Įkraunama...
Įkraunama...

Koks momentas gimdymo metu jums buvo baisiausias?

Baisiausia buvo, kai akušerė (užėjusi eilinei apžiūrai) uždėjo aparatą vaisiaus tonams užrašyti ir ten išgirdau vos plakančią vaiko širdelę cray.gif Bet buvau paruošta operacijai ir išoperuota vos per kelias minutes ir viskas baigėsi sėkmingai clap.gif
Atsakyti
per nestuma visko prisigalvodavau,bijojau kad gimdymo metu nenumirciau nzn kodel taip pagalvodavau blush2.gif
dar bijojau kad jegu pritruks stumiant maziuka smile.gif
Atsakyti
issigandau akimirkai kai pajutau,kad galiu prarast samone (neteisingai kvepavau), bet cia labai trumpam.siaip laiko baimem nebuvo, nes greit pagimdziau bigsmile.gif
Atsakyti
pas mane ne vienas toks momentas buvo lotuliukas.gif

1. kai atėjus gimdyt (išėjau iš namų kai sarėmiai kartojos kas 6min) pasirodė, kad kaklelio atsidarymas lygiai 1cm. akušerė maloniai nuteikė "neįsijausk, dar tik labai lengva pradžia". blink.gif

2. kai pradėjus skatinimą, vandenų nuleidimą, padarius epidūrą, praskėtus kaklelį rankom iki 4cm, prasidėjo nerealus noras stumti. ir vat ta akimirka, kai matai gydytojos lengvai klaiktelėjusį žvilgsnį į anesteziologę, liepiant dar vieną dozę nuskausminamųjų lašint, kai anesteziologė pasako lengvai pasimetus, kad viskas, negaliu, nes maximali dozė jau sulašinta.

3. kai anesteziologė vis klausia ką reiškia, jog aš noriu stumti (nevaldomas spaudimas, išeinamojoj angoj) ir į mano atsakymą tik ramina mane ir prašo, kad nestumčiau. (4cm atsidarymas)

4. kai operacinėj nukryžiavus niekas nelaukė kol suveiks narkozė. ax.gif nors gal tada nebuvo baisus momentas, nes tada jau totali kosmonautė buvau, nuo skausmo pervargus ir paklaikus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vataipva @ 2008 06 29, 23:00)
pas mane ne vienas toks momentas buvo  lotuliukas.gif

1. kai atėjus gimdyt (išėjau iš namų kai sarėmiai kartojos kas 6min) pasirodė, kad kaklelio atsidarymas lygiai 1cm. akušerė maloniai nuteikė "neįsijausk, dar tik labai lengva pradžia". blink.gif

2. kai pradėjus skatinimą, vandenų nuleidimą, padarius epidūrą, praskėtus kaklelį rankom iki 4cm, prasidėjo nerealus noras stumti. ir vat ta akimirka, kai matai gydytojos lengvai klaiktelėjusį žvilgsnį į anesteziologę, liepiant dar vieną dozę nuskausminamųjų lašint, kai anesteziologė pasako lengvai pasimetus, kad viskas, negaliu, nes maximali dozė jau sulašinta.

3. kai anesteziologė vis klausia ką reiškia, jog aš noriu stumti (nevaldomas spaudimas, išeinamojoj angoj) ir į mano atsakymą tik ramina mane ir prašo, kad nestumčiau. (4cm atsidarymas)

4. kai operacinėj nukryžiavus niekas nelaukė kol suveiks narkozė.  ax.gif  nors gal tada nebuvo baisus momentas, nes tada jau totali kosmonautė buvau, nuo skausmo pervargus ir paklaikus  biggrin.gif

O, DIeve unsure.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif

Atsakyti
man baisiausia buvo nugaros skausmai, nuo kuriu po nakties miegelio ir pabudau, kurie vis stiprejo ir stiprejo, kadangi tai buvo pirmas gimdimas, nesupratau kad jau mano mazyle beldziasi i si pasauli, ir dar viena baime turejau gimdimo metu, tai kad uzsimaniau issitustinti, kadangi gimdziau UK pas juos yra priimta kad gimdimo metu moteris gali tustintis, tai akusere sake nebijok ir pirmyn gimdyk, nes tustinimasis yra naturalus gimdimo proceso dalis smile.gif
Atsakyti
Man tai buvo baisiausias momentas kai pamaciau pas ka gimdyt teks blink.gif viespatie tokios nemalonios personos nesitikejau, aciu dievui, kad dukryte palauke pilvelyje, kol jai pamaina pasikeis, ir iskart kaip tik atejo kita daktare po penkiolikos minuciu ir pagimdziau lotuliukas.gif . Va ka reiskia stresas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Barlamėja @ 2008 07 02, 00:27)
Man tai buvo baisiausias momentas kai pamaciau pas ka gimdyt teks  blink.gif  viespatie tokios nemalonios personos nesitikejau, aciu dievui, kad dukryte palauke pilvelyje, kol jai pamaina pasikeis, ir iskart kaip tik atejo kita daktare po penkiolikos minuciu ir pagimdziau lotuliukas.gif . Va ka reiskia stresas g.gif

lotuliukas.gif
Dukryte daktaro issigando ir palauke.. bigsmile.gif
Atsakyti
Labai baisu buvo, kai po 20val saremiu patikrino ir pasake, kad kaklelis tik 2 cm atsiveres... toks liudesys, beviltiskumas apeme, nes jau skaudejo taip sakyciau saldziai, nebenustovejau vietoj. nemaloniausias momentas dar buvo, kai kaklelis atsidarinejo 9-10cm. nebezinojau kur detis is tikro ir tik tyliai aimanavau.
Atsakyti
Baisiausia buvo,kai vietoj kita diena suplanuoto vandenu nuleidimo pasake,kad mazeja toniukai ir liepe pakuotis i operacine unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Grasilda @ 2008 03 25, 18:25)
O as ligi siol su siaubu prisimenu cezario pjuvio operacijos pradzia, guliu sau ramiai, nieko nejauciu, laukiu nesulaukiu mazylio verksmo, kai staiga pradejau apziurineti is leto visa palata...  rolleyes.gif tik zvilgt i lempas lubose, o ten kaip tik baigiamas daryti pjuvis ir praskiriama pilvo pleve, zodziu, vaizdelis kaip man bijanciai kraujo ir tokiu vaizdu, daugiau negu kraupus blink.gif  Jauciu oro ikvepti nebeina, nebepakvepuoju ir girdziu saukiant sesele: jezau, jai sirdis stoja, kas cia dabar?! Kai pamate mano apmirusi zvilgsni, staigiai liepe ijungti visas sviesas, kad nebematyciau, po truputi atsigavau nuo kazkokiu dar papildomai suleistu vaistu i laseline, tik nezinia nuo ko ir kokiu  ax.gif  Daugiau akiu pakelti nebenorejau, nors ir maciau, kad vistiek viena lempa nedega ir ten matosi vaizdas, zvalgiausi toliau, bet jau labai atsargiai  bigsmile.gif

O man kaip tik buvo labai idomu ir norejos pamatyt,kas ten uz uzuolaidos vyksta biggrin.gif
Matau,kad sunelis gime anksciau laiko,kvieciu i neisnesiotuku tema bendraamziu skyrelyje mirksiukas.gif
Atsakyti
Man tai per gimdymą laiko baimei nebuvo. Buvau labai susitelkusi į patį procesą, o nuotaika sakyčiau apskritai buvo kažkokia euforizuota - jaučiausiu tarsi transo būsenoje rolleyes.gif Išvis kiek dabar prisimenu, baisių mometų apskritai lyg ir nebuvo g.gif . Nebent nemalonių. Bet visi mano nemalonūs prisiminimai labiau susiję su pogimdyvine būsena. Pvz., kai pirmą parą po gimdymo vyras nešiojo iki nykštukų kambario, nes paėjusi kelis žingsnius apalpdavau blink.gif . Bet, ko gero, pats nemaloniausias prisiminimas - plyšusi tarpvietė, kuri apie save dar ilgai primindavo. Jei gimdyčiau antrąkart, tarpvietės plyšimo bijočiau labiausiai. unsure.gif
Atsakyti