Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 23, 22:57)
man keistokai skamba klausimas - kuom stiprinti imunitetą? Negi neužeinate į vaistinę? Imunostimuliatorių čia - dešimtys, o Jūs apie barsukus kalbate. Atvirai sakau, nesuprantu Jūsų. Apšvieskit, gal kartu rasim aukso vidurį.


Bandžiau apšviest, kad nuėjus į vaistinę negaunu atsakymo. unsure.gif

QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 24, 17:50)
nenoriu būti subjektyvus, bet iš jūsų liejasi pyktis ar neapykanta kažkokia. Kategoriškumas. Tiesiog varva per mano kompo ekraną.
<

Esate subjektyvus. Kaip kitaip, iš kur gali būti objektyvumas? Be to, esate labai jautrus žmogus. Išties, kažkokio puolimo iš mano pusės būta. Aš Jus prisimenu, jeigu Jūs tas pats vaistininkas iš Tako, dabartinio Zebra, forumo. Tada aš susidariau nuomonę tokią: ką Jums besakytų ar bebandytų aiškintis: viskas, kas iš ligonių pusės, buvo vertinama kaip nepagrįsta nuomonė: nesąmonė, mitas. Iš Jūsų pusės - jokių konkrečių atsakymų. Ilgainiui forumas užgeso ir manau, ne be Jūsų pagalbos. Tai mano subjektyvi nuomonė. Aš galbūt neteisi, norėčiau būti neteisi. Labai gaila, jei kaip kokia karksinti varna Jus išbaidžiau. verysad.gif Tai tik mano asmeninė nuomonė. Kiti šio forumo dalyviai net nepabandė pokalbyje dalyvauti, nespėjo
Gaila, kad neradome aukso vidurio.
Apie Helixor žinau iš farmacinės firmos atstovo, teko dalyvauti šio medikamento pristatyme. Kodėl išskyriau tuos tris amalus, todėl, kad jie skirti skirtingų auglių gydymui... tik tiek. O kur Kaune galima įsigyti amalo mane tikrai labai domina.

Apie eleuterokoką ir ženšenį: tai ne mano išmislai - šią informaciją girdėjau iš „Birštono“ sanatorijos dietologės. Daug metų dirbančios su vėžininkais. Gall ši informacija neteisinga, aš ją priėmiau kaip patikimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 sausio 2008 - 19:03
QUOTE(adis @ 2008 01 24, 19:40)
Aš Jus prisimenu, jeigu Jūs tas pats vaistininkas iš Tako, dabartinio Zebra, forumo. Tada  aš susidariau nuomonę tokią: ką Jums besakytų ar bebandytų aiškintis: viskas, kas  iš ligonių pusės, buvo vertinama kaip nepagrįsta nuomonė: nesąmonė, mitas. Iš Jūsų pusės - jokių konkrečių atsakymų. Ilgainiui forumas užgeso ir manau, ne be Jūsų pagalbos. Tai mano subjektyvi nuomonė. Aš galbūt neteisi, norėčiau būti neteisi. Labai gaila, jei kaip kokia karksinti varna Jus išbaidžiau.  verysad.gif Tai tik


Atsiprašau, buvau neteisi. Peržiūrėjau senąjį forumą, nieko tokio apie ką kalbėjau mano aukštesnėje citatoje neradau. Net nežinau, kodėl buvau susidariusi tokią nuomonę. Dar kartą atsiprašau.
Atsakyti
---------------
As valgote:
blynus
duona
suri
saslykus (artejant vasarai )
ketcupus
sumustinius...
etc

Na gal kazko neivardinau, bet, kaip, supratot turiu omeny maista, kuri visi valgo
Literaturos ta tema perskaiciau tikrai daug, bet mane domina konkretus pavyzdziai is konkreciu zmoniu (t.y. jusu) gyvenimo ir patirties.

---------------
nu nemoku as normaliai ikelti zinutes i kuria atsakineju, sorry
-----
as po viso gydymo maista labai labai prisiziurejau. Nes diagnoze labai stipriai supurte mane. Nors buvo 1 stadija
Taigi mano maistelis:
Tik darzoves ( bulviu visai nevalgaiu) , kruopos, seklos, riesutai, sriubos, mesos labai labai mazai, keiciau i zuvi, apie saslykus net nesvajojau, vienu metu buvau tapus visishka vegetare,
nevalgiau ir cukraus- keiciau ji medumi. Daug vaisiu- vietoj saldumynu.
Bet po metu- po truputi po truputi emiau ir apsileidau blush2.gif
matyt baime pasitrauke is mano galveles.

Ir stai dabar berashydama savo buvusi raciona ir pergalvodama kaip jauciausi pries metus ir kaip jauciuosi dabar- valgydama viska, ka ir iki ligos- padariau pati sau atradima smile.gif kad pernai manes pershalimo ligos nekankino, nors dar nebuvau atsigavusi po gydymo . g.gif Reikia man ir paciai susimastyti apie mityba g.gif g.gif g.gif
ir gyvenimo buda- juk pries metus dar ir sportavau Pilatesa thumbup.gif manksta po operacijos ir viso kito gydymo

oj kaip apsileidau dabar blush2.gif


Papildyta:
Dar Romantikei

dar nepaminejau, kad visas darzoves ir uogas, vaisius stengiaus valgyti is mamytes darzo, o ne is maximos.
Tik kivius pirkdavau, kad sunormalizuotu virskinima ir palengvintu tustinimasi.
ir kepto maisto visai nevalgiau

O siaip buvau prisiskaiciusi tokio Anatolijaus Malovicko berods nurodymu onko ligonimas- jokiu mieliu ( taigi buvo sudie mieliniai blynai ir alus ), jokio krakmolo- atsisveikinau su bulviniais blynais, ir jokio cukraus.

Ir daug valgiau spanguoliu- kad pakelti skrandzio rugstinguma.

Atsakyti
QUOTE(zavinga akimirka @ 2008 01 24, 22:36)
ir gyvenimo buda- juk pries metus dar ir sportavau Pilatesa  thumbup.gif  manksta po operacijos ir viso kito gydymo


Kokia čia mankšta? blush2.gif
Atsakyti
Tai zemo intensyvumo manksta. Kai kas ja vadina vakarietishka joga. Pratimai atliekami letai, labai svarbus kvepavimas. Tinka ir vyresnio amziaus zmonems, ir ligoniams.
Stiprina juosmenine kuno dali, pilvo presa, stubura ( tinka turintiems problemu su stuburu ) .
Po operacijos ( buvo perpjautas visas pilvas ) si manksta man padejo atstatyti pilvo raumenis, neliko jokio rando tempimo ir atstate laikysena, nes po sunkios operacijos vaiksciojau susirietus . Mano daktriukas net ishsiziojo, kai pamate kaip atsigavau ir koks pilvukas thumbup.gif
As lankiau individualias treniruotes. Kaina 25 lt kartas - man atrodo, kad tikrai verta. Ir dar masaza nugarai padarydavo.
efektas tikrai thumbup.gif
ir treneris- labai nuostabus zmogus

I googla suvedus Pilates, radau, kad supermamoj yra tema apie Pilates. reiks ilysti paskaitineti
Atsakyti
Sveikutes.

Idomi diskusija buvo tarp vaistininko ir adis.

Butu super, jei vaistininkas pateiktu nuorodas i saltinius apie tam tikru augaliniu zaliavu veiksminguma, sergant onkologinemis ligomis.
Pvz.: apie purpurine eziuole.
Atsakyti
QUOTE(Tona @ 2008 01 25, 10:47)
Sveikutes.

Idomi diskusija buvo tarp vaistininko ir adis.

Butu super, jei vaistininkas pateiktu nuorodas i saltinius apie tam tikru augaliniu zaliavu veiksminguma, sergant onkologinemis ligomis.
Pvz.: apie purpurine eziuole.


Jus domina purpurinė ežiuolė: Echinacea

Noriu pabrėžti, kad informacija paimta iš american cancer society puslapio. Tikuosi mokate angliškai.
Reikėtų atkreipti dėmesį į šią pastraipą:
Although echinacea is relatively safe, some natural medicine practitioners caution that echinacea may cause liver damage or suppress the immune system if used for more than eight weeks.They urge people taking medications known to cause liver toxicity, such as anabolic steroids, amiodarone (a drug for heart rhythm problems), and the chemotherapy drugs methotrexate and ketoconazole, to avoid echinacea use. In addition, echinacea may also interact with other drugs. Some of these combinations may be dangerous. Always tell your doctor and pharmacist about any herbs you are taking.
Most recommend that people with autoimmune disorders such as multiple sclerosis or HIV, people with leukemia, and women who are pregnant or breast-feeding [U]not take Echinacea. Careful observation of volunteers who have participated in clinical studies of Echinacea have found that serious side effects are uncommon. The most frequent side effects are headache, dizziness, nausea, constipation, abdominal pain.


ir čia: Echinacea

Čia taip apt kalba apie tą patį:
Some herbalists say that if you use Echinacea for longer than 8 weeks at a time it may damage your liver or suppress your immune system. So they strongly recommend that you don’t take Echinacea if you are taking drugs known to affect your liver . If you are taking any other drugs, herbs, or supplements, it is important to check with your doctor before taking Echinacea.
Tiek galiu padėti, šiaip info daug: paieškos žodžiai: Echinacea arba Echinacea purpurea.
Atsakyti
sveika Adis,tai va prikaupe info siandien vykom pas Cesa. bet deja jis serga ir nedirbo. prieme kita gydytoja.ir jos nuomone apie sia liga visiskai priesinga Ceso nuomonei,tai susipainiojom visai g.gif
ji pasake kad tai visai ne onkologine liga, kazkas panasaus i hemoroju blink.gif
gydymo aisku nera, nes ji gali atsirasti bet kur kitur ir t.t.
ir dar kas idomu - pasake kad si liga jokiu budu negali sukelti skausmo, o paskutiniu metu skausmai buvo dideli. ir pasiule persviesti stubura, pasimatuoti kaulu tanki ir pasidaryti genetinius tyrimus.
itaria kad osteporoze ir kelia skauma,
zodziu daug diagnoziu ir niekas nebeaisku schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutės,

pagaliau po visokių atidėjimų "perlipau" per ketvirtąją ir paskutinę savo chemiją thumbup.gif Baigiu atsigaivalioti. Tiesa, dar labai išpūsti šonai (kasa? kepenys?) Dabar tik bijau, kad vėl nesugrįžtų kosulys ir gerklės skausmas, ar neprikibtų dar kas.

Praleidau labai daug forumo įdomybių. Gaila, kad diskusija su profesionalais (vaistininku) neišsirutuliojo mums (ligoniams) naudinga linkme. Gydantys gydytojai neturi laiko, vaistininkai kantrybės, o ligoniams skauda ... Gerai, kad yra nors forumas, kur gali gauti bent "liaudinį pradinį medicininį išsilavinimą". O svarbiausia, kad yra į ką įsikibti ir eiti per tą pragarą 4u.gif

Beje, jeigu dar kas ieško barsuko taukų, tai juos man nupirko maisto papildų parduotuvėlėje. Rusiški. Kapsulėmis. Anotacijoje be visa ko sakoma, kad jie padeda apsaugoti kepenis nuo pažeidimų antibiotikais, chemoterapijos vaistais ir kt.

Pradėjau "primatavimus" spindulinei terapijai. Tikriausiai, šią savaitę jau ir išbandysiu. Kartu pradėsiu gerti Tamoxifeną. Kažin kokių "malonumų" galiu tikėtis šiame etape g.gif
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 01 29, 14:16)
Sveikutės,

pagaliau po visokių atidėjimų "perlipau" per ketvirtąją ir paskutinę savo chemiją  thumbup.gif Baigiu atsigaivalioti. Tiesa, dar labai išpūsti šonai (kasa? kepenys?) Dabar tik bijau, kad vėl nesugrįžtų kosulys ir gerklės skausmas, ar neprikibtų dar kas.

Praleidau labai daug forumo įdomybių. Gaila, kad diskusija su profesionalais (vaistininku) neišsirutuliojo mums (ligoniams) naudinga linkme. Gydantys gydytojai neturi laiko, vaistininkai kantrybės, o ligoniams skauda ... Gerai, kad yra nors forumas, kur gali gauti bent "liaudinį pradinį medicininį išsilavinimą". O svarbiausia, kad yra į ką įsikibti ir eiti per tą pragarą  4u.gif

Beje, jeigu dar kas ieško barsuko taukų, tai juos man nupirko maisto papildų parduotuvėlėje. Rusiški. Kapsulėmis. Anotacijoje be visa ko sakoma, kad jie padeda apsaugoti kepenis nuo pažeidimų antibiotikais, chemoterapijos vaistais ir kt.

Pradėjau "primatavimus" spindulinei terapijai. Tikriausiai, šią savaitę jau ir išbandysiu. Kartu pradėsiu gerti Tamoxifeną. Kažin kokių "malonumų" galiu tikėtis šiame etape  g.gif

Sveikute.

drinks_cheers.gif As irgi baigiau pries savaite visa savo chemija - 6 kursus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Bet iki svitinimo man sake palaukti kol kraujas atsistatys ir dave kokiu 3 savaiciu "atostogas".

Tamoksifena zadejo prijungti TIK po svitinimo.

Gal as kokia atsilikusi, ber as visiskai jokiu papildu nevartoju g.gif Tik zuvies taukus (ir ne kasdien, o kai prisimenu) ir vit.C. Gal reikia susirupinti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 29 sausio 2008 - 14:24
QUOTE(romantikė @ 2008 01 29, 15:19)
Bet iki svitinimo man sake palaukti kol kraujas atsistatys ir dave kokiu 3 savaiciu "atostogas".

Tamoksifena zadejo prijungti TIK po svitinimo.

Gal as kokia atsilikusi, ber as visiskai jokiu papildu nevartoju  g.gif Tik zuvies taukus (ir ne kasdien, o kai prisimenu) ir vit.C. Gal reikia susirupinti  unsure.gif


Švitinimas man buvo užsakytas po trečiojo kurso. Tada nenumatėm, kad ketvirtasis nusikels. Tiesa, tas nusikėlimas tik 4 dienos. Kraujas visada neblogai atsistatydavo ( liaukocitų būdavo dar ir perdaug smile.gif ). Šiandien jau 9 dienos po lašinimo. Nesu tikra, kada pradės švitinimą, nes radiologas užsiminė, kad skubėti nereiktų.

Dėl papildų: barsuko taukus pradėjau gerti, kai po antrojo chemijos kurso niekaip negalėjau atsikratyti kosulio. Dar kartais suvalgau šaukštelį spanguolių su medum. Ir viskas. Jei galima apsieiti, tai geriau nieko ir nenaudoti. Tik va, mano kojos kažko reikalauja - kaip nutirpę.
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 01 29, 16:02)
Švitinimas man buvo užsakytas po trečiojo kurso. Tada nenumatėm, kad ketvirtasis nusikels. Tiesa, tas nusikėlimas tik 4 dienos. Kraujas visada neblogai atsistatydavo ( liaukocitų būdavo dar ir perdaug  smile.gif ). Šiandien jau 9 dienos po lašinimo. Nesu tikra, kada pradės švitinimą, nes radiologas užsiminė, kad skubėti nereiktų.

Dėl papildų: barsuko taukus pradėjau gerti, kai po antrojo chemijos kurso niekaip negalėjau atsikratyti kosulio. Dar kartais suvalgau šaukštelį spanguolių su medum. Ir viskas. Jei galima apsieiti, tai geriau nieko ir nenaudoti. Tik va, mano kojos kažko reikalauja - kaip nutirpę.

Jo, su kojom problemos... Turejau kelio sanario sunkia trauma pries 6 metus, oi kaip dabar atsiliepia...vos galiu paeiti, o gydyt ar palaikyt kokiais papildais negalima.

Teta, o kaip mmm? Nedingo po chemijos? Kaip jas slopins toliau? Kokiais vaistais?
Atsakyti