Įkraunama...
Įkraunama...

1-1,5 metų vaiko kalbos raida

Mes ir tik pagrindinius zodeliu kalbam blush2.gif , bet tikiuosi kad bus kaip ir su pirmuoju : kai 1.9 m prabilo, tai ir nebeuzsiciaupe thumbup.gif
Atsakyti
Maniskiai tarpusavyje labai daug ciauska, kalba tokia idomia kalba, skiemenimis, bet kad suprast doh.gif doh.gif biggrin.gif Juokiasi, ziuri vienas i kita ir kalba. Toks vaizdas kad vienas pasako, kitas atsako lotuliukas.gif Su manim kalba pasikeicia, vienas daugiau kalba, kitas vos kelis zodelius tepasako. Bet patys suprast supranta ka kalbu, tik va kai kaimynes berniukas jau 1,5 m. aiskiai pasakydavo ko nori ir aplamai daug kalbejo man pasidare neramu blush2.gif nes maniskiai temoka labai mazai zodeliu ax.gif
Atsakyti

mažylė, palyginus su sese (kai buvo tokio amžiaus) labai mažai kalba: mama, tiati, sese, ate, niam, ačiū, sisi (deja ant puodo nesiprašo) kai pamato, katina, aploja, suni pamaciusi irgi loja smile.gif dabar pradejo sakyt, teisingiau šaukt mama atei (ateik), kai nuvedam sesę į darželį tada šaukia sese atei. šiaip daugiau "gestų" naudoja nei žodžių. kai ko nori, parodo veiksmais
Atsakyti
Mano siuneliui 14 men. jis labai daug kalba savo kalba, moka ir papykti, pakelia intonacija biggrin.gif
Atsakyti
Mums panasiai kaip Domis, paburbuliuoja su intonacijom papyksta su pakeliamu tonu, lupas paputes i da visaip kitaip, bet kalbet tai labai sunkiai ,dazniausiai viskas prasideda t raide, kate is pradziu istardavo dabar vietoj ka-ti, gaunas ta-ti, ma-ma-ma, ama, labai tokie neryskus visi tie trumpiniai, as jau net pradedu nerimauti unsure.gif
Atsakyti
Mano dukrytei dabar 1metai 5 menesiai,beveik dar nieko nekalba.Vyresnysis berniukas tokio amziaus jau ,nors ir sava kalba, bet daug ka pasakydavo,vidurinysis nekalbejo nieko,Visada buvau isitikinus,kad mergaites anksciau pradeda kalbeti ,nei berniukai-pasirodo klydau unsure.gif biggrin.gif

Manau,kad daug lengviau auginti vaikucius,kurie pradeda anksciau kalbeti,man atrodo,tada jie buna maziau pikti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurge3: 09 rugsėjo 2009 - 14:34
QUOTE(jurge3 @ 2009 09 09, 14:32)
Mano dukrytei dabar 1metai 5 menesiai,beveik dar nieko nekalba.Vyresnysis berniukas tokio amziaus jau ,nors ir sava kalba, bet daug ka pasakydavo,vidurinysis nekalbejo nieko,Visada buvau isitikinus,kad mergaites anksciau pradeda kalbeti ,nei berniukai-pasirodo klydau unsure.gif  biggrin.gif

Manau,kad daug lengviau auginti vaikucius,kurie pradeda anksciau kalbeti,man atrodo,tada jie buna maziau pikti bigsmile.gif

Kad lengviau tai ir man atrodo, kad snekoriukus lengviau auginti. Tiesiog jie tada moka pasakyti ko nori, kas yra, kas netinka ir pan. Aisku ta kalba skurdi, bet aiskiau nei gestu kalba. Maniskiai irgi paima uz rankos, veda ir kalba sava kalba, sneka ir rodo kazkur aukstyn i spintele, o tada imu ir rodau, duodu ir taip kol atrandam ko nori doh.gif Kaimynes mazylis pamenu jau pasakydavo ko nori, ko nenori, bet ir budavo rekdavo "Ne ne ne" atsistojes biggrin.gif Tada tai jau visas namas skambedavo ir zinodavo kad vaikas kazko tikrai nenori lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2009 09 09, 22:48)
Kad lengviau tai ir man atrodo, kad snekoriukus lengviau auginti. Tiesiog jie tada moka pasakyti ko nori, kas yra, kas netinka ir pan. Aisku ta kalba skurdi, bet aiskiau nei gestu kalba. Maniskiai irgi paima uz rankos, veda ir kalba sava kalba, sneka ir rodo kazkur aukstyn i spintele, o tada imu ir rodau, duodu ir taip kol atrandam ko nori  doh.gif Kaimynes mazylis pamenu jau pasakydavo ko nori, ko nenori, bet ir budavo rekdavo "Ne ne ne" atsistojes  biggrin.gif Tada tai jau visas namas skambedavo ir zinodavo kad vaikas kazko tikrai nenori  lotuliukas.gif

Kaip supratau,auginate dvynukus smile.gif ,abu vienodai pradeda viska daryti,ar vienas kuris pirmauja? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mums 1,5 m ir kalbam mes labai mažai. Žodžio mama žodynėlyje kaip tokio nėra. Visi žodžiai prasideda raide t, tete teti ir pan. Daktarei pasiguodžiau tai tik pasijuokė iš manęs, sako mamai bambą griaužia iš pavydo jog ne mama pirmas žodis. Ir, aišku, ji teisi. Mūsiškė daugiau burbuliuoja ir visokius garsus leidžia neprasižiodama, su vyru juokiamės jog mūkia kaip jautukas biggrin.gif . Vyresnėlė irgi vėlai pradėjo kalbėt, tai žiauriai į širdį neimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurge3 @ 2009 09 10, 13:07)
Kaip supratau,auginate dvynukus smile.gif ,abu vienodai pradeda viska daryti,ar  vienas kuris pirmauja? g.gif  biggrin.gif

oi ne, maniskiai suteike mamai progas pasidziaugti du kartus tais paciais laimejimais biggrin.gif Vartytis, sliauzti, ropot, stotis, eiti ir dar galybe dalyku jie pradejo skirtingu laiku daryt. O pirmauja mazesnis ir veliau gimes dvynys smile.gif
Atsakyti
maniškei tuoj 13 men, tai jos zodynėlis koks kas toks: aaate (ačiū), ateeee (viso gero), bapas (batas), tete, mama, mamam (ir valgyti ir gerti), ko ko ko (visi pauksciai), au au (suo), miiiiau (kate), lialia (vaikas), la (labas), brrr (vaziuoti).

O daugiau tai visokie intonaciniai garsai, kuriais isreiskia ir dziaugsma, ir nuostaba, ir pykti (kas be ko unsure.gif )
Atsakyti

Mano mazei 1m. ir 5men, tai labai daug savo kalba paskutiniu metu pradejo kalbeti. O aiskiai taria jau seniai teti, mama(tik dabar pradejo ax.gif ), au au(beveik ant visu gyvuneliu taip sako), ate ate, ats (aciu),didi arba brrr (motociklas, masina), agi (pauksciai,lektuvas), lialia (vaikas), niamni(valgis) 4u.gif
Atsakyti