QUOTE(Droka @ 2008 02 05, 19:20)
oi gal baigiam su tom galvytem, viskas gerai juk kas gerai, o tema cia tikrai apie Cezari. Tad papasakosiu koks buvo mano planinis. Gydytoju pirma susirinkimas buna ir dalyvauja anestoziologe, paskyria kokia diena ir valanda bus. Reikia pasirasyti sutarti su ligonine (ten yra tokie absurdiski straipsniai kai skaitysit, kad tipo del pasekmiu jie neatsako, bet cia tik tipine sutartis kuria jeigu kas bet koks advokatas uzgincys). Tada padaro tyrimus slapima, krauja, dazniausia ir echo. I palata ateina anestoziologe pamatuoja spaudima, pakalba apie operacijos eiga, pasiklausinejo siaip kokiu nusiskundimu turi ir kokios narkozes nori. Pries kokia valanda nueiti i dusa, pasidarai bent jau mini depiliacija "ten", jei pati negalesi pades slauge, poto padaro klizma (ja reikia isigyti paciai vaistineje toks vienkartinis rinkinys buna, nes kitu atveju darys tokia senovine ne vienkartine). Tada pervelka ligonines naktiniais ir eini su daiktais i operacine. Pirmiausia istato kateteri i slapimo pusle, lipi ant operacinio stalo, ten i stubura suleidzia nuskausminamus, atsiguli ant stalo ir kai negali jau pajudinti koju,pajungia rankas prie aparato (matuoja pastoviai spaudima ir pulsa), jei pageidaujate uzdeda ir deguonies kauke pakviepuoti,uzdengia pilva tokia sirma ir ateina gydytojai. Personalo daug buna apie 5-7 zmones, jie su tavim juokauja pasakoja linksmas istorijas, cia kad psichologiskai nebijotum ir tik isgirsti, kad tavo lelius pradeda jau rekti, ji parodo iskarto, tada nuvalo ir paduoda tau truputi palaikyti, gydytojai tuo metu siuva tau pilvuke, o tu turi ant ranku savo dziaugsma, veliau sesele ji isnesa, o tave perkelia i lova su ratukais ir isveza i pooperacine palata, pastato laseline truputi pailsi ir pusvalandzio begyje atnesa tau vaikuti pirmam maitinimui. Visa operacija labai trumpa paskyre 9h , jau 9.14h pamaciau savo dukryte, poorecineje palatoje buvau apie 10h. Kita diena jau vaiksciojau aisku pilvuka tempe, bet visai i tai nekreipiau demesio. Tad planinis Cezaris visai neiskamuoja ir nera jo ko bijoti, randas uzgyjo kazkur po poros savaiciu, jo visai dabar nesimato, (na dabar aisku pilvas mano didziulis tai ten kai isitempe raumenis tai paciupinejus jauciu kad yra randas

)
gerai, kad tau gerai
man po operacijos labai sunku buvo, negalėjau net pasisukti nuo skausmo, o atsistoti į tuliką nueiti košmaras buvo

, gerai, kad vyras buvo, tai viską man padėjo, ir nueiti, ir apiprausė ir t.t, neturėjau jėgų visai.
Randas po poros savaičių pradėjo skėstis

, kai nuėjau pasiklausti, tai paaiškino, kad siūlą atmetinėja organizmas, taigi, gijo ilgai ir dabar nuo ilgo gijimo negražus.
klizmos dabar niekas nedaro, tavo pačios reikalas, tik dieną prieš anksti valgyt negalima.
pooperacinėj visą parą laikė, vaiko niekas po valandos neatnešė, atnešė iš viso per parą du kartus po minutę.
o kas dėl nejautros, man jiems niekaip nepavyko , visą pusvalandį badė, praėjimas tipo sunkus, tai aš operacinėje visą valandą buvau.
Tai kad planinis cezais visiškai neiškamuoja visiškai nesutinku

, kiekvieno organizmas skirtingai reaguoja į operaciją.