Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(Bettina @ 2006 03 03, 13:22)
Merginos, prašau skubios pagalbos!
Aš kaip menka gėlių žinovė, pasodinau draceną ir gaaausiai palaisčiau. Ji pradėjo geltonuoti, leipti, tik dabar sužinojau kad vandens nemėgsta.
Ką man daryti, ar ją persodinti skubiai, ar pjauti šakeles ir merkti??? unsure.gif

na man ir taip buvo po pirmo persodinimo blush2.gif priliejau negailedama, na dar aisku dave ir tas, kad persodinau ,del to pradejo geltonuoti. bet as tai nieko nedariau, palikau ir beveik 1.5 sav neliejau kol jau zeme beveik isdziuvo (pakask vazone ir pamatysi ar labai slapia ar tik dregna) ir atsigavo. uzeina kartais ir dabar, pradeda mesti lapus, kokius 2-3 numeta ir vel nustoja, bet kai ziema, tai nesistebiu. doh.gif
o del tavosios, stebek kaip toliau bus, jei jau rimtai visus lapus prades mesti, tai kazkas nepatinka tada, gal zeme.. g.gif nes dabar dar karta persodinti tai kazi ar bus i nauda tiek sanis judinti. stebek ja ir ziurek, nebeliek daug jei dar vis slapia, o jei ne, tai 1 kart per sav. pakanka (ziema)
Atsakyti
jo ir man taip buvo, per daug numylejau ir perlaisčiau doh.gif , tai kokias dvi savaites nelaisčiau, kad pabadautų, o dabar labai labai saikingai stengiuosi laistyti, o tuos lapus nukarpiau.
Atsakyti
Ačiū už atsakymą. Nebelieju visai, nuimiau pageltusius lapus, pastačiau toliau lango ir žiūrėsim kas bus.
Atsakyti
Mano dracena po to, kai ant jos užvirto ta karpažolė ir numetė ant žemės, nusvarino lapelius žemyn ir tokia dabar liūdna atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2006 03 07, 16:43)
Mano dracena po to, kai ant jos užvirto ta karpažolė ir numetė ant žemės, nusvarino lapelius žemyn ir tokia dabar liūdna atrodo.

gerai skamba, vos ne kovinis filmas biggrin.gif
Atsakyti
zinot,man kai pirkau dracena,pardaveja aiskino,kad nestatyciau jos ant jokiu elektros prietaisu(saldytuvai,skalbykles ir tt).tai va staciau kur tik galejau,bet ji mete lapelius.susirupinai,ko ji tokia nekokia.ir nelaisciau ir tresiau.niekas nepadejo.vyras viena karta pastate ja ant mikrobanges ir ka jus galvojat...kad pradejo augt,kad pradejo zaliuot,zodziu dabar taip atsigavo...dabar net katino nukramtyti lapeliai nekrenta.o tai mano katinui labai patiko dracena tai vis pakramtydavo,tai ji lapus mesdavo.o dabar graziai sau stovi ant mikrobanges ir zaliuoja. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
patarkit ką daryt. blush2.gif mano dracenai jau gal koie 10 metų, kai pirkau ji buvo nedidelė ir iš vieno kamieno ėjo trys atšakos. Jos dabar taip ištyso... lapai auga tik viršuje, o kamienai pliki. Esu gridėjusi, kad kažkaip galima nupjauti, kad vėl šakotusi, bet net neįsivaizduoju kaip tai galima padaryti. gal kas žinot, patarkit. g.gif
Atsakyti
QUOTE(dinute @ 2006 03 10, 16:45)
zinot,man kai pirkau dracena,pardaveja aiskino,kad nestatyciau jos ant jokiu elektros prietaisu(saldytuvai,skalbykles ir tt).tai va staciau kur tik galejau,bet ji mete lapelius.susirupinai,ko ji tokia nekokia.ir nelaisciau ir tresiau.niekas nepadejo.vyras viena karta pastate ja ant mikrobanges ir ka jus galvojat...kad pradejo augt,kad pradejo zaliuot,zodziu dabar taip atsigavo...dabar net katino nukramtyti lapeliai nekrenta.o tai mano katinui labai patiko dracena tai vis pakramtydavo,tai ji lapus mesdavo.o dabar graziai sau stovi ant mikrobanges ir zaliuoja.  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  thumbup.gif

thumbup.gif kiekvienai gėlytei skirtinga vieta.

QUOTE(Natalėja @ 2006 03 21, 13:38)
patarkit ką daryt.  blush2.gif mano dracenai jau gal koie 10 metų, kai pirkau ji buvo nedidelė ir iš vieno kamieno ėjo trys atšakos. Jos dabar taip ištyso... lapai auga tik viršuje, o kamienai pliki. Esu gridėjusi, kad kažkaip galima nupjauti, kad vėl šakotusi, bet net neįsivaizduoju kaip tai galima padaryti. gal kas žinot, patarkit.  g.gif

Na aš prieš keletą dienelių kaip tik nupjoviau dracenos šaką. Dabar tik laikas parodys, ar išsišakos. Tikiuosi taip smile.gif
Kažkur šitoje temoje yra viskas konkrečiai aprašyta.
Reikia nupjauti dracenos šakelę, ten kur sumedėję, padarstyti anglimi, arba užlašinti vašku, ir geriausia po to apdengti celofaniniu maišeliu, kad nebūtų kur nors oro praėjimas. O tą šakelę pamirkyk į vandenį, jei ji išleis šakneles, tada ir ją galėsi pasodinti wub.gif
Atsakyti
mergaitės,o jau galima pjauti dracenas ir dauginti?Ar ne per anksti? tease.gif
Atsakyti
Sveikos

HELP!!!! mano dracenom kazkas pradejo darytis baisaus. numete visus lapus viena saka ir pradejo nuo virsaus puti, na astada nupjoviau dali koto ir lyg viska buvo gerai, nors lapai ant tos sakos augt nepradejo, dabar tai atsitiko salia stovinciai dracenai ir tai paciai dracenai kitai sakai, lapai nugeltonavo per kelias diena ir visi iskart beveik ir nukrito. O vakar pastebejau kad mazos muselytes ant ju skraido, visai nebezinau ka daryt, o kaip gelbet irgi nezinau. Gal cia kokia ju liga? kaip gelbet? laistau retai, geles nesstovi tiesioginiuosiu saules spinduliuose, purskiu, valau ir tresiu, o jos vat neauga normaliai ir viskas?
gal kam nors taip buvo ir zinot kaip padet? jau praradau vilti jas isgelbet visai... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gudrima @ 2006 03 23, 11:14)
mergaitės,o jau galima pjauti dracenas ir  dauginti?Ar ne per anksti? tease.gif

Sakyciau pats tas, juk kaip tik vasari - kova geles patartina persodinti ir dauginti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wow @ 2006 03 23, 11:17)
Sveikos

HELP!!!! mano dracenom kazkas pradejo darytis baisaus. numete visus lapus viena saka ir pradejo nuo virsaus puti, na astada nupjoviau dali koto ir lyg viska buvo gerai, nors lapai ant tos sakos augt nepradejo, dabar tai atsitiko salia stovinciai dracenai ir tai paciai dracenai kitai sakai, lapai nugeltonavo per kelias diena ir visi iskart beveik ir nukrito. O vakar pastebejau kad mazos muselytes ant ju skraido, visai nebezinau ka daryt, o kaip gelbet irgi nezinau. Gal cia kokia ju liga? kaip gelbet? laistau retai, geles nesstovi tiesioginiuosiu saules spinduliuose, purskiu, valau ir tresiu, o jos vat neauga normaliai ir viskas?
gal kam nors taip buvo ir zinot kaip padet? jau praradau vilti jas isgelbet visai... schmoll.gif

Pagal aprašymą tai perlaityta lyg būtų. Bet jei sakai, kad ne tai, net sunku pasakyti. Mano draugės dracena buvo nunykus, stovejo be lapų stagariukai, dabar vėl auga po truputi. O dėl tų muselių tai gal žemėse kas užsiveisė. Palaistyk nestipriu kalio permanganato tirpalu.

Gudrima, o kaip tu jas daugini? tiesiog nupjauni šakelę? Jei taip, kiek stiebo reik palikti? Ir ką su ta nupjauta daryt? Tiesiai į žemę kišti, ar į vandenį merkti?
Atsakyti