Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate taupios?

QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 10:06)
man susitaupo, kai pati viska gaminu. Tai galima tikrai pragyvent uz 32Lt i 2savaites. Nu man pavyko, net stebiuosi savim. doh.gif

Nu laba diena..."bobute mesytes idejo"...o tai ta bobutes mesyte nieko nekainuoja? Is dangaus nukrito kaip dangiska mana? g.gif
Tada mano vaikai isvis "taupiai" gyvena... nei lito galetu neisleist , jei neduotume ir vistiek butu ir sotus , ir aprengti cool.gif
Jei mikrium vaziuociau i darba as viena, nekalbant apie visus seimos narius, tai man vien kelione darbo d. kainuotu 20 lt savaitei..
Atsakyti
Sunku net pasakyti, jei kokio daikto noriu tada tikrai galiu taupyti kol ant jo susitaupysiu ir problemų nebus. Šiaip perku jei tikrai reikia, nes kažkaip nesuprantu ar galima pirkti ko nereikia žmogui lotuliukas.gif Todėl jeigu perkat vadinasi jums to reikia, na bent jau aš taip manau unsure.gif
Atsakyti
Nemoku taupyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2007 12 06, 11:22)
g.gif Na nezinau net jei ir paciai gaminti vistiek reikai tureti is ko - pienas, pieno produktai, kruopos, alejus ar taukai, vaisiai, darzoves, duona, miltai - viska kainuoja ir na 32 lt per dvi savaites net ir turedama mesos g.gif Na man tai kazkas nerealu
na arba jei seimyna labai mazai valgo
tik nepagavokit kad itarinieju bet man tokios islaidos siais laikais na nesuvokiamas dalykas  ax.gif

Is kaimo anyta usfundino mesos, varskes, sviesto, darzoves, uogienes. Tai lieka tik nusipirkt duonos, pieno, sausainiu nebrangiu pvz. Selga. Vaikui ir vyrui itaisiau nuolatinius viesosjo transporto, ir jai taupom , taupom visi, o ne as viena. Nu ir pasirodo imanoma. Jai turi uzsisaldzius maisto, ir rusyje darzoviu.... kodel neimanoma. As taip pat galvojau, kad 100Lt i savaite, net daugiau iseina, bet pabandziau ir pavyko. Aisku neinam i kavines valgyti. Bet suprantu, kad visada taip nebus. O viska tik pravalgyti, tai apsurdas. O gaminu daug, nes sedziu namie su kudikiu.... I darba ir i mokykla isisdeda maisto. kodel neimanoma, imanoma, tik labai pasistengt reikia lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raimonda36: 06 gruodžio 2007 - 10:59
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 11:59)
kodel neimanoma, imanoma, tik labai pasistengt reikia  lotuliukas.gif

O neturėtum anytos kaime, kaip tada pasistengtum? Matei, kiek parduotuvėje kainuoja pvz. sviestas? Taip kad ne pasistengime čia reikalas.

Šiaip mano vyras dar didesnis išlaidautojas už mane. Grįžta iš parduotuvės (apsipirkinėja pas mus jis) su visiškai nereikalingais ir pakankamai brangiais daiktais. Ir kiek kartu su juo kalbėjom ta tema, prieidavom išvados, kad taupymas- ne mums. Yra ir kitų būdų užsitikrinti pinigėlių juodai dienai (draudimas, investavimas....).
Bet yra žmpnių, kuriems taupymas tinka ir patinka. Tuomet viskas puiku. Tik džiaugiuosi, kad ant tokio vyro neužsiroviau, būtų sunku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2007 12 06, 11:10)
Šiaip mano vyras dar didesnis išlaidautojas už mane. Grįžta iš parduotuvės (apsipirkinėja pas mus jis) su visiškai nereikalingais ir pakankamai brangiais daiktais.

Aš tai daugiau priperku visokių nesąmonių nei vyras. Užtat jis daugiau ir važiuoja pirkti, sąrašą būdavo nusiunčiu e-mailu ir žinai kad nieko daug papildomai nepripirks biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 10:59)
Is kaimo anyta usfundino mesos, varskes, sviesto, darzoves, uogienes.
kodel neimanoma, imanoma, tik labai pasistengt reikia  lotuliukas.gif

na kadangi as nei tevu nei anitos kaime neturiu tai man tai neimanoma ax.gif
Nes vien pieno litras, grietines, sviesto ar margarino pakelis jau 10 lt o plius dar mesos ar zuvies , tai jau net neskaiciuosiu doh.gif
Atsakyti
Aš esu taupi. Bet ko neperkalioju. Ir neperkalioju pigių niekniekių. Jei jau pirkti - tai gerą, kokybišką daiktą, ypač tokį, kuris ilgai tarnauja. Išimtis - drabužiai kasdienai. Rimtesnius siuvuosi privačiai, o kasdienai prie džinsų randu visai neblogų nestandartinių variantų skudurynuose. Ir tokį, aplaisčius sutepus, negaila velniop ištrenkti.

Bet už 32 Lt. išgyventi dvi savaites nesugebėčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2007 12 06, 12:27)
na kadangi as nei tevu nei anitos kaime neturiu tai man tai neimanoma  ax.gif
Nes vien pieno litras, grietines, sviesto ar margarino pakelis jau 10 lt o plius dar mesos ar zuvies , tai jau net neskaiciuosiu doh.gif

Zinau, kiek ir kas kainuoja. Sviestas, varske, mesa ir darzoves kazkada baigesi.
Bet jai protingai vistiek galima 100Lt. per savaite pragyvent, neisgyvent, bet pragyvent.
ne jau man reikia mokyti kaip tai daryti, jai ir netureciau anytos. As 37 metu, bet istekejus antra karta ir gyvenu tik 2 metus. Macius ir juodo ir balto, ir skurda. Gyvenimas pamoke daug. Seiminai pareiskiau susitaupe 800 Lt. ka perkam, vyras labai nustebo, ir as nusprendziau, kad mums reikia saldiklio... man pritare. Bet reikia recepto kaip taupyti ir kaip gyventi galiu brukstelt, kaip pamaitinsiu kudiki ir idesiu vista kept i orkaite, vista is kaimo taip pat lotuliukas.gif . O jai nuvaziavus ir pripirkt savaitei: mesos, vistos, darzoviu is turgaus, varskes, sviesto sveriamo ir pan.kruopos, makaronai..... galima tikrai taupiai gyvent. Ir isigyt, kazka naudingo namams.
Atsakyti
gyvenimas išmokė taupyti. per mėnesį pragyvenu su 600 litų (už butą nemoku, gyvenu su mama) ir nesiskundžiu - sugebu ir pavalgyti, ir apsirengti, ir papramogauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2007 12 06, 12:35)
gyvenimas išmokė taupyti. per mėnesį pragyvenu su 600 litų (už butą nemoku, gyvenu su mama) ir nesiskundžiu - sugebu ir pavalgyti, ir apsirengti, ir papramogauti ax.gif

Saunuole, bet kiek supratau tu vienai sau isleidi 600lt., tai pilnos akys tada.
Atsakyti
Aš tai esu taupi, bet kartais ir pas mane pasitaiko išlaidžiavimo dienų.
Atsakyti