Vakar dariau tokias salotas
Karštos salotos (3 porcijos)3 kiaušiniai
2 riekės skrebučių duonos
keletas gabaliukų kumpio, šoninės ar dešros
2 didesni pomidorai
3 agurkai
mėgstamų salotų (aš naudojau Isbergo)
truputis tarkuoto sūrio
truputį svogūnų laiškų, krapų papuošimui
padažą padariau prancūzišką "Knorr" iš pakelio

dar barsčiau citrinpipiriais.
Kiaušinius kietai išviriau. Supjausčiau salotas. Agurkus pjausčiau kubeliais, pomidorus - skilrtelėmis. Duoną padalinau į keturias dalis ir kiekvieną gautą kvadratuką dar pusiau (kad gautume trikampiuką). Duoną sudėjau į skardą, truputį užpyliau aliejaus, uždejau kumpio/šoninės/dešros, pakepiau, kol duona apskrudo.
Į lėkštes dėjau tokia tvarka: salotos, tada agurkai, tada apdėjau lėkštę kiaušiniais, pjaustytais griežinėliais, tada iš duonos gabaliuko suformavau gėlytę (penkialapę), taip pat ir su pomidoro skiltelėm - jas dėjau tarp "duonos gėlytės" lapų. Lėkštės kraštus apibarsčiau trupučiu tarkuoto sūrio, tada viską apibėriau citrinpipiriais, pjaustytais svogūnų laiškais ir krapais. Padažą padariau kaip minėjau iš "Knorr" padažų pakelio, t.y.užpuliau žoleles 3 šaukštais vandes, išmaičšiau, užpyliau ant salotų, o aliejų užpyliau atskirai tiesiai į lėkštę (nemaišiau su padažu puodelyje).
Tai tokios salotos, mums buvo labai skanu