Nu perskaičiau beveik visą temą ir tiek skirtingų nuomonių, kad ojojoj. Jei nebūčiau su šiuo dalyku pati susidūrusi, tai galvočiau, kad tie odontologai sadistai- nueisi, pusę dantų išraus, kitą pusę šiaip sugadins ir t.t. Kadangi šį džiaugsmą nešioju pati jau beveik 3 metai, tai manau, kad šį tą apie juos irgi išmanau. Pas gydytoją ėjau turėdama vieną kreivą priekinį dantį (bent aš taip galvojau, kad tik vieną, nes jis buvo matomas labiausiai) Pirmiausia kiekvieno situacija yra skirtinga ir individuali. Vieni piktinasi, kad liepia raut dantis, bet nepagalvoja, kad gal kitos išeities ir nėra. Pas mane pavyzdžiui apačioje nebuvo išdygę protiniai dantys (aštuntukai), padarius nuotrauką paaiškėjo, kad jie pilnai susiformavę, o negali išdygti dėl to, kad auga kreivai ir remiasi į spetintų šaknis, dėl ko jos tirpsta. Be to, mano septinti dantys iki apsilankymo pas odontologą, buvo jau daugiau bliombos nei danties. Taigi ėjau pas kelias gydytojas konsultacijos, kurių sprendimas buvo ištraukti du dantis. Tačiau viena siūlė išrauti sveikus protinius dantis, palikti super nesveikus septintus ir paskui juos protezuoti. Kitos gydytojos nuomone tarukt reikia nesveikus septintus, tada aštunti išdygs ir juos atsatatys į tų septintų vietas. Aišku jūs sakytumėt, kad protiniai dantys greičiausiai sugenda ir t.t, jie nereikalingi. Tik mes napagalvojam kodėl jie pirmiausia iškrenta- todėl, kad mes juos blogiausiai valom, jie mažiausiai kramtomi ir t.t. Aš pasirinkau pasilikti protinius ir jie jau beveik pilnai atstatyti į septintų padėtį. Breketus nešioju ne iš karto visus, t.y. daugiau kaip metus nešiojau vien tik apačioje šonuose, kur jų net nesimato ir jau daugiau kaip metus nešioju pilna burna. Iki vasaros žada man jau juos visus nuimti, paskui aišku plokštelės ir t.t. Priekinis dantukas man atskišęs nuo vaikystės, klausiau pas mamą, kodėl man vaikystėje nedėjo plokštelės, sakė, kad aš labai priešinausi. Atsimenu pas mane klasėj buvo mergaitė su plokštele, iš jos visi labai juokėsi (čia buvo tarybinių laikų-LT nepriklausomybės atkūrimo laikotarpis), gal dėl to ir aš jos nenorėjau, nes negana to, jau nešiojau akinukus, iš kurių tais laikais irgi buvo juokiamasi. Mano tėvai labai geri, bet gal ir per geri šiuo klausimu buvo. Dabar mamai sakau, kodėl nedavei diržo ir per prievartą neįdėjai plokštelės? Kiek laiko, skausmo ir pinigų būčiau šiandien sutaupius. Todėl kaip suaugęs vaikas galiu pasakyti kitiems tėveliams- jei reikia, dėkit plokšteles vaikams per prievartą- vėlaiu jie jums tikrai padėkos. PS dėl breketų dėjimosi tikrai nesigailiu, nors skausmo kaip daugelis rašė buvo nemažai.
Na nors netrumpas dziaugsmas,bet uztat to vertas,vat ash irgi sumasciau ishsitiesinti dantukus,tai kai buvau pas daktara jis sake ,kad yra ne vien tik geleziniai breketai,yra permatomi,poto kurie klijuojasi ne ish ishores,o ish vidaus.
as jau metus nesioju breketus tik ant iltiniu dantu rytoj jau uzdes visus. Mano blogas sakandis ir kreivi dantukai. Siaip men tai nepatika tie breketai, bet ka darysi, norisi buti kaip visi zmones, su tiesiais dantukais o nesioti reikes ilgai ir nuobodziai, tas ir liudniausia, nes man jau 24 m
Labukas, aš Kaune dėjausi breketus, jau beveik trys metai nešioju, vaikštau pas gydytoją Rasą Damušienę, kol kas patenkinta. Jei gerai pamenu, tai vienas breketas apie 80 Lt prieš kelis metus buvo, o dėl tų permatomų breketų tai gydytojų nuomonė ne kokia. Jie tik tiek, kad patys mažiau matosi burnoj, bet vielos bespalvės dar nėra pagaminta, tai ji vis tiek matysis O permatomų breketų minusas- jie plastmasiniai, ne tokie tvirti, nuo įveržimo gali sulūžti ir vėl reikės per naują pinigėlius už jį mokėti.
jo brangoka:) bet labai svelnus breketukai, nebraizo lupu, labai cikis (jau uzdejo, tik ant virsutiniu kol kas, nes apatini viena reikes israuti, nes netelpa)... ir kadangi skaidrus, tai beveik nesimato tik vielute truputi matosi:))) Papildyta:
QUOTE(burundukas @ 2007 02 04, 23:28)
Labukas, aš Kaune dėjausi breketus, jau beveik trys metai nešioju, vaikštau pas gydytoją Rasą Damušienę, kol kas patenkinta.
Jei gerai pamenu, tai vienas breketas apie 80 Lt prieš kelis metus buvo, o dėl tų permatomų breketų tai gydytojų nuomonė ne kokia. Jie tik tiek, kad patys mažiau matosi burnoj, bet vielos bespalvės dar nėra pagaminta, tai ji vis tiek matysis
O permatomų breketų minusas- jie plastmasiniai, ne tokie tvirti, nuo įveržimo gali sulūžti ir vėl reikės per naują pinigėlius už jį mokėti.
na kad permatomi yra plastmasiniai tai netiesa, ten kazkokia spec. medziaga. As pati nesioju permatomus, nezinau kaip ten su tais luzimais, bet as labai dziaugiuosi, man vielute spaudzia dantukus i vidi kartu su breketais, ir kad jie luztu tai neisivaizduoju. Beto permatomi skirtingai nei balti, nekeicia spalvos laikui begant:) o ir matosi zymiai maziau nei metaliniai:)))
na kad permatomi yra plastmasiniai tai netiesa, ten kazkokia spec. medziaga. As pati nesioju permatomus, nezinau kaip ten su tais luzimais, bet as labai dziaugiuosi, man vielute spaudzia dantukus i vidi kartu su breketais, ir kad jie luztu tai neisivaizduoju. Beto permatomi skirtingai nei balti, nekeicia spalvos laikui begant:) o ir matosi zymiai maziau nei metaliniai:)))
O kiek laiko tu jau su breketais? Aš beveik tris metus jau kankinuosi Tai irgi galiu pasakyti, kad lūpas braižo ne patys breketai, o vielytės aplink juos apvyniotos, ypač kurios tik per kelis breketus eina, tai galiukai valgant išlenda, tada jau O kad tie permatomi ne plasmasiniai, tai gal ir taip, nečiupinėjau, tik sakė.