ir pan. Nesistebekit, kad po to jis lenda į Jūsų.

Nemanau, kad vaikui turėti savo lentyną yra privilegija. O Jus jos neturite?
Ir tai ne pyplio garbinimas, o pagarba jam.

Na, i mano piniginę dukra (tpfu, tpfu) lyg ir nelenda, bet i lentyna tai gal... biggrin.gif Nematau nieko blogo, jei ten ir pažiūrėtų, kaip ir aš jos. Ir visai nereikia man ten leidimo. Tegul liks privatumas dienoraštyje, kažkur dar, kur labai asmeniška, bet atsiklausti prieš apžiūrėdama lentyną tikrai neketinu, ir nemanau, kad jos negerbiu. Vis tik aš esu mama. Kad ir kaip vaikus mylėčiau, nekelsiu jų ant pjedestalo, o pagarbos reikia dar ir nusipelnyti. Kai turės savo namus, tai ir nelįsiu tongue.gif .
Atsakyti
smile.gif+2005 05 17, 23:24-->
QUOTE(As smile.gif @ 2005 05 17, 23:24)
Kai turės savo namus, tai ir nelįsiu  tongue.gif .

thumbup.gif .

Mano nuomonė panaši. Esu atsakinga už savo vaikus, už jų "kreipimą" geriausia įmanoma linkme. Kaip galiu atlikti savo įsipareigojimus jeigu turėsiu atsiklausti leidimo peržiūrėti drabužius?
Nesakau, kad vaikui nereikia privačios zonos. Bet kol kas nepastebėjau, kad mano 2 vaikai būtų pareiškę nors mažiausią norą, kad kas nors kur nors "nelįstų". Kaip tik - nori, kad viską pažiūrėčiau, kad kiekvieną apipaišytą-aprašytą popiergalį įvertinčiau....
Atsakyti
Mūsų šeimoje tai jau praeitis. Prieš kelis metus sūnus "švarindavo" ne tik šeimos narių pinigines, bet ir draugių. maniau, kad viskas, nebeturiu vaiko. Ko tik nedarėm, ir barėm, ir į nepilnamečių koloniją tėtis buvo nuvežęs parodyti kaip "tokie" vaikai gyvena, ir verkiau, ir...labai daug. Lankėmės pas psichologą. Buvo apie mėnesį ramu. Maniau padėjo. Deja.... Po mėnesio viskas iš pradžių. Bet šiai dienai šios problemos nėra. Tikiuosi , kad ir nebepasikartos. Sprendimo būdas labai paprastas:) kiekvieną pirmadienį duodu nustatytą sumą kišenpinigių ir neklausiu kur juos išleidai, ką už juos pirkai. Tai jo reikalas:) Kol kas padeda puikiai
Atsakyti