Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučių renovacija

QUOTE(PussBoots @ 2013 04 14, 18:21)
O pas mus tokia situacija:

Namas statytas ~1960m, neįeina į renovuotinų namų sąrašą (savivaldybės). Visą laiką buvo kaupiamos lėšos ir savais pinigais buvo remontuojamas namas: pakeisti langai į plastikinius (laptinėj), elektros skaitliukai išnešti į laiptinę, keistas stogas ir lietvamzdžiai, apšiltinta viena galinė siena. Namas nėra kritinės būklės.
Yra problema - namo pirmininkė, savavališkai slaptuoju balsavimu (eidama per butus ir įtikinėdamas žmones, kad bus kompensuojama suma iš savivaldybės, kad jei nesutiks prisidėt savo balsu, nuims lengvatas už šildymą - namas pensininkų pagrinde) gavo daugiau nei pusę namo gyventojų teigiamų balsų, buvo tik informacinis susirinkimas, kurį vedė savivaldybės atstovas (kuriame dalyvavo trečdalis gyventojų), bet nebuvo bendrijos narių, namo gyventojų viešo susirinkimo, renovacijos aptarimo. Gyventojai skatina susitikt, aptart renovaciją, bet susirinkimas neįvyko dar.

Ir klausimai:
*Ar be viešo susirinkimo gali pirmininkė asmeniškai pasirašyt su jau jai nusižiūrėta firma?
*Ar turi teisę pirmininkė paimt iš banko paskolą bendrijos vardu ~2 mlj Lt namo renovacijai?
*Ką daryt, kai jau gavom sąskaitą iš bendrijos su pridėta papildoma suma už administratoriaus renovacijai skirtam išlaikymui? (kur prierašas yra, kad po renovacijos 100 proc kompensuos).
*Jei aš nesutinku, ar esu įpareigota mokėt sąskaitas bendrijai už paimtą paskolą renovacijai (šiuo metu ji dar nepradėta, o sąskaitoj jau priskaičiuota)? Net nežinoma ar ji pasirašyta, apie tai informacijos niekur neskelbta (pvz, skelbimų lentoj).

pas mus praeita savaite buvo atstovai is butu ukio del renovacijos. susirinkime dalyvavo apie puse butu gyventoju. paaiskino mums taip, dabar bus daromas investicinis projektas ( paskaiciuos kiek kiekvienam butui kainuo renovacija) , sis projektas nemokamas, tada bus antras susirinkimas aptarimui ir per trecia susirinkima bus balsuojama del renovacijos. uztenka 50 % + 1 balsas, kad namas butu renovuojamas. moket pradesim uz renovacija TIK TADA, kai jinai bus atlikta. kolkas lygiai puse namo butu uz renovacija, puse pries. bet as kazkodel manau, kad visgi nubalsuos uz renovacija smile.gif

taip pat minejo, kad tie, kas gauna kompensacijas uz sildyma, jei nesutiks renovuotis, kompensacijos nebegaus.
taip pat minejo, kad renovacijos kastus 100 % kompensuoja tik socialiai remtiniems namo gyventojams.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 04 15, 11:32)
*moket pradesim uz renovacija TIK TADA, kai jinai bus atlikta.
**taip pat minejo, kad tie, kas gauna kompensacijas uz sildyma, jei nesutiks renovuotis, kompensacijos nebegaus.
***taip pat minejo, kad renovacijos kastus 100 % kompensuoja tik socialiai remtiniems namo gyventojams.

Aš asmeniškai prieš renovaciją, kuri, kaip man aiškino butų ūkio inžinierius 90 proc. tokia kaip mano namo. Penkeri metai baigiasi, praktiškai viską reikia daryti iš naujo Langai krenta, sienos - tinkas krenta ir t.t. Rangovas į pretenzijas nereaguoja, subrangovas - bankrotas. Kainos išpūstos iki begalybės. Visiems darbas dar plius prirašyta 40 procentų pridėtinių išlaidų.
*Mano name taip nebuvo. Mokėti pradėjom dar neprasidėjus renovacijai, o paskui su kiekvienu atliktų darbų aktu.
**Taip šneka, bet vargu, nes tai žmogaus teisių pažeidimas, Strazbūre bylos laimėjimas garantuotas.
***Šitai tikrai taip, todėl, manau, ir išpūstos kainos. Bet visi administravimo mokesčiai, kurie yra ne tokie jau ir maži, mokami visų. Mano name dar ir skaičiuojamas kompensacijų skaičiavimo mokestis, kur atrodytų absurdas.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 04 15, 13:12)
Aš asmeniškai prieš renovaciją, kuri, kaip man aiškino butų ūkio inžinierius 90 proc. tokia kaip mano namo. Penkeri metai baigiasi, praktiškai viską reikia daryti iš naujo Langai krenta, sienos - tinkas krenta ir t.t. Rangovas į pretenzijas nereaguoja, subrangovas  - bankrotas. Kainos išpūstos iki begalybės. Visiems darbas dar plius prirašyta 40 procentų pridėtinių išlaidų.
*Mano name taip nebuvo. Mokėti pradėjom dar neprasidėjus renovacijai, o paskui su kiekvienu atliktų darbų aktu.**Taip šneka, bet vargu, nes tai žmogaus teisių pažeidimas, Strazbūre bylos laimėjimas garantuotas.
***Šitai tikrai taip, todėl, manau, ir išpūstos kainos. Bet visi administravimo mokesčiai, kurie yra ne tokie jau ir maži, mokami visų. Mano name dar ir skaičiuojamas kompensacijų skaičiavimo mokestis, kur atrodytų absurdas.

ar tik neperdedat smile.gif ?

keista g.gif mums butent tai pabreze, kad moketi pradesim tik tada, kai namo renovacija bus pilnai baigta.

kodel Jus tokia garantuota g.gif ?

Atsakyti
[quote=PussBoots,2013 04 14, 19:21]
O pas mus tokia situacija:

Namas statytas ~1960m, neįeina į renovuotinų namų sąrašą (savivaldybės). Visą laiką buvo kaupiamos lėšos ir savais pinigais buvo remontuojamas namas: pakeisti langai į plastikinius (laptinėj), elektros skaitliukai išnešti į laiptinę, keistas stogas ir lietvamzdžiai, apšiltinta viena galinė siena. Namas nėra kritinės būklės.
Yra problema - namo pirmininkė, savavališkai slaptuoju balsavimu (eidama per butus ir įtikinėdamas žmones, kad bus kompensuojama suma iš savivaldybės, kad jei nesutiks prisidėt savo balsu, nuims lengvatas už šildymą - namas pensininkų pagrinde) gavo daugiau nei pusę namo gyventojų teigiamų balsų, buvo tik informacinis susirinkimas, kurį vedė savivaldybės atstovas (kuriame dalyvavo trečdalis gyventojų), bet nebuvo bendrijos narių, namo gyventojų viešo susirinkimo, renovacijos aptarimo. Gyventojai skatina susitikt, aptart renovaciją, bet susirinkimas neįvyko dar.

Ir klausimai:
*Ar be viešo susirinkimo gali pirmininkė asmeniškai pasirašyt su jau jai nusižiūrėta firma?
*Ar turi teisę pirmininkė paimt iš banko paskolą bendrijos vardu ~2 mlj Lt namo renovacijai?
*Ką daryt, kai jau gavom sąskaitą iš bendrijos su pridėta papildoma suma už administratoriaus renovacijai skirtam išlaikymui? (kur prierašas yra, kad po renovacijos 100 proc kompensuos).
*Jei aš nesutinku, ar esu įpareigota mokėt sąskaitas bendrijai už paimtą paskolą renovacijai (šiuo metu ji dar nepradėta, o sąskaitoj jau priskaičiuota)? Net nežinoma ar ji pasirašyta, apie tai informacijos niekur neskelbta (pvz, skelbimų lentoj).
1 ir 2 atsakymas NE
o kokiu tikslu pinigai priskaiciuojami, gal uz projekta? tegul paaiskina
Atsakyti
[quote=Vaiva number 1,2013 04 15, 14:00]
*ar tik neperdedat ?
**keista g.gif
***kodel Jus tokia garantuota
[/quote]
*Tikrai ne, nes buvo viena gyventoja atėjusi, klausė įmonės pavadinimo, nes jau plyšys yra, langas vos laikosi.
**Parašiau kaip buvo pas mus.
***Šnekėjau su nusimanančiu apie tai žmogum, sakė, kad su geru advokatu žmogaus teisių pažeidimo bylas lengvai sprendžia žmogaus labui.Apie šitą šnekėjom ir paaiškino.

[quote=viktner,2013 04 15, 14:24]
[quote=PussBoots,2013 04 14, 19:21]

Ir klausimai:
1.*Ar be viešo
2.*[u]Ar turi teisę

3.*Ką daryt, kai jau gavom sąskaitą
4.*Jei aš nesutinku, ar esu įpareigota mokėt sąskaitas bendrijai už paimtą paskolą renovacijai
1 ir 2 atsakymas NE
o kokiu tikslu pinigai priskaiciuojami, gal uz projekta? tegul paaiskina
[/quote]
1.Pas mus perėjo valdybos nariai per laiptines ir susirinko parašus.
2.Jei buvo susirinkimo sprendimas įgalioti - gali.
3.Rašykite raštu pirmininkei prašydami raštu atsakyti. Ant vieno egzemplioriau gaukite pirmininkės parašą, kad gavo. Per 10 dienų turės atsakyti, tada matysite ką rašo. Galite paprašyti parodyti dokumentus.
4.Čia jau reikia žiūrėti dokumentus. Jeigu viskas sutvarkyta be priekaištų, tada privalote mokėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paūdrė: 15 balandžio 2013 - 14:58
Paskaiciavo kaina uz renovacija-musu 50 kv butui- 52 tukst litu-cia be kompensacijos, su maksimalia 40 proc kompensacija gautusi apie apie 36 tukst-cia jums reali suma atrodo? g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fairyland @ 2013 04 20, 12:22)
Paskaiciavo kaina uz renovacija-musu 50 kv butui- 52 tukst litu-cia be kompensacijos, su maksimalia 40 proc kompensacija gautusi apie apie 36 tukst-cia jums reali suma atrodo? g.gif  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

blink.gif man tai būtų žiauriai daug
Atsakyti
QUOTE(Fairyland @ 2013 04 20, 13:22)
Paskaiciavo kaina uz renovacija-musu 50 kv butui- 52 tukst litu-cia be kompensacijos, su maksimalia 40 proc kompensacija gautusi apie apie 36 tukst-cia jums reali suma atrodo? g.gif  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

NESAMONE doh.gif kas čia taip skaičiavo, kokie protingieji kurmiai
Papildyta:
dabar neaišku pagal kokią programą bus namai renovuojami, nediskutuokime, nes tikrai nežinome, galima pasiskambinti Būsto ir urbanistikos agentūra ir ten viską paaiškins ( bent Kaune maloniai paaiškina).
Mano namas buvo renovuojamas pagal vieną programą, o jau tėvų namas pagal kitą, ir visos procedūros buvo daromos skirtingai.
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2013 04 20, 22:17)
NESAMONE doh.gif  kas čia taip skaičiavo, kokie protingieji kurmiai
Papildyta:
dabar neaišku  pagal kokią programą bus namai renovuojami, nediskutuokime, nes tikrai nežinome, galima pasiskambinti Būsto ir urbanistikos agentūra ir ten viską paaiškins ( bent Kaune maloniai paaiškina).
Mano namas buvo renovuojamas pagal vieną programą, o jau tėvų namas pagal kitą, ir visos procedūros buvo daromos skirtingai.

Tai va va, kad nesamone-as tokiu kainu niekur negirdejus-bet musu namo gyventojai sutinka su viskuo doh.gif doh.gif doh.gif Is 30 tik 10 pries doh.gif Svarbiausia daug gaunanciu pasalpas-tai juos pagasdino, kad nebegaus kompensacijas-o jiems kazin bus kokios nuolaidos kredita issimokant g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fairyland @ 2013 04 20, 12:22)
Paskaiciavo kaina

Dar neaišku kokie darbai numatyti g.gif . Jei su vamzdynų pilnu keitimu, radiatorių iš vienvamzdės į ką nors, jei kokie kolektoriai ir t.t. g.gif . Darbus reikia žinoti.
Soc.remtiniems kompensavo mano name 100 proc ir paskolą ir palūkanas, o visiems darbams, manau dėl šitos priežasties, prirašyta 40 procentų pridėtinių išlaidų. Svarbiausia, kad būtų kas prižiūri darbus ir jų kokybę, kitaip liksit ant ledo su didžiule paskola.
Atsakyti
Sveiki,

prasau parasykite i ka labiausiai atkreipti demesi kai kalbesime apie namo renovacija susirinkime? Mazdaug kokia suma iseina butui? Musu 3 kambariu butas - 62kv. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agne.vln @ 2013 04 22, 20:21)
prasau parasykite i ka labiausiai atkreipti demesi

Reikia žinoti kokiame stovyje namas. Ar šiltintas stogas, gal pamatai jau šiltinti, langai geri sudėti, turiu galvoje sandarūs, šiluminis mazgas renovuotas, vamzdynai keisti, durys geros ir t.t.
Aš akcentuočiau vamzdynų keitimą ir gerą apšiltinimą - iš karto taupysite šildymą ir būtinai, kad būtų radiatoriai visuose butuose pagal projektą, tada stogo ir pamatų šiltinimas, šiluminio punkto modernizavimas. Jei norėsite už šildymą mokėti kiekvienas butas atskirai, atkreipkite dėmesį, kad mes šildom vieni kitus, taigi, tokiu atveju reikalinga kiekvieno buto izoliacija, bet čia jau sunkiai įgyvendinama.
Atsakyti