Įkraunama...
Įkraunama...

Planinis cezaris

QUOTE(Vilmoshka @ 2008 02 05, 11:44)
Tu čia remiesi patvirtinta informacija? Gal galėtum nuorodą parašyti, kur perskaitei šitą dalyką? Labai būtų įdomu paskaityti  g.gif

Įsivesk googlėje pavadinimą ir informacijos gausi labai daug mirksiukas.gif .
Ir čia truputį rašo:

http://www.kmuk.lt/A...s/Distocija.htm

Tik aišku, kad tas deformavimasis yra laikinas, kūdikėlio kaulai tam ir yra paslankūs, kad galėtų sėkmingai, be traumų gimti. Viskas atsistato. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 02 05, 11:44)
Tu čia remiesi patvirtinta informacija? Gal galėtum nuorodą parašyti, kur perskaitei šitą dalyką? Labai būtų įdomu paskaityti  g.gif
Na, gimėm natūraliai ir nebuvo jokios galvytės deformacijos - tai medikų nuomonė, ne tik mano pačios.

Ir aš esu skaičiusi apie tai...bet tai buvo tema apie kalcį, kad kalcio negalima vartoti iki pat nėštumo galo, kad nesukietėtų leliuko kauliukai labai, nes tada jam bus sunkiau slinkti gimdymo takais, o galvytė jam slenkant sugeba prisitaikyti ir susiaurėti, tam padeda ir nesusiformavęs momenėlis.
Atsakyti
Yra kažkiek tiesos tame, bet galvytė, ir ne tik galvytė, gali defomuotis dėl netaisyklingos vaisiaus padėties. pvz. klubo sanarių neįsistatymas. Dėl netaisyklingos vaisiaus padėties atliekamas cezaris. Taigi, po cezario gali būti taip, kaip ir po gimdymo. Be to galvytės forma gali pakisti, dėl gulėjimo, kai trūksta vitamino D. Taigi, gydytojos pastebėjimas nėra labai profesionalus, kurį rekia priimti už gryną pinigą, nes panašiai skamba lyties nustatymas pagal pilvo formą.
Be to tema yra apie planinį cezarį, pasiruošimą jam. taigi lyginti vaikučių pranašumus ar trūkumus , kuriems teko užgimti vienaip ar kitaip, yra neetiška. Svarbiausia, kad jie gimtų sveiki.
Atsakyti
oi gal baigiam su tom galvytem, viskas gerai juk kas gerai, o tema cia tikrai apie Cezari. Tad papasakosiu koks buvo mano planinis. Gydytoju pirma susirinkimas buna ir dalyvauja anestoziologe, paskyria kokia diena ir valanda bus. Reikia pasirasyti sutarti su ligonine (ten yra tokie absurdiski straipsniai kai skaitysit, kad tipo del pasekmiu jie neatsako, bet cia tik tipine sutartis kuria jeigu kas bet koks advokatas uzgincys). Tada padaro tyrimus slapima, krauja, dazniausia ir echo. I palata ateina anestoziologe pamatuoja spaudima, pakalba apie operacijos eiga, pasiklausinejo siaip kokiu nusiskundimu turi ir kokios narkozes nori. Pries kokia valanda nueiti i dusa, pasidarai bent jau mini depiliacija "ten", jei pati negalesi pades slauge, poto padaro klizma (ja reikia isigyti paciai vaistineje toks vienkartinis rinkinys buna, nes kitu atveju darys tokia senovine ne vienkartine). Tada pervelka ligonines naktiniais ir eini su daiktais i operacine. Pirmiausia istato kateteri i slapimo pusle, lipi ant operacinio stalo, ten i stubura suleidzia nuskausminamus, atsiguli ant stalo ir kai negali jau pajudinti koju,pajungia rankas prie aparato (matuoja pastoviai spaudima ir pulsa), jei pageidaujate uzdeda ir deguonies kauke pakviepuoti,uzdengia pilva tokia sirma ir ateina gydytojai. Personalo daug buna apie 5-7 zmones, jie su tavim juokauja pasakoja linksmas istorijas, cia kad psichologiskai nebijotum ir tik isgirsti, kad tavo lelius pradeda jau rekti, ji parodo iskarto, tada nuvalo ir paduoda tau truputi palaikyti, gydytojai tuo metu siuva tau pilvuke, o tu turi ant ranku savo dziaugsma, veliau sesele ji isnesa, o tave perkelia i lova su ratukais ir isveza i pooperacine palata, pastato laseline truputi pailsi ir pusvalandzio begyje atnesa tau vaikuti pirmam maitinimui. Visa operacija labai trumpa paskyre 9h , jau 9.14h pamaciau savo dukryte, poorecineje palatoje buvau apie 10h. Kita diena jau vaiksciojau aisku pilvuka tempe, bet visai i tai nekreipiau demesio. Tad planinis Cezaris visai neiskamuoja ir nera jo ko bijoti, randas uzgyjo kazkur po poros savaiciu, jo visai dabar nesimato, (na dabar aisku pilvas mano didziulis tai ten kai isitempe raumenis tai paciupinejus jauciu kad yra randas biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 02 04, 18:17)
Na, čia tai nesąmonė totali...  doh.gif  Jau tu, Llauritta, atleisk, bet nesutinku su tokia nuomone  doh.gif Maniškė nei deformuota gimė, labai graži mergytė, viskas su kaukole buvo gerai. Manau, kad čia eilinis išsigalvojimas-pasiteisinimas, dėl ko mamos nori darytis Cezarį...
Žinai, ką tau pasakysiu, jauna nėštuke? Kai turėsi tiek metų, kiek turiu aš, ir kai išmoksi gerbti kitų nuomonę, ir, atleisk už tokį pasakymą - kai daugiau savo galvelėj protelio turėsi, tada ir suprasi, apie ką kai kurios (suprask - aš) dabar čia šneka... Ir prašau manęs neįžeidinėti ir nemoralizuoti, nes savo didvyriškumo aš čia nei demonstruoju, nei žadu jį demonstruoti - aš išsakau savo nuomonę. Tu turi savo, prašau, laikykis jos.
Nepasakyčiau, kad pagimdžiau labai lengvai natūraliai, bet pagimdžiau normaliai natūraliai, žinau, ką tai reiškia ir taip pat žinau, ką reiškia gulėti su pjautu pilvu. Taip, aš už natūralų gimdymą. Cezaris  tik tada, kai tas svarbu vaiko ir mamos gyvybei.
Sėkmingo gimdymo  4u.gif

is kur tu zinai kiek man metu??kad as pasivadinus jauna nestuke tai dar nereiskia nieko. tau turbut dabar hormonai labai siaucia, as nei puse zodzio taves neizeidziau jeigu ka ir net neketinau to daryti, bet dabar jau tikrai man atsibodai. gimdykis kaip tau geriau ir sekmes tau, ir nekisk savo nepagrystos nuomones kad cezaris yra blogai.
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 02 04, 17:17)

Nepasakyčiau, kad pagimdžiau labai lengvai natūraliai, bet pagimdžiau normaliai natūraliai, žinau, ką tai reiškia ir taip pat žinau, ką reiškia gulėti su pjautu pilvu. Taip, aš už natūralų gimdymą. Cezaris  tik tada, kai tas svarbu vaiko ir mamos gyvybei.
Sėkmingo gimdymo  4u.gif

na vis del to esi didvyre.As esu tik uz Cezari,geriau su prapjautu pilvu,negu su praplysusiu uzpakaliu,nei sedeti negali,nei normaliai i tualeta nueiti
Papildyta:
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 02 07, 21:21)
is kur tu zinai kiek man metu??kad as pasivadinus jauna nestuke tai dar nereiskia nieko. tau turbut dabar hormonai labai siaucia, as nei puse zodzio taves neizeidziau jeigu ka ir net neketinau to daryti, bet dabar jau tikrai man atsibodai. gimdykis kaip tau geriau ir sekmes tau, ir nekisk savo nepagrystos nuomones kad cezaris yra blogai.

drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(Droka @ 2008 02 05, 19:20)
oi gal baigiam su tom galvytem, viskas gerai juk kas gerai, o tema cia tikrai apie Cezari. Tad papasakosiu koks buvo mano planinis. Gydytoju pirma susirinkimas buna ir dalyvauja anestoziologe, paskyria kokia diena ir valanda bus. Reikia pasirasyti sutarti su ligonine (ten yra tokie absurdiski straipsniai kai skaitysit, kad tipo del pasekmiu jie neatsako, bet cia tik tipine sutartis kuria jeigu kas bet koks advokatas uzgincys). Tada padaro tyrimus slapima, krauja, dazniausia ir echo. I palata ateina anestoziologe pamatuoja spaudima, pakalba apie operacijos eiga, pasiklausinejo siaip kokiu nusiskundimu turi ir kokios narkozes nori. Pries kokia valanda nueiti i dusa, pasidarai bent jau mini depiliacija "ten", jei pati negalesi pades slauge, poto padaro klizma (ja reikia isigyti paciai vaistineje toks vienkartinis rinkinys buna, nes kitu atveju darys tokia senovine ne vienkartine). Tada pervelka ligonines naktiniais ir eini su daiktais i operacine. Pirmiausia istato kateteri i slapimo pusle, lipi ant operacinio stalo, ten i stubura suleidzia nuskausminamus, atsiguli ant stalo ir kai negali jau pajudinti koju,pajungia rankas prie aparato (matuoja pastoviai spaudima ir pulsa), jei pageidaujate uzdeda ir deguonies kauke pakviepuoti,uzdengia pilva tokia sirma ir ateina gydytojai. Personalo daug buna apie 5-7 zmones, jie su tavim juokauja pasakoja linksmas istorijas, cia kad psichologiskai nebijotum ir tik isgirsti, kad tavo lelius pradeda jau rekti, ji parodo iskarto, tada nuvalo ir paduoda tau truputi palaikyti, gydytojai tuo metu siuva tau pilvuke, o tu turi ant ranku savo dziaugsma, veliau sesele ji isnesa, o tave perkelia i lova su ratukais ir isveza i pooperacine palata, pastato laseline truputi pailsi ir pusvalandzio begyje atnesa tau vaikuti pirmam maitinimui. Visa operacija labai trumpa paskyre 9h , jau 9.14h pamaciau savo dukryte, poorecineje palatoje buvau apie 10h. Kita diena jau vaiksciojau aisku pilvuka tempe, bet visai  i tai nekreipiau demesio. Tad planinis Cezaris visai neiskamuoja ir nera jo ko bijoti, randas uzgyjo kazkur po poros savaiciu, jo visai dabar nesimato, (na dabar aisku pilvas mano didziulis tai ten kai isitempe raumenis tai paciupinejus jauciu kad yra randas biggrin.gif)

gerai, kad tau gerai g.gif
man po operacijos labai sunku buvo, negalėjau net pasisukti nuo skausmo, o atsistoti į tuliką nueiti košmaras buvo doh.gif , gerai, kad vyras buvo, tai viską man padėjo, ir nueiti, ir apiprausė ir t.t, neturėjau jėgų visai.
Randas po poros savaičių pradėjo skėstis doh.gif , kai nuėjau pasiklausti, tai paaiškino, kad siūlą atmetinėja organizmas, taigi, gijo ilgai ir dabar nuo ilgo gijimo negražus.
klizmos dabar niekas nedaro, tavo pačios reikalas, tik dieną prieš anksti valgyt negalima.
pooperacinėj visą parą laikė, vaiko niekas po valandos neatnešė, atnešė iš viso per parą du kartus po minutę.
o kas dėl nejautros, man jiems niekaip nepavyko , visą pusvalandį badė, praėjimas tipo sunkus, tai aš operacinėje visą valandą buvau.
Tai kad planinis cezais visiškai neiškamuoja visiškai nesutinku schmoll.gif , kiekvieno organizmas skirtingai reaguoja į operaciją.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Kas esate turėjusios planinius cezarius, pasidalinkite savo patirtimi ...

Man 34 savaitė, pilvelio gyventoja niekaip nenori apsiversti žemyn galvele (sėdmeninė padėtis) ir pakankamai didelė savo amžiui, todėl greičiausiai bus planinis cezaris. Įdomu ar kam buvo darytas cezaris dėl sėdmeninės ir kelintą nėštumo savaitę?
Atsakyti
Dare man cezari, lyg ir planinis turejo buti, nes sedmenine padetis ir vaiko svoris nemazas, atvaziavau i ligonine diena pries realia nustatyta gimdymo data, anksciau nenorejo daryti operacijos. Tai taip pagulde mane lapkricio 28d, o 29d pirma valanda nakties sugriebe, vandenys neisbego, nes sedmenine pirmeiga, tai is pirmo nesupratau kas darosi, bet skausmas ziaurus ir taip kankinausi iki 11 val ryto kol padare operacija, jai ne vyras nezinau turbut sienom lipciau, bet nieko viskas gerai baigesi. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(EVO @ 2008 02 20, 00:44)
Dare man cezari, lyg ir planinis turejo buti, nes sedmenine padetis ir vaiko svoris nemazas, atvaziavau i ligonine diena pries realia nustatyta gimdymo data, anksciau nenorejo daryti operacijos. Tai taip pagulde mane lapkricio 28d, o 29d pirma valanda nakties sugriebe, vandenys neisbego, nes sedmenine pirmeiga, tai is pirmo nesupratau kas darosi, bet skausmas ziaurus ir taip kankinausi iki 11 val ryto kol padare operacija, jai ne vyras nezinau turbut sienom lipciau, bet nieko viskas gerai baigesi. Sekmes  4u.gif

O kuria nestuumo savaite buvo planuotas cezaris?
Atsakyti
QUOTE(EVO @ 2008 02 19, 22:44)
Dare man cezari, lyg ir planinis turejo buti, nes sedmenine padetis ir vaiko svoris nemazas, atvaziavau i ligonine diena pries realia nustatyta gimdymo data, anksciau nenorejo daryti operacijos. Tai taip pagulde mane lapkricio 28d, o 29d pirma valanda nakties sugriebe, vandenys neisbego, nes sedmenine pirmeiga, tai is pirmo nesupratau kas darosi, bet skausmas ziaurus ir taip kankinausi iki 11 val ryto kol padare operacija, jai ne vyras nezinau turbut sienom lipciau, bet nieko viskas gerai baigesi. Sekmes  4u.gif

desryte, va...
Atsakyti
o as visa niestuma maniau pati gimdysiu bet pernesiojus 11 paru paziurejo ekoskopu ir pamatavo kad vaikas apie 5 kg, tada tiesiai i klinikas ta pacia diena padare cezari ir ka gi rimtai lygiai 5kg ir 58cm tikrai niekaip nebuciau pati pagimdzius nes esu zemauge ir gan smulkiu kaulu ax.gif
Atsakyti