Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Sveikos gėlininkės 4u.gif

Auginu porą dracenų, tai iškilo tokia problemėlė. Viena yra su storu kotu bei platesniais lapeliais, lyg dracena fragrans vadinas blush2.gif .Tai tas kotas nusibaigė ir liko tik lapeliai cry.gif cry.gif aš tuos lapelius pamerkiau į vandenį, išleido šaknis, tada persodinau į vazonėlį tai lyg ir viskas tvarkoj, bet man dabar rūpi ar tas kotas išaugs kada nors ar ne, nes lapų daugėja, lapai gražūs, stiebas kyla po truputuką į viršu g.gif
Nu nekokia esu gėlininkė doh.gif doh.gif , tai jei kas nusimanot patarkit smile.gif
Atsakyti
O aš pastebėjau, kad dracenos nemėgsta prie kompiuterių augti. Na gal tai tik sutapimas, bet manoji buvo apvytus tokia visa. paernesiau toliau nuo kompo ir atsigavo, sužaliavo kaip reikiant.
Atsakyti
mano geles apatiniai lapai vietomis pagelto, as juos nukarpiau.
Na bet jei tai ligos kokios nors pozymiai tai bus liudna, nes nemegstu geliu kurios negraziai atrodo, istrenkiu i balkona kur dasibaigia o tada ismetu. Ziauriai elgiuosi, bet nesicackinu. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurblond @ 2005 07 29, 07:45)
mano geles apatiniai lapai vietomis pagelto, as juos nukarpiau.
Na bet jei tai ligos kokios nors pozymiai tai bus liudna, nes nemegstu geliu kurios negraziai atrodo, istrenkiu i balkona kur dasibaigia o tada ismetu. Ziauriai elgiuosi, bet nesicackinu. sad.gif

Gal tu perlaistai ,arba nedalaistai,o dar gal saule tiesiogine papuola.Ir lapus reikia purkšti dracena labai mėgsta.
Atsakyti
Dracenų augintojos HELP!!!!!!
Turiu dvi dracenas susodintas į vieną vazoną ir jos man per vasarėlę taip styptelėjo, kad pasidarė per mažas vazonas blink.gif . Kaip manot ar nieko joms neatsitiks jei persodinsiu dabar??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2005 07 29, 14:24)
Dracenų augintojos HELP!!!!!!
Turiu dvi dracenas susodintas į vieną vazoną ir jos man per vasarėlę taip styptelėjo, kad pasidarė per mažas vazonas  blink.gif . Kaip manot ar nieko joms neatsitiks jei persodinsiu dabar??? g.gif

tIKRAI NIEKO TIK VAZONĄ RINKIS KERAMIKINĮ IR SU SKYLUTE
Atsakyti
Marinčik,
matau, kad daug žinai. Man dėl tręšimo kilo daug klausimų. Tai labai prašau smulkiai supažindinti kaip tręšti dracenas: kas kiek dienų, kokiom trąšom, kokiu būdu tręšti (purkšti lapus, ar pilti į žemę), kokį kiekį tų trąšų pilti ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta: 29 liepos 2005 - 13:37
QUOTE(Venta @ 2005 07 29, 14:37)
Marinčik,
matau, kad daug žinai. Man dėl tręšimo kilo daug klausimų. Tai labai prašau smulkiai supažindinti kaip tręšti dracenas: kas kiek dienų, kokiom trąšom, kokiu būdu tręšti (purkšti lapus, ar pilti į žemę), kokį kiekį tų trąšų pilti ir pan.

Žinok dracena nemiegsta perlaistymo,ją reika laistyti kai žeme pilnai išdžiūna,purkšti gali kiekvieną dieną ji labai mėgsta.
DRĖGMĖ
Reguliariai purkšti lapus. Dracaena godseffiana gali augti ir sausame ore.

ŠVIESA
Mėgsta šviesią vietą, nepakelia tiesioginių saulės spindulių.

LAISTYMAS IR TRĘŠIMAS
Vidutiniškai laistyti pavasarį ir vasarą, mažai žiemą. Saugoti, kad neišdžiūtų šaknys. Pavasarį ir vasarą reguliariai tręšti.

PRIEŽIŪRA
Lapus dažnai nušluostyti, kad nebūtų dulkėti ir blizgėtų. Rudenį nustoti tręšti, kad augalas pasiruoštų ramybės periodui, kai jis lėčiau auga. Jeigu reikia, pavasarį persodinti.

DAUGINIMAS
Viršūnių auginiais , stiebo dalimis.

O trešu aš su ,žinok kad nesumeluoti aš pažiuresiu namuose ir parašysiu veliau,nes esu darbe
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2005 07 29, 15:02)
Žinok dracena nemiegsta perlaistymo,ją reika laistyti kai žeme pilnai išdžiūna,purkšti gali kiekvieną dieną ji labai mėgsta.
DRĖGMĖ
Reguliariai purkšti lapus. Dracaena godseffiana gali augti ir sausame ore.

ŠVIESA
Mėgsta šviesią vietą, nepakelia tiesioginių saulės spindulių.

LAISTYMAS IR TRĘŠIMAS
Vidutiniškai laistyti pavasarį ir vasarą, mažai žiemą. Saugoti, kad neišdžiūtų šaknys. Pavasarį ir vasarą reguliariai tręšti.

PRIEŽIŪRA
Lapus dažnai nušluostyti, kad nebūtų dulkėti ir blizgėtų. Rudenį nustoti tręšti, kad augalas pasiruoštų ramybės periodui, kai jis lėčiau auga. Jeigu reikia, pavasarį persodinti.

DAUGINIMAS
Viršūnių auginiais , stiebo dalimis.
Dracenai labiausiai tiktų universali kompostinė žemė Mažiausiai tiktų žemė kaktusams. dracenos gražiausiai atrodys, jei augs šviesioje patalpoje, be tiesioginių saulės spindulių (ypač balandžio – rugpjūčio mėn.) gaus nedaug. Jei šviesos nepakanka, lapų margumas tampa blyškus, jei per daug gali lapai nuruduoti (apdegti).. Žemės drėgnumą geriausiai tikrinti pirštu. Prisilietus prie žemės, turi jaustis drėgmė. Baltos apnašos gali būti druskos, jei ilgesnį laika laistyti kietu vandeniu. Tokiu atveju žemės paviršiu nugramdykite peiliu ar šaukšteliu.
4u.gif

O trešu aš su ,žinok kad nesumeluoti aš pažiuresiu namuose ir parašysiu veliau,nes esu darbe

Atsakyti
O koks tręšimo būdas? Lapai, žemė?
Kas kiek dienų? Gal kvailai atrodo klausimas, bet man neapibrėžtas labai toks dalykas kaip "reguliariai" ax.gif

O kai tręši, tai čia tuo pačiu skaitosi kaip ir laistymas? Ar laistyti atskirai?

Jaučiu tau šie klausimai pasirodys tokie pat kvaili, jei manęs paklaustų į verdantį ar į šaltą vandenį reikia sudėti makaronus verdant... doh.gif nu, bet aš gėlių auginime esu silpnas žinovas, todėl prašau kuo nuosekliau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta: 29 liepos 2005 - 14:22
QUOTE(Venta @ 2005 07 29, 15:19)
O koks tręšimo būdas? Lapai, žemė?
Kas kiek dienų? Gal kvailai atrodo klausimas, bet man neapibrėžtas labai toks dalykas kaip "reguliariai" ax.gif

O kai tręši, tai čia tuo pačiu skaitosi kaip ir laistymas? Ar laistyti atskirai?
Jaučiu tau šie klausimai pasirodys tokie pat kvaili, jei manęs paklaustų į verdantį ar į šaltą vandenį reikia sudėti makaronus verdant... doh.gif nu, bet aš gėlių auginime esu silpnas žinovas, todėl prašau kuo nuosekliau 4u.gif

smile.gif Trešti aišku žemę ,aš trešiu kartą į 2 sav,nes laistyti reikia vos ne kartą per sąvaite.geriausia turbut kas 14 dienu.ir aišku vandenį laikyk įpilta į butelį kad pastovetu (kalkas nusestu).del trąšu parašysiu atskirai
Atsakyti
Turiu akvariumą,tai visas savo gėlytes laistau iš akvariumo vandeniu ir jokių trąšų thumbup.gif .Tik vyras pykstą kad nusemiu vandens,o jis turi dažnai dapilinėti blush2.gif .
Atsakyti