QUOTE(Una Li @ 2008 01 13, 22:28)
Turiu klausimą, kurį pačiai sunku išspręsti, gal galėtumėt man patarti? Mano mamai 80 metų, darytos dvi krūties vėžio operacijos (2005 ir 2007m.), taikytas spindulinis gydymas laukto rezultato nedavė, chemijos tuomet netaikė dėl bendros sveikatos būklės. Dabar yra metastazės plaučiuose, odoje... Gydytojai skiria chemiją, bet ji atsisako. Neišmanau, kokia turėtų būti mano pozicija

.
Pirmiausia išsiaiškinti - kokio lygio ir stiprumo chemija, jei tai paliatyvioji skirta tik susilpninti esamus simtomus ir pristabdyti šiek tiek plitimą, bei palengvinti bendrą būklę, tada TAIP. Esu mačiusi močiutę, kuriai 77 m., operuota, chemija + spinduliuota. Chemiją pernešė gerai, net plaukai - žilas kuodelis išliko. (Čia toks be ryšio nukrypimas, tiesiog prisiminiau: Labai mielo charakterio, prie jumoro, nuo Alytaus. Kai mane operavo, nepatingėjo ateiti visai į kitą skyrių (ją tada spinduliavo ir gulėjo stacionare, kad padrąsintų ir tiesiog palinkėtų sėkmės)).
Jei tai rimta chemija - adjuvantinė, su visomis jos pasekmėmis ir papurtymais, reikėtų susilaikyti nuo jos, sprendimą priimti tik viską gerai išsaiškinus. Kažkada, gal jau minėjau, mačiau pagyvenusį vyrą +-75-80 m., kuris skundėsi, kad jau 7 kartus operuotas ir nieko gero. Aš tada pagalvojau, kur ta protinga riba, kai reikia nustolti, liautis drąstiškai gydytis. Manau, ta riba turėtų būti: amžius ir bendra savijauta. Gal bandyti žolininkus ir liaudies mediciną. saikingai ir protingai.
Įmesiu vėl nuorodą apie bendrus terminus, medikai jais disponuoja, ne visuomet pavyksta susigaudyti, dėl bendrų žinių:
Kas yra chemija ir kada ji taikoma?
Skaityti nurodytą skirsnį.
O čia straipsniukas po kurio kiekvienu žodžiu galiu pasirašyti, nes jis atitinka manąją poziciją, ypač pirmais jo trečdalis. Tik ne mano rašytas.

Kam įdomu pasikaitinėkit, gal rasit ką nors, kas užklius ir Jums, patvirtins Jūsų mintis ir nuostatas, jas tokiu būdu sustiprins arba pasirodys visiškas NONSENSAS.
Onkologo puslapiai Nr. 18
Skaityti: Vienos krūties istorija 10 psl.
Labai norėčiau, kad perskaitytų ana43 ir jos dukterėčia. Linkėjimai Jums abiems stiprios moterys.
P.s. Una Li, kol atsakinėjau, Jūs pasisakėte, šiek tiek pavėlavau.