QUOTE(pienės_pūkas @ 2008 06 25, 19:41)
truputį nustebau, kad visos taip griežtai NE
mano vardu draugai yra pavadinę savo dukrą, o neseniai ir giminaičiai. ir jokių negerų emocijų dėl to nekyla. kaip tik priešingai

mano vardu draugai yra pavadinę savo dukrą, o neseniai ir giminaičiai. ir jokių negerų emocijų dėl to nekyla. kaip tik priešingai

Sutinku

QUOTE(neriuxxx @ 2009 10 30, 17:27)
tikrai neduociau, negi maza vardu vardyne
isivaizduoju gimines susitikima ir kas antras tuo paciu vardu saukiamas
man uzteko mano senelio ir tecio tuo paciu vardu 

Kodėl būtinai "kas antras"? Jei giminė didžiulė ir koks vienas vardas pasikartoja? Pas mus giminė labai didelė, joje vieną mergaitišką vardą turi pusbrolio dukra ir mano brolio dukra. Pusbrolio dukrai 22 metai, o brolio dukrytei 2 metukai ir jos niekada nėra viena kitos mačiusios, tiesą sakant, tą pusbrolio dukrą aš mačiau tik du kartus gyvenime, kažkaip labai retai bendraujam

Mano sūnaus vardas panašus į mano mylimiausio pusbrolio, bet skiriasi (galūnė kitokia), labai norėjau pavadinti tokiu vardu kaip pusbrolio, nes man jis gražus nuo seno, bet susilaikiau. O kai kurių antros ir trečios eilės pusbrolių vardus sužinojau tik prieš trejus metus, kai sudarinėjau giminės geneologinį medį

Gražiausiai nutiko mano draugei, ji seniai buvo sugalvojusi berniuko vardą, kurio norėtų sūnui (dar kol vaiko net planuose nebuvo). Tuo metu, kai pastojo, lauktis ėmė ir vyro brolio šeima. Draugės šeimoje sūnus gimė mėnesiu anksčiau nei pas vyro brolį ir jie davė berniukui išsvajotą vardą. Kilo baisus konfliktas giminėj, nes, pasirodo, vyro brolis su žmona buvo sugalvoję tokį patį