išgimdžius galvutę praktiškai buvau pagimdžius. vat ji ir buvo sunkiausia.
QUOTE(tute28 @ 2008 04 27, 16:59)
O tu nebijok elgtis nederamai.Elkis taip,kaip tau atrodys,kad reikia.Jie prie visko priprate.Jiem vienodai.O tau ka nors ispludus gal lengviau pasidarys per skausmus. Linkiu lengvo dziaugsmo sulaukimo. 
Papildyta:

Papildyta:
Is tikruju tai gydytojams visai nevienodai, kad juos plusta, apspardo ir pan.
Galima palyginti su tarkim banko tarnautojais - jie irgi kasdien dirba su prasiskolinusiais zmonemis ir t.t., bet gi vis tiek nemaloniai jauciasi isplusti.
sunkiausia buvo galvyte isstumti,verkti norejosi.
kadangi klausia koks baisiausias momentas, tai man suvokimas kad kirps be jokio minimalaus nuskausminimo
as trumparege,gimdziau be akiniu, bet is tos baimes ir visus irankius prie akuseres gerai matyt emiau

man baisiausia i sunkiausia buvo kai atsirado NEVALDOMAS noras stumti, o gydytojai dar neleido
tada ir plysau....

Kalbant apie baisiausia momenta, tai man tokio nebuvo

O man buvo va taip: atvaziavau i GN ryte, nes buvo suplanuotas vizitas pas mano gydytoją, be to jau jaučiau nedidelius reguliarius skausmelius. Tai daktarė atžiūrėjo ir sako- sąrėmių dar nėra,kaklelis vos vos prasivėręs, bet jau jau- šiandien, ryt turėtum gimdyt, jei ne- už dviejų dienų skatinsim. Sako, jei nori - pasiguldysiu tave i skyrių, bus ramiau ir tau ir mums- nes pas mane mažai vandenų, vaikiukas mažas ir tt. Tai va, paguldė mane į palatą su mergičkom, kurios gimdyt dar visai nesiruošia, kas 3-4 val įrašinėja tonus, bet aparatas vis dar sąrėmių nerodo, tipo čia paruošiamieji. O man skausmeliai vis palengva didėja. Septinta vakaro įrašo tonus- nieko, sąrėmių tipo nėra. Aš ir vėl šlepsenu į palatą, kalbos su palatos kaimynėm jau nerūpi- ajajai kaip skaudena. Prakenčiu iki devintos - pati vėl nueinu pas sesutes- sakau, pažiūrėkit, gal kas jau darosi, nes man jau baisiai skauda. O ta sesutė ramiu balsu- tai gal tu paprasčiausiai skausmo neperneši? Čia žinok tik paruošiamieji sąrėmiai pas tave- kai prasidės tikrieji skaudės dar labiau... VA TIE JOS ŽODŽIAI MAN IR BUVO PATS BAISIAUSIAS MOMENTAS PER VISĄ GIMDYMĄ. Man ašaros tik rieda - jei jau dabar tai skauda- taip kaip bus kai prasidės tie tikrieji sąrėmiai, ir kiek laiko čia man dar kankintis reikės????
Bet tada atėjo gydytoja, pažiūrėjo kaklelį- sako, mergaitė, tu jau gimdai! Tai tik staigiai supakavo mane ir ištarabanino į gimdyklą. Po dviejų valandų jau turėjau savo mergaitę ant pilvo:)Neprireikė nei jokio nuskausminimo ir išstūmiau labai lengvai ir greitai 
Jei ne tie jos žodžiai- išvis nieko baisaus nebūtų buve...

Jei ne tie jos žodžiai- išvis nieko baisaus nebūtų buve...

kai per patikrinima vietoj laukiamu nors 5cm atsiverimo isgirdau:"-10, GIMDOM!"
o epidiuro taip ir nespejo padaryt..
o epidiuro taip ir nespejo padaryt..
kadangi man cz buvo tai baisiausia buvo jaust viska ka ten tavyje daro, bet nejaust skausmo........tikrai nebuvo malonu, o sakyciau labai baisu, kad ten rodes is manes visus vidurius istrauks

QUOTE(Tinar @ 2008 05 19, 22:20)
baisiausia stumimas man buvo,kai stumi, o niekas nejuda nei per centimetra, tai pult i nevilti galima,taip 40 minuciu 

aš irgi taip buvau į neviltį puolus

Gimdymo metu tai baisiausia buvo kai suvokiau, kad atejo metas stumti. Bet isvis mane visa nestuma kankino baime pagimdyti nesveika vaikeli, uzteko tik ,,Bedu turgaus'' anonsa isgirsti apie mamas auginancias vaikucius su Dauno sindromu ir to uzteko, kad baimes seselis lydetu visa nestuma, tai nutoldamas tai prisivydamas....
Bet baime isnyko isvydus maziuka

Bet baime isnyko isvydus maziuka