Įkraunama...
Įkraunama...

Koks momentas gimdymo metu jums buvo baisiausias?

Na žinot skaičiau skaičiau ir net apsiverkiau.,man taip pat atrtėja gimdymas.,bet atrodo bet ką iškesiu dėl savo mažylio.,Šaunu kad galima pasiskaityti tokių dalykų thumbup.gif .,tik vat dėl klizmos kad baisiausia tai keista,.tai juk man atrodo neskauda tik gal nemalonu.,o sąrėmiai tai skausmingi mirksiukas.gif
Atsakyti
man baisiausias momentas buvo, kai dingo vaisiaus tonai, ir kaip mane bevartytu (saremiai tada jau kas 30 sek buvo, per pacius skausmus, zo, vercia ant vieno sono, ant kito, o tu alpsti is skausmo), jie neatsirado verysad.gif blink.gif skubus konsiliumas ir verdiktas - i operacine doh.gif ir baisu baisu buvo, kaip baigsis, ir visas baisumas dingo, kai istrauke vaika rekianti, ir sveikut sveikuteli thumbup.gif

o klizma, tai nieko cia tokio - ikisa slangute, pripila silto vandenelio, ir taaaaip susuka vidurius, kad issikakoji uz visus nestumo menesius lotuliukas.gif bet tada bent zinai, kad vaikas negims veidu i sh...
Atsakyti
Baisu gal buvo tik kai pirmąjį gimdant (su epidūru) , kai pasakė "lipk ant stalo gimdysim", o man galvoj tik viena mintis "kaip "gimdysim", aš juk nemoku...."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luknė: 26 liepos 2007 - 13:27
man baisiausi buvo paskutiniai saremiai kada skausmas istisinis blink.gif sako kai pajusi nora steneti tai stenek..nejauciau jokiu stangu tik skausma..gyd. stebejosi..bet zodziu orientavausi kai labai labai skauda kad jau nebegaliu tai galvojau kad reik stumti ir neapsirikau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 26, 14:27)
Baisu gal buvo tik kai pirmąjį gimdant (su epidūru) , kai pasakė "lipk ant stalo gimdysim", o man galvoj tik viena mintis "kaip "gimdysim", aš juk nemoku...."

Aha, man irgi tas pats buvo. Po 15 val. sąrėmių gydytoja sako - dabar gimdysim. Aš galvoju - kaip tai gimdysim... Kadangi sąrėmiai taip ilgai truko, atrodė, kad taip ir toliau tęsis. O kadangi epidūrinė nejautra buvo padaryta, nebuvo taip labai klaikiai blogai. Tai va kai reikėjo stumti buvo tikrai baisu. Stumiu stumiu ir nieko. Kiek stengiuosi, viskas į žandus. Ir tokia mintis: "šakės, nepagimdysiu...". Bet pagimdžiau kažkaip blush2.gif
Atsakyti
O man stumimas visai buvo nebaisus ir bevek neskausmingas. Kai atsirado noras stangintis ir atsiguliau ant stalo, skausmas jau buvo visai kitoks nei pries tai per saremius. Man net pasirode, kad gerokai palengvejo, ir tikrai supratau is karto, kad tuoj tuoj viskas baigsis, netgi jegu labai daug is kazkokiu nezinomu rezervu atsirado thumbup.gif . Va iki stangu tai man tie saremiai buvo nepakenciami, norejau numirti...
Bet baisiausia buvo kai veikla sustojo ir gydytoja saremiu metu pirstais pradejo prapletineti gimdos kakleli... blink.gif Tai, patikekit, as ja tookiais zodeliais isvadinau... (aisku visi tik juokesi aplinkui, niekas neisizeide).
Na, ir dar ziauriai psichologiskai baisus momentai:
1. Kai pabundi nakti nuo skausmu ir suvoki, kad jau TAI prasidejo...
2. Kai nubega (mano atveju gydytojos nuleidziami) vandenys. Tada pagalvojau: nu viskas, dabar jau niekur nedingsi, teks gimdyti DABAR...

doh.gif net apsiasarojau cia rasydama, bet ne del baisiuju momentu, jie tikrai dabar jau nebeatrodo baisus, o del to dziaugsmo ir kitu dar anksciau nepatirtu jausmu, kurie uzpludo isgirdus pirmaji riksma, pajutus pirmaji prisilietima, isvydus vyro dziaugsmo asaras... wub.gif
Atsakyti
Bet kaip idomu,kiekvienos jausmai ir skausmai,įspūdžiai vis skirtingi,labai tikiuosi kad greit ir aš galėsiu pasidalinti savo patirtimi., nestuke.gif thumbup.gif
Atsakyti
man tai buvo baisiausia, tiksliau skausmingiausia, kai apziurint kaklelio atsidaryma, liepe stumti po truputuka leliu, galvojau plysiu per pus, o dar baisu buvo gimdos valymas is karto po gimdymo, guli ant stalo ir girdi, kaip tavo mesa is vidaus gramdo (nuskausminamieji suveike po geru 2 valandu), o visa kita jau uzmirso, kai pamatai savo maza stebukliuka, auginta ir nesiota savo pilvuke 9 menesius.... 4u.gif
Atsakyti
Oho, kai kurios istorijos tai tiesiog kaip is skaiubo filmo..Ojojo, akuseriu darbas tikrai ziuariai sunkus - atsko uz dvi gyvybes ir dar tokiu dalyku gali nutikti gimdymo metu kad oho.. unsure.gif
Gerai kad mamytes pasidalina savo patyrimais..zinau kas gali nutikti.. aciu Dievui beveik visoms gimdymas uzsibaige sekmingai- leliukai sveiki ir mamos atsigavo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2007 07 30, 17:42)
Oho, kai kurios istorijos tai tiesiog kaip is skaiubo filmo..Ojojo, akuseriu darbas tikrai ziuariai sunkus - atsko uz dvi gyvybes ir dar tokiu dalyku gali  nutikti gimdymo metu kad oho.. unsure.gif
Gerai kad mamytes pasidalina savo patyrimais..zinau kas gali nutikti.. aciu Dievui beveik visoms gimdymas uzsibaige sekmingai- leliukai sveiki ir mamos atsigavo 4u.gif

Tai kas baisiausia mamai dar ne būtinai tikrai pavojinga, todėl nereikėtų galvoti apie gimdymą kaip apie siaubo filmą mirksiukas.gif
Atsakyti
Sunkiausia man buvo stumti, dar po siol nelabai suvokiu, kaip cia taip suredytas tas gimdymas, tuo metu kai tau labiausiai skauda, kai buna skausmo pikas turi dirbti darba, kai skauda maziau, ilsetis, jug turetu buti atvirksciai doh.gif
Atsakyti
Baisiu momentu buvo keli:
- atvykau i gimdymo namus planiniam gimdymui, is vakaro gyd. apziurejo, sako, kaklelis neatsiveres, tai ryt su skatinamaisiais bandysim gimdyt. Nuejau miegot, o po 5 minuciu pasoku visa siaubo apimta, nes vandenys bega fontanais, palata paskendo... Nueinu iki gyd., sakau - gimdau. Ta - nenusisnekek, gi ka tik tave apziurejau. As jai - pati nenusisnek, GIMDAU. Paziurejo dar karta - sako jooo...

- skambinu vyrui, visa panikoj, sakau GIMDAU, atvaziuok, o tas - baik tuos juokus, atsibodo, taigi ka tik pas tave buvau, viskas buvo gerai, o ir siaip as alaus 2 butelius isgeriau, gerai cia laika leidziam... Zodziu pazadejo atvaziuot ryte, numatytam planiniam gimdymui. Cia jau nebeislaikiau, apstaugiau necenzuriniais taip, kad vargsas tiek susinervino, kad paprase sesers, kad ji i gimdymo namus pavezetu, vairuoti nebegalejo...

- pats baisiausias momentas buvo stumimas, nes, nors ir su epidurine nejautra, klaikus skausmas sueme, kai kaulai isniro.

- jau pagimdzius, atsikvepiau, kad jau viskas, bet pasirodo - ne, teko dar pasikankinti, kol placenta iseme, to kazkaip nebuvau numaciusi.

- ir dar vienas baisus momentas - pamatyti savo islaukta lialiu sovietisku papratimu suvystyta i skarmalus kazkokius. Nepagalvojau pasakyti, kad mano paruostus rurubelius naudotu.
Atsakyti