Įkraunama...
Įkraunama...

1-1,5 metų vaiko kalbos raida

QUOTE(Artemidė @ 2009 09 17, 19:17)
Oho, kiek visi šneka. O maniškis visai nešneka, nu pats sau tai kartais pasiburbuliuoja bet šiaip be jokių konkrečių žodžių. Nei mama nei tėte net nesako, jau nekalbant apie kitus žodžius. Tuoj bus 1 m ir du mėn. ar jau reikėtų sunerimti? Šiaip viską suprana, ką prašai parodo, padaro, bet pats kalbėti net nebando.

Tikrai nera ko nerimauti. Visiems skirtingai. Juk kiek aplinkui vaiku , kuriems jau 3 metukai, o jie tik mama tete sako, ir tai vargais negalais. Mano pusbrolis muke kaip karve blink.gif lotuliukas.gif iki kokiu 4 metu. Jau visi galvojo, kad tikrai kazkas netaip. O dabar 2 aukstieji, laivu statybos inzinieriumi dirba lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniskiui 13 menesiu tai zodinelis susideda is tokiu samoningu zodeliu: teti( pradejo sakyti apie 7menesiu, mama po kol kas tik bando passakyti) teta, kaka, am(valgyti ir gerti) ne ne, au au, kati, ten, sicia, tikis (seskiuko vardas) kartais lia lia pasako, o vartydamas knygutes savo kalba pasakoja viska, kai ko nors tai pirstu rodo... fiziskai greitai viska dare sedejo jau pilnai 5men, ropot pradejo 7, vaiksciot 11menesiuku...o jam labiausiai tai groti metalafonu patinka ir sokti, tai ir pasisokineja ant vienos kojos ir ploja ir linguoja ir ratu sukasi tik muzika jam ijunk, kartais pagal takta niuniuoja biggrin.gif
Atsakyti
Na mes ir nelabai dar kalbam lietuviu kalba, daugiau pauksciu mirksiukas.gif bet viena kita zodeli jau pasakom: mama, teti, kas sia (kas cia), ziek (ziurek), ne, py py (masina), baba, a a (au au - taikoma viskam suniukui, katytei, pauksciukui), ne, zieva (papulis) wub.gif blush2.gif Mums metukai ir 7 menesiukai mirksiukas.gif
Atsakyti
maniškis šneka tik savo kalba.
aišku, pasako mama, papa, tete, baba. bet ir tiek.
ir tai siuos zodzius taria nesamoningai. dar nera taip, kad pažvelgęs į mane pasakytų "mama". unsure.gif
Atsakyti
Oho kokie cia visi snekuciai, mano zuikiui tuoj 1m ir 3 men, tai sako mama, tete, atiu, ate, eit, tiute ir viskas biggrin.gif bet susisnekam biggrin.gif
Atsakyti
O mano vaikas dabar jau ir savo kalba nusojo burbuliuoti, be prasmės veblendavo bele ką, o dabar kokia savaitė tik mmmm sako ir viskas, jokio kitokio balsio ar priebalsio neištaria. ar kas susidūrėt su tuo,kad vaikas nustotų net ir savo kalba kalbėti? Mums metai ir 2 mėn.
Atsakyti
Mes irgi žodžio "mama" nesuprantam. Visi kurie brangūs yra "mama", dar sako "bū", čia reiškia karvytė yra, "au au" (šuniukas), "dži dži" (mašinytės), "žiu žiu" (žuvytė), "kaka" (kai pakakojam, ar papušiojam, ar taip kokia kaka smile.gif, ai dar mokam pasakyti "katia kš kš". "Tėtė" tai jau supranta kas yra smile.gif . Ir taip burbuliuoja, šneka labai daug smile.gif Mums metai ir beveik 4 mėn
Atsakyti
o as jau buvau issigandusi g.gif kad mazyle taip mazai sneka.... pauksciu kalbele tai labai daug ,netyla...ir dar kitus kalbina rolleyes.gif
Atsakyti
Manau tokio amziaus vaikuciam ir svarbiausia balbatavimas. Tiesiog reikia megautis tuo ciauskejimu ir nepergyvent, kad dar mazai zodeliu taria. juk dar meteliai ir to ciulbejimo nebebus. smile.gif
Atsakyti
Mano mažyliui 1 m. ir 5 mėn., jau pradedam susikalbėti biggrin.gif Jau prieš mėnesį įvyko kalbinis lūžis ir dabar jau virš 20 žodžių pasako (žinoma, kaip jam gaunasi) ir žino jų reikšmę.
Atsakyti
QUOTE(grateful @ 2009 09 23, 17:42)
Mano mažyliui 1 m. ir 5 mėn., jau pradedam susikalbėti  biggrin.gif  Jau prieš mėnesį įvyko kalbinis lūžis ir dabar jau virš 20 žodžių pasako (žinoma, kaip jam gaunasi) ir žino jų reikšmę.

thumbup.gif mes tokie pat, mums irgi pusantru metuku, pries beveik 2 menesius istare pirmuosius lietuviskus zodelius. Vaikas puikiai viska supranta, ir mes labai puikiai susikalbam.
Moka manau tikrai nemazai zodeliu, pagal savo amziu: mama, tete, motutiute (mociute), mau (Katyte), ne, taip, apuk (bum), dy dy ir dar keleta zodeliu.
Mums tai tikrai labai smagu klausyti,nes vyresnis sunelis pradejo normaliau kalbeti tik virs 3 metuku. Anksciau labai stebedavausi, kaip taip anksti pradeda kalbeti vaikuciai, bet pasirodo realu. thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
... oj, mūsų šnekutė tarška kaip nežinau kas...kaip žvirbliukų būrys thumbup.gif
Jai 1 metukas ir 2 mėn.
Labai šneka.. žinoma, daugiausia savo kalba, bet su tokia intonacija..su pabarimais ir t.t.t lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet tuos elementarius tai trata: tete..ateik cia..duok..ne..aha..nenoriu.. buolis ( brolis)
Susišnekame puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirka: 25 rugsėjo 2009 - 10:53