Laba diena,

pone vaistininke, aš Jus ir kviečiu į diskusiją.
Esu labai smalsi.

Man įdomu pasidarė, ką reiškia profesiniai sumetimai?

Koks Jūsų tikslas skaitinėti ir tik dabar prisijungti prie mūsų forumo, kodėl dabar, o ne anksčiau?
Jūs nurodote, kad turit žinių onkologinėje ir farmacinėse srityse. MUMS JOS TIKRAI NEPAKENKS.
Lankiausi pas gerbiamą J.Ruolią, prieš du metus po pirmojo gydymo chemija. Jis taip pat turi žinių šiose srityse: man paskyrė tiek papildų ir homeopatinių medikamentų, kad akys išvirto ant kaktos

. Visų pirma ežiuolę, stiprinančią imunitetą. Daug ežiuolės,
per daug trijų rūšių preparatus po keturias kapsules per dieną, keičiant vienus kitais. 3 mėn. 1 mėn. pertrauka ir vėl. Kraujo rodikliai buvo geri, savijauta gera, jokių peršalimo ligų tuo metu. Paskyrė raminamųjų. Kam, kokiu tiksl - miegojau gerai, su nerviukais susitvarkiau. Virškinimo sistemos darbą gerinančių. Vėlgi, kam

, jei kepenų ir kasos fermentai buvo normoje, jokių nusiskundimų. Hepafyt- gal ir geras preparatas (vien dėl ugniažolės), bet ten vitamino B12 yra vienoje kapsulėje 1,5 µg, kaip rašoma, tas sudaro - 150% *RPN (rekomenduojama paros norma), man paskyrė 3 kapsules per dieną, tai būtų 4,5 dienų norma. Ar ne paprasčiau pagerti arbatų, ar trauktinių, užpiltinių su margainiu ,ar ta pačia ugniažole, tik nepadauginant ugniažolės, ar pasiieškoti kitų preparatų su artišoku, be vitamino B12

?
Kai vitaminas B12 ir kiti B grupės reikalingi, be jų neapsieinama, tada jie ir naudojami, kad ir Jūsų minėtos neuropatijos gydymui. Tačiau, jei jos nėra, arba tokios arkliškos dozės nereikalingos, kam tada? Neurorubino veiksmingumą pati išbandžiau ant savęs ir esu 100% įsitikinus: jis buvo priežastis tokio mano naviko audringo bujojimo. (Skyrė neurologas, nes nesugebėjo pažinti mano rankos ir nugaros skausmų kaip paraneoplazinių sindromų. Manau, kad ir limfmazgiai prie tų skausmų prisidėjo). Per pusantro mėnesio krūtis nei iš šio nei iš susileidus 20 ampulių Neurorubino pasidarė dviguba, ir atsirado 4x5 cm blynas. Dėl ko, net minties nebuvo, kad čia navikas, maniau - mastoptija ir dar mėnesį delsiau ir nesikreipiau į medikus.
Susidarė toks įspūdis, kad gerbiamasis J. Ruolia turi savo
medikamentinį meniu, kurį siūlo visiems, reikia nereikia - tik į jį įeina produktai
Bional ir Heel firmų. Jei tai būtų tik mano nuomonė. Turėjau draugę medikę (deja, liga buvo stipresnė). Ji ir atkreipė mano dėmesį pasakiusi, kad po konsultacijos su J. Ruolia - pusę rekomenduojamų medikamentų išbrokavo. Atidžiau pasižiūrėjus - išbrokavau ir aš.
Jūs sakote yra begalė imunostimuliatorių vaistinėse, taip yra

. Dabar apie vaistines ir vaistininkus. Nuėjau aš į vaistinę ir paklausiau; gal gali apsiūlyti, kokį nors indiferentinį tepalą nuo niežėjimo, esant medikamentiniai alergijai. Manot pasiūlė? Ne. Liepė kreiptis į medikus, nors onkologas taip ir pasakė: paklausk vaistinėje, ką nors pasiūlys. Koks buvo sprendimas? Susiradau pati, beje labai tinka: Essex firmos

, prisiminiau, kad kažkada dukrai pediatrė buvo paskyrusi.
Grįžkime prie tų pačių imunostimuliatorių. Ar visada jie sergant onkologine liga reikalingi

? Jų daugybė ir veikia labai įvairiai, visą organizmą, tam tikras jo sritis. Ta pati ežiuolė: spaudoje buvo pasirodę straipsnių paneigiančių jos veiksmingumą, patvirtinančiais moksliniais tyrimais. Pati skaičiau, kad JAV atlikti tyrimai neįrodė jos kaip imunostimulaitoriaus veiksmingumo.
Wobenzym, Wobe-Mugos E ir Phlogenzym - enziminiai preparatai, kurie priskiriami imunostimuliatoriams, bet kokia jų kaina. Wobenzym paskyrė J. Ruolia. Kam

, jokių virškinimo sutrikimų nebuvo, jis skyrė gerinti suvalgyto maisto virškinimą ir apykaitos produktų pašalinimą. Nurašiau nuo paskyrimo.
Wobe-Mugos E pati su džiaugsmu vartočiau, jei įpirkčiau, lygiai kaip ir Helixor prepartus. O ar Jūs žinote, kad Kauno homeopatinėje vaistinėje ruošia iš amalo preparatus, tik reikia turėti amalo ir kaina ne 4000 Lt mėnsiui (tiek būtų man su pažengusiu vėžiu). Toje pačioje vaistinėj galima įsigyti ir preparatų su žibalu, rūpūžyte, mauda ir ugniažole. Gal ir barsuko taukų turi, reikės pasiteirauti?
Dabar Jūs man pasakykit, kuo barsuko taukai blogiau už ryklio taukus, kitą imunostimuliatorių, kad ir Alkymer

? Barsukas, mūsų krašto gyvūnas ir jei įsiklausyti į tuos, kurie sako, kad maisto produktai, daržovės, vaisiai, vaistažolės labiau tinka tie, kurie užauginti mūsų krašte - mūsų gyventojams (yra juk tokia nuomonė neteigiu, kad ji 100% teisinga, man kelia abejonių toks tvirtinimas), tai barsuko taukia net būtų efektyviau už ryklio taukus. Tik nežinau, ar barsukas neįtrauktas į Raudonąją knyga, jei ne, tai turėtų būti sveikas, o kas tą sveikumą užtikrins

?
Dar yra toks dalykas kaip empyrika, arba kitaip sakant liaudies universitetai. Kurie teigia, kad barsuko taukai vartojami net tik reumatinėms ligoms gydyti, bet ir nuo: bronchitų, astmų, plaučių ligų ir plaučių vėžio. Pakalbėkim dar apie tokį dalyką kaip apie onkologinių ligonių organizmo įaudrinimą medikamentais. nejaugi jūsų minėtieji imunostimuliatoriai nepadidins jo dar

? Kreipiausi į vaistinę reikėjo alergiją mažinančių medikamentų, kad būtų kuo mažesnis poveikis kepenims, radom: tačiau yra poveikis inkstams. Šiuo metu mano chemija kaip tik labiausiai apkrauna inkstus ir kepenis.
Dabar jums klausimas kaip profesionalui, ką pasiūlytumėt man nuo kosulio, mėnuo laiko nepraeina iš imunostimuliatorių, kai esu gydoma chemoterapija, pakitę kasos ir kepenų fermentai ? Nedidelė alergija vienam iš chemoterapijos komponentų (rodo kraujas). Kosulys gali būti ir dėl atsiradusių metastazių plaučiuose, nors prieš gydymą jų nebuvo, bet, ką gali žinoti, gydymo metu visko būna, kartais liga plinta. Bus kontroliniai tyrimai, bet dar ne dabar. Barsuko taukai tiktų, pagal aprašymus.

Koks būtų Jūsų medikamentas :?
Beje, joks onkologas neskirai ežiuolės, vėžiui gydyti. Nors kaip Jūs sakot:
ežiuolė net tik stimuliuoja imunitetą, bet aktyvina ir fagocitozę bei priverčia makrofagus gaminti TNF - tumor necrosis factor, t. y. medžiagą, kurios paskirtis yra tirpdyti navikines ląsteles. Ir t. t. ir pan.p.s.
Liaudiškų tinktūrų, trauktinių užpiltinių arbatų poveikis kepenims, kasai, inkstam ir yra, reikėtų labai nedidelėmis dozėmis, atsargiai. Geriausia konsultuojantis su profesionalais, su labai dideliu protu ir atsargumu vartoti.
Man kas kelia pasitikėjimą, tai J. Balvočiūtės kepenų darbą gerinanti arbata.