Įkraunama...
Įkraunama...

Koks momentas gimdymo metu jums buvo baisiausias?

QUOTE(Alinella @ 2007 08 02, 11:18)
- ir dar vienas baisus momentas - pamatyti savo islaukta lialiu sovietisku papratimu suvystyta i skarmalus kazkokius.  Nepagalvojau pasakyti, kad mano paruostus rurubelius naudotu.

lotuliukas.gif
nu nepyk, prajuokinai, taip ir isivaizduoju: mamai paduoda suvystyta vaikeli, o si pasiziuri, ir ima rekti is siaubo lotuliukas.gif
O manes tai po gimdymo jau niekas nebesugebejo isgasdint, net kirpimu siuvimas ax.gif
Atsakyti
Kai pagalvoji, daug baisiu dalyku, tik del daugumos uzsimerki ir stengiesi nepastebet, pvz.:
- demesys tik uz extra pinigus (nors mokescius visi mokam)
- nutriususios patalpos
- "stavkes", neskelbiamos, bet egzistuojancios
- vokeliu brukimas
- gimdyviu kilnojimas is palatos i palata, nes nera vietu (bent mane 3 kartus perkele). Atkelia i palata paskutine, kitos namo isvaziuoja, lieki viena, tai iskelia kitur, kad galetu palata isdezinfekuot ir kitai mamu pamainai atiduot...
- gydytoju, akuseriu ir seseliu skirtingos nuomones del vaiku prieziuros. Geriausia, kai turi savo nuomone, ir aiskiai leidi visiem suprast, kad savo vaiku pati geriausiai pasirupinsi. Su salyga, jei fizine sveikata leidzia. Geriausia, kad butu is artimuju kas nors salia.

Atsakyti
Na tikriai tau nepasiseke,tikiuosi kad pas mus bus kitaip,juk kaip supratau gimdei Vilniuje ax.gif .,as tai laukiu atrodo kaip sventes kokios.,visos sako su pirmu taip nes nezino kas ten bus 4u.gif
Atsakyti
Niekas nebuvo baisu, nei neplanuotas cezaris, nei skausmai pries ji, nei po jo. Pats baisiausias dalykas buvo matyti savo laukta, nesiota ir saugota pilvelyje leliuka inkubatoriuje prijungineta prie milijono vamzdeliu ir besikilnojanti pilveli pagal aparatu ritma. Paima toks jausmas, kurio nemoku paaiskinti ir labai likniu, kad mamytems nereiketu su situo susidurti... verysad.gif

Antra patirtis linksmesne. Baisiausias momentas kol sulaukiau, kad planinis Cezaris atsaukiamas, tada viskas ejosi gerai ir laimingai wub.gif
Atsakyti
O man tai baisiausia buvo kai mano mergytes peciai pasirode, na bent jau ruosesi, nes skausmas buvo toks, lyg tuoj persiplesiu pusiau (nebuvau atkreipus demesi i tai kad gydytojai pasake kad beveik vandenu neturiu, dabar tai jei pasakytu, bijociau kad vel sausai eitu) . Ji pas mane dicke gime, o as smulkute, mazute. bet dekui Dievui nei plisau, nei siut nereikejo.
Atsakyti
QUOTE(Alinella @ 2007 08 02, 15:28)
Kai pagalvoji, daug baisiu dalyku, tik del daugumos uzsimerki ir stengiesi nepastebet, pvz.:
- demesys tik uz extra pinigus (nors mokescius visi mokam)
- nutriususios patalpos
- "stavkes", neskelbiamos, bet egzistuojancios
- vokeliu brukimas
- gimdyviu kilnojimas is palatos i palata, nes nera vietu (bent mane 3 kartus perkele).  Atkelia i palata paskutine, kitos namo isvaziuoja, lieki viena, tai iskelia kitur, kad galetu palata isdezinfekuot ir kitai mamu pamainai atiduot...
- gydytoju, akuseriu ir seseliu skirtingos nuomones del vaiku prieziuros.  Geriausia, kai turi savo nuomone, ir aiskiai leidi visiem suprast, kad savo vaiku pati geriausiai pasirupinsi.  Su salyga, jei fizine sveikata leidzia.  Geriausia, kad butu is artimuju kas nors salia.

O tai kiek tu laiko praleidai ligoninej, kad spejai trejose palatose pabuvoti?
Atsakyti
Nors mano abu gimdymai planiniai cezariai, net vis tiek buvo akimirkų, kai galvojau, jog mirsiu:

*kai pradėjau alpt operuojant ( krito spaudimas ) (savijauta tokia, kad tuoj rodos atsidursi tame tunelyje, kur gale šviesa ir angelai.. smile.gif )

*kai išgirdau gydytojų kalbas "besikuičiant" po mano prapjautą pilvą ( jau plyšęs blink.gif .... (čia apie gimdos randą...)

*ir kai pamačiau dukrytes wub.gif (na , čia iš laimės numirt gali netyčia ..)
Atsakyti
Stumimas - vienareiksmiskai! kadangi epiduris taip suveike, kad absoliuciai nieko nejutau, netgi stsangu, buvo sunku orientuotis, absoliuciai nejutau jokio skausmo, bet stumti buvo begalo sunku, net dabar prisiminus asaros kaupiasi...
kitas baisus momemntas - pagimdzius laukti savo kudikio verksmo.. i jis taip ilgai neverke, kad net sirdis sustojo....
Atsakyti
Man baisiausia buvo tai, kad visą sarėmių laiką reikėjo gulėti lovoje prisegtai diržais, kurie laikė tą aparačiuką kur vaikučio toniukų klausosi, tikrai buvo baisu.Kai prieš 7 metus gimdžiau pirmąją dukrą tai galėjau po patalpą vaikščioti ir per sąrėmius būti tokioje padėtyje kurioje man geriausiai.Pirmąją gimdžiau Kaune, o antrąją- Klaipėdoje.
Atsakyti
Labiausiai bijojau suplyšti gimdant,nes kai prisimenu pirmą gimdymą- tai plaukai šiaušiasi.Bet pagimdžiau sklandžiai ir todėl džiaugiuosi.Tik gydytoja perspėjo,jei norėtume trečio- tai taip ilgai netempti. thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Man baisiausia buvo, kai jau reikejo stumti:) galvojau, kad taip ir neistumsiu niekaip lotuliukas.gif
Atsakyti
Man sunkiausi buvo paskutiniai 2cm doh.gif Skausmai buvo jau tokie stiprus ( virs 100) kad samone prarasdavau doh.gif Stumimas nebuvo toks baisus- jau zinojau kad tai pabaiga, nors kai ejo petukai tai ir jausmas kad suplysiu per pus ( yra tas jausmas o dar reikia stumti) doh.gif kirpimai ir siuvimai tai is viso baika - gi nuskausmina.
Atsakyti