Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai

Buvau šiandien pas ortodontus ir jų išvados manęs tikrai nenudžiugino.Sakė reikia rauti du dantis, tada dėti briketus ir tiesinti. Bet aš labai bijau tų dantų rovimo. Man vieną krūminį rovė prieš 10 metų ir labai baisiai, nes nulaužė, skaldė šaknis.Siaubas kai prisimenu sad.gif sad.gif Po to kelias dienas buvo temperatūra, o dar ir šukių šalinimas po kelių dienų...sad.gif sad.gif Gal kam iš jūsų rovė neseniai dantį, parašykit ar greitai išrovė, ar greitai užgijo. Ir dar jeigu reikės rauti du dantis tai tikriausiai jų abiejų iškarto netrauks, tai kada traukia kitą dantį, po kiek laiko? Liepė daktaras apsispręsti dėl rovimo ir jeigu sutinku tai pradės gydymą. Na patarkit ką daryti g.gif Labai jau noriu tiesių dantų, bet labai labai bijau rovimo g.gif g.gif
Atsakyti
Rituk, man irgi rove du dantis. Pergyvenau labiau nei pries gimdyma, nes taip pat pries kokius 5 metus turejau nenusisekusi rovima. man tada irgi skalde saknis. darbavosi koki pusvalandi prie jo. Visa tai papasakojau savo dabartinei stomatologei, sako, o jezau, dabar taip niek nedaro, jei luzta saknis, su graztuvu pagrezia. Zodziu, sedejau isitempus . Ir ka tu manai, ivyko stebuklas. kruminis dantis issirove gal per pora min. Uzgijo irgi greitai. Po savaites roviau antra.

Zodziu, tikrai nera taip baisu. Jei jau apsisprendei tiesintis dantis - pirmyn. Sveikinu apsisprendus clap.gif Isivaizduok kokia grazi busi po keleriu metu.
Atsakyti
Man 26 metai ir aš nuo liepos mėnesio nešioju breketus. Dantys jau tiesūs, bet dar tikrai reikės nemažai būti su jais. Rezultatu esu tikrai patenkinta. thumbup.gif Vaistų nuo skausmo negėriau nei karto. Maudė dantis pirmas keturias dienas, kai tik uždėjo breketus. Bet tikrai tokį skausmą pakęsti galima.Dar paskausta po veržimo dieną ar dvi.
Didesnė problema man buvo su lūpų draskymu iš vidaus. sad.gif Pirkausi specialų vašką, kuriuo reikia aplipdyti dantis, kad breketai nedraskytų lūpų iš vidaus.
O šiaip esu labai patenkinta, kad įsidėjau breketus, nes labai svajojau apie tiesius dantis clap.gif
Papildyta @ [mergetime]1080290124[/mergetime]
Tiesa, dar pamiršau pasakyti, kad man reikėjo išsirauti 4 dantis
Bet tai tikrai nesumažino mano noro turėti tiesius dantis clap_1.gif
Atsakyti
man lupu kazkaip nebraizo. Gydytoja labai kruopsciai nugnybia tuos galiukus. Netrugdo visai.
Spirgi, tau jau greitai metai? kiek turi nesioti? Ant vieno zandikaulio, ar ant abieju? Man dar tik keturi menesiukai, bet esu patenkinta nerealiai. Dantys isciuoze is savo vietu. Tikrai efektas thumbup.gif . dziaugiuosi kad mano stomatologe ikvepe mane tokiam zingsniui.
Atsakyti
QUOTE (Ingano @ 2004 03 26, 10:10)
Rituk, man irgi rove du dantis. Pergyvenau labiau nei pries gimdyma, nes taip pat pries kokius 5 metus turejau nenusisekusi rovima. man tada irgi skalde saknis. darbavosi koki pusvalandi prie jo. Visa tai papasakojau savo dabartinei stomatologei, sako, o jezau, dabar taip niek nedaro, jei luzta saknis, su graztuvu pagrezia. Zodziu, sedejau isitempus . Ir ka tu manai, ivyko stebuklas. kruminis dantis issirove gal per pora min. Uzgijo irgi greitai. Po savaites roviau antra.

Zodziu, tikrai nera taip baisu. Jei jau apsisprendei tiesintis dantis - pirmyn. Sveikinu apsisprendus clap.gif Isivaizduok kokia grazi busi po keleriu metu.

Dėkui Ingano už padarąsinimą smile.gif, dabar truputį ramiau.
Atsakyti
Mano situacija panasi i Kalinkos sad.gif Dantys labai silpni, luzineja, o ir metu man nebe 20...
Norejau det briketus, nes dantys tai kreivi, bet kad neaisku ar jie atlaikytu ohmy.gif Buvau nuejus pas ortodonte, tai jiem kas, jie neatsakys uz tai, kad neiskristu tie tiesinami dantys, jiem svarbu darbo turet... Reiktu traukt du dantis tikrai, ir tas traukimas man labai baisus (dar niekad neteko traukt)

Aisku, galejau pries koki 10 metu sugalvot issitiesint, bet kad is vaikystes labai jau nemalonus prisiminimai like, kaip plokstele dejo (vis apsivemdavau). Aj, zodziu, liudna man. Vyras nesupranta, kodel pergyvenu,sako, ir taip myliu, bet manes tai neguodzia...
Atsakyti
QUOTE (winner @ 2004 03 26, 11:05)
Mano situacija panasi i Kalinkos sad.gif  Dantys labai silpni, luzineja, o ir metu man nebe 20...
Norejau det briketus, nes dantys tai kreivi, bet kad neaisku ar jie atlaikytu ohmy.gif  Buvau nuejus pas ortodonte, tai jiem kas, jie neatsakys uz tai, kad neiskristu tie tiesinami dantys, jiem svarbu darbo turet... Reiktu traukt du dantis tikrai, ir tas traukimas man labai baisus (dar niekad neteko traukt)

Aisku, galejau pries koki 10 metu sugalvot issitiesint, bet kad is vaikystes labai jau nemalonus prisiminimai like, kaip plokstele dejo (vis apsivemdavau). Aj, zodziu, liudna man. Vyras nesupranta, kodel pergyvenu,sako, ir taip myliu, bet manes tai neguodzia...

Nezinau, kokioj poliklinikoj buvai, bet kur as lankausi, tikrai nepersa savo nuomones, tiesiog pataria ir pasako kaip geriau bus man paciai, o ir darbo turi begales. Neimanoma rast tarpelio uzsirasymui.

Siulau nueiti pas kita ortodonta ir pasikonsultuoti. O jei dar nei vienas dantis nerautas, tai tikrai jie nera silpni. as asmeniskai 19 metu neturejau 2 dantu, o dabar (23) keturiu. Ploksteles visai kas kita. Briketai nera taip giliai ant gomurio "ilinde", o vimdo tik kai paima "ismieras" dantu. Siaip visiskai nesijaucia jie burnoje.

Sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingano: 26 kovo 2004 - 11:18
As irgi nesiojau plokstele pries kokiu 8 metus, tai man jinai tik dar labiau kruminius dantis iskraipe, o kai tarp priekiniu dantu pradejo lyg kazkokie tarpai didesni darytis, daugiau ir nebesidejau, ir pas ta ortodonte nejau. O nesioti ploktele tikrai slykstu yra, pas mane dar su zandikauli plecianciu mechanizmu buvo, tai pakalbet normaliai negaledavau. Su briketais tokiu problemu tikrai nera. Nelabai malonu, kai nudrozia zandus, bet man labiausiai drozdavo, kai buvo plona viela uzdeta, tai prie kruminiu dantu ant zandu net grioveliai buvo isispaude. Dabar tai tik kartais dantis pamaudzia.
Del luzinejanciu dantu. Anksciau irgi galvojau, kad mano dantys labai silpni, nes kiek bevalydavau, vis tiek ziauriai gedo, kruminiai netgi luzdavo. O pasirodo problema buvo bloga dantiste, kuri man nesugebedavo normaliai dantu pataisyt, nors bent karta i metus as pas ja eidavau. Dantiste pakeiciau pries metus, tai geraiu neminesiu, kokia suma paklojau, kad normaliai dantis sutvarkytu (jau nekalbant apie tai, kad 5 dantys be saknu, 2 protezuoti ir 4 protezuotini). Tai per tuos metus susidejau briketus, o skylutes dar nei vienos neatsirado thumbup.gif , nors laikoma, kad su briketais blogiau isvalomi dantys ir labiau del to genda. Dantu skausmo (tokio, kai skauda visas zandikaulis ir dar puse galvos) per tuos metus irgi dar nebuvo. O jeigu su dantiste viskas tvarkoj, tai reiketu pabandyt kokio kalcio pagert, naudot pasta su daugiau fluoro ir butinai skalavimo skysti (aisku kartais ir dantu siulas nepamaisytu).
Atsakyti
Gal kas nors is jusu zinote ortodontes gyd. Damusienes telefona. Si gyd. dirba ortodontijos klinikoje Kaune. Ar gal kitokius jos kontaktus zinote.
Atsakyti
as zinau tik tu kliniku registraturos telefona: 37387560 bandyk ten skambinti gal pasakys, o seip daugiau niekuo padeti tikrai negaliu, nes mano gydytoja kita, tik klinikos tos pacios smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Bimbale @ 2004 04 02, 01:18)
as zinau tik tu kliniku registraturos telefona: 37387560 bandyk ten skambinti gal pasakys, o seip daugiau niekuo padeti tikrai negaliu, nes mano gydytoja kita, tik klinikos tos pacios smile.gif

Ačiū smile.gif smile.gif bandysiu skambinti
Atsakyti
Gal kas nors ka nors naudojat, kad briketai lupu ir zandu nepritrintu? Kazka dantiste lygtai minejo, bet nepamenu, kaip vadinas... Man siandien apacioj vielas vietoj gumu sudejo, tai ne tik kad dantis visa diena maudzia, tai dar ir lupas baigiu nusigrandyt sad.gif
Atsakyti