Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(Onora @ 2005 06 08, 11:50)
Pastaciau dar toliau nuo lango dracena savo, dabar ji saules visai negauna, bet sviesos pakankamai, nes neta nei vienos tamsios vietos pas mus bute, kur sviesa nuo lango nesklistu (na tik vonia wink.gif)- tai net vyras pokycius pastebejo- per dvi dienas daug tamsesni ir sodresni  lapai pasidare ir labiau pastire nei nuleipe biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, dracenu seimininkes,
Noriu patarimo. Mano dracenai krenta virsunes!! Toks ispudis, kad nupuna galiukas, nors apatiniai lapai visai nieko. Taip nutiko jau visom trim sakom. Gal zinot del ko taip gali buti? Neperlaistau.
Atsakyti
Labas!
Manoji dracena auga vonioje, prie didelio lango pietų pusėj. Va dabar pulsiu nuo lango traukt į tamsesnę vietelę ir laukti, kol lapeliai pakils, nes tik dabar sužinojau, kad netinka jai saulutės per daug doh.gif . Bet šiaip ji auga labai sėkmigai, ir jos lapeliai svyra ir kyla priklausomai nuo žaliuzių pozicijos biggrin.gif Aš jos nepurškiu, matyt, vonioj pakanka drėgmės, ir laistau gausiai kartą per savaitę, o kartais dar ir maniškė palaisto papildomai, jei nespėju sustabdyti blink.gif
Atsakyti
Zhodzhiu neishgelbejau, atrodo, geles cry.gif . Manau, kad persodinusi ja staigiai ir pergausiai palaischiau ir perlaischiau, nes jos shaknys jau buvo papuvusios... Bet nukirpau tas tris dar po kelis lapus turinchias virshuneles ir pamerkiau. Lapeliai ishkart pakilo, bet shiandien zhiuriu, kad koteliai, visgi puva ish apachios unsure.gif . Ar nera jokios galimybes, kad ish tu shakeliu ishleis shaknis? Kaip jos dauginamos, tos Dracenos?...
Atsakyti
Jei gerai pamenu, tai kazkur skaiciau kad norint padauginti dracena, reikia ja kisti i zeme, bet ne staciai, o gulsciai g.gif
Atsakyti
aš savo draceną išgelbėjau taip persodindama kaip sakė Ija. Kai pamačiau kad lapai baigia nukristi, supjausčiau kotą maždaug15 cm gabalais ir pasodinau vazone bet dėjau ne stačią o gulsčią. Pastačiau ant lango rytinėje pusėje ir laisčiau saikingai. Kol lapus išleido reikėjo ilgokai palaukti bet už tai dabar vėl grožiuosi dar gražesne dracena, tarp kitko auga iš tikrųjų dar gražiau thumbup.gif
Atsakyti
As savo dracena uzsiauginau is darbe nulauztos sakeles, buvau nusilauzus 3 o prigijo tik viena, aisku kisau tiesiai i zeme, bet stacia o ne gulscia. Po puses metu kazkur pradejo augti, dabar jau tikra grazuole biggrin.gif .
ChikuRaku bandyk nupjauti papuvusi kota sad.gif ir kisk i zeme, tik laikyk ne ant saules, gal isleis saknytes. smile.gif
Atsakyti
Gavau dovau dracena.Ji mazam vazonelyje,reikia persodint.Gal kas patars,kokias zemes naudot?Ar tinka universalios,kurios visoms gelems?
Atsakyti
Bent jau aš savo didžiąją persodinau į Viceta žemę sumaišytą su agroperlitu. Jai patiko. Pradėti tręšti tik po kelių mėnesių tereikia, nes tan pakanka medžiagų.
Atsakyti
O kaip ja priziureti? Kiek laistyti? Sako,ji megsta siluma,bet nepakencia tiesioginiu saules spinduliu.Tai ant palanges jai turbut netinka?
Atsakyti
Bent jau as laistau viena karta i savaite, o auga buto gilumoj. Sviesos turbut pakanka, nes langai i pietus. Tiesioginiu saules spinduliu tikrai nereikia.
Atsakyti
ACIU LABAI smile.gif
Atsakyti