Įkraunama...
Įkraunama...

Nedrąsūs vaikai

QUOTE(auduse @ 2008 01 05, 19:12)
mes toli gyvenam  ax.gif

O mes dar toliau lotuliukas.gif

Mano dukra neseniai pradejo dainuoti. Kai prie manes tai garsiai, kitur- tyliai doh.gif Beto, jos dainos zodzius nelabai kas supras doh.gif verysad.gif

Bandau namuose as irasineti ka dukra dainuoja, tai pamato, kad irasineju, pradeda maivytis, o ne dainuoti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2008 01 06, 00:23)
O mes dar toliau  lotuliukas.gif

Mano dukra neseniai pradejo dainuoti. Kai prie manes tai garsiai, kitur- tyliai  doh.gif Beto, jos dainos zodzius nelabai kas supras  doh.gif  verysad.gif

Bandau namuose as irasineti ka dukra dainuoja, tai pamato, kad irasineju, pradeda maivytis, o ne dainuoti  schmoll.gif

mano isvis nedainuodavo kai irasinejom lotuliukas.gif ir dabar nelabai nori unsure.gif
Atsakyti
Mano sunus irgi kuklus jam geda ar dar kazkas prie svetimu reikstis, o vat mazoji tai ir dabar pasiruosusi visus aprekti, ausis nutampyti, niekad neverkia svetima pamaciusi, nebent issigast. Bet jai kas netaip elgiasi ji tiesiog aprekia. O vyresnelis ir taip tylus ar cia jo amzius toks, kad geriau zaisti su masinytemis, knygutes vartyti ziurineti ar su vaikisku kompiuteriu atlikti vaikiskas uzduotis. g.gif bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2008 01 07, 00:08)
Mano sunus irgi kuklus jam geda ar dar kazkas prie svetimu reikstis, o vat mazoji tai ir dabar pasiruosusi visus aprekti, ausis nutampyti, niekad  neverkia svetima pamaciusi, nebent issigast. Bet jai kas netaip elgiasi ji tiesiog aprekia. O vyresnelis ir taip tylus ar cia jo amzius toks, kad geriau zaisti su masinytemis, knygutes vartyti ziurineti ar su vaikisku kompiuteriu atlikti vaikiskas uzduotis. g.gif  bigsmile.gif  lotuliukas.gif

va as lygiai taip pat maza elgiausi bet nuo kokios 4 klases pasidariau hiperine , jei kas budavo nuskriaudzia tai skolinga nelieku lotuliukas.gif ir drasos su kaupu is kazkur atsirado smile.gif tikiuosi ir dukruzei pasibaigs nedrasos metas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(auduse @ 2008 01 07, 02:49)
va as lygiai taip pat maza elgiausi bet nuo kokios 4 klases pasidariau hiperine , jei kas budavo nuskriaudzia tai skolinga nelieku  lotuliukas.gif ir drasos su kaupu is kazkur atsirado  smile.gif tikiuosi ir dukruzei pasibaigs nedrasos metas  smile.gif

Tikuoi, kad pasibaigs
Atsakyti
Sveikos mamytes!
Jei galima, ir as čia užsuksiu 4u.gif
Aš pati buvau nedrąsus vaikas - labai rami, mažai bendraujanti su nepažystamais žmonėmis. Jei reikėdavo garsiai prieš auditoriją eilėraštį deklamuoti (na, kad ir Kalėdų seneliui), labai išgyvendavau ir bijodavau. Tačiau su man žinomais ir artimais žmonėmis bendraudavau drąsiau mirksiukas.gif
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad mamos daro klaidą "stumdamos savo nedrąsius vaikus į priekį", bandydamos juos sugėdinti dėl nedrąsumo ir liepdamos imti pavyzdį iš drąsesnių vaikų g.gif Man šitie mamos ir artimųjų bandymai "įdrąsinti" sukeldavo atvirkštinę reakciją - dar labaiu i kamputi užsisklęsdavau ir pravirkdavau. Man atrodo dėl to atsirado ir nepilnavertiškumo jausmas - nes tik ir girdėdavau, kokia bailė esu, ir kaip niekad negaliu įsidrąsinti unsure.gif Atsimenu, vieną kartą net gavau lupt nuo mamos, kai atsisakiau važiuoti į kitą miestą pas mažai man žinomus giminaičius verysad.gif
Na o užaugusi taip pat esu ramaus būdo, bet drąsesnė. Kai žinau, kad niekas kitas nepadarys kažko už mane , ar kai esu atsakinga už kitus žmones ar vaikus, tuomet galiu viska padaryti mirksiukas.gif Taip pat daug drąsos ir pasitikėjimo savimi suteikė darbas užsienyje, bendravimas su įvairių kultūrų žmonėmis.
Manau, kad su nedrąsiais vaikais reikėtų elgtis švelniau ir subtiliau. Jie taip pat nori ir dainuoti, ir šokti, ir vaidinti, tik nuolat turi jausti paskatinimą, aplinkinių palaikymą ir padrąsinimą mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Zinoma, kad ir nedrasus vaikai nori dainuot ir sokt. Ir tai daro ne ka prasciau uz drasiuosius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tarijo @ 2008 01 08, 12:02)
Zinoma, kad ir nedrasus vaikai nori dainuot ir sokt. Ir tai daro ne ka prasciau uz drasiuosius 4u.gif

drinks_cheers.gif tik reikia palaukti, kol isidrasins

Juk daznai taip buna, nuvaziuoji i svecius, vaikai nedrasus, stovi salia mamu, nori kuo greiciau namo. Paskui taip isidrasina, isisiauteja, kad namo nebenori vaziuoti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(biryte @ 2008 01 07, 13:38)
Sveikos mamytes!
Jei galima, ir as čia užsuksiu  4u.gif
Aš pati buvau nedrąsus vaikas - labai rami, mažai bendraujanti su nepažystamais žmonėmis. Jei reikėdavo garsiai prieš auditoriją eilėraštį deklamuoti (na, kad ir Kalėdų seneliui), labai išgyvendavau ir bijodavau. Tačiau su man žinomais ir artimais žmonėmis bendraudavau drąsiau  mirksiukas.gif
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad mamos daro klaidą "stumdamos savo nedrąsius vaikus į priekį", bandydamos juos sugėdinti dėl nedrąsumo ir liepdamos imti pavyzdį iš drąsesnių vaikų  g.gif Man šitie mamos ir artimųjų bandymai "įdrąsinti" sukeldavo atvirkštinę reakciją - dar labaiu i kamputi užsisklęsdavau ir pravirkdavau. Man atrodo dėl to atsirado ir nepilnavertiškumo jausmas - nes tik ir girdėdavau, kokia bailė esu, ir kaip niekad negaliu įsidrąsinti  unsure.gif Atsimenu, vieną kartą net gavau lupt nuo mamos, kai atsisakiau važiuoti į kitą miestą pas mažai man žinomus giminaičius  verysad.gif
Na o užaugusi taip pat esu ramaus būdo, bet drąsesnė. Kai žinau, kad niekas kitas nepadarys kažko už mane , ar kai esu atsakinga už kitus žmones ar vaikus, tuomet galiu viska padaryti  mirksiukas.gif Taip pat daug drąsos ir pasitikėjimo savimi suteikė darbas užsienyje, bendravimas su įvairių kultūrų žmonėmis.
Manau, kad su nedrąsiais vaikais reikėtų elgtis švelniau ir subtiliau. Jie taip pat nori ir dainuoti, ir šokti, ir vaidinti, tik nuolat turi jausti paskatinimą, aplinkinių palaikymą ir padrąsinimą  mirksiukas.gif  4u.gif

oi ne lotuliukas.gif
as tai visada savosios paklausiu ar nori lankyt koki bureli
ir niekada nesakau kadji nedrasi ir kitiems neleidziu to daryti
ir nebaudziu jos del to nedrasumo lotuliukas.gif
o va vistiek nedrasi nors pagal situacija jinai smile.gif
Atsakyti
Manau, jei vaikas nedrasus, tai reiskia, kad jam truksta pasitikejimo savimi. Pasitikejimui turi buti pagrindas. Na, kiti gal ir siaip jaustis viso pasaulio bamba ir visaziniais, bet nedrasus vaikai yra kiek didesni realistai smile.gif . Pasitikejima gali pakelti kazkokio dalyko gilesnis ismanymas, kazkokios gautos zinios ar igudziai.

Mano mazasis nedrasus vaikas. Dabar reiketu gal rasyti- buvo nedrasus. Nors... Jis islieka santurus vaikis. Bet pasitikejimo igauna vis daugiau, o tai labai aiskiai matosi jo bendfravime su vaikais ir suaugusiais.

Jis uzdaras, analizuojantis. Tai jam padejo labai anksti ismokti skaityti, skaiciuoti. Jis suvokia, kad tai daro geriau, nei kiti vaikai. Jam jau drasiau.

Jis -kompiuteriniu ir PS zaidimu asas. Jam penkeri, bet normaliai suseda ne tik su paaugliais, bet ir su vyro draugais "persimest". Kaip lygus su lygiais. Su bendraamziais net neseda, nes lygis ne tas biggrin.gif . Na, yra neaiskiu dalyku- zaidzia tai jis zaidimus vyresniems, net ir suaugusiems.... g.gif Ka as zinau. Anksciau maniau, kad tai ner gerai. Dabar kai pamatau, kaip jis zaidzia strateginius zaidimus, tai zandikaulis atvimpa- cia tai bent... Per Naujameti sedejo kartu su gerokai vyresniais pusbroliais prie kompu, galinejosi, tai tie vyrukai issizioje i ji ziurejo...Jei zaidimas tikroviskai smurtinis, tai sunus kartais pasako- sitas man baisus, sito nezaisiu. Ir pasiima kita zaidima. Nors kai kuriuos karus vakarais kariausja su teciu viens pries viena tik daina. Sako- man su teciu nebaisu, ir tu, mama, nebijok- cia tik zaidimas, piesinukai. smile.gif Apie ka as cia? Apie tai, kad tokios zinios ir gebejimai laaabai pakele jo savigarba. Matosi, kai kazkas jo uzklausia, kaip praeiti koki lygi, kur gauti koki ginkla, kuri auto geriau driftina- vaikinas pasijaucia tikru autoritetu ir labai graziai, nuoskeliai viska aiskina. Zodziu, sakykit ka norit, bet tie zaidsimai yra gerai. Matosi, kad laisviau su vaikais ir suaugusiais bendrauja. Manau, tas siuolaikiniu vaiku pasaulio ismanymas jam pades ir lengviau mokykloje adaptuotis, nesijausti atsilikeliu.

Kas dar? Vaikinas uzsimane gitaros pamoku. Vedam, groja. Irgi labai matosi, kad tos pamokos jam padeda ir labiau savimi pasitiketi.

Kiekvienam vaikui savo. Kitas nedrasus gal turi polinki i sporta, sokius, menus...

Taigi mano patarimas- nedrasiam vaikui reikia pakelti pasitikejima savimi, o tai geriausia padaryti suteikiant jam specialiu ziniu ir gebejimu.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 01 10, 13:05)
Manau, jei vaikas nedrasus, tai reiskia, kad jam truksta pasitikejimo savimi. Pasitikejimui turi buti pagrindas. Na, kiti gal ir siaip jaustis viso pasaulio bamba ir visaziniais, bet nedrasus vaikai yra kiek didesni realistai  smile.gif . Pasitikejima gali pakelti kazkokio dalyko gilesnis ismanymas, kazkokios gautos zinios ar igudziai.

Mano mazasis nedrasus vaikas. Dabar reiketu gal rasyti- buvo nedrasus. Nors... Jis islieka santurus vaikis. Bet pasitikejimo igauna vis daugiau, o tai labai aiskiai matosi jo bendfravime su vaikais ir suaugusiais.

Jis uzdaras, analizuojantis. Tai jam padejo labai anksti ismokti skaityti, skaiciuoti. Jis suvokia, kad tai daro geriau, nei kiti vaikai. Jam jau drasiau.

Jis -kompiuteriniu ir PS zaidimu asas. Jam penkeri, bet normaliai suseda ne tik su paaugliais, bet ir su vyro draugais "persimest". Kaip lygus su lygiais. Su bendraamziais net neseda, nes lygis ne tas  biggrin.gif . Na, yra neaiskiu dalyku- zaidzia tai jis zaidimus vyresniems, net ir suaugusiems.... g.gif Ka as zinau. Anksciau maniau, kad tai ner gerai. Dabar kai pamatau, kaip jis zaidzia strateginius zaidimus, tai zandikaulis atvimpa- cia tai bent... Per Naujameti sedejo kartu su gerokai vyresniais pusbroliais prie kompu, galinejosi, tai tie vyrukai issizioje i ji ziurejo...Jei zaidimas tikroviskai smurtinis, tai sunus kartais pasako- sitas man baisus, sito nezaisiu. Ir pasiima kita zaidima. Nors kai kuriuos karus vakarais kariausja su teciu viens pries viena tik daina. Sako- man su teciu nebaisu, ir tu, mama, nebijok- cia tik zaidimas, piesinukai.  smile.gif Apie ka as cia? Apie tai, kad tokios zinios ir gebejimai laaabai pakele jo savigarba. Matosi, kai kazkas jo uzklausia, kaip praeiti koki lygi, kur gauti koki ginkla, kuri auto geriau driftina- vaikinas pasijaucia tikru autoritetu ir labai graziai, nuoskeliai viska aiskina.  Zodziu, sakykit ka norit, bet tie zaidsimai yra gerai. Matosi, kad laisviau su vaikais ir suaugusiais bendrauja. Manau, tas siuolaikiniu vaiku pasaulio ismanymas jam pades ir lengviau mokykloje adaptuotis, nesijausti atsilikeliu.

Kas dar? Vaikinas uzsimane gitaros pamoku. Vedam, groja. Irgi labai matosi, kad tos pamokos jam padeda ir labiau savimi pasitiketi.

Kiekvienam vaikui savo. Kitas nedrasus gal turi polinki i sporta, sokius, menus...

Taigi mano patarimas- nedrasiam vaikui reikia pakelti pasitikejima savimi, o tai geriausia padaryti suteikiant jam specialiu ziniu ir gebejimu.

taigi manoji nuo 5 m groja pianinu , susprende pirmoku stora knyga matiekos be klaidu smile.gif o kompais zaist nemegsta nors ir turim kompiuteriu sale , jai dabar devyni , lauke visiems vadovauja net ir viresniems bet drasa pasireiskia kaip kurioj situacijoj i, manau nuo noro priklauso smile.gif ir isvys ziuriu vaikas vaikui nelygus ax.gif
Atsakyti
Mano dar per maza pasakyti ko nori cry.gif cry.gif Ir nieko nesako ko nenori schmoll.gif Po atostogu kai ejom vel i mokykla, tai ji tokia nedrasi man atrode doh.gif Kad net mokytojos prisibijojo, ir isvis nnorejo zaisti, o norejo su manim sedeti doh.gif Ziuresiu, kaip rytoj bus, gal cia tokia nedrasi po atostogu, reikia vel priprasti ax.gif

panasu, kad visu vaikai yra drasus g.gif nes niekas cia beveik neraso schmoll.gif

Musu mokykloj yra tokia mergaite, jai dar nera 3m. Tai ji ateina ir stovi galva nuleidus doh.gif Tokia nedrasi atrodo doh.gif bet vat sneka garsiai su savo mama, ko mano vaikas nedrista doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karinga: 16 sausio 2008 - 01:13