Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėnuo

Labas mamos, na jūsų vaikučiai tikri spartuoliai. Mano mažyliui šiandiena 7 mėn. Pasiekimai nelabai jau dideli. Turi du dantukus, truputi pasėdi vienas...atbulom važinėjasi vaikštukais, šliaužiot, vartaliotis nemoka.
Gerai miega naktimis., tad galiu pailsėti (užmiega apie 22val. pabunda 9val.), dieną labai jau aktyvus, reikalauja dėmesio. Gerai valgo.

Tikriausiai svarbiausiai, kad yra sveikas, o visa kita suspės.
P.S jis gimė neišnešiotas.
Kaip pirmam susipažinimui užteks. Geros rytdienos.
Atsakyti
Na nesenai gryzom is gydytojos.Sveriam 8.5 kg ir 74 cm ugio.
Atsakyti
Mazajam mano jau 7men ir 1savaite. Pasiekimai panasūs - sėdi pats tvritai (nuo 5,5 mėn), bando stot, vikriai vartosi, šliaužia tik vietoje - t.y. sukasi aplink kaip tankas, taria balsias ir priebalses, valgo grudines ir darzovines (pastarąsias valgo, jei rodom animacinius filmukus...) koses, ir labai graziai ir tvarkingai geria is puodelio (nuo 6,5 mėn, o pradejo mokytis - pats pradejo griebti musu puodelius - nuo 5,5men). Geria saldytu uogu sultis, virinta vandenuka (nesaldinu). Tik yra viena bėda - niekaip nepraeina pilvas - raitosi ir diena, bet visas kosmaras nakti, miega jis, o kartu ir as ne daugiau kaip 4 valandas per nakti.Gal kas turit tokia bėdą? Nepadeda nei jokie lašiukai nuo pūtimo, nei arbatėlės, nei kapsulės su dabar reklamuojamom bakterijom, nei gulėjimai ant pilvo ar kokios mankštelės.[FONT=Arial][SIZE=7]
Atsakyti
SVEIKOS MAMYTES,AS CIA PIMA KARTA RASAU IR NORIU TAIP PAT PASIDZIAUGTI SAVO MAZYTE. smile.gif JAI TAIP PAT JAU 7MEN. IR DAUK KA SUGEBA PADARYTI.JI JAU MOKA PASEDETI,LABAI VIKRIAI VAIKSTO SU VAIKSTYNE,TAIP PAT PAEMUS UZ RANKYCIU PAEINA.SAKO TE-TE,ATE,BA-BA,KARTAIS MA-MA,BET RETAI.RAPOTI TIK DABAR PRADEDA I PRIEKI,TAIP RAPODAVO ATGAL IR JAI TAI GERIAU SEKASI.JAU DABAR SUGEBA PAMEGDZIOTI KAI KURIUOS DALYKUS,O I VARDA REAGUOJA GERAI.NERA IRZLI,VISADA JUOKIASI. thumbup.gif
Atsakyti
Mano mazius irga jau p;o truputi nori vaiksciot. Tai susikibe uz rankyciu vaikstom. kartais per liemeni as ji tik prilaikau. Turim ir vaikstyne, bet dar galvoju per anksti. Nes kiek skaiciau ir kitu mamyciu nuomoniu pasiklausiau tai rekomenduojama nuo 8 menesiu.
Siandien mums isdygo dantukas.thumbup.gif Valgom jogurta, vistiena. O varskyte dar tik pradesim nuo siandienos.
Atsakyti
sveiki...mano sūnelis temoka vartytis nuo nugaros ant pilvuko...atvirkštinis veiksmas dar bandomas...kol kas nepavyksta...tačiau jis stipruolis išmoks....šliaužti jam ir dar toli...beto aš jo ant kilimo ar ant žemės nededu...tad išmokti jam yra sunku nuo minkštos lovos....mes po freiko...tad daug vėliau ir stovėsim ar vaikščiosim ;( guguojam: gaga mama tete dada gigi didi...prunksščia su garsu ir leidžia seiles.....riečias ir bando sėstis.....retkarčiais rodo 'nene' tačiau nesako.....atkreipia kai jį šaukiu jo vardu....arba sakau apapa griebia man už rankų 4u.gif dygsta pirmas dantukas....lankomės pas kineziterapiautę atliekam rebilitaciją.... unsure.gif tad man gana sunku skaityti jūsų vaikučių pasiekimus šituo mėnesiuku .....šiaip dar mokam tokį triuką daryt...pavadinau jį "bakst bakst" (jis gulėdamas ant nugaros kilnoja užpakaliuką tarsi sportuodamas....kartais net pasišokinėdamas) ...toks reiškinys atsirado nuo ilgo freiko nešiojimo smile.gif

o beje kieko vaikučiai dar nestovi ir linksta kojos arba strikčioja o nesiremia pilna pėda...kreipkitės pas kineziterapiautes poliklinikos...ten parodys ką jums daryt...nes šį mėnesį tokio reiškinio jau netūrėtų būti....aš žinau nes pati ten lb ilgai lankiausi....jei kam įdomu bandykite statyti (vaiką) ištiesus priverstinai kojas t.y.nugarą atremkite(vaiko) įsavo pilvą ir kojasištiestas prispauskite prie savęs ir statykite ant pagrindo pilna pėda...kartoti šį veiksmą po 10 kartų vis pailsint po kurio laiko turėtų išnykti blogi įpročiai....svarbu neleist daryt blogai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asta_ged: 20 sausio 2007 - 22:24
Sveiki 4u.gif
Skaičiau skaičiau temą, bet tokių leliukų kaip mes neradau unsure.gif
Mes dar net nesėdime, nebandome ropoti, ką jau kalbėti apie vaikštynę. Svoris mūsų visada buvo didesnis, taip gyditoja sakė. Dabar sveriam 10kg, ūgi 83cm. Nuo 4mėn jau mankštinau. Kamuolį pirkom, pratimus darėm, noriai. Ir pas knztrpeutą lankomės, bet kaip tinginukas taip tinginukas. Geriau jau pamiegos per dieną 5 kartus. Vakare kaip užminga 22val, taip tik 10val keliasi. Ir dantuko dar pelytė nei vieno neatnešė verysad.gif
Kažkur skaičiau, kad neišnešiotukai, bendraamžius pasiveja ti virš metukų. O mes 1mėn anksčiau gimėm. Tai nebežinau ką ir galvoti.
Man jis nei storas, kaip gyd sakė, nei kažką blogai daro. Daug guguoja, ploja katučius. Jau daug supranta. Pvz: duok mamytei PA, tai atstato lūpeles.
Pamiršau parašyti, kad vartosi mano cukriukas. Ir kai guli ant pilvuko, ruryte tik iškelia į viršų, kojytes suriečia. Gal tai ir yra bandymas šliaužti? Na ir dar, apetitas tai superinis, reikia man riboti maistelį, nes kitaip kiek duosi, tiek tilps blush2.gif
Atsakyti
mano mergina vaikšto už rankyčiu paimta labai jei patinka jei nori ka greičiau pasiekti tai bega nelabai jei sekasi tai trypčioja vietoj gali numirt iš juoko kaip ji ten makaluoja tom savo kojytėm. Šiaip labai jau judri ta mano mergaičiukė labai norėčiau kad galėčiau ikišt į vaiktyne bet chirurgas griežtai uždraudė, mat turim problemu su kaire pėdute tai teks užaugt be vaikštynės. O krykštauja kas dien vis labiau kalba kažka panašaus i mamam tete, bababir t.t. vartosi visaip kaip tik išeina šliaužia atbula ir jau bando atsistoti isikibus i ka nors bet nevisada pasiseka:)
Atsakyti
Musu vyrukas ropoja keturiom be problemu tik pamato ka nors blizgant ir jau keturiom,keturiom ir tikslas pasiektas biggrin.gif Vaikstynej taip pat siek tiek pabuna,bet pavaziuoti tik atgal ir i sona iseina.Atsiseda jau pats,valgo mamos piena,darzoviu tyreles ir kosytes.Turim viena dantuka ir antras jau greitai bus.Labai judrus,taria ivairius darsus be be,aaaaaaaaa ir taip toliau ir panasiai,ne musm suprasti mazuliuku kalba biggrin.gif bando jau isikibti i lovytes krasta ir atsistoti,bet dar nepavyksta.Naktimis miega ivairiai,visko buna.Tai gal tiek,atrodo viska paminejau.
Atsakyti
Mano zuikis tai prie tinginių. Vartytis vartosi, atsisėst ir pats lengvai atsisėstų, bet tingi. Gulėdamas ant pilvo kelia užpakaliuką, bando šliaužti, bet daigiau atgal, ne pirmyn lotuliukas.gif . Geriausia vieta pasaulyje - mamos arba tečio rankos ir keliai.
Turim du dantis, bet ir toliau viską graužia, seilėjasi, įtariu, kad ir kiti ne už ilgo pasirodys.
Valgom daržovienes, košeles, tyreles ir MP. Kitų gėrimų kol kas nelabai pripažįsta.
Moka garsiai reikalauti.
Daug "šneka".
Pradeda suprasti kai kuriuos žodžius, pvz., ateik.
Viską stveria, nori ragauti.
Vis dar miega su mumis doh.gif . Man - schmoll.gif , jam - thumbup.gif .
Dieną numinga tris kartus, naktį keliasi du kartus. Kartais pavalgyti, bet dažniau pabendrauti.

Atsakyti
Sveikos, maniskiui tik 6 men. pabaiga, o jau pedina vaikstynej. Pirmas dienas nesuprato, ka daryti, o dabar laviruoja kaip ismano. Vaikstyne gera priemone ir jam ir man. Jis sau bimbineja kur ne kur, o as galiu ramiai ka nuveikti. Tiesa, is pradziu abejojau, ar pirkti, bet nuspredziau del to, kad visgi ziemos metas, jauciasi trauka per grindid ir as jo ilgai ant grindu negalesiu palikti vartytis...Taip kad iseitis- vaikstyne. smile.gif [FONT=Arial][I]
Atsakyti
QUOTE(sieka @ 2007 02 04, 12:56)
labai ačiū už sveikinimus.  blush2.gif

Atsakyti