Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

QUOTE(adis @ 2008 01 24, 11:59)
nepervertink manęs. Visą jaunystę svajojau būti chemiku analitiku, o labiauisiai tai dribti vaistų sintezėje. Smegenų pritrūkau, organinė chemija per sunki buvo. Chemiku tapau, šiek tiek kitos srities, turiu universitetinį išsilavinimą. Tik diplomas stalčiuje supelijo, bet polinkis aiškintis  išliko.


Liuks polinkis, as kazkaip jau aptingau gilintis, aisku paskaitau, bet jau nebe tiek kiek anksciau.

Pati va pasidariau kraujo tyrimu visa tunta, kraujas, harmonai ir da kas reikalinga, lauksiu atsakymu ir tikriausiai busiu nurasyta nuo iskaitos, va cia tai geras jausmas wub.gif O tada musiau eisiu gandru ieskot 4u.gif
Atsakyti
To Adis

Ačiū. Neturiu dabar daug laiko. Pas Jus viskas suplakta.

<Man įdomu pasidarė, ką reiškia profesiniai sumetimai?>

Tiesiog domiuosi. Skaitinėju kelis metus ir matau, kad stovime vietoje. Renku informaciją, kaip vyksta progresas, tiksliau, kaip jis nevyksta. Renku mitus. Apie tai gal kokią knygelę parašysiu, tik laiko nėra, reik duonai užsidirbti kitu darbu.

Ką Ruolia paskyrė, tai jo reikalas, gal jis taip manė tuo metu. Tam jis ir dirba onkologiniame (nors jis tik felčeris). Nemedikui dažnai atrodo neracionalu, ką paskiria. Raminamieji juk skiriami ne tik miegui. Pvz., kad nesiskirtų stresinis kortizolis, adrenalinas, kad blokuotų estrogenų sekreciją... ... Šimtai variantų.

B12 - apdovanosiu, jei nurodysite mokslinį straipsnį apie jo žalą.

Kad Ruolia proteguoja kelias firmas, tiesa. Tai negerai.

Wobenzymai. Kokio velnio juos pirkti? Žinant, kas jame veikia, galima susirasti ką nors pigesnio.

Rupužytės ir kiti homeopatiniai lašiukai. Nemaišykite su fitoterap. prep. Tai ne ruūžytė, o preparatas iš jos. Pagal homeopatų kanonus, toks preparatas sukelia vėžį, bet to jie neafišuoja. Juk liaudyje vėžį gydo su rupūže, o ne su 0,000001 skiedalu. Gal kam per sunku suprasti, bet homeopatija yra kitokia ir dabar labai komercializuota. Aš į ją nekreipčiau dėmesio ir neteikčiau vilčių. Kam gaminti lašiukus iš amalo, jei Vilniuje, Kaune ir kitur galima nusipirkti pačio amalo. Verdi arbatytę ir geri...

<Beje, joks onkologas neskirai ežiuolės, vėžiui gydyti.>

Jie jokių žolių neskiria.

Barsukas. Aš ne prieš jį. Tik norėjau pasakyti, kad kol rasite barsuką su jo taukais, gali praeiti daug laiko. Ar Jūs galėtumėte atskirti barsuko taukus nuo kiaulės t. ir vištos t. mišinio?

Atsakyti
Deganti, džiaugiuosi už Tave, čia paskutinė "techninė apžiūra" buvo? bigsmile.gif man neblogas jausmas būtų ir oficiali remisija biggrin.gif

Dėl homeopatinių, tai turiu prikaupus maximinį maišą, jei kam kokių HEEL reiktų, parašykit, gal bus ir mano kolekcijoj tarp ampolių ir žirniukų visokių hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2008 01 24, 12:25)
Deganti, džiaugiuosi už Tave, čia paskutinė "techninė apžiūra" buvo?  bigsmile.gif man neblogas jausmas būtų ir oficiali remisija biggrin.gif

Dėl homeopatinių, tai turiu prikaupus maximinį maišą, jei kam kokių HEEL reiktų, parašykit, gal bus ir mano kolekcijoj tarp ampolių ir žirniukų visokių hihihi.gif


Aha labai tikiuosi, kad paskutine tech apziura praeisiu ax.gif O tamstelei labai linkiu ta oficialia remisija pasiekti mirksiukas.gif Tikiuosi, kad kazkiek pasistumejot sia linkme.
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2008 01 24, 13:08)
Liuks polinkis, as kazkaip jau aptingau gilintis, aisku paskaitau, bet jau nebe tiek kiek anksciau.
Pati va pasidariau kraujo tyrimu visa tunta, kraujas, harmonai ir da kas reikalinga, lauksiu atsakymu ir tikriausiai busiu nurasyta nuo iskaitos, va cia tai geras jausmas  wub.gif O tada musiau eisiu gandru ieskot  4u.gif

Tau gilintis ir nebereikia. Viskas krypsta ten, kur ir turi krypti, į oficialųjį išgijimą. smile.gif
tongue.gif Padarei savo gerą darbą, palaikydama čia mus visus, žiniomis, patirtim ir tikėjimu, kad viskas bus gerai. Įstrigo tavo mintys: kažkada šiame forume ar kitame išsakytos, nelabai ir svarbu. Jei atkrisčiau ir vėl gydyčiausi, su vienu tikslu pasveikti. Aš tą ir darau, kai būna sunku prisimenu tave, tavo šitą mintį. Ji man kaip „kriukis“ senukui, padeda atsiremti. Siracusa ir prie optimistų. Tiek savo tikėjimu, tiek pavyzdžiu. Laikykitės mergytės. smile.gif Stiprios pajėgos esat.
Deganti, didesnio džiaugsmo, kai būsi nurašyta oficialiai nuo įskaitos, kažin ar gali būti tau ir mums. Pavasarį gandrų daug Lietuvoje būna, žiūrėk užsuks į tavo kiemą. Nuoširdžiai to linkiu.
Atsakyti
QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 24, 13:13)
Neturiu dabar daug laiko. Pas Jus viskas suplakta.

Sutinku, dėl tos pačios priežasties. Argumentuoti ir pagrįsti, aiškiai išdėstyti mintį –reikia laiko. Be to, esu moteris, emocijos ir ne paskutinėje vietoje. smile.gif

QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 24, 13:13)
Tiesiog domiuosi. Skaitinėju kelis metus ir matau, kad stovime vietoje. Renku informaciją, kaip vyksta progresas, tiksliau, kaip jis nevyksta. Renku mitus. Apie tai gal kokią knygelę parašysiu, tik laiko nėra, reik duonai užsidirbti kitu darbu.

Kodėl Jūs manote, kad procesas turi vykti? g.gif Informacija dalinasi ligoniai, o ne profesionalai. Jų įvairi pasaulėžiūra, išprusimas, pagaliau skirtingos ligos, stadijos, būsenos. Tai ir yra „liaudies universitetai“, kitaip sakant, viena boba sakė. Svarbiausia šitoje situacijoje– atrinkti pelus nuo grūdų.
Ar daug mitų radot? Kokie jie, pagrįskit ir Jūs, prašau. Argumentuokit, įrodykit, kad mitai yra mitai.
Beje, jei mitai padeda ligoniui, bent kiek gerai jaustis psichologiškai, nekalbu apie fizinę savijautą, jie jau padarė savo gerąjį darbą.

QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 24, 13:13)
B12 - apdovanosiu, jei nurodysite mokslinį straipsnį apie jo žalą.

Lygiai taip pat, jei įrodysit, kad nereikalingi papildomi dideli vitaminų B kiekiai yra nežalingi. Ypač B6, o ne B12.

QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 24, 13:13)
Kam gaminti lašiukus iš amalo, jei Vilniuje, Kaune ir kitur galima nusipirkti pačio amalo. Verdi arbatytę ir geri...

LABAI SUDOMINO. Kur galima įsigyti Kaune arba Vilniuje amalo: europinių kėnių, obelų ir pušų.
QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 24, 13:13)
Jie jokių žolių neskiria

Iš kur tokios žinios ir kategoriškumas. Skiria. Pavasarį sakė, kiaulpienių šaknų pasirankioti, dilgėlių pagerti. Medetkas siūlė gerti. Ar dėl jų, ar sutapimas, išnyko odoje įtartinos raudonos dėmės, rando srityje, panašios buvo į metastazes odoje. Gal placebas, bet ačiū medetkai.
QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 24, 13:13)
Ar Jūs galėtumėte atskirti barsuko taukus nuo kiaulės t. ir vištos t. mišinio?

Ne, todėl, jai įsigyti, tik pas žmogų, kurį gerai pažįstu arba rekomendavo, kas nors, kas gerai pažįsta arba jau vartoja. O jei tai kiaulės ar vištos taukai, nepakenks tikrai. Gal padės, vėl tas pats PLACEBAS. O man jokio skirtumo, nuo ko aš gerai jaučiuosi. vėžys sudėtinga liga, man svarbu šios dienos kokybė.

Į mano klausimą, ką konkrečiai man, siūlot iš vaistinėse esančių imunostimuliatorių taip ir neatsakėt. Lygiai taip pat negaunu atsakymo, kai konkrečiu klausimu kreipiuosi į konkrečius vaistininkus dirbančius konkrečiose vaistinėse. Ko Jūs norit iš onkologų: jie bent chemoterapinį medikamentą parenka, tiksliau stengiasi parinkti pagal esamas indikacijas.
Iš čia, ir mitai, ir pasakėlės, ir informacijos patikimumas, kiekvienam pagal jo supratimą ir suvokimą. o galutinis rezultatas ŠNIPŠT.

QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 24, 13:13)
kas būtent Jums tuo metu, sergant tokia ar tokia liga, Jums tinka geriausiai, galbūt žino vaistininkas? Pas mus ateina ir vyras, ir moteris, su dešimtimis onko ligų, bet visi kaip susitarę pila kagorą (ar konjaką) ant pelynų, alijošių ir pan. Situacijų daug, o receptas vienas. Įsivaizduokit vieno modelio ir vieno dydžio rūbų pard. Aš pirkčiau, jūs pirktumėte, atrodytume klaikiai. Ar tai normalu? Ne, manau savo giliu įsitikinimu.



LABAI KONKRETUS KLAUSIMAS. Kur rasti vaistininką, kuris pasiūlytų tinkamą medikamentą pagal kiekvieno žmogaus asmeninę indikaciją?

P.s. kagoras ir konjakas, visai neblogai: nuima įtampą ir stresą. Nereikia raminamųjų ir migdomųjų su jų visais pašaliniais reiškiniais. Visa kita nelabai svarbu. Beje, alijošius - taip pat dviprasmiškos nuomonės, kaip su ežiuole, bei Q 10. Ženšenis iš viso onkologiniams, kontraindikuotinas, eleuterokokas – kas kita. Mitai. Paneikit. Įrodykit, kad empyrikai klysta. Lauksim su didele viltimi atsakymų. Mums Jų labai reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 sausio 2008 - 14:47
QUOTE(Deganti @ 2008 01 24, 12:31)
Aha labai tikiuosi, kad paskutine tech apziura praeisiu  ax.gif O tamstelei labai linkiu ta oficialia remisija pasiekti  mirksiukas.gif Tikiuosi, kad kazkiek pasistumejot sia linkme.


pasistūmėjom biggrin.gif per paskutinį pusmetį nemažai nail.gif
reiks ir man kitą sav. kraujus pasitikrint biggrin.gif

galėtų ir kmu būt elektroninė paciento kortelė kaip santa, gal kada ateis tokie laikai... rolleyes.gif visus tyrimus namie pasižiūri, nereikia skambinėt, atsakymai nepasimeta blush2.gif
Atsakyti
Na ir diskusijos cia siom dienom rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
As jau po paskutines chemijos bis.gif lithuania.gif
Esu laiminga... wub.gif

QUOTE(Siracusa @ 2008 01 24, 14:47)
pasistūmėjom  biggrin.gif per paskutinį pusmetį nemažai nail.gif
reiks ir man kitą sav. kraujus pasitikrint biggrin.gif

galėtų ir kmu būt elektroninė paciento kortelė kaip santa, gal kada ateis tokie laikai...  rolleyes.gif visus tyrimus namie pasižiūri, nereikia skambinėt, atsakymai nepasimeta  blush2.gif

Kas cia per dalykas? Vilniaus onkoligonineje irgi ner tokios paslaugos. Butu ne pro sali.

Turiu klausima del maisto. Ruosiuosi laikotarpiui kai be jokios daktaru pagalbos turesiu islaikyt savo sveikata. Ar galite pasidalinti konkreciai is savo patirties?

As valgote:
blynus
duona
suri
saslykus (artejant vasarai blush2.gif )
ketcupus
sumustinius...
etc

Na gal kazko neivardinau, bet, kaip, supratot turiu omeny maista, kuri visi valgo ax.gif
Literaturos ta tema perskaiciau tikrai daug, bet mane domina konkretus pavyzdziai is konkreciu zmoniu (t.y. jusu) gyvenimo ir patirties.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2008 01 24, 16:22)
Kas cia per dalykas? Vilniaus onkoligonineje irgi ner tokios paslaugos. Butu ne pro sali.
As valgote: blynus  duona  suri  saslykus (artejant vasarai  blush2.gif )  ketcupus
sumustinius...etc

Na gal kazko neivardinau, bet, kaip, supratot turiu omeny maista, kuri visi valgo  ax.gif
Literaturos ta tema perskaiciau tikrai daug, bet mane domina konkretus pavyzdziai is konkreciu zmoniu (t.y. jusu) gyvenimo ir patirties.


man atrodo, kad tik santariškėse kol kas yra. labai patogus dalykas, besigydantiems ten. Internetinė paciento kortelė - taip ir vadinasi. ten būna sudėti visi tyrimai daryti, aš pvz matau kraujo rezultatus, mielogramas, kitus tyrimus. laboratorijoj iškart suveda į kompą ir daktarai gauna, ir pacientas. grįžti namo, pasižiūri, atsispausdini jei nori, patogu mirksiukas.gif

dėl maisto, tai įpratau jau šiek tiek sveikesnį maistą valgyt, daržovių daug kemšu, sriubos man skanu. Sumuštinius valgau - kad ir šnd pvz valgiau duoniukus su avokadu ir duoniukus su feta+ pomidororais essen.gif duonos ir batono kažkodėl nebevalgau, bet čia savaime gavosi, pamėgau duoniukus bigsmile.gif o šiaip kepu mėsą folijoj orkaitėj, ryžius dažnai verdu, grikius mėgstam, keptuvę retai naudoju, nebent rytais su dukra baltą sūrį mėgstam keptą blush2.gif essen.gif dar iš sojos daug gaminu, kečupo kažkaip nebeperku, pomidorai skaniau man. salotas visokiausias maišau su alyvuogių aliejum + pvz tailandietišku padažu, majonezo nenaudoju schmoll.gif blynų labai retai, nebent daug cukinijos ar obuolio.
va bulviniai tai mylimiausi ir nesiruošiu atsisakyt beee.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siracusa: 24 sausio 2008 - 16:45
Gerb. Adis (ir kiti -os),

nenoriu būti subjektyvus, bet iš jūsų liejasi pyktis ar neapykanta kažkokia. Kategoriškumas. Tiesiog varva per mano kompo ekraną.

<Ar daug mitų radot? Kokie jie, pagrįskit ir Jūs, prašau. Argumentuokit, įrodykit, kad mitai yra mitai.> <Paneikit. Įrodykit, kad empyrikai klysta.>

Aš niekam nieko neprivalau aiškinti ar atsakinėti, įrodinėti. Tiesiog tiesa yra viena. Kitas dalykas, radome mes ją ar ne.

<Beje, alijošius - taip pat dviprasmiškos nuomonės, kaip su ežiuole, bei Q 10. Ženšenis iš viso onkologiniams, kontraindikuotinas, eleuterokokas – kas kita.>

Va, čia ir yra mitai. Ženšenis, kaip priimtinas onkologijoje yra aprašytas tokių grandų, kaip Valuckas, Didžiapetrienė, Griciūtė iš Vilniaus OnkoInstit. Beje, Ženš. ir eleuter. yra tos pačios šeimos... Ai, ką čia taukšti, tikriausiai žiūrėjote Vaitiekūno laidą "geriau nebūna" ar pan. Ten tokias pasakas pasakojo. Tiesa, ar vartojate eleuterokoką? Man tai labai svarbu žinoti. Jei ne, tai kodėl?

<Į mano klausimą, ką konkrečiai man, siūlot iš vaistinėse esančių imunostimuliatorių taip ir neatsakėt.>

Aš ne ekstrasensas. Aš jau aiškinau - norint ką nors patarti, reikia žinoti bent kuo tikslesnę diagnozę. Taip, aš žinau, kad sergate onko, bet kokius vaistus jums duoda, kas Jums darosi, ir kodėl Jums reikia to, ko norite. Kas iš to, jei Jūs pasakysite, kad silpnas imunitetas, bet ežiuolių nenorite. Bet dar reikia žinoti, kad nenorite. Tada reikės ieškoti kito daikto...

<Kur rasti vaistininką, kuris pasiūlytų tinkamą medikamentą pagal kiekvieno žmogaus asmeninę indikaciją?>

Nepulkit, ir tų vaistininkų rasite sočiai. Suprantu, kad Jūsų liga (tiksliau, noras pasveikti) gal ir leidžia Jums elgtis grubokai. Bet kaip šauksi, taip atsilieps.

<Kur galima įsigyti Kaune arba Vilniuje amalo: europinių kėnių, obelų ir pušų.>

Va, dar vienas... Obelų ar kitų ten ąžuolų amalus ir preparatus iš jų gamina tikintys antroposofine medicina. Aiškinu - atseit amalas, augdamas ant ąžuolo, persigeria stiprybės simboliu laikomo ąžuolo dvasia. Ant šermukšnio augančiu amalu gydo smegenų kraujagyslių darinius, panašius į šermukšnio kekes... Čia kalba ir eina apie helixorus ir iskadorus. Čia kaip homeopatija - viskas suverčiama energetikai. Bet mokslas seniai įrodė, kad amalas, kur beaugtų, kaupia tik tas pačias veikl. medžiagas. Kitas dalykas, jei Jūs tikintys... Net Vokietijoje, kur gimė ši antroposofinė med., vaistinėje rasite amalo arbatos be jokios nuorodos, kur jis augo. Tai neturi reikšmės. Helixorai kainuoja šimtukus, amalo arbatytė 5-10 Lt. Jaučiat?

<Beje, alijošius - taip pat dviprasmiškos nuomonės, kaip su ežiuole, bei Q 10.>

Tai ne dviprasmiška. Tiesiog literat. nurodyta, kad tam tikrais (tik tam tikrais) vėžio atvejais Q10 tiesiog netinka. Kaip rašiau, cukrus netinka diabetikams. Bet juk tai ne dviprasmiška. Ežiuolė tinka irgi. Bet, rašiau, jei persodini organus/čiulpus, reikia vengti atmetimo, kurį inicijuoja nuosava imun. sist. Tiesiog yra situacijos, kai reikia laikytis tam tikros tvarkos. Juk į Bažnyčią su "miniakais" neiname, bet nuo to "miniakas" netampa prastu rūbu vakarėlyje. Alijošius. Galima, bet jis paleidžia vidurius. Kai kurie žmonės jautresni, jiems paleidžia nuo mažų dozių, bet nereiškia, kad alijošius - dviprasmiška. Man paleidžia vidurius nuo pieno, bet kaime pas mamą juk karvių nepjaunu ir maksimoje pieno skyriuje pakelių su pienu nebadau.

<Lygiai taip pat, jei įrodysit, kad nereikalingi papildomi dideli vitaminų B kiekiai yra nežalingi. Ypač B6, o ne B12.>

Čia - nekaltumo prezumpcijos pažeidimas. Ar įrodytumėte, kad vakar ko nors nepadarėte? Juk reikia įrodyti, kad padarėte... Pvz., atsiverčiat bet kokią knygutę, iš kurios mokosi liaudis, tarkim Amerikoje, pamatysite, kad amerikonai onko ligonių dietos neįsivaizduoja be B gr. vit. Pavyzdys - negausit B12, sutriks kraujo gamyba, Jūsų organizmas gaus mažiau deguonies, mažiau kovos su vėžiu, bus prastai. B12 yra raudonoje mėsoje ir alaus mielėse. Daugiau niekur (beveik). Vaistinėje pasiūlyk onko ligoniui mielių (vegetarai - madinga), tai akis gali iškabinti.

<O man jokio skirtumo, nuo ko aš gerai jaučiuosi. vėžys sudėtinga liga, man svarbu šios dienos kokybė.>

Va, čia Jūs tikrai teisi. Ir linkiu, kad ne tik šios dienos kokybė butų superinė.
Atsisveikinu. Jei buvau nekorektiškas, atsiprašau.
Vaistininkas

Atsakyti
QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 24, 18:50)


nenoriu būti subjektyvus, bet iš jūsų liejasi pyktis ar neapykanta kažkokia. Kategoriškumas. Tiesiog varva per mano kompo ekraną
Jei buvau nekorektiškas, atsiprašau. Vaistininkas



nesikuklinkit, buvot tik savimi besipuikuojantis chamas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 24 sausio 2008 - 17:09
Siracusa, aciu.
As taip megstu mielinius blynus...jei tektu atsisakyti verysad.gif

QUOTE(bertė @ 2008 01 24, 17:08)
nesikuklinkit, buvot tik savimi besipuikuojantis chamas...

Na as nepasakyciau, kad "chamas" - kalbejo gana korektiskai. Tik visiskai nieko musu situacijose padedancio, deja, neisgirdau.Kokia buvo pasisakymu paskirtis g.gif nesupratau.
Adis uzdave gana konkrecius klausimus, atsakymai buvo gana nekonkretus...del laiko stokos? Kam tada is viso buvo diskusija pradeti doh.gif
Gaila.
Atsakyti