Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučių renovacija

QUOTE(auksegi @ 2007 12 07, 19:24)
labas,mamos. Kadangi pastaruoju metu pasidarė labai populiaru renovuoti daugiabučius namus, todėl mūsų namo bendrija nusprendė renovuoti namą. Gyvename 20 metų mūriniame name, kiekvienam butui atitektų paskola apie 15 tūkst. litų. Todėl tarp namo gyventojų verda už ir prieš kova. Daugelis tvirtina, kad mūriniai namai nerenovuojami.  schmoll.gif  Gal kas jau gyvenate renovuotame name ir galite parašyti, kokie privalumai, kokie minusai...

idomu ar renovavot nama ,kokia nuomene ar vetejo tai daryti blush2.gif

musu nama irgi noretu renovuoti,jam greitai 44 metai doh.gif murinis,dauguma gyventoju noretu tik dalinio renovavimo,bet deje tada valstybe nekompensuos tu 40 procentu,as sutikciau pilnai renovacijai,kad tik butu galima ziemos metu gyventi normaloje temperaturoje,ir nereiketu gyventi prie atidarytu langu,nes kelos ziemos pas mus 25 laipsniai,nera kuo kvepuoti,ir mokestis uz sildyma baisus ,neskaitant isejimo i lauka,kol apsirengi tampi slapias,aunantis batus ir striukes atsidarome duris i laiptine lotuliukas.gif ,siluma blogai pasiskirsto,yra butu kur zmones gyvena prie 15-17 laipsniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2013 06 20, 11:31)
siluma blogai pasiskirsto,yra butu kur zmones gyvena prie 15-17 laipsniu doh.gif

O prie ko čia renovacija, pas mane ir po renovacijos tas pats buvo. Nukabinėjau radiatorius butuose, kad būtų pagal projektą ir viskas susitvarkė. Nežinau ar pas jus renovuotas šiluminis punktas, va šitą susitvarkyti tai vertėtų.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 20, 16:21)
O prie ko čia renovacija, pas mane ir po renovacijos tas pats buvo. Nukabinėjau radiatorius butuose, kad būtų pagal projektą ir viskas susitvarkė. Nežinau ar pas jus renovuotas šiluminis punktas, va šitą susitvarkyti tai vertėtų.

Reikia pries renovaciją pereiti per visus butus ir suskaičiuoti kiek kur radiatoriu, kiek lišnų nukabinti, o jei nori daugiau tai tegul daugiau ir moka už šildymą.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 20, 14:21)

Kaip tai prie ko?juk renovacija ir yra silumos punkto atnaujinimas,radijatoriu butuose pakeitimas,vandens stovu keitimas,o sienu aplipdymas paskutinis darbas,tik va kaimynai to aplipdymo visai nenori,radijatoriu sekcijos suskaiciuotos pries gerus 15 metu,vieniems nukabino,man viena dali prikabino,kai pas mus radijatoriai karsti,paskutineje laiptineje jie silti,jei pas mus silti -pas juos vos drungni,todel ir galvojame apie renovacija,nes tiek bendrija pinigu neturi kad sutvarkyti silumini mazga,sutvarkyti stoga ir tt
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2013 06 20, 22:52)
todel ir galvojame apie renovacija,nes tiek bendrija pinigu neturi kad sutvarkyti silumini mazga,sutvarkyti stoga ir tt

Mano name renovacija padaryta už 1,5 milijono. Nei vamzdžiai keisti, nei stogas tvarkytas. Sienų tinkas jau byra. Žodžiu, pusę namo apsiuvo mineraline vata, pusė namo kur balkonai taip ir liko, ir visa renovacija.
Kelis kartus pigiau kainuoja patiems po truputį kaupti pinigėlius ir tvarkytis.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 27, 09:26)
Mano name renovacija padaryta už 1,5 milijono. Nei vamzdžiai keisti, nei stogas tvarkytas. Sienų tinkas jau byra. Žodžiu, pusę namo apsiuvo mineraline vata, pusė namo kur balkonai taip ir liko, ir visa renovacija.
Kelis kartus pigiau kainuoja patiems po truputį kaupti pinigėlius ir tvarkytis.

aciu,ta ir norejau suzinoti,reiskia nereikia mums tos renovacijos,pasirinksim pinegelius ir atsinaujinsim kas bus nusideveja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2013 06 27, 12:40)
aciu,ta ir norejau suzinoti,reiskia nereikia mums tos renovacijos,pasirinksim pinegelius ir atsinaujinsim kas bus nusideveja blush2.gif

drinks_cheers.gif labai teisingas pažiūris, nes tie biurokratiniai dalykai - popierizmas, projektai, konkursai ir pan. viską labai išbrangina. Dar klausimas ar ta kompensacija tą pabrangimą padengia g.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 06 27, 13:29)
Dar klausimas ar ta kompensacija tą pabrangimą padengia g.gif

Kompensaciją gavom 50 procentų, visiems darbams buvo prirašytos nuo 40 procentų pridėtinės išlaidos. Plius pačios kainos. Kolegės name laiptinės langus dėjosi pati bendrija ir varstomus - už langą 500, pas mus nevastomas tokio pat dydžio - 1500.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 27, 16:27)
Kompensaciją gavom 50 procentų, visiems darbams buvo prirašytos  nuo 40 procentų pridėtinės išlaidos. Plius pačios kainos. Kolegės name laiptinės langus dėjosi pati bendrija ir varstomus - už langą 500, pas mus nevastomas tokio pat dydžio - 1500.

Mes keitėmės, bet darėm tik vieną pusę varstomą tai be apdailos apie 420 lt kainavo. reiškias be kompensacijų pigiau prasisukom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 07 30, 11:15)
reiškias be kompensacijų pigiau prasisukom  bigsmile.gif

Tai žinoma, šaunuoliai.
Vien tai, kad ne bet kas gali renovaciją daryti, jau viską pasako. Kad ir mano atvejis. Rangovo, kuris pridirbo taip, kad baisiau nėra kur, brolis užima administracijos direktoriaus kėdę, o to sūnus dirba teisme. Kiek kur kreipiausi, visi kelia rankas aukštyn - niekuo negalim padėti. Va tokia ta renovacija.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 20, 16:21)

o kokio dydžio Jūsų butas, kad radiatorius nukabinėt reikėjo? mūsų irgi laukia renovacija, ir mąstom pirmiausia dar prieš ją patys pasikeist špyžinius radiatorius į naujus, nes bus pigiau...ir dabar nežinom, ar visur dėti, gal mažesnius žiūrėti, nes butas mažas, o žiemą taipogi būna kokie 24-25 šilumos, kai pas kaimynus šalia vos 18...
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 07 30, 11:36)
Vien tai, kad ne bet kas gali renovaciją daryti, jau viską pasako. Kad ir mano atvejis. Rangovo, kuris pridirbo taip, kad baisiau nėra kur, brolis užima administracijos direktoriaus kėdę, o to sūnus dirba teisme. Kiek kur kreipiausi, visi kelia rankas aukštyn - niekuo negalim padėti. Va tokia ta renovacija.

Tas ir baisiausia, kad pridarys broko ir paskui su jais ieškok teisybės doh.gif Dėl to ir purtomės mes tos reanovacijos bent kol kas. Va tik yra minčių galbūt vertėtų galines namo sienas apšiltint g.gif Tik nežinia kiek tai galėtų kainuoti?
Atsakyti