Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

Tai vat ir ieshkau patarimu- gal dar kas nors is patirties zinot- kas stiprina imuniteta ? Gal joga , taici ar reiki kam nors padejo ?

Praktiškai nesu bandžius, bet merginos ankstesnese temose dalijosi tokiais receptais:
tarkuota citrina+medus+imbieras. Viską sumaišyti ir po šaukštą ar pora per dieną. Jei imbieras būtų per aštrus galima jo ir nedėti.

Degančios receptas nuo kosulio:
barsuko taukai+medus+brendis. Tik kiek pamenu jos diskutavo, kad barsuko taukų sunku gauti unsure.gif

Dar buvo minimos avižos, tiek kraujo rodyklių gerinimui po chemijos, tiek bendram pasistiprinimui. Tiesiog užpilti stiklinę avižų 1l vandens ir palaikyti per naktį. Gerti "gautą kisielių". Kiek pamenu avižos turėtų būti "neskaldytos".

Beja, Adis šios temos pradžioje davė nuorodas į ankstesnes, jau uždarytas onk. temas. Jei turėsite daugiau laiko, paskaitinėkite. Gal būt rasite dar kokių sau naudingų patarimų iš jau retai čia beužsukančių. Man kažkaip tik šie pora yra įstrigę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūkanota: 23 sausio 2008 - 09:43
Dekui 4u.gif
Atsakyti
Labas,
jau kelinti metai profesiniais sumetimais skaitinėju Jūsų pasisakymus (parašymus). Net esu rašęs, bet niekas nesureagavo. Bet dabar vėl esu suglumęs. Mielieji ir mielosios, prašau neįsižeisti, bet man keistokai skamba klausimas - kuom stiprinti imunitetą? Negi neužeinate į vaistinę? Imunostimuliatorių čia - dešimtys, o Jūs apie barsukus kalbate. Atvirai sakau, nesuprantu Jūsų. Apšvieskit, gal kartu rasim aukso vidurį.
Atsakyti
QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 23, 21:57)
Labas,
jau kelinti metai profesiniais sumetimais skaitinėju Jūsų pasisakymus (parašymus). Net esu rašęs, bet niekas nesureagavo. Bet dabar vėl esu suglumęs. Mielieji ir mielosios, prašau neįsižeisti, bet man keistokai skamba klausimas - kuom stiprinti imunitetą? Negi neužeinate į vaistinę? Imunostimuliatorių čia - dešimtys, o Jūs apie barsukus kalbate. Atvirai sakau, nesuprantu Jūsų. Apšvieskit, gal kartu rasim aukso vidurį.


Tik jau Jus nesinervuokit taip, tie patys barsuko taukai yra parduodami vaistinese kapsulemis arba kitu pavidalu. Man asmeniskai tai vienintele priemone padejusi atsikratyti kosulio likusio po chemijos ir svytinimo, daug kartu ir su daug specialistu buvo aptartas sis mano receptas ir nei vienas nepriestaravo, teko garbe pasibendrauti praktiskai su visais KMU onkologines krypties skyriu vedejais, da nei vienas durna neisvadino.

Toliau imunostimuliatoriai ne visiems tinka, pvz prie kraujo ligu grieztai draudziamas bet koks stimuliatoriu naudojimas, jokiu ti alijosiu, ezuoliu ir panasiu dalyku, jokiu vitaminu B kompleksu - tai skatina tik ligos vesejimus, gal as cia ir nelabai moksliskai, bet is praktikos ir ziniu surinktu per 6 metus gyvenant su onko liga.

Is medicina visiems:
Imunitetą stimuliuojančius preparatus rekomenduojama atsargiau vartoti sergant kraujo ligomis, sutrikus medžiagų apykaitai, sergant sunkiomis hipertenzijos formomis, vėžiu.
Tokiu atveju dėl jų vartojimo būtina pasitarti su gydytoju.
Natūralūs, augalinės kilmės imuniteto stimuliatoriai yra gerokai pranašesni už sintetinius. Jie švelniau veikia, praktiškai nesukelia šalutinio poveikio ir turi įtakos visoms patologinio proceso grandims.

Sintetiniai preparatai sustiprina tik tam tikrą imuninės sistemos grandį. Maža to, nuolat gaudamas tam tikrų medžiagų organizmas gali nustoti jas gaminti pats. Kitaip tariant, imuninė sistema gali aptingti ir nustoti funkcionuoti.

Augaliniai preparatai priešingai - aktyvina natūralius imuninius procesus. Be to, augalų veikliosios medžiagos dažnai turi keletą gydomųjų savybių.
Piktnaudžiauti negalima net ir natūraliais imunostimuliatoriais. Nereikia užmiršti, jog tai stipriai organizmą veikiantys preparatai. Pernelyg dažnas jų vartojimas gali sukelti priešingą reakciją. Gali pasireikšti net imunitetą slopinantis poveikis. Be to, augalinėje žaliavoje be pagrindinės veikliosios medžiagos gausu ir kitų, dažnai mažai ištirtų, junginių.

Neseniai paaiškėjo, kad purpurinė ežiuolė gali sukelti stiprią odos alergiją.

Imunitetą stimuliuojančius preparatus rekomenduojama atsargiau vartoti sergant kraujo ligomis, sutrikus medžiagų apykaitai, sergant sunkiomis hipertenzijos formomis, vėžiu.
Tokiu atveju dėl jų vartojimo būtina pasitarti su gydytoju.

Siekiant išvengti nepageidaujamo vaistingųjų augalų poveikio, rekomenduojama pirmąją savaitę vartoti dvigubai mažesnes dozes, kad organizmas priprastų prie vaisto. Jeigu organizmas gerai toleruoja preparatą, antrąją savaitę reikia pradėti vartoti nurodytą gydomąją dozę.

Vaistas gali laikinai sustiprinti ligos simptomus, bet tai nepavojinga.

Jeigu vaistas nepadeda, reikia jo atsisakyti ir gydytis kitokiais vaistais ar metodais.

Sergant kai kuriomis ligomis, nerekomenduojama vartoti šių augalų:

Alavijo - sergant kepenų ir tulžies pūslės ligomis, hemorojumi, kraujuojant iš gimdos, nėštumo metu.

Česnako - esant padidėjusiam kraujospūdžiui, dėl skysčių pertekliaus organizme, nėštumo metu.

Ženšenio - sergant hipertenzija, sutrikus miegui.

Jonažolės - sergant hipertenzija, kraujagyslių ateroskleroze.

Dilgėlės - sergant hipertenzija, padidėjus kraujo krešumui, ateroskleroze.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deganti: 24 sausio 2008 - 09:13
QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 23, 21:57)
jau kelinti metai profesiniais sumetimais skaitinėju Jūsų pasisakymus (parašymus).  Negi neužeinate į vaistinę? Imunostimuliatorių čia - dešimtys, o Jūs apie barsukus kalbate. Atvirai sakau, nesuprantu Jūsų. Apšvieskit, gal kartu rasim aukso vidurį.


Laba diena,
Rašote, kad paskaitinėjate "profesiniais sumetimais", tai pamaniau, kad esat gydytojas. Jei taip, būtų smalsu, jei galima, sužinoti kokios srities gydytojas esate ir ką manote apie imunostimuliatorių vartojimą sergant onk. ligomis (čia aš turiu omenyje sintentinius papildus, o ne tai ką gauname su maistu). Nes iš tiesų nuomonės yra dviprasmiškos, kad ir dėl tų pačių vitaminų, ypač B grupės... Anksčiau jų nepatardavo papildomai gerti, dabar lyg tai keičiasi...Tiesiog šaukštelis medaus su citrina, gal "labiau nekalta", nei tabletė? Sutinku, kad barsuko taukai gal ne pats geriausias variantas, bet jei žmogus naudojo ir jam padėjo... panašu į garstyčių trauklapius peršalus... Asmeniškai man baisu, kad geriant ežiuolę ar kokią vilcacorą sau labiau nepakenktum. Ką stimuliuoja imunostimuliatoriai: ar tik priverčia imunines ląsteles atpažinti ir sunaikinti blogąsias, o jeigu stimuliuos ir tų pačių blogųjų, jei jų dar likę po gydymo (tfiu, tfiu), augimą? unsure.gif Juk kiekvienos medžiagos yra tam tikras veikimo mechanizmas, kiek jos specifiškos? Pribėriau jums čia klausimų, gal ir padrikai kiek, bet būtų įdomu išgirsti papildomą specialisto nuomonę. smile.gif
Atsakyti
Degančiai

Net nežadu nervuotis.
Turiu dviejų universitetų diplomus ir 20 metų tam tikro patyrimo toje srityje, apie kurią šiame forume kartais eina kalba, tad į Degančios pasisakymą galiu pažiūrėti kitu kampu. Tas, kas parašyta, tokio info pilni kalendoriai bei laikraštukai a la žiniuonių patarimai. Apie B vit. kažkas iš jūsų jau nurodė onko gyd. straipsnį. Dar kartą paskaitykite. Kai po fluoruracilo moterys nejaučia kojų-rankų nuo B trūkumo (neuropatija, nes fluoruracilas suardo B gr. organizme, konkr. B3 ir B1), nukrinta nuo laiptų, ot tada jau jos Neurorubiną leidžiasi (arkliškos B dozės). Ir nebijo, nes kitaip gali būti dar blogiau. O ar nepagalvojote, kad fiziologinės B dozės chemoter. metu gali nuo to visiškai apsaugoti?
Kad imunostimuliatorių vartoti negalima sergant vėžiu, girdžiu kiekvieną dieną. Ir dėlto man labai liūdna (išimtis - tik kaulų čiulpų ar kitų organų transplantacija). Kartais rankos nulinksta kovojant su prietarais, aprašytais Jūsų pasisakyme. Ženšenis kelia spaudimą; tai jo darbas, švelniai tariant, bet ne kontraindikacija. Tiesiog man į galvą neateitų hipertonikui siūlyti ženšenio. Bet jei diabetikas nevalgo cukraus (gali numirti), cukrus nuo to prastesnis juk netaps. Reikia skirti kontraindikacijas nuo nesuderinamumų. Alergija? Ežiuolei alergija pasireiškia mažiau kaip 0,1% atvejų, o mandarinams ir braškėms yra alergiškų 5%. Jūs prioritetus ne ten dėliojate.
Tiesiog norėjau padėti, bet dar kartą įsitikinau, kad už ačiū siūloma pagalba niekam nereikalinga.
Atsakyti
Jus ne taip viska perverciate, o siaip pagalba labai reikalinga, tik kas kaip ta pagalba suvokiam, man pvz jokia cia pagalba: nueikit i vaistine. Va pagalba tai cia Adis teikia su savo ziniom, kitos, zinot vienaip skamba ta pagalba kai esi savo kailiu isbandes ir visai kitaip kai yra tau persami kazkokie preparatai.

Va is patirties apie p. Ruolia ir kita ponia Kaune, daba nepamenu pavardes, tai va pirmas ponas teigia, kad jis limfofu negydo, o va ponia Kaune gydo, reikia ti kreiptis, o ta ponia israso vienos firmos homeopatiniu vaistu limfai valyti, kuriuos galima isigyti bet kurioje vaistineje, net paciam susiradus info. Kai pas ja papuole paciantas kuriam tas kompleksas visai nepadejo, anan didziai nustebo, kad taip negali but blink.gif Na bet kai ti pabuvojo jau ne vienas, o keli is musu greit viska isrisom, kas kam ranka plauna.
Atsakyti
Ūkanotai
<Ką stimuliuoja imunostimuliatoriai: ar tik priverčia imunines ląsteles atpažinti ir sunaikinti blogąsias, o jeigu stimuliuos ir tų pačių blogųjų, jei jų dar likę po gydymo (tfiu, tfiu), augimą?>

Koks ryšys tarp imunostimuliacijos ir vėžio ląstelės stimuliacijos? Imunitetas - iš vienos operos, vėžys - iš kitos. Mechanizmų daug, bet dažniausiai (trumpai tariant) yra taip - bet koks stimuliatorius visų pirma stimuliuoja organizmą ir jo galimybę priešintis, bet ne patį vėžį. Pvz., ežiuolė net tik stimuliuoja imunitetą, bet aktyvina ir fagocitozę bei priverčia makrofagus gaminti TNF - tumor necrosis factor, t. y. medžiagą, kurios paskirtis yra tirpdyti navikines ląsteles. Ir t. t. ir pan.
Papildyta:
Degančiai

Anokia pagalba pasiūlymas užeiti į vaistinę? Jokia! Bet juk ką ten pirkti, kas būtent Jums tuo metu, sergant tokia ar tokia liga, Jums tinka geriausiai, galbūt žino vaistininkas? Pas mus ateina ir vyras, ir moteris, su dešimtimis onko ligų, bet visi kaip susitarę pila kagorą (ar konjaką) ant pelynų, alijošių ir pan. Situacijų daug, o receptas vienas. Įsivaizduokit vieno modelio ir vieno dydžio rūbų pard. Aš pirkčiau, jūs pirktumėte, atrodytume klaikiai. Ar tai normalu? Ne, manau savo giliu įsitikinimu. Beje, kaip liūdna bebūtų, nereikėtų garantijų reikalauti iš gydytojų ar vaistininkų. Beje ar nepastebėjote, kad vyrauja tokia nuostata - jei žmogus mirė gydydamasis pas onkogyd. klinikose kokiose, tai reakcijos nėra, bet jei žmogus dar ėjo pas kokį privatininką, tai po žmogaus mirties privatininkas tampa šarlatanu.
Atsakyti
QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 24, 10:09)
Koks ryšys tarp imunostimuliacijos ir vėžio ląstelės stimuliacijos? Imunitetas - iš vienos operos, vėžys - iš kitos. Mechanizmų daug, bet dažniausiai (trumpai tariant) yra taip - bet koks stimuliatorius visų pirma stimuliuoja organizmą ir jo galimybę priešintis, bet ne patį vėžį. Pvz., ežiuolė net tik stimuliuoja imunitetą, bet aktyvina ir fagocitozę bei priverčia makrofagus gaminti TNF - tumor necrosis factor, t. y. medžiagą, kurios paskirtis yra tirpdyti navikines ląsteles. Ir t. t. ir pan.

Profesionali, konkreti, ne bendro pobūdžio, pagalba reikalinga ir labai. Gydytojai NETURI LAIKO, aiškintis ir aiškinti kas konkrečiu atveju geriau, ežiuolė, Q10, ar alijošius. Tai naturalu, kai už durų laukia dar kokie 25 ligoniukai...Todėl ir plinta tarp pacientų universalūs receptai. Žinoma, turi rūpintis savimi pats ir tik pats...Informacijos šiais laikais nors vežimu vežk. Jūs turite du diplomus susijusius su medicina, o įsivaizduokite, kad žmogus pradeda gilintis, juk organizmas toks sudėtingas, ištraukus gabaliuką iš viso konteksto, vis tiek truksta supratimo apie visumą. O ir informacija kaip minėjau dažnai prieštaringa. Neseniai šiek tiek skaitinėjau apie statinus (na tai tiesiogiai nesusiję su onkologija), bet...Žinoma kokį fermentą konkrečiai jie veikia ir kad blokuoja melavonato sintezę: yra darbų, kurie teigia, kad jie gali įtakoti susirgimus onk. liga, o yra kurie kaip tik šio biocheminio ciklo blokavimo etapą mato kaip galimybę naujų vaistų, skirtų tam tikrų onk. susirgimų formų, gydymui. Arba Q10, irgi buvau radus prieštaringų darbelių.
Atsakyti
Laba diena, 4u.gif pone vaistininke, aš Jus ir kviečiu į diskusiją. smile.gif

Esu labai smalsi. wub.gif Man įdomu pasidarė, ką reiškia profesiniai sumetimai? g.gif Koks Jūsų tikslas skaitinėti ir tik dabar prisijungti prie mūsų forumo, kodėl dabar, o ne anksčiau?
Jūs nurodote, kad turit žinių onkologinėje ir farmacinėse srityse. MUMS JOS TIKRAI NEPAKENKS.
Lankiausi pas gerbiamą J.Ruolią, prieš du metus po pirmojo gydymo chemija. Jis taip pat turi žinių šiose srityse: man paskyrė tiek papildų ir homeopatinių medikamentų, kad akys išvirto ant kaktos schmoll.gif . Visų pirma ežiuolę, stiprinančią imunitetą. Daug ežiuolės, per daug trijų rūšių preparatus po keturias kapsules per dieną, keičiant vienus kitais. 3 mėn. 1 mėn. pertrauka ir vėl. Kraujo rodikliai buvo geri, savijauta gera, jokių peršalimo ligų tuo metu. Paskyrė raminamųjų. Kam, kokiu tiksl - miegojau gerai, su nerviukais susitvarkiau. Virškinimo sistemos darbą gerinančių. Vėlgi, kam g.gif , jei kepenų ir kasos fermentai buvo normoje, jokių nusiskundimų. Hepafyt- gal ir geras preparatas (vien dėl ugniažolės), bet ten vitamino B12 yra vienoje kapsulėje 1,5 µg, kaip rašoma, tas sudaro - 150% *RPN (rekomenduojama paros norma), man paskyrė 3 kapsules per dieną, tai būtų 4,5 dienų norma. Ar ne paprasčiau pagerti arbatų, ar trauktinių, užpiltinių su margainiu ,ar ta pačia ugniažole, tik nepadauginant ugniažolės, ar pasiieškoti kitų preparatų su artišoku, be vitamino B12 g.gif ?
Kai vitaminas B12 ir kiti B grupės reikalingi, be jų neapsieinama, tada jie ir naudojami, kad ir Jūsų minėtos neuropatijos gydymui. Tačiau, jei jos nėra, arba tokios „arkliškos“ dozės nereikalingos, kam tada? Neurorubino veiksmingumą pati išbandžiau ant savęs ir esu 100% įsitikinus: – jis buvo priežastis tokio mano naviko audringo „bujojimo“. (Skyrė neurologas, nes nesugebėjo pažinti mano rankos ir nugaros skausmų kaip paraneoplazinių sindromų. Manau, kad ir limfmazgiai prie tų skausmų prisidėjo). Per pusantro mėnesio krūtis nei iš šio nei iš susileidus 20 ampulių Neurorubino pasidarė dviguba, ir atsirado 4x5 cm „blynas“. Dėl ko, net minties nebuvo, kad čia navikas, maniau - mastoptija ir dar mėnesį delsiau ir nesikreipiau į medikus.
Susidarė toks įspūdis, kad gerbiamasis J. Ruolia turi savo medikamentinį meniu, kurį siūlo visiems, reikia nereikia - tik į jį įeina produktai Bional ir Heel firmų. Jei tai būtų tik mano nuomonė. Turėjau draugę medikę (deja, liga buvo stipresnė). Ji ir atkreipė mano dėmesį pasakiusi, kad po konsultacijos su J. Ruolia - pusę rekomenduojamų medikamentų išbrokavo. Atidžiau pasižiūrėjus - išbrokavau ir aš.
Jūs sakote yra begalė imunostimuliatorių vaistinėse, taip yra smile.gif . Dabar apie vaistines ir vaistininkus. Nuėjau aš į vaistinę ir paklausiau; gal gali apsiūlyti, kokį nors indiferentinį tepalą nuo niežėjimo, esant medikamentiniai alergijai. Manot pasiūlė? – Ne. Liepė kreiptis į medikus, nors onkologas taip ir pasakė: – paklausk vaistinėje, ką nors pasiūlys. Koks buvo sprendimas? Susiradau pati, beje labai tinka: Essex firmos ax.gif , prisiminiau, kad kažkada dukrai pediatrė buvo paskyrusi.
Grįžkime prie tų pačių imunostimuliatorių. Ar visada jie sergant onkologine liga reikalingi g.gif ? Jų daugybė ir veikia labai įvairiai, visą organizmą, tam tikras jo sritis. Ta pati ežiuolė: spaudoje buvo pasirodę straipsnių paneigiančių jos veiksmingumą, patvirtinančiais moksliniais tyrimais. Pati skaičiau, kad JAV atlikti tyrimai neįrodė jos kaip imunostimulaitoriaus veiksmingumo. g.gif
Wobenzym, Wobe-Mugos E ir Phlogenzym - enziminiai preparatai, kurie priskiriami imunostimuliatoriams, bet kokia jų kaina. Wobenzym paskyrė J. Ruolia. Kam g.gif , jokių virškinimo sutrikimų nebuvo, jis skyrė gerinti suvalgyto maisto virškinimą ir apykaitos produktų pašalinimą. Nurašiau nuo paskyrimo. tongue.gif
Wobe-Mugos E pati su džiaugsmu vartočiau, jei įpirkčiau, lygiai kaip ir Helixor prepartus. O ar Jūs žinote, kad Kauno homeopatinėje vaistinėje ruošia iš amalo preparatus, tik reikia turėti amalo ir kaina ne 4000 Lt mėnsiui (tiek būtų man su pažengusiu vėžiu). Toje pačioje vaistinėj galima įsigyti ir preparatų su žibalu, rūpūžyte, mauda ir ugniažole. Gal ir barsuko taukų turi, reikės pasiteirauti?

Dabar Jūs man pasakykit, kuo barsuko taukai blogiau už ryklio taukus, kitą imunostimuliatorių, kad ir Alkymer g.gif ? Barsukas, mūsų krašto gyvūnas ir jei įsiklausyti į tuos, kurie sako, kad maisto produktai, daržovės, vaisiai, vaistažolės labiau tinka tie, kurie užauginti mūsų krašte - mūsų gyventojams (yra juk tokia nuomonė neteigiu, kad ji 100% teisinga, man kelia abejonių toks tvirtinimas), tai barsuko taukia net būtų efektyviau už ryklio taukus. Tik nežinau, ar barsukas neįtrauktas į Raudonąją knyga, jei ne, tai turėtų būti sveikas, o kas tą sveikumą užtikrins g.gif ? smile.gif
Dar yra toks dalykas kaip empyrika, arba kitaip sakant „liaudies universitetai“. Kurie teigia, kad barsuko taukai vartojami net tik reumatinėms ligoms gydyti, bet ir nuo: bronchitų, astmų, plaučių ligų ir plaučių vėžio. Pakalbėkim dar apie tokį dalyką kaip apie onkologinių ligonių organizmo įaudrinimą medikamentais. nejaugi jūsų minėtieji imunostimuliatoriai nepadidins jo dar g.gif ? Kreipiausi į vaistinę reikėjo alergiją mažinančių medikamentų, kad būtų kuo mažesnis poveikis kepenims, radom: tačiau yra poveikis inkstams. Šiuo metu mano chemija kaip tik labiausiai apkrauna inkstus ir kepenis.
Dabar jums klausimas kaip profesionalui, ką pasiūlytumėt man nuo kosulio, mėnuo laiko nepraeina iš imunostimuliatorių, kai esu gydoma chemoterapija, pakitę kasos ir kepenų fermentai ? Nedidelė alergija vienam iš chemoterapijos komponentų (rodo kraujas). Kosulys gali būti ir dėl atsiradusių metastazių plaučiuose, nors prieš gydymą jų nebuvo, bet, ką gali žinoti, gydymo metu visko būna, kartais liga plinta. Bus kontroliniai tyrimai, bet dar ne dabar. Barsuko taukai tiktų, pagal aprašymus. tongue.gif Koks būtų Jūsų medikamentas :?
Beje, joks onkologas neskirai ežiuolės, vėžiui gydyti. Nors kaip Jūs sakot: ežiuolė net tik stimuliuoja imunitetą, bet aktyvina ir fagocitozę bei priverčia makrofagus gaminti TNF - tumor necrosis factor, t. y. medžiagą, kurios paskirtis yra tirpdyti navikines ląsteles. Ir t. t. ir pan.
p.s.
Liaudiškų tinktūrų, trauktinių užpiltinių arbatų poveikis kepenims, kasai, inkstam ir yra, reikėtų labai nedidelėmis dozėmis, atsargiai. Geriausia konsultuojantis su profesionalais, su labai dideliu protu ir atsargumu vartoti.
Man kas kelia pasitikėjimą, tai J. Balvočiūtės kepenų darbą gerinanti arbata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 sausio 2008 - 11:56
Adis tu nuostabi, sitiek info surinkus, o atsakymu ir as palauksiu mirksiukas.gif

P.S. Tikiuosi gydymas po bickeli, bet eina i prieki. Linkiu kuo maziau salutiniu poveikiu.
Atsakyti
nepervertink manęs. Visą jaunystę svajojau būti chemiku analitiku, o labiauisiai tai dribti vaistų sintezėje. Smegenų pritrūkau, organinė chemija per sunki buvo. Chemiku tapau, šiek tiek kitos srities, turiu universitetinį išsilavinimą. Tik diplomas stalčiuje supelijo, bet polinkis aiškintis išliko.
Atsakyti