Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai

Uz breketu sudejima is viso mokejau 1600Lt (po 800Lt uz zandikauli). Kas menesi dar mazdaug apie 40-100Lt iseina priklausomai nuo to, ar keicia tik gumas, ar ir viela. O jeigu netycia dar ir nusilauzi breketa, tai gali kainuoti apie 20-60Lt. Be to, padidejo islaidos dantu sepetukams, pastoms, skalavimo skysciams. Dantu sepetuka sudroziu mazdaug per menesi, tarpdanciu sepetuka mazdaug per savaite.
Atsakyti
fukuotukaf o pas kokia gyd. tu lankais ? ir kokiu skysciu skalauji ir kokia pasta naudoji
Atsakyti
Buvau jau as ir pas gydytoja, ir jusu patarimu bei patirties prisiskaiciau. Tai va - baisu man pasidare, nes sake, kad reiketu israuti keleta dantu. Na, kazkaip man kraupu vien apie tai pagalvoti - juk dantys tai sveiki. Bijau, kad kiti po to issiklibins.Kol kas dar mastysiu ( ir tikriausiai ilgai:)
Atsakyti
Guste > pabandyk pas kita kokia nueiti, gal visai kita varianta pasiulys.
goda > Lankausi pas Dalia Latkauskiene (pas jaunesne, nes jos anyta irgi Dalia ir irgi stomatologe smile.gif ). Skysti naudoju L'angelica metini puslitriniame butelyje, pries tai naudojau toki pat tiktai arbatmedzio ar kazkoki panasu, bet skonis nelabai patiko. O dantu pasta jau kokia trecia ar ketvirta tubele is eiles Sensodyne fluoride. Sensodyne siaip jau apie pora metu naudoju tik vis kitokia rusi pabandau, bet dantys tikrai nebe tokie jautrus pasidare, tik neaisku, ar cia tikrai pastos nuopelnas smile.gif O tu kokias priemones naudoji? Gal kokios geresnes, tai ir as persimesciau smile.gif
Atsakyti
Sveiki,as ir nesioju breketus jau antra savaite,kol kas tik ant virsutinio zandikaulio.Teko rauti virsuj viena danti,nes buvo vienas dantis ant kito uzlipes.Kovo men.des ir apacioje,bet pries tai dar apacioje turiu danti issirauti.
Breketus nesioju del to,kad pas mane sakandis netaisyklingas:virsutiniai dantys tarsi ilinke i vidu,apatiniai daugiau issikise uz virsutinius.Manau tai pataisoma.
Gydausi Kaune ortodontijos klinikoje.Moku dalim,jau sumokejau 800Lt.,paskui kovo men.vel sumokesiu 800Lt. ir gydymo pabaigoje teks 800Lt.sumoketi.
Is pradziu truputi skaudejo,net buvo pritryne,bet jau pripratau.
Dar man jau 25 metai. IKi wink.gif
Atsakyti
as sianakt sapnavau kad man ten isikraipe visiskai tie dantys, net isigandau atsibudus.
pati breketus nesioju jau pusmeti, likos dar pusantru metu. nu nzn, pati ryzausi biski per velai, situacija buvo vos ne tragiska, reikejo breketu butinai, dantys atsikise sad.gif kompleksavau baisiausiai (dabar maziau kompleksu), zodziu labai dziaugiuosi kad pagaliau ryzausi ir sunkiausia jau paraeiti, skausmas buna ateina (kai paverzia ar pan.) bet as net dziaugiuosi kai jauciu ta skausma, nes suprantu kad kazkas vyksta. viena menesi nieko nejutau paskui nuejau pas ortodonte ir pasake kad nieko nepasislinke sad.gif zodziu menesis veltui.
as irgi labai bijojau zmoniu rekcijos, bet galiu pasakyti kad tikrai be reikalo.
o va dabar prisiminiau, viena karta viena moteris klause, kas tau ant dantu, tipo cia is neturejimo ka veikti as isidirbineju? nu visko buna, ir su vaikais visokiu isdivalkiu, bet zodziu geras dalykas tie breketai, bet man dabar vistiek labai sunku, nes kazkaip pradejau pesimistiskai ziureti i ta reikala ir abejoju ar kada turesiu grazia sypsena, nes dabartinis vaizdas tai mane i depresija varo (uzejo kazkaip). o kas del tu 20 metu, nu ir panesiosiu as ta plokstele jei reiks, kiek zinau po breketu tik naktimis reikes, bet seip nesigailiu del nieko, nes tik susidejus breketus gyvenimas is kart labai pasikeite (i gera).
netempkit laiko, jei manot kad reikia tai reiskia reikia
Atsakyti
As kaip tik sapnuodavau kosmarus kai dantys atsikise buvo, o dabar sapnuoju, kad briketus nusilauziu, ir ne tai kad koki viena, bet visus is karto ir galvoju kaip dantiste mane bars kai paskambinsiu smile.gif O plokstele kiek girdejau gali tekti apie 1-2 metus nesioti (tik nezinau ar tikrai visiems reikia). Pusbrolio dukra 5 metais mazdaug uz mane jaunesne, bet nesiojo briketus apie 4 metus, o dabar jeigu neklystu jau apie 1-1.5 nesioja plokstele, kad dantys neiskryptu. Tikiuosi man tiek nereikes, bet kazkaip labai sunkiai tas dantis dygsta, tai gali ir uzsitest visas tiesinimas...
Atsakyti
as kai dantis buvo kreivi tai sapnuodavau kad jie isitiesino (zodziu vos ne savaime) geri sapnai buvo smile.gif
tai baisu, jei pora metu breketai + pora metu plokstele, biski daugoka, nu bet ka darysi, reikes ir nesiosiu.
o kodel kitiems reikia nesioti taip ilgai? biski nesuprantu. seip mano situacija pradzioj buvo tikrai baisi, negana to kad dantis buvo kreivi, bet dar ir atsikise labai (tipo virsutiniai nuo apatiniu buvo 10mm tarpas) tai as kai ejau pirma karta pas ortodonte jau buvau susitaikiusi kad breketus nesiosiu kokius 4 metus, bet kai ji pasake kad reiks max pora metu tai vos soko negavau (is laimes). nu bet pasirodo tas gydymo procesas vistiek dar uzsites sad.gif
ir seip kiek girdejau tai ta plokstele po breketu reik nesioti tik naktimis? ar cia taip is tikro?
Atsakyti
Kiek zinau vaikams gali deti ir briketus ir ploksteles,zadam kreiptis i Kauno ortodontijos klinika,ziuresim ka patars.Tik nejaugi briketai ta pati kaina kaip ir suaugusiam?
Atsakyti
Apie plokstele nelabai zinau, nes paciai dar toli smile.gif O briketu nesiojimo laikas priklauso nuo to, kaip noriai dantys tiesinasi. Va siandien pas dantiste buvau, tai pasiguode, kad vienai pacientei jau turejo sia savaite nuimti briketus, bet kazkaip vienas sone nuluzo ir pagalvojo, kad nieko jau neatsitiks, jei nepriklijuos. O pasirodo atsitiko. Sake visa puse dantu issivazinejo belekaip, tai dabar dar pusmetis tiesinimo laukia. Pas mane virsuje jau beveik visiskai issitiesino, tik neaisku kiek apacioj dar reikes, nes vieta naujam dantukui labai is leto pleciasi, o dar ji gerokai patiesinti reikes...
Sese kartu su manim dejosi (pas ja biskiuka kitokios problemos buvo), tai virsus irgi jau tiesus, o apacia kazkaip nelabai noriai tiesinasi...
Atsakyti
fukuotukaf kada tu siandien buvai as irgi buvau taip o lankomes pas ta pacia smile.gif liuks ortodonte
Atsakyti
As 14:30 ejau, tai gal po trecios kazkur isejau (eilini karta briketus apsilauziau smile.gif )
Atsakyti