Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Dar klausimelis smile.gif . Sukishau nupjautas virshuneles i zheme. Tikiuosi, kad ishleis shaknis... O laistyti man dabar jas, ar kuri laika - ne? Baisingai dabar bijau, nes taip ir nuzhudzhiau gele - po persodinimo gausiai paliejus. Gal kuri laika reikia nelaistyt? Ar tik labai negausiai? g.gif Labai prashau, patarkit.
Atsakyti
QUOTE(ChikuRaku @ 2005 06 28, 13:44)
Dar klausimelis smile.gif . Sukishau nupjautas virshuneles i zheme. Tikiuosi, kad ishleis shaknis... O laistyti man dabar jas, ar kuri laika - ne? Baisingai dabar bijau, nes taip ir nuzhudzhiau gele - po persodinimo gausiai paliejus. Gal kuri laika reikia nelaistyt? Ar tik labai negausiai?  g.gif  Labai prashau, patarkit.

As tai laisciau negausiai, bet vistiek vienos sakos kotas zemeje supuvo, tai nupjoviau auksciau ir vel kisau i zeme, labai ilgai stovejo, bet prigijo. Sekmes ir tau, nes tai sunkus darbas smile.gif
Atsakyti
Sveikos< Na draceną auginu jau seniai ir ne vieną, o šiemet ir mano gėlę kažkas apniko. Atrodo taip: viršūnės, kurios tuoj išleis lapelius, visos stovi pageltę , kai lapelis jau lyg lenda lauk, tai paaiškėja, kad jis nuo viršaus kokius tris kartus pažeistas, tarsi apdžiūvęs, pageltęs, ir dabar stovi visa tokia apdžiūvusi. ką dabar man daryti? gal kas žinote ? Padėkit gal čia kažkas puola, ir turėčiau nupurkšti? Iki tol augo pakenčiamai, na jei auginau apie 6-7 metus, tai buvo viskas gerai. Su gėle susitardavom. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spyglys: 30 birželio 2005 - 16:43
Mamytes,padekit. Nusipirkau savo dracenai labai grazu vazona,ir tik namie pamaciau vista doh.gif kad jis be skylutes dugne./.. teta tokia augina,sako,pas ja irgi be skylutes,puikiai auga. nu ka as zinau,man atrodo,turi but ta skylute g.gif
Atsakyti
QUOTE(tina+ @ 2005 07 01, 12:10)
Mamytes,padekit. Nusipirkau savo dracenai  labai grazu vazona,ir tik namie pamaciau vista  doh.gif kad jis be skylutes dugne./.. teta tokia augina,sako,pas ja irgi be skylutes,puikiai auga. nu ka as zinau,man atrodo,turi but ta skylute g.gif

Dracena nemegsta vandens pertekliaus, o be skylutes vanduo neistekes niekur ir gali pradeti puti saknys. Gal galima ja kaip nors pragresti, arba sodink i kita vazona, ir po to istatyk i ji.
Atsakyti
Turiu jauną draceną iš vieno stiebelio,labai gražei augą.Man labai įdomu ar ji ir bus su vienu stiebu ar augs ir daugiau,ar kažka reikia daryti kad kitus išleistu.Man gražiau atrodo iš trijų ar bent dviejų stiebelių.
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2005 07 12, 11:09)
Turiu jauną draceną iš vieno stiebelio,labai gražei augą.Man labai įdomu ar ji ir bus su vienu stiebu ar augs ir daugiau,ar kažka reikia daryti kad kitus išleistu.Man gražiau atrodo iš trijų ar bent dviejų stiebelių.

reikia nupjauti virsune, ja isaknydinti , o senasis stiebas is mieganciu pumpuru prades leisti naujas virsunes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina @ 2005 07 13, 23:16)
reikia nupjauti virsune, ja isaknydinti , o senasis stiebas is mieganciu pumpuru prades leisti naujas virsunes 4u.gif

O KIEK REIKIA VIRŠŪNĖS NUPJAUTI,VISAI BE LAPŲ PALIKTI,PER KIEK LAIKO IŠLEIDŽIA NAUJUS blush2.gif Na gal galite smulkiau papasakoti,dar tik pradedanti gėlininkė,tai...... blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
sveikutės, reikia labai skubios pagalbos...mano draceną atrodo kažkas apsėdo sad.gif ant kai kurių lapų ir kai kuriose vietose ant stiebo pastebėjau baltų pailgų lyg ir vabaliukų ar kažkas ten..net nežinau sad.gif kas tai?gal žinot kaip padėti gėlytei?
Atsakyti
labutis, auginu draceną ir aš, bet pas mane lapai irgi į apačią taip gražiai palinkę, tik viršūnėje styro, aš manau kad yra tokia rūšis, nes esu mačius tokias ir paskitus. mano dracena nėra mažytė, na jau ant palangės tai jau jos senai neužkelsi, na gal apie 1 m. ir jos lapai ilgi, tai man atrodo kad net baisiai atrodytų, jei lapai būtų į viršų doh.gif pas amne tada vazonėlyje buvo 2 stiebai ir dėja 1 nupuvo, tad aš ją persodinau ir jau daugiau nei du metus džiaugiuosi ja. o pas mane kartais iš apačios atsiranda vienas kitas pageltęs lapelis, bet aš manau kad čia normalu, nes ši gėlyte pas mane jau 3 metai ir augdama į viršų palieka stiebą sukėtėti
Atsakyti
QUOTE(musike @ 2005 07 19, 12:57)
sveikutės, reikia labai skubios pagalbos...mano draceną atrodo kažkas apsėdo sad.gif  ant kai kurių lapų ir kai kuriose vietose ant stiebo pastebėjau baltų pailgų lyg ir vabaliukų ar kažkas ten..net nežinau sad.gif kas tai?gal žinot kaip padėti gėlytei?

Tai greičiausia amaras,saugok augalus .nes jie irgi užsikres,Nueik į gelių parduotuvę ir nusipirk purškalą nuo amaro apipuršk lapus,gal dar išgelbesi.
Atsakyti
4u.gif Auginant draceną pravartu žinoti :

TEMPERATŪRA
Žiemą ne žemesnė kaip 13°C, o Dracaena godseffiana ir Draceana sanderiana rūšims - 10°C.

DRĖGMĖ
Reguliariai purkšti lapus. Dracaena godseffiana gali augti ir sausame ore.

ŠVIESA
Mėgsta šviesią vietą, nepakelia tiesioginių saulės spindulių.

LAISTYMAS IR TRĘŠIMAS
Vidutiniškai laistyti pavasarį ir vasarą, mažai žiemą. Saugoti, kad neišdžiūtų šaknys. Pavasarį ir vasarą reguliariai tręšti.

PRIEŽIŪRA
Lapus dažnai nušluostyti, kad nebūtų dulkėti ir blizgėtų. Rudenį nustoti tręšti, kad augalas pasiruoštų ramybės periodui, kai jis lėčiau auga. Jeigu reikia, pavasarį persodinti.

DAUGINIMAS
Viršūnių auginiais , stiebo dalimis. thumbup.gif

Atsakyti