Įkraunama...
Įkraunama...

Klubo sąnariukai

Norejau paklausti, del tu alpha laipsniu kai daro ultragarsu.Kaip as suprantu, kad butu normalus subrendes sanarys turi buti daugiau negu 60.Mums kai pirma karta kai dare buvo 58, antra 55, o paskutinis tarp 47-52 blink.gif zodziu kaip as suprantu tai ziauriai blogeja doh.gif nors gydytojas aisku to neakcentavo, tik pasake, kad nepilnai subrendes dar ir tu laipsniu irasa tik dabar po idejimo i itvara parase knyguteje, tai as aisku is to streso nieko net nebepaklausiau.
gal jus kas galite paaiskinti man, gal kam nors taip buvo ? Nes realiai bent man kaip atrodo jeigu ta guzduobe ir tas sanariukas bresta tie laipsniai turi gereti, kaip tas sanario subrendimas gali eiti atgal ?????
Atsakyti
QUOTE(svirginija @ 2008 06 12, 10:40)
Norejau paklausti, del tu alpha laipsniu kai daro ultragarsu.Kaip as suprantu, kad butu normalus subrendes sanarys turi buti daugiau negu 60.Mums kai pirma karta kai dare buvo 58, antra 55, o paskutinis tarp 47-52  blink.gif zodziu kaip as suprantu tai ziauriai blogeja doh.gif nors gydytojas aisku to neakcentavo, tik pasake, kad nepilnai subrendes dar ir tu laipsniu irasa tik dabar po idejimo i itvara parase knyguteje, tai as aisku is to streso nieko net nebepaklausiau.
gal jus kas galite paaiskinti man, gal kam nors taip buvo ? Nes realiai bent man kaip atrodo jeigu ta guzduobe ir tas sanariukas bresta tie laipsniai turi gereti, kaip tas sanario subrendimas gali eiti atgal ?????

As tai radau va tokius tų kampų išaiškinimus, kai daromas tyrimas ultragarsu:
Jei alfa kampas > 60 laipsnių, beta < 55 sveikas sąnarys.
Jei alfa >60, o beta >55, gydymo nereikia, bet reikalinga nuolatinė kontrolė.
Kūdikių iki 3 mėn alfa gali būti tarp 50-59 laipsnių, beta > 55. Jei tokie kampai pas kūdikį vyresnį nei 3 mėn, reikalingas gydymas.
Pagal rentgeno nuotrauką tai tie kampai kažkaip kitaip skaičiuojasi, buvau kažkur radusi, bet dabar taip greit nepamenu kur.
Jei kas skaito vokiškai tai galima čia pasiskaityt:
http://de.wikipedia..../Hüftdysplasie
Atsakyti
QUOTE(saliuke @ 2008 06 18, 15:30)
As tai radau va tokius tų kampų išaiškinimus, kai daromas tyrimas ultragarsu:
Jei alfa kampas > 60 laipsnių, beta < 55 sveikas sąnarys.
Jei alfa >60, o beta >55, gydymo nereikia, bet reikalinga nuolatinė kontrolė.
Kūdikių iki 3 mėn alfa gali būti tarp 50-59 laipsnių, beta > 55. Jei tokie kampai pas kūdikį vyresnį nei 3 mėn, reikalingas gydymas.
Pagal rentgeno nuotrauką tai tie kampai kažkaip kitaip skaičiuojasi, buvau kažkur radusi, bet dabar taip greit nepamenu kur.
Jei kas skaito vokiškai tai galima čia pasiskaityt:
http://de.wikipedia..../Hüftdysplasie

Radau ir kaip turėtų būti rentgeno nuotraukoje:
3-4 mėn. kūdikių normalūs kampai 25-30 laips.
5-24 mėn. 20-25 laipsn.
Bent jau taip užsienietiška literatūra rašo.
http://www.babyhueft...gnoseergebnisse
Nors mano pačios mergaitei darė rentgeno nuotrauką 4 mėn, kampai buvo vienos kojytės 26, kitos 30, tai uždėjo Freiką sad.gif Pagal tai ką aš čia iškapsčiau, kaip ir neturėtų...
Šiandien, po 3 savaičių nešiojimo, einam darytis ultragarso, tai matysim ką ten rodys...
Atsakyti
QUOTE(saliuke @ 2008 06 18, 12:46)
Šiandien, po 3 savaičių nešiojimo, einam darytis ultragarso, tai matysim ką ten rodys...

Butinai parasyk, kaip jums seksis ir aciu tau uz tuo kampu paaiskinimus, mes irgi jau nesiojame 3 sav pavliko dirzelius ir ketvirtadieni eisime pas gydytoja kita, ziuresiu ka jis pasakys g.gif
Beje siaip mano mazius nelabai priprato dar prie tu dirzeliu, aisku nebeverkia 24 val per para, kaip tai dare pirmomis dienomis verysad.gif bet naktimis prabudineja po koki 10 kartu, nes itariu jhis nori istiesti kojytes ir negali, diena aisku daznai buna ant ranku, nes jis nori verstis, ropoti...o negali verysad.gif bet blogiausia yra tai, kad per ta itvara jis nebejuda tiek kiek anksciau ir jam labai uzkietejo viduriukai doh.gif tai itariu viusi tie kelimaisi ir verklimai nakti ir yra nuo viduriu uzkietejimo, nes seniau vaikas iekada nesikeldavo nakti ir dziaugdavausi koki ramu vaika turiu .....
O baisiausia yra tai, kad gydytojas neleido nuimti ju net maudantis, tai reiskia, kad vaiko negalima maudyti 6 sav, o jis buvo iprates 2 kartus per diena vonioje maudytis doh.gif tai dabar kazkoks kosmaras, o dar vasara , karsta ......
Na bet nieko, isgyvensime gal kaip nors, jau iprantu pati prie to itvaro, ipratau kaip vaika aprengti ir jau aplinkiniai net nesupranta kad jis su itvaru, tik visi stebisi, sako neisivaizduoja kokio jis tada judrumo butu jei butu be itvaro, nes dabar su itvaru judresnis uz bendraamzius be itvaro cool.gif
Atsakyti
Labas mamytes, su dukryte siandien buvom pas ortopeda, gyvenam marijampolej. Mazdaug pries savaite pastebejau, kad rauksles nelygios, nors nuo gimimo buvo lygios, o dabar pupai jau 6,5 men. Ortopedas paziurejo, pamankstino kojytes, sako juda gerai, bet paskyre rentgena. Nuotraukoj ismatavo kampus, sako 30 laipsniu. Kaip jis sake, tai dare neisnirimas, sako gali isnirti, gali ir neisnirti, ir kad neisnirtu paskyre Freiko itvara - pagalvele. Pupa visai neverke ir nepyko, puikiai jauciasi ir su ja. Bet paskaicius kitu mamu atsiliepimus, pradejau abejoti, ar mum jos tikrai reikia, gal reiketu pasikonsultuot su kitu ortopedu, tik beda, marijampoles konsultacinej tik jis vienas doh.gif

Mum nesioti itvara liepe 2 menesius, ir tik tada ateit pakartotinai pasitikrint... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reburd: 30 birželio 2008 - 18:14
QUOTE(reburd @ 2008 06 30, 20:10)
Labas mamytes, su dukryte siandien buvom pas ortopeda, gyvenam marijampolej.

Bandyk vaziuoti i Kauna. Tik i klinikas nepatarciau, nes ten jie pasitiki tik rentgenu. O darznai svitinti vaikuti negerai.
Mes lankemes klinikose pas Boriseviciu. Nesiojom Freika 4 menesius. Po 3 nesiojimo menesiu parade rentgena ir pasake, kad nuotrauka padaryta blogai, realios situacijos ivertinti negaliu, tai va ateikit po menesio ir ziuresim ka daryt. Dar menesi atvargau- gaila vaiko buvo labai. Po to menesio nuejom, sako, tai treciai rentgeno nuotraukai dar per anksti, nes kenkia spinduliai, tai ateikit dar po menesio ir tada darysim rentgena, o per ta men panesiokit Pavliko dirzelius. Galvoju eina sau, dar menesi reikes vargti, nors net neesu garantuota, kad klubai nesusitvarke. Tada nulekiau pas Navickiene i ortopedini ir ekoskopu paziureje man pasake, kad klubai idealus ir jokios pagalves nei dirziuku jau tikrai nereikia. O va buciau dar visa menesi vaika kankinus.
Zodziu, patarciau konsultuotis su gydytojais, kurie daro ekoskopija, o ne rentgena 4u.gif
Atsakyti
Siandien uzsiregistravau pas Zitkauska, atvaziuos i marijampole Kersansko klinika liepos 14. Skambinau i santariskes, tai ten pasiule rugsejo menesiui uzsiregistruot doh.gif Per tiek laiko visko gali nutikt... Del to rentgeno, aisku, kad negerai, tuo labiau, kad maniske jo gavus jau nebesuskaiciuoju kiek kartu verysad.gif o cia echoskopu paziures, tik kainuos berods 70 lt, nes cia privaciai. iki tol su freiku pabusim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svirginija @ 2008 06 29, 23:00)
Butinai parasyk, kaip jums seksis ir aciu tau uz tuo kampu paaiskinimus, mes irgi jau nesiojame 3 sav pavliko dirzelius ir ketvirtadieni eisime pas gydytoja kita, ziuresiu ka jis pasakys  g.gif

Nu as tai jau visai nebsuprantu nieko- buvom darytis echoskopo po 4 sav. pagalveles nesiojimo. Echoskopo isvada: kaulejimo zidiniai susiformave simetriskai, guzduobes taisyklingos, alfa kampai 61 ir 62 laipsn, beta >55. Gydytoja pasiziurejo i ta echoskopo lapa ir sako- tai del ko jums ta pagalvele israse? Pasakiau, kad pries tai tie kampai buvo 60 ir 57, tai del to dave Freika ir nesiojam ji 4 sav. Tai daktare- "aaaa, tai jum dar minimum 2 menesius su freiku buti reikia, nes trumpiau kaip per 3 men nesusitvarko tie sanariai". Bet taigi sakau, pagal echoskopa, tai mano vaikas jau kaip ir sveikas? Tai ta-"tai siaip tai taip, bet echoskopas dar ne viska parodo". Tai kam tada ji isvis daryt? Davei pagalve- ir nesiok sau 3 menesius, jei praktiskai trumpiau nei per 3 men nieko nepasidaro..... Tai cia pas mus poliklinikoj musu chirurge man taip nusviete situacija. O klinikose, kur mums ta Freika paskyre, tai kai po 3 sav nuejom, net i vaika nepaziurejo- israse didesne pagalve- ir laisvos, ateikit po menesio, darysim rentgena, ziuresim. Tai taip ir vargstam su tuo balneliu. Tiesa, dienai uzdedu jai ta siauresni, nes su tuo man i autokedute telpa, o nakciai platu uzdedu. Po 2 sav. darys rentgena ir jau tikiuosi islaisvins mus... g.gif
Papildyta:
QUOTE(reburd @ 2008 07 01, 18:42)
Siandien uzsiregistravau pas Zitkauska, atvaziuos i marijampole Kersansko klinika liepos 14. Skambinau i santariskes, tai ten pasiule rugsejo menesiui uzsiregistruot  doh.gif  Per tiek laiko visko gali nutikt... Del to rentgeno, aisku, kad negerai, tuo labiau, kad maniske jo gavus jau nebesuskaiciuoju kiek kartu  verysad.gif  o cia echoskopu paziures, tik kainuos berods 70 lt, nes cia privaciai. iki tol su freiku pabusim  smile.gif

norejau ir as pas Zitkauska Marijampolej uzsirasyt, bet 14d. jau pilna...sad.gif
Atsakyti
Gal kas buvo susidurės su gyd. Dalia Galvydienė? kokie atsiliepimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karina123 @ 2008 07 03, 11:42)
Gal kas buvo susidurės su gyd. Dalia Galvydienė? kokie atsiliepimai g.gif

http://www.supermama...?...9509&st=288
Atsakyti
Sveikutes,
Siandien buvome pas gydytoja Sivicka klaipedoje.Tai padare ultragarsa, sako dar vienas sanariukas yra truputi blogas, bet tipo siaip viskas normaliai, taisosi, zodziu greitai viskas bus isvis gerai,nesiunte net rentgeno daryti ir leido pavliko dirzelius nuimineti maudantis, darantis masaza ir siaip kartas nuo karto.Ir dar sako jusu senieji pavlikai jau padeveti, tai mes jums duosime naujus.Tai as apsidziaugiau, kad leido nuimineti, kad dave naujus ir t.t Bet va parsiveziau vaika namo.......ir man sokas........nes tie dirzeliai pavliko visiskai ne tokie , kokius mums buvo uzdeje anglijoje.Kazkokia nesamone, uzdeti juos tikrai labai sunku ir vaikas koju judinti negali, o su tais kur anglijoje laisvai judindavo kojytes ir gydytojas sake , kad butent jas ir turi vaikas judinti, kad sanarys vystytusi greiciau.Vaikas vel verkia kaip isprotejes kaip pirma uzdejimo diena, man irgi asaros byra, toks jausmas , kad nors eik ir susirask siuksline kur tas gydytojasd ismete musu senuosius verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(svirginija @ 2008 07 04, 21:28)
Sveikutes,
Siandien buvome pas gydytoja Sivicka klaipedoje.Tai padare ultragarsa, sako dar vienas sanariukas yra truputi blogas, bet tipo siaip viskas normaliai, taisosi, zodziu greitai viskas bus isvis gerai,nesiunte net rentgeno daryti ir leido pavliko dirzelius nuimineti maudantis, darantis masaza ir siaip kartas nuo karto.Ir dar sako jusu senieji pavlikai jau padeveti, tai mes jums duosime naujus.Tai as apsidziaugiau, kad leido nuimineti, kad dave naujus ir t.t Bet va parsiveziau vaika namo.......ir man sokas........nes tie dirzeliai pavliko visiskai ne tokie , kokius mums buvo uzdeje anglijoje.Kazkokia nesamone, uzdeti juos tikrai labai sunku ir vaikas koju judinti negali, o su tais kur anglijoje laisvai judindavo kojytes ir gydytojas sake , kad butent jas ir turi vaikas judinti, kad sanarys vystytusi greiciau.Vaikas vel verkia kaip isprotejes kaip pirma uzdejimo diena, man irgi asaros byra, toks jausmas , kad nors eik ir susirask siuksline kur tas gydytojasd ismete musu senuosius  verysad.gif

Tikrai uzjauciu jus...
O kazin kada duoda tuos dirziukus , o kada Freiko pagalvele? Ar cia gydytojas savo nuoziura paskiria, ar pagal kazkokius ligos ypatumus? Manoji su ta pagalvele tai duodasi kaip reikiant, net sugeba koja i burna isikist smile.gif
Atsakyti