Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

grange,o tu klausi ar augs tas pagrindinis kotelis g.gif .Man tas klausimas taip pat iškilo,tik man rodos kad jis ir nebeaugs.Turiu aš vieno stiebelio dracena labai gražiai auga,ir šiais metais aš ją norėjau nupjauti,kad išleistų kelis stiebelius.Bet kad pažiūrėjau dar jos kotelis toks trumpas,tai dar susilaikiau.Tai mano nuomonė,tas pagrindinis kotelis būna tokio ilgio kokio jį nupjauna,o tik tie stiebeliai leidžia lapus į aukšti,o iš apačios numeta,bent jau pasmane,tai rudenį kažkaip po kelis pameta verysad.gif .

Tai turėjau dar vieną tokia nupiepuse,tai su ja darau eksperimentus blush2.gif .O TAI MAN KAS PASAKYS,TĄ NUPJAUTĄ ,NA KUR KOTELIS LIKO,AŠ JĮ APRIŠAU CELOFANU,BET KIEK JĮ LAISTYTI REIKIA g.gif ,AR REIKIA KAD PASTOVIAI DRĖGNA BŪTŲ?
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2006 04 13, 19:45)
grange,o tu klausi ar augs tas pagrindinis kotelis g.gif .Man tas klausimas taip pat iškilo,tik man rodos kad jis ir nebeaugs.Turiu aš vieno stiebelio dracena labai gražiai auga,ir šiais metais aš ją norėjau nupjauti,kad išleistų kelis stiebelius.Bet kad pažiūrėjau dar jos kotelis toks trumpas,tai dar susilaikiau.

Jo, as sito klausiau..
Bet pvz. matau kad kitur tai tas kotas toks ilgas, tai matyt cia nuo pat pradziu kaip leido augti, iki nupjovimo.. As ir ziuresiu kaip augs toliau, kol kas viskas tvarkoj, auga graziai, tai nekankinsiu su pjaustymais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2006 04 13, 21:56)
Jo, as sito klausiau..
Bet pvz. matau kad kitur tai tas kotas toks ilgas, tai matyt cia nuo pat pradziu kaip leido augti, iki nupjovimo.. As ir ziuresiu kaip augs toliau, kol kas viskas tvarkoj, auga graziai, tai nekankinsiu su pjaustymais  mirksiukas.gif

Tai aišku labai gražia gėlyte turi thumbup.gif ,tikrai nereikia kankinti.Man tokios patinka,tamsiais,tankiais lapais.Tai ne pas mane viena nupėpusi,iš kurios eksperimentus darau,kita gražiai auga ,bet dar jaunutė visai ir tik vieno stiebelio,palauksiu kol paaugs,tada pjausiu blush2.gif
Atsakyti
Aš persodinau savąją draceną thumbup.gif Dabar gražiai puikuojasi naujam vazone, su daugiau vietos ir tikiuosi, kad sparčiai augs ax.gif
Labai smalsu pasidarė dėl jūsų čia aprašyto eksperimento, kai nupjaunat dracenos stiebelį ir laukiat naujų lapų. Parašykit, kai tik pas ką išleis nupjautas stiebelis lapus, tada gal ir aš išdrįsiu šiam eksperimentui blush2.gif
Atsakyti
mano dracena bvu iš vieno kotelio augo trys šakelės, tai eksperimentui nupjoviau pačią mažiausią šakelę, o kadangi pati dracena buvo laaabai ištysusi, tai nupjautą šakelę dar supjausčiau į tris dalis ir įkišau į vandenį. Tai buvo kovo 23 dieną, prieš kelias dienas pamačiau, kad jau pati viršūnėlė išleido šaknis, o kiti du koteliai kai stovėjo taip ir stovi. O ir šakelę, kuri prie gėlės liko jokių ženklų nerodo schmoll.gif
Atsakyti
Aš pernai padariau tokį eksperimentą. Mano dracena buvo plačiais dryžuotais lapais, ir kadangi apatiniai vis nuruduodavo, o aš juos pašalinau, tai gavosi pusmetrinis kotas. Viršūnę nupjoviau, įmerkiau į vandenį ir dabar turiu dvi dracenas thumbup.gif thumbup.gif Viena žema ant koto, o iš senojo koto išleido naują daigą (buvo jų ir daugiau prasikalę, bet sėkmingai auga tik vienas). Per žiemą ji visai nemažai praugo ir dabar stovi dvi gražuolės šalia. thumbup.gif
Atsakyti
o maniškės nopjautas kotas jau plyšta 3-ose vietose-tai yra išaugs kotukai iš 3-jų vietų, tad mano eksperimentas nenuėjo per niek drinks_cheers.gif ,aš nupjautą stiebą palaistydavau, truputį patręšiau ir laikiau ant palangės ,kad saulės gautų,gal dėl to ir gavosi...
O nupjauta viršūnė vis pajuoduoja,bet atrodo, kad šaknelių irgi bus-tad turėsiu ir aš 2 dracenas ploja.gif
Atsakyti
QUOTE(gudrima @ 2006 04 19, 08:18)
o maniškės nopjautas kotas jau plyšta 3-ose vietose-tai yra išaugs kotukai iš 3-jų vietų, tad mano eksperimentas nenuėjo per niek drinks_cheers.gif ,aš nupjautą stiebą palaistydavau, truputį patręšiau ir laikiau ant palangės ,kad saulės gautų,gal dėl to ir gavosi...
O nupjauta viršūnė vis pajuoduoja,bet atrodo, kad šaknelių irgi bus-tad turėsiu ir aš 2 dracenas ploja.gif

Per kiek laiko čia taip pas tave bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Uzauginau dracena 1,75 m. aukscio. Maziukas neleidzia ilgiau auginti verysad.gif . Atiduociau uz 50 Lt. 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Tai va išleido ir mano ir naujus stiebelius ir šaknis.Tik vat labai nusigandau,nežinau ką daryti,buvau aš tą kotelį uždengusi celofanu,prasikalė man tie nauji gal 5 stiebeliai,tik vat drėgmės daug buvo,tai vietom lyg ir pelėsio toks pūkelis užsidėjo.Tai išsigandau ir nuėmiau celofana,o dabar nežinau kaip bus ar jie toliau augs ir kaip laistyti g.gif .Sako vyras uždeng tik tą kotelį celofanu,o nevisą vazoną,laukiu greito jūsų patarimo bijau kad nesupūtų mano dracena verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2006 04 22, 20:46)
Tai va išleido ir mano ir naujus stiebelius ir šaknis.Tik vat labai nusigandau,nežinau ką daryti,buvau aš tą kotelį uždengusi celofanu,prasikalė man tie nauji gal 5 stiebeliai,tik vat drėgmės daug buvo,tai vietom lyg ir pelėsio toks pūkelis užsidėjo.Tai išsigandau ir nuėmiau celofana,o dabar nežinau kaip bus ar jie toliau augs ir kaip laistyti g.gif .Sako vyras uždeng tik tą kotelį celofanu,o nevisą vazoną,laukiu greito jūsų patarimo bijau kad nesupūtų mano dracena verysad.gif

jei jau pėlesiukas užsidėjo, tai reikia oro tavo dracenai,aš tai viską nuėmiau , kai pamačiau, kad auga naujos šakutės, tegu kvepuoja tavo gėlytė-nesupus ir viskas susitvarkys mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mane visai be celofano prasikalė, bet tik vienas auga. g.gif
Atsakyti