Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(Samanta @ 2006 03 21, 19:49)
thumbup.gif kiekvienai gėlytei skirtinga vieta.
Na aš prieš keletą dienelių kaip tik nupjoviau dracenos šaką. Dabar tik laikas parodys, ar išsišakos. Tikiuosi taip  smile.gif
Kažkur šitoje temoje yra viskas konkrečiai aprašyta.
Reikia nupjauti dracenos šakelę, ten kur sumedėję, padarstyti anglimi, arba užlašinti vašku, ir geriausia po to apdengti celofaniniu maišeliu, kad nebūtų kur nors oro praėjimas. O tą šakelę pamirkyk į vandenį, jei ji išleis šakneles, tada ir ją galėsi pasodinti  wub.gif

Aš vakar sadvo dracenai taip padariau ax.gif Žiūrėsim kas gausis g.gif
Papildyta:
QUOTE(wow @ 2006 03 23, 12:17)
Sveikos

HELP!!!! mano dracenom kazkas pradejo darytis baisaus. numete visus lapus viena saka ir pradejo nuo virsaus puti, na astada nupjoviau dali koto ir lyg viska buvo gerai, nors lapai ant tos sakos augt nepradejo, dabar tai atsitiko salia stovinciai dracenai ir tai paciai dracenai kitai sakai, lapai nugeltonavo per kelias diena ir visi iskart beveik ir nukrito. O vakar pastebejau kad mazos muselytes ant ju skraido, visai nebezinau ka daryt, o kaip gelbet irgi nezinau. Gal cia kokia ju liga? kaip gelbet? laistau retai, geles nesstovi tiesioginiuosiu saules spinduliuose, purskiu, valau ir tresiu, o jos vat neauga normaliai ir viskas?
gal kam nors taip buvo ir zinot kaip padet? jau praradau vilti jas isgelbet visai... schmoll.gif

tas musytes pabandyk kalio permanganato tirpaliulu palaistyti. Gal padės. Tik pastėbėjau, kad dracenos nemėgsta drėgmės labai daug schmoll.gif
Atsakyti
vėtružei:
Čia kažkur perskaičiau, kad reikia nupjauti visą stiebą-likusią dalį apliesiu vašku ir dar apviniosiu politilenu, kad oro nepatektu ir lauksiu vacation4.gif ...kol pirmieji lapukai pasirodys(Tiesa tai darysiu pirmą kartą blush2.gif )
Na o nupjautą šaką pamerksiu į H2O ir lauksiu šaknų.
Tai va bandysiu-matysim kas gausis
Atsakyti
QUOTE(gudrima @ 2006 03 23, 15:24)
vėtružei:
Čia kažkur perskaičiau, kad reikia nupjauti visą stiebą-likusią dalį apliesiu vašku ir dar apviniosiu politilenu, kad oro nepatektu ir lauksiu vacation4.gif ...kol pirmieji lapukai pasirodys(Tiesa tai darysiu pirmą kartą blush2.gif )
Na o nupjautą šaką pamerksiu į H2O ir lauksiu šaknų.
Tai va bandysiu-matysim kas gausis

doh.gif pamiršau politilenu apvyniot blink.gif varau padaryt, gal dar nevėlu, nes tik vakar nupjoviau. doh.gif
Atsakyti
Na gal dar nevėlu,bet tik šiandien ,nupjoviau savo draceną.O kaip jūs vyniojat į celofaną g.gif ,ar dedat maišelį ant viso vazono ir aprišti gerai kad oras nepatektų,ar tik ant dracenos kotelio aprišat celofaną g.gif .

Ir dar mano dracena kažkaip lapus metą,na aš labai laukiau pavasario kad galėčiau nupjauti,Bet kaip nupjoviau galvoju ,ar ji kitus lapukus išleis jei seni lapai geltonavo. g.gif .

Ir kaip nupjautas šakeles merket į vandenį,ar reikia vandenį keisti,kokia temperatūra turėtų būti vandens.Na aš pirmą kartą tai darau,o nelabai žinau kaip daryti,tai laukiu patarimų.
Atsakyti
Tiesa dar esu girdėjusi,kad nupjovus draceną galima cinamonu pabarstyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2006 04 05, 19:23)
Na gal dar nevėlu,bet tik šiandien ,nupjoviau savo draceną.O kaip jūs vyniojat į celofaną g.gif ,ar dedat maišelį ant viso vazono ir aprišti gerai kad oras nepatektų,ar tik ant dracenos kotelio aprišat celofaną g.gif .

Ir dar mano dracena kažkaip lapus metą,na aš labai laukiau pavasario kad galėčiau nupjauti,Bet kaip nupjoviau galvoju ,ar ji kitus lapukus išleis jei seni lapai geltonavo. g.gif .

Ir kaip nupjautas šakeles merket į vandenį,ar reikia vandenį keisti,kokia temperatūra turėtų būti vandens.Na aš pirmą kartą tai darau,o nelabai žinau kaip daryti,tai laukiu patarimų.

Aš prieš kokias tris savaites nupjoviau draceną. Tai dabar jau matosi naujos paaugusios keturios šakelės thumbup.gif Mano draceniukė maža buvo, tai tiesiog ant visos ir uždėjau permatomą celofaninį maišelį ax.gif Nupjautą šekelę pamerkiau į vandenį ir jau pradeda matysis mažos šaknelės thumbup.gif Nors pati pirmą kartą eksperimentavau su dracena, ir viskas pavyko drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
O ant nupjautos dalies užlašinau vaško blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samanta: 05 balandžio 2006 - 21:57
Aš taip pat vašką lašinau,kažkaip man patikimiau gal negu kažką barstyti.
Tai va dar radau info :dauginama kovo-balandžio mėn.,taigi dar nepavėlavau biggrin.gif .Nupjovus tas šakelias reikia pamerkti įdrungną vandenį,ir vandenį keisti kas savaite ax.gif .Turėtų įsišaknyti per 2-4sav.Žiūrėsiu kaip bus pas mane,jei pavyks tai apsistaysiu dracenom lotuliukas.gif
Ir dar pabarsčius pvz.medžio anglimi,reikia žaizdą padžiovinti keletą valandų,o tik tada aprišti celofanu g.gif .O aš aplašinau vašku ir iškarto aprišau,bet tik tą kotelį,Bet jaučiu reikės man visą vazoną, o kaip laistyti ar reikia kad būtų drėgna pastoviai g.gif .Kad išleistų šakelias,ir tiesa turėtų būti nežemesnė,kaip 25 laipsnių temp.
Atsakyti
labutis,
šiandien po darbo pasižiūrėsiu kaip su ta mano dracena... mirksiukas.gif
aš aplašinau vašku ir aprišau nupjauto koto viršu politilenine juostele.o ta nupjautoji viršūnė ko tais lapus nuleido, nors pamerkta iki šiol į vandenį..
Va dar viena moterėlė tik ką nupjautą viršūnę iš karto pasodino į žemę-ir prigijo...
labai linkiu visom sėkmės
Geriausios dienos sodinti 15-16 balandžio.va tada ir sodinsiu savo viršūnėle su šaknim arbe jų..) bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(gudrima @ 2006 04 06, 07:44)
labutis,
šiandien po darbo pasižiūrėsiu kaip su ta mano dracena... mirksiukas.gif
aš aplašinau vašku ir aprišau nupjauto koto viršu politilenine juostele.o ta nupjautoji viršūnė ko tais lapus nuleido, nors pamerkta iki šiol į vandenį..
Va dar viena moterėlė tik ką nupjautą viršūnę iš karto pasodino į žemę-ir prigijo...
labai linkiu visom sėkmės
Geriausios dienos sodinti 15-16 balandžio.va tada ir sodinsiu savo viršūnėle su šaknim arbe jų..) bye1.gif

Kad sodina iš karto į žemes,tai girdėjau,tik reikia kad pastoviai drėgna būtų,reikia daug prilaistyti,bet savo pamerkiau žiūrėsiu kas bus,o jei neišleis tai vistiek sodinsiu į žemę,kaip parašei 15-16d thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

As tai nesuprantu g.gif sitai mano dracenai jau daugaiu nei 4 metai, pirkau ja parduotuvej, nedidele, na kaip ir visur buna daugiau maziau vienodo dydzio. bet ji man auga i virsu, na ta prasme leidzia naujus lapus, bet tas pagrindinis kotas kaip buvo toks pat taip ir yra, tai ar jis kada nors paaugs?? ar man reikia apatinius lapus nuimti, kad jis ilgesnis atrodytu? dabar tai dar nieko, gerai, bet jei ji taip augs i virsu, tai kaip atrodys ant 12 cm ilgio koto? g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2006 04 13, 00:35)
user posted image

As tai nesuprantu  g.gif  sitai mano dracenai jau daugaiu nei 4 metai, pirkau ja parduotuvej, nedidele, na kaip ir visur buna daugiau maziau vienodo dydzio. bet ji man auga i virsu, na ta prasme leidzia naujus lapus, bet tas pagrindinis kotas kaip buvo toks pat taip ir yra, tai ar jis kada nors paaugs?? ar man reikia apatinius lapus nuimti, kad jis ilgesnis atrodytu? dabar tai dar nieko, gerai, bet jei ji taip augs i virsu, tai kaip atrodys ant 12 cm ilgio koto?  g.gif

Ko tu nervuojiesi?taigi viskas gerai, tegu tavo dracena auga, kai jai reiks ji pati pradės nuo apačios mesti lapus,pagaliau, jei labai nori pati nuo apačios juos nuplėšyk...
Atsakyti
QUOTE(gudrima @ 2006 04 13, 14:44)
Ko tu nervuojiesi?taigi viskas gerai, tegu tavo dracena auga, kai jai reiks ji pati pradės nuo apačios mesti lapus,pagaliau, jei labai nori pati nuo apačios juos nuplėšyk...

tai as nesinervuoju, tik klausiu.. Nes kitur tai matau, kad tie kotai daug ilgesni, tai ir idomu, ar cia pas amne jis neauga ar dar po kiek metu jis prades irgi stiebtis.. Siaip gerai man ji auga, tai kol kas paliksi uramybeje, ziuresim kaip bus paskiau..
Atsakyti